Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с хард диск

Featured Replies

преди 22 минути, Станислав Кьоров написа:

по Еконт или Спиди

Ти избери, ако желаеш може и по Български пощи.

Диска ти е съвсем здрав и даже е по-бърз от стандартните механични дискове в лаптопи с 5400 оборота.

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не е първа младост този диск, но става за външен/преносим/! Взимай едно такова ssd и с ти!

Но изобщо не е и стар диска, моя е на 52К и работи, за един диск 5К са нищо.

преди 42 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ти избери, ако желаеш може и по Български пощи.

Диска ти е съвсем здрав и даже е по-бърз от стандартните механични дискове в лаптопи с 5400 оборота.

Но изобщо не е и стар диска, моя е на 52К и работи, за един диск 5К са нищо.

Аааахааа, нов е направо :super: Подарък да ми го дадат няма да го сложа на моя машина никугиш :diving:... Как ви се занимава с такива мърши ... да не си @Quantumfireball от един загинал вече форум,та той така обичаше да се занимава с такъв трошляк и да го препродава, като част от"мега, супер, дупер" компютърни конфигурации!?

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аааахааа, нов е направо :super: Подарък да ми го дадат няма да го сложа на моя машина никугиш :diving:... Как ви се занимава с такива мърши ... да не си @Quantumfireball от един загинал вече форум,та той така обичаше да се занимава с такъв трошляк и да го препродава, като част от"мега, супер, дупер" компютърни конфигурации!?

Не съм @Quantumfireball , но имам Quantum диск, работещ. Нищо не препродавам.

Конкретно този диск ми е в 14 годишния лаптоп, който ползвам основно.

Всяка една от тези "мърши" навремето милиони са си мечтали за тях, много бързо забравяме хората ...

Реално знаеш ли за колко време се достигат тези 5К?

Я покажи на колко часа са твойте дискове! Всичките!

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Не съм @Quantumfireball , но имам Quantum диск, работещ. Нищо не препродавам.

Конкретно този диск ми е в 14 годишния лаптоп, който ползвам основно.

Всяка една от тези "мърши" навремето милиони са си мечтали за тях, много бързо забравяме хората ...

Предполагам е мега мъка да се ползва към днешна дата ... колкото и да съм изпаднал, не бих си го причинил ... дето се вика времето ми е най-скъпо и гледам да го ценя!

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Предполагам е мега мъка да се ползва към днешна дата ... колкото и да съм изпаднал, не бих си го причинил ... дето се вика времето ми е най-скъпо и гледам да го ценя!

Кое е "мега мъка"?

Какво общо има времето?

преди 18 минути, plamen_petrov_80 написа:

Кое е "мега мъка"?

Какво общо има времето?

Ясно, ползваш го да слушаш само онлайн радио :newspaper:

След като махна Avira не писа дали проблема се е оправил. Защо не дадеш и една снимка от Resource Monitor секцията DISK => подреди и горната и долната колонка по Write и направи снимка.

Лог от FRST, както те бяха посъветвали също не е лоша идея.

• Автор
преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

След като махна Avira не писа дали проблема се е оправил. Защо не дадеш и една снимка от Resource Monitor секцията DISK => подреди и горната и долната колонка по Write и направи снимка.

Лог от FRST, както те бяха посъветвали също не е лоша идея.

След като махнах Avira  е една идея по добре , имам чуството , че самия лаптоп започна да работи една идея по бързо , но при рестарт на лаптопа отнема доста време в началото да заработи нормално, бави се с всяка задача.

2013982656_(315).png.e08d94b45acef9d8382dd435185b3d2a.png

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Там долу няма ли знак за чакащи актуализации на модерния вирус?

Актуализирам го и пак излизат, така съм ги оставил.

• 6 месеца по-късно...

...я да ползвам тази тема...да не отварям нова...

...8tb,seagate one touch with hub...

...та почнах да прехвърлям от 4tb...през ,,тъжен" лаптоп-hp 630...

в един момент-греда...изгаснА...

...по причина,поради която е гаснал и 2-3 пъти преди това-висока температура на процесора...

изчаках го да изстине...цъкам го...гледам,гледам-а...

пак гледам,пак-а...

викам си-ааааа

показва диска-от ntfs се е обърнал в exfat без достъп до него...

смених usb входа-имам достъп но продължава да си е в exfat...

вярно в менюто на десен бутон не ми излиза опция ,,изтрий"...

разгледах папките които съм маркирал за прехвърляне в момента на угасването-български филми,нова папка 2,нова папка 4,паспортната база данни на Москва....и между тях-папка работен плот....

та...спирането ли е обърнало файловата система или някой регистър се е промъкнал от папка ,,работен плот"...не знам...

