Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Размисли за монархията

Anneliese

Препоръчан отговор

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

а не някакви необразовани, пошли, никому неизвестни комунисти.

А ние комунистите ше си напраим комуна ,мазния работи по проекта от известно време :D

Ако са на никому неизвестни как ще бъдат избрани ? Комунисти няма повече от 30г. Не разбирам как за този период са виновни комунистите за всичко ? Не са набедени за пясъчните бурии на Марс още.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, AAUUXX написа:

А ние комунистите ше си напраим комуна ,мазния работи по проекта от известно време :D

Ако са на никому неизвестни как ще бъдат избрани ? Комунисти няма повече от 30г. Не разбирам как за този период са виновни комунистите за всичко ? Не са набедени за пясъчните бурии на Марс още.

Поставени са, човек. Българите са били доста неграмотни, отиваме явно пак натам. На ялтенската конференция нали са си разпределили България.

СССР получава България.

https://www.dw.com/bg/ялта-1945-как-сталин-надхитри-чърчил-и-рузвелт/a-52250806

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, N1K17Y написа:

Путлеристите са елементарни. Колкото и локуми да разтягат, накрая винаги свършват така празните им приказки. 

Поля Нацистка е путифили не путлерист :)

преди 3 часа, Anneliese написа:

Мне, съществото на темата е : бихте ли одобрили държавно погребение с държавни (наши пари) на бивш цар?

Това пък от какъв зор да го правим?

преди 2 часа, Anneliese написа:

гръдна жаба, но не знам какво е това.

Това е запушване на артиреите към сърцето което може да доведе до инфаркт или инсулт :)

преди 34 минути, ined написа:

Дъртия само да пукне, пари за погребението му ще се намерят.  Ама после кой ще ние цар, те синовете му бяха някакви комарджии и мошенници като него, по-добре да направим малкия Хасанчо цар.

Ха сега де то и аз тва се чудех, май по правилата трябва да е Кирил-Преславски

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Ще живее, където си иска. Царят е образован и щеше да бъде много добре да имаме цар за пред света, а не някакви необразовани, пошли, никому неизвестни комунисти.

Да ма ритне кон барем, не ще ма е яд, а то ма рита краставо магаре. 

Къф цар?
Кобурга не е цар на нищо и никой, бил е там за малко, после е изритан, край.

И горе ми казваш че пиша глупости. Кое точно е глупости? Всичко което съм написал са исторически факти, това че на теб не ти отърват е друга тема. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anneliese написа:

Да, ама живее тук, не е в Испания, явно си прави сметката тук да умре и тук да бъде погребан. Хич не искам.  Последно четох в клюкарския раздел в оня форум, че Калина и малкият Симеон - Хасан също живеят тук.

Кой/коя си ти че искаш нещо за Царя, бе? Още повече - да даваш акъл къде да мре и как да го копат, а? И защо ни занимаваш с мокрите си сънища и с твоите размисли за наследниците на Кобурга?

Знаеш ли пък на него колко му пука за тебе и за твоите предпочитания, а?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Bubbles написа:

Къф цар?

И горе ми казваш че пиша глупости. Кое точно е глупости? Всичко което съм написал са исторически факти, това че на теб не ти отърват е друга тема. :)

Не всички чорбаджии са лоши или предатели, изедници. Повечето помагат и спонсорират революциите на България. За революция ти трябва пари, нали? Не може само с грабежи.

https://bulgarianhistory.org/chorbadzii/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Не всички чорбаджии са лоши или предатели, изедници. Повечето помагат.

https://bulgarianhistory.org/chorbadzii/

Къде съм написал ВСИЧКИ?
Изключения винаги има, но масата всички знаем какви са били.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Bubbles написа:

Къф цар?

Е стига се пали за една титла дет нищо не значи а аз го казах че всичку бивши монарси са така не само нашия цар

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, petie1 написа:

Е стига се пали за една титла дет нищо не значи а аз го казах че всичку бивши монарси са така не само нашия цар

Не се паля бре, само питам щото ми е интересно.
И спокс, като се гътне височеството, от берковския двор ще поемат неговите функции.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Bubbles написа:

И спокс, като се гътне височеството, от берковския двор ще поемат неговите функции.

