Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Размисли за монархията

Anneliese

Препоръчан отговор

преди 8 часа, ncl написа:

Доколкото знам няма подобно нещо. Книжните два лева са извадени от обръщение и не се предвижда смяна. Остава само като монета.

Може и аз да греша ама мисля че монета от два лева сега я сменят с някаква нова даже преди време я показаха ама както казах може и да не съм разбрал правилно

Иначе ето малко парадокси вижте й знамето

:biggrin:

absurt.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е парадокс, харесвам страната, не и монархията като вид управление, иначе като личности са ми интересни. Дългият траур обаче ми дойде като шоу.

Не е тук времето и мястото, но жалко, че Бени я няма, исках да я питам нещо във връзка с душата и смъртта. Някой знае ли какво е станало с Хайдукпикасо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, petie1 написа:

Може и аз да греша ама мисля че монета от два лева сега я сменят с някаква нова даже преди време я показаха ама както казах може и да не съм разбрал правилно

Възможно е, но не виждам смисъл в това... Особено при преминаването ни към евро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Anneliese написа:

Не е парадокс, харесвам страната, не и монархията като вид управление, иначе като личности са ми интересни. Дългият траур обаче ми дойде като шоу.

Не е тук времето и мястото, но жалко, че Бени я няма, исках да я питам нещо във връзка с душата и смъртта. Някой знае ли какво е станало с Хайдукпикасо?

Сега ще я балсамират като Георги Димитров и ще ѝ правят мавзолей.

Ти не знаеш ли? Също като твоите любимци комунистите.

Requiescat in pace! ☹️

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

image.png.a9517e3ffc5ced903eba8a3ac7a8ade2.png

Пак същото - какво, бе??? Що се правиш  на луд, а?
Ето ти неква промоция на сирене от тебешир за 8 кинта / килото!!!! При Червенков с ония оплювани 2лв. беше - 1,10 килото!

image.png.5cebf808dc2ce959a656eeb0ea5ffbeb.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dimy написа:

Ето ти неква промоция на сирене от тебешир за 8 кинта / килото!!!! При Червенков с ония оплювани 2лв. беше - 1,10 килото!

https://www.in2013dollars.com/us/inflation/1960?amount=2

2 долара през 1960 година, сега 2022 година е 20 долара. 

Магия! 

Magic GIF by The Paley Center for Media

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Сега ще я балсамират като Георги Димитров и ще ѝ правят мавзолей.

Ти не знаеш ли? Също като твоите любимци комунистите.

Requiescat in pace! ☹️

Бени е починала? Болна от ковид ли е била? Кога е починала?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, dimy написа:

айде връщай се в соца и кротясвай вече, откачалник

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, dimy написа:

%D0%B0%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0

В САЩ не е имало добрият комунизъм, що са БИЛИ така ЕВТИНИ цените през 1960 година спрямо 2022?

60s-prices-702x367.jpg

84010fe47179b0cb63f6af84433f8e90.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Kiеli написа:

айде връщай се в соца и кротясвай вече, откачалник

Неща*сник, бях там !!!! А то можеш само да съжаляваш , че не си бил и поне да видиш какво е!!! Щото и центовете от Шорош скооро, мнооого скоро ще свършат!!!

Никой не обича предателите, дори и тези дето им плащат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А въпросът ми си остана без отговор.............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Anneliese написа:

И кой въпрос по-точно?!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За Бени.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 24 минути, dimy написа:

Неща*сник, бях там !!!! А то можеш само да съжаляваш , че не си бил и поне да видиш какво е!!! Щото и центовете от Шорош скооро, мнооого скоро ще свършат!!!

за някой, който не обича шорош все той ти е на устата

ей болен чичка си

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Anneliese написа:

За Бени.

Коя или кой е Бени?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, ncl написа:

След 20 години и на теб ще ти казват така разни пишлегари...

комунетата навсякъде сте еднакви

все такива недоклатени

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 38 минути, dimy написа:

Що се гордееш?  Само една църква успяхте да взривите? А и да. Опростачихте населението и дадохте Северна Македония на Сърбия. Голямо постижение за комунистите. Поне Пиринска Македония си остана българска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, Kiеli написа:

комунетата навсякъде сте еднакви

все такива недоклатени

Не съм комунист. Но да, вие навсякъде сте еднакви...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, ncl написа:

Не съм комунист. Но да, вие навсякъде сте еднакви...

докачи се за болната чичка

ясна ти е работата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anneliese написа:

Потърси @Веси Филипова

преди 54 минути, АСПЕКТ написа:

Коя или кой е Бени?

Поля Нацистка така вика на Хайдук Пикасо

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ндааа ... явно чичко Шорош доста е закъсал откъм персонал, след като си харчи трудно изкараните центове за такива нед-оклатени мало-умни драскачи, които и един свестен копи-пейст не могат да направят. И дето и един свестен диалог не могат да сглобят. Или - както е казал българина - "ти го плюеш - той мисли, че дъжд го вали..."! Абе - нещастна работа!

Много ги съжалявам тези недоклате-ни хейтерчета, щото наистина се стараят да изкарат некое мизерно шорошче, ама ... не става само с ядене ... требва и акъл! А акъл - няма! Няма, защото не знаят дори за какво става дума!

Да , спуснали съм им некои опорки - Виденов, зима, 3000лв./$, купони, СВ.Неделя, комунизъм ....... и още няколко и си ги въртят на грамофона... нещастни хейтерчета.
Но - като го попиташ - защо България преди 32г. беше на №26 място по БВТ, а сега е на 114 - почват да боксуват и се правят на недочули.
Аз преди няколко часа зададох въпроса за двулевката със сърпа и чука - колко кила сирене можеше да се купи с нея по Червенково време /цена - 1,10лв/кг/ и колко сега със двулевка, която няма нито сърп нито чук, ами има некфи Хевропейски атрибути!!!! Попитах, ама хейтерчетата се правят на ударени , бъркат си в носа и гледат настрани. И чичко Шорош е тръгнал с такива недок-латени специалисти - обществено мнение да променя, баси!!!!

Алооооо, деби-лчета - много сте малки за да ми викате чичка, да ми казате какъв съм бил и що съм бил, разбрахте ли?! Можете само да съжалявате , че живеете в днешната кочина, за която и вие допринасяте.... А давате ли си сметка как ще живеят вашите деца във същата тази кочина, май-цепродавци, а?

Никой и никъде не обича предателите!!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не ти чета бисерите, ама този ...

преди 58 минути, dimy написа:

Аз преди няколко часа зададох въпроса за двулевката със сърпа и чука - колко кила сирене можеше да се купи с нея по Червенково време /цена - 1,10лв/кг/ и колко сега със двулевка, която няма нито сърп нито чук, ами има некфи Хевропейски атрибути!!!! Попитах, ама хейтерчетата се правят на ударени , бъркат си в носа и гледат настрани.

Я да видим!

Вълко Червенков е  министър-председател на НРБ от 1950 до 1956 г., заместник-министър-председател от 1956 до 1961 г.

Първата парична реформа е 1951 година - 100 стари лева са заменени с 1 нов лев. През 1962 г. е втората деноминация – този път при съотношение 10 към 1.

Смешното в случая е, че между 1951 и 1952 година - банкнота от 2 лева ... НЯМА!
Има Банкноти от  1, 3, 5, 10, 25, 50, 100 и 200 лева 1951 г UNC  и Банкноти от  1, 3, 5, 10, 25, 50, 100 и 200 лева 1951 г UNC

Друг въпрос - колко време се е работило за тези пари. При положение, че минималната работна заплата от 01.10.1966 до 01.12.1967 е 55 лева.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...