дали има лесен ,,чалъм" да си върна диска към ntfs...или да си карам така...

ако някой се е оправил с такъв проблем...нека каже...

Благодаря предварително!

преди 26 минути, _nib_ написа:

...я да ползвам тази тема...да не отварям нова...

в един момент-греда...изгаснА...

...по причина,поради която е гаснал и 2-3 пъти преди това-висока температура на процесора...

изчаках го да изстине...цъкам го...гледам,гледам-а...

пак гледам,пак-а...

викам си-ааааа

показва диска-от ntfs се е обърнал в exfat без достъп до него...

смених usb входа-имам достъп но продължава да си е в exfat...

вярно в менюто на десен бутон не ми излиза опция ,,изтрий"...

разгледах папките които съм маркирал за прехвърляне в момента на угасването-български филми,нова папка 2,нова папка 4,паспортната база данни на Москва....и между тях-папка работен плот....

та...спирането ли е обърнало файловата система или някой регистър се е промъкнал от папка ,,работен плот"...не знам...

ако някой се е оправил с такъв проблем...нека каже...

Благодаря предварително!

https://www.kaldata.com/софтуер/minitool-partition-wizard-98910.html

Пробвай с тази програма.

Приятелче, здравей!

Програмката, която ти е препоръчал НУШО е много добра, но бъди много внимателен с нея, какво и как го правиш. Тя между другото иска потвърждение за извършване на съответната процедура, но сгрешиш ли нещо, ще почнеш да съжаляваш. Избери си Руски език, има го в менюто и чети по три пъти какво и кога ще го правиш. Иначе ще ти свърши работа. Аз я ползвам и съм много доволен от нея .И накрая: Важно е да изчакваш процедурата която се изпълнява в момента, понеже за някои избрани менюта е малко продължителна. Пожелавам ти успех и много приятна седмица! Живи и здрави всички в къщи!!! 

Извинявам се че така ще се изразя, но използвайки тази ОХТИКА и то по USB, както си написал, силно бих се притеснявал ако ненадейно последната откаже да работи.

Всичко това може и да го знаеш, но като приятел съм длъжен да ти го припомня!  ❤️

преди 11 часа, _nib_ написа:

Предполагам, че новия диск си е бил на exfat , но не си обърнал внимание. Няма проблем да го ползваш и така, а може и да го форматираш в ntfs ако желаеш.

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Предполагам, че новия диск си е бил на exfat , но не си обърнал внимание. Няма проблем да го ползваш и така, а може и да го форматираш в ntfs ако желаеш.

Сега , като се замислих, най вероятно е това, което Joss ти е отговорил.  Щом ползваш диска като външен (през USB) , то явно си го качил и на някакви телевизори.

Или отдавна си го направил на exfat, или така си го купил, но като че ли най вероятно е някой да ти го е дал. Все едно, Joss ти е отговорил.

на 12.03.2023 г. в 23:08, _nib_ написа:

Всеки мениджър на дискове/дялове на 3-та страна ще го направи

А можеш и в конзола да конвертираш:

convert e: /fs:ntfs

Трябва да има поне 15% свободно място. 

преди 18 часа, цър-вул написа:

А можеш и в конзола да конвертираш:

convert e: /fs:ntfs

Цитат

командният ред (CMD) е достъпен само за дискови дялове за конвертиране на FAT32 в NTFS. С други думи, командният ред не позволява преобразуване на дял от NTFS към FAT32, преобразуване на exFAT в NTFS или преобразуване на RAW в NTFS. Следователно ще получите съобщението, че не можете да конвертирате exFAT в NTFS с помощта на cmd.

Освен това ще получите следното съобщение, когато се опитвате да конвертирате NTFS във FAT32 или да конвертирате RAW в NTFS с помощта на командния ред.

Конвертирането не е налично за NTFS устройства;

Конвертирането не е налично за RAW дискове.

Преобразуването не е налично за exFAT устройства – как да се реши? (www-diskpart-com.translate.goog)

лайно 10 (последните версии) и лайно 11 много товарят дисковете. а диск с плочи дълго не изкарва на тях... лайняндоус вече не може без ssd (но и тях убива - имам няколко диска - както си работят - син екран и рестарт, а след рестарта няма от къде да буутне:  диска изчезнал, като изключа компютъра за 10-тина минути и всичко е ок ... и след няколко седмици пак така...)

Цитат

exFAT: This file system is a simpler version of NTFS and is ideal for external storage devices like flash drives, memory cards, and external hard drives that need to be compatible with a wide range of operating systems, including Windows, macOS, and Linux. exFAT has a larger file size limit than FAT32 and is a good choice for transferring large files between different platforms.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.