Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Пича развива теза за измамите през "лошия" соц чрез доказателство от филма "Куче в чекмедже"... 😆😆😆

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Денят на Победата 9 май се празнува от 1965 година и го е въвел едва украинецът Брежнев като лидер на СССР .  За много хора това е неизвестна истина.                         Може да бъде изображение с ‎3 души и ‎текст, който гласи '‎Сталин- Сталин-хруцёв-Брежнев Хрущёв Брежнев ر‎'‎‎

преди 38 минути, communismatic написа:

Пича развива теза за измамите през "лошия" соц чрез доказателство от филма "Куче в чекмедже"... 😆😆😆

Нагледна показах опитите за манипулация и измама тук: Цял бут за 6.40 🤦‍♂️

---

По време на все още неузрелия "добър соц" трябваше писмено разрешение, за да си купиш радио за "домашно ползуване":

image.png

току-що, plamen.spam написа:

Нагледна показах опитите за манипулация и измама тук: Цял бут за 6.40

Показа нещо, което е изрязано видеоклипче от филм, който е от 1982-ра. Друго не си показал... Това да ми го даваш като аргумент е такава потресаваща тъпотия, че няма накъде. Но не и по-голяма от твърдението ти за Солженицин и 40-те милиона в концлагерите в СССР. Това беше велик пост, признавам...

преди 1 минута, communismatic написа:

твърдението ти за Солженицин и 40-те милиона в концлагерите в СССР

Лъжеш!!!
Скрий се някъде, порови, почети и ми кажи къде точно АЗ съм написал това число.

преди 7 минути, plamen.spam написа:

Лъжеш!!!
Скрий се някъде, порови, почети и ми кажи къде точно АЗ съм написал това число.

Ми за кво ми я въртя тогава тая мантра от Марк5? Кво твърдиш тогава фактически? Че имало лагери? То това всеки го знае... 😆

преди 9 минути, communismatic написа:

Показа нещо, което е изрязано видеоклипче от филм, който е от 1982-ра. Друго не си показал... Това да ми го даваш като аргумент е такава потресаваща тъпотия, че няма накъде.

Да ти дам Приложение №3 на ПМС №50 от 10.11.1979 година, става ли?

image.png

преди 21 минути, plamen.spam написа:

По време на все още неузрелия "добър соц" трябваше писмено разрешение, за да си купиш радио за "домашно ползуване":

Така трябва. 

преди 9 минути, plamen.spam написа:

Да ти дам Приложение №3 на ПМС №50 от 10.11.1979 година, става ли?

Видя ли колко са ниски цените при социализма. А да оставим това че храната беше качествена и без химия.

преди 21 минути, communismatic написа:

Tи кое не разбра, че не спорим за цените в магазините? Ти нормален ли си изобщо? 😆

Не си живял и пазарувал по това време. Откъде да знаеш, че ако не купуваш повече от един-два продукта, повечето продавачи правеха сметките на ум и трябва да си бърз в смятането, ако не искаш да си ощетен. Читавите продавачи пишеха сметките с молив на същата тая хартия за увиване и вкъщи можеше да ги провериш.

преди 14 минути, В. Велев написа:

Така трябва. 

Защо?

Видя ли колко са ниски цените при социализма.

Видях. ЕДИН килограм свинско с кокали е 3.4% от минималната месечна работна заплата.

А да оставим това че храната беше качествена и без химия.

Да бе, да... Само за износ ли отиваше продукцията на АТЗ, който непрекъснато бълваше оранжевия дим? Още тогава яко се тореше и пръскаше.
А през 50-те се е ползвал и DDT. А отровените най-плодородни земи около КЦМ?

преди 2 минути, plamen.spam написа:

Откъде да знаеш, че ако не купуваш повече от един-два продукта, повечето продавачи правеха сметките на ум и трябва да си бърз в смятането, ако не искаш да си ощетен.

Стига бе? Сега викаш няма такива неща... Или викаш, те са наследени от оня строй, нали? 😆

преди 4 минути, plamen.spam написа:

ЕДИН килограм свинско с кокали е 3.4% от минималната месечна работна заплата.

