Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Размисли за монархията

Anneliese

Препоръчан отговор

преди 43 минути, jhoro написа:

Не ти чета бисерите, ама този ...

Я да видим!

Вълко Червенков е  министър-председател на НРБ от 1950 до 1956 г., заместник-министър-председател от 1956 до 1961 г.

Първата парична реформа е 1951 година - 100 стари лева са заменени с 1 нов лев. През 1962 г. е втората деноминация – този път при съотношение 10 към 1.

Смешното в случая е, че между 1951 и 1952 година - банкнота от 2 лева ... НЯМА!
Има   и

Друг въпрос - колко време се е работило за тези пари. При положение, че минималната работна заплата от 01.10.1966 до 01.12.1967 е 55 лева.

Не било двулевка, било един лев със сърп и чук. Ок, грешка на езика.

Майка е започнала работа доста преди '66г. - с начална заплата 95лв.
На мен първия ми работен стаж около '76г. още като ученик, в завода където работеше баща ми - правех дупки в едни корони от диференциал на ЗИЛ и после ги и фрезенковах. Дадоха ми 250лв. за един месец - шлосерска заплата. А билетчето за трамвая беше 4ст.

Темата е безкрайна ........................ но тук би трябвало да говорим за монархията. И да размишляваме, нали така? А не - да се препираме за друнканиците на разни майце-продавци!!!!

Защото никой не обича майцеп-родавците!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, dimy написа:

Иво Сиромахия да земе да се гръмне с неговите тъпотии...

Кое от казаното е тъпотия?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, dimy написа:

и аз мисля така
когато робовладелци се събират за да почетат смъртта на някой робовладелец, робът няма място там
до като робът се прекланя пред робовладелецът, той ще си остане роб

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, dimy написа:

То тоя е изперкал отдавна.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И ко решихте за монархията? :) 

Според мен  и монархията и републиката са един и същ киреч ама както обясниха различни исторически периоди различни системи :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, petie1 написа:

И ко решихте за монархията? :) 

Според мен  и монархията и републиката са един и същ киреч ама както обясниха различни исторически периоди различни системи :)

Да, и както е казано - фсеки народ си заслужава управниците. Никой не ни е виновен че Тиквата гепи, а каскета замита след него ... а ние лапаме мухите и гледаме през дувара, че при комшиите било по-готино! Ми готино е, ама знаят как да си го поискат.

А ние - 32г. се делиме на комунета и джендъри, леви и десни, про и анти, червени и сини, умни и красиви, европейци и путинисти и още ........ 1000 вида .... а по маркуча към запада текат милиарди !!!!! А ние лапаме мухите!

Чакахме дядо Иван да ни оправи (след 10-ти), чакахме чичо Сам да ни оправи (той ни оправи, де, яко!), сега с надежда се оглеждаме и търсиме някой друг да ни оправи (по възможност - не отзад), но ... като гледам пак ще е комбинацията - Тиквоч, каскет, Кирчо и кокорчо! И ще е отзад!

Толко си можем! Кралицата не ни е виновна , че сме глупаци! Ние сме си виновни!

Поговорка - като си тъп , то е за дълго!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 20.09.2022 г. в 5:50, _Aumi_ написа:

ivo-siromahov.jpg

На Сиромахов простотиите. Като толкова е велико събитие и разбира смисъла. Да пише на английски език и да ходи във Великобритания да става писател. Може да се нареди сред Шекспир. 

Голямо плюене към всичко българско. И той да не остане назад. Всички хвърлят камъни по блудницата, шо пък и той както стадото да не хвърли камък.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 часа, dimy написа:

акахме дядо Иван да ни оправи (след 10-ти), чакахме чичо Сам да ни оправи (той ни оправи, де, яко!), сега с надежда се оглеждаме и търсиме някой друг да ни оправи (по възможност - не отзад), но ... като гледам пак ще е комбинацията - Тиквоч, каскет, Кирчо и кокорчо! И ще е отзад!

Ами на българина  за жалост му трябва чобанин да го води той сам не може а следващия който ще ни оправя е червения дракон освен ако не гръмне бурето наречено Трета световна първа ядрена

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Ами на българина  за жалост му трябва чобанин да го води той сам не може а следващия който ще ни оправя е червения дракон освен ако не гръмне бурето наречено Трета световна първа ядрена

Трета световна война няма да има, поне докато не намерят двигатели, за да се разсели човечеството или спокойно да може да се живее в космоса. Иначе всички отиват на секундата при свети Петър. И това се знае много добре. А по медийте се говорят глупости, за да се плашат глупаците.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Емил Костов написа:

А по медийте се говорят глупости, за да се плашат глупаците.

Е то по медиите само глупости не е нещо ново а за двигатели рано или късно ще се създадат не можеш да спреш прогреса колкото и да се опитват някои тъпани в Конгреса :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, petie1 написа:

Е то по медиите само глупости не е нещо ново а за двигатели рано или късно ще се създадат не можеш да спреш прогреса колкото и да се опитват някои тъпани в Конгреса :)

Лошото е, че глупаците вярват на всичко каквото се каже без да го проверяват и това е 90% от света. Двигател най-вероятно има, но просто няма файда от него в момента. Човечеството не е готово за новите технологии. Само ще спомена, че когато вървеше по Дискавъри простотията за края на света по календара на майте, се оказа че в САЩ са продадени 60% от необитаемите пещери, за да се правят скривалища. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Само ще спомена, че когато вървеше по Дискавъри простотията за края на света по календара на майте, се оказа че в САЩ са продадени 60% от необитаемите пещери, за да се правят скривалища. 

То и сега се строят бункери уж за края на света иначе браво на тоя дет е продал пещерите направил е пачка от глупоста на хората :)

П.С. Комичката ни пак я хвана липсвата а аз чакам сразяваши размисли тип проф Вучков

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...