Направо си слагаме въжетата на вратовете а България става хегемон в три галактики :lol6:

Ох попиках сеот смях, тая тема е страхотна за развитие за легендата за берковския двор

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 часа, petie1 написа:

Абе мани аз два дена се чудя откога сме поданъци на Нейно Величество? Ее виж сега за берковското княжество  знам :)

На царя доколкото знам никой не му е отнемал титлите както и на повечето бивши монарси  които си имат титлите но иначе са си обикновени граждани по законите на страните в които живеят

Ей ей полека говориш с Нейно Височество принцеса Паулина от берковското княжество :biggrin:

Да ве! Тя принцеса ама и писнало от монархията. Де тояга де! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Да ве! Тя принцеса ама и писнало от монархията. Де тояга де! :)

И то неокастрена

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

На вас ви е смешно много, но аз се радвам изключително много, че сме република, а не монархия. Има си доста предимства републиката:

- липса на култ към личността на държавния глава

- рядко сменяме монетите и банкнотите си

- на нашите монети и банкноти са изобразени светци, някогашни владетели, заслужили личности на България, български паметници и исторически и културни съкровища, ккто и български известни сгради и градове, както и обикновени хора (двулевката с гроздоберачката)

- държавните ни погребения са редки и не ги превръщаме в няколкодневен цирк

- управляват ни обикновени хора с обикновен произход, а не някакви, мислещи се за специални и че имат специална връзка с Бог

- ние си избираме пряко президента, правителството и кметовете.  В Германия например президентът се назначава от правителството, което е абсурд.

- в републиката нямаме абсурди, като например почивни дни при сватби в президентското семейство или ако се роди бебе, да се повишават оценките на всички ученици с 1 единица.

- в републиката има истинска свобода на словото и можем да критикуваме държавния глава, освен правителството. Във Великобритания я нямат тази свобода.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Anneliese написа:

На вас ви е смешно много, но аз се радвам изключително много, че сме република, а не монархия. Има си доста предимства републиката:

- на нашите монети и банкноти са изобразени светци, някогашни владетели, заслужили личности на България, български паметници и исторически и културни съкровища, ккто и български известни сгради и градове, както и обикновени хора (двулевката с гроздоберачката)

- управляват ни обикновени хора с обикновен произход, а не някакви, мислещи се за специални и че имат специална връзка с Бог

- ние си избираме пряко президента, правителството и кметовете.  В Германия например президентът се назначава от правителството, което е абсурд.

- в републиката нямаме абсурди, като например почивни дни при сватби в президентското семейство или ако се роди бебе, да се повишават оценките на всички ученици с 1 единица.

- в републиката има истинска свобода на словото и можем да критикуваме държавния глава, освен правителството. Във Великобритания я нямат тази свобода.

Ние сме една република, че сме цъфнали и вързали. А глупостите дето си ги написала по-горе можеш да си ги опровергаеш и сама.

1. Вместо един култ към личността сега има няколко култа.

2. Монетите и банкнотите ги сменихме по-време на демокрацията.

3. Това какво е изобразено на една банкнота няма никакво значение. И това, че някой е обявен за светец пак нищо не значи. 

4. Никой не е ходил и на предишните погребения, а и на никой не му дреме в момента. Те политиците и мафиотите сами се чистят.

5. Управляват ни баш крадци и мафиоти ама на квадрат.

6. Ние нищо и никой не избираме. Просто ни ги спускат.

7. Ако кажеш, че в момента в държавата няма абсурди си на най-тежките наркотици.

8. Свобода на словото никога не е имало. Това можеш да го тестваш на секундата. Само, че после не знам колко време ще си блокирана в социалните мрежи и сайтове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

2. Монетите и банкнотите ги сменихме по-време на демокрацията.

И то няколко пъти дори сега тече смяна на двулевката

преди 4 часа, Anneliese написа:

Как няма да ни е смешно като само смешки си писала?

преди 4 часа, Anneliese написа:

Аа кой мяукаше в началото на темата че бил отнесъл банана за политкоретност? :lol6:

8. Свобода на словото никога не е имало. Това можеш да го тестваш на секундата. Само, че после не знам колко време ще си блокирана в социалните мрежи и сайтове.