А сега колко е. А ако кажеш че е по-ниско тогава кажи от къде е свинското и на колко века е.

Това го нямаше при социализма:

May be an image of text

преди 2 минути, В. Велев написа:

А сега колко е. А ако кажеш че е по-ниско тогава кажи от къде е свинското и на колко века е.

Ако държиш на прясно свинско от гарантиран производител, котлети с кост могат да се намерят и за под 15 лв., което прави 1.4% от МРЗ
Повече от два пъти по-евтино, при това за най-високо качество.

преди 8 минути, communismatic написа:

Стига бе? Сега викаш няма такива неща... Или викаш, те са наследени от оня строй, нали? 😆

Сега има касови бележки. Ако не ги искаш си е твой проблем.

Сега има касови бележки. Ако не ги искаш си е твой проблем.

Аха... ОК. 😆😆😆😆

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Ако държиш на прясно свинско от гарантиран производител, котлети с кост могат да се намерят и за под 15 лв., което прави 1.4% от МРЗ
Повече от два пъти по-евтино, при това за най-високо качество.

Пламене, защо спамиш? Ти не гледаш ли как унищожават животновъдството? Бай Рибан от Велинград и подобни на него.

преди 1 минута, В. Велев написа:

Пламене, защо спамиш? Ти не гледаш ли как унищожават животновъдството? Бай Рибан от Велинград и подобни на него.

Само опровергавам опашатите ти лъжи:

на 7.05.2025 г. в 12:12, В. Велев написа:

6 лева и 40 стотинки за цял бут при социализма. Сега една малка пържолка е толкова. Шивачева.

С елементарни познания.

1. Колко тежи един бут?

2. Във филма бут ли тегли продавачът?

С много дребни неща се захващаш, за да обясняваш че при социализма е било зле.

преди 4 минути, В. Велев написа:

С много дребни неща се захващаш, за да обясняваш че при социализма е било зле.

Всяка лъжа трябва да се опровергава при първа възможност.

преди 37 минути, В. Велев написа:

Така трябва. 

Видя ли колко са ниски цените при социализма. А да оставим това че храната беше качествена и без химия.

При 5,50 лв минимален надник колко да са ниски? Остави го това, ами с тия пари не можеше да се пазарува в Кореком или да се обменят свободно за чужда валута. През 80-те навлязоха вредните храни и у нас. Честно казано си беше сиромашия за 90% от българите, докато сега в сиромашия живеят само 50%. Сравнение с тогава е добре. Ако не си от бедните 50% де....Ако си, ти е все тая, даже тогавашните бедни живяха малко по-добре от сегашните. 

При соц-а нямаше брашно от бял червей

Но сега има БАНАНИ - само че скапано качество, гадни и неузрели

Ще ти кажа Пламене какво нямаше смотаняк

Нямаше качествено КАФЕ - ей това ми е придобивката от новото време

Да е жив и здрав италианеца от Виа Тракиа

преди 6 минути, nikolov2020 написа:

В Корекомите имаше.

преди 3 минути, nikolov2020 написа:

При соц-а нямаше брашно от бял червей

Но сега има БАНАНИ - само че скапано качество, гадни и неузрели

Ще ти кажа Пламене какво нямаше смотаняк

Аз като не пия кафе, нямам никаква придобивка ли? Че в демокрацията живея сто пъти по-добре от родителите ми по времето на соца. Аз също като пълнолетен хванах малко от него. 

току-що, plamen.spam написа:

В Корекомите имаше.

Те не бяха за простосмъртни...

преди 1 час, plamen.spam написа:

image.png

Брех каква несправедливост. През 1961-ва е трябвало да питаш за да си купиш радио - следователно соц-а е бил лош

През тази същата година но в Карвария, чернокож дори не е можел да пита дали да се намърда в места за бели в автобуси, ресторанти, училища... В някои щати все още не е можел да гласува... Това прави ли капитализма лош?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.