Сър, прочетете началото на темата :lol6:

7. Ако кажеш, че в момента в държавата няма абсурди си на най-тежките наркотици.

Че то даже и предаване имаа за абсурдите в България

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Anneliese написа:

преди 20 часа, dimy написа:

Глупости ...
Глупости ...
Глупости ...
...

Абееее - глупости!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, petie1 написа:

И то няколко пъти дори сега тече смяна на двулевката

Доколкото знам няма подобно нещо. Книжните два лева са извадени от обръщение и не се предвижда смяна. Остава само като монета.

Що се отнася до монархията. Като всяко нещо и тя си има плюсове и минуси.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Книжните пари постоянно се подменят, печатат се нови, а захабените се унищожават, не виждам какъв е проблема да се смени матрицата и новите банкноти вече да са Чарлз, а не с дъртата. Същото се случва и с монетите ама по-рядко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Anneliese написа:

След като прие България да е република, което е противозаконно, на стената на всяко училище кои потрети висяха? Във всяко едно учреждения? Това не беше ли култ към вожда? Точно заради многото кредити, които България е теглила от СССР се е принудило да се сменят паричните знаци. Заради фалит.

Да, нашите банкноти са изобразени наши неща. 

От сорта на сърп и чук. И петолъчка. Все наши български символи.

image;s=1380x1412

Нямало хич култ към личността, само дето банкнотите бяха с лика на???

https://cbachvarov.com/wp-content/uploads/2013/12/1974-10.jpg

Погребенията не знам колко редки са били, но редовно е имало манифестация.

Президентът на Германия не се назначава или избира от правителството. Откъде я чу тая простотия?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

След като прие България да е република, което е противозаконно, на стената на всяко училище кои потрети висяха? Във всяко едно учреждения? Това не беше ли култ към вожда? Точно заради многото кредити, които България е теглила от СССР се е принудило да се сменят паричните знаци. Заради фалит.

Да, нашите банкноти са изобразени наши неща. 

image;s=1380x1412

Погребенията не знам колко редки са били, но редовно е имало манифестация.

Президентът на Германия не се назначава или избира от правителството. Откъде я чу тая простотия?

Алоооо, с тази банкнота дето си я показал можеше да се купи 950гр. сирене!!! Сиренето по Червенково време струваше 1,10лв.

Колко сирене можеш да купиш сега за един лев, а????????? Или с 50цента, дето ти ги дават за 50 публикации???????????

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нито в нашата болница, като бях малка, нито в моята детска градина на село (1989 - 1991) не съм виждала нито сърп и чук, нито портрет на Тодор Живков или пък Ленин.

Парите при социализма са били със златно покритие.

И пак на нашите банкноти ги няма Червенков, Живков........или Ленин. Имаше Георги Димитров, да, ама моето поколение не го познаваше и не го знаеше кой е.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Че какво е лошото на сърп и чук ? Символизира обединение на селяни с работници.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, dimy написа:

Алоооо, с тази банкнота дето си я показал можеше да се купи 950гр. сирене!!! Сиренето по Червенково време струваше 1,10лв.

Колко сирене можеш да купиш сега за един лев, а????????? Или с 50цента, дето ти ги дават за 50 публикации???????????

Пак същото.

преди 24 минути, AAUUXX написа:

Че какво е лошото на сърп и чук ? Символизира обединение на селяни с работници.

Нещо такова? Бог Кронос или бог Сатурн.

chronus.jpg?w=270

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 40 минути, Anneliese написа:

Нито в нашата болница, като бях малка, нито в моята детска градина на село (1989 - 1991) не съм виждала нито сърп и чук, нито портрет на Тодор Живков или пък Ленин.

Парите при социализма са били със златно покритие.

И пак на нашите банкноти ги няма Червенков, Живков........или Ленин. Имаше Георги Димитров, да, ама моето поколение не го познаваше и не го знаеше кой е.

Тогава приключва правителството, какви ти портрети?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Правителство_на_Георги_Атанасов

После идва

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Правителство_на_Андрей_Луканов_1

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...