Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, jhoro написа:

„задоволяване на оббществени нужди“

и така лека полека го докараха до призива за "самозадоволяване".

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, communismatic написа:

Супер, щом е достъпна... давай я. Дай да видим какви са огромните постижения на демократите.

Виждаш ли се колко си елементарен! Като земноводно!

Ако можеше да ме обориш със статистика до сега да си го направил стотици пъти. Но ти никога не си успявал да си защитиш тезите. За това винаги минаваш от въпрос на въпрос, защото си безпомощен. 
И както написах: ниво на възприятия и интелект. 
При теб липсват!

Както е казал вашия идол бай Тошо “СоциализЪма е едно недоносче” и статистиката го потвърждава!

Плувай си в блатото и Благодаря за вниманието!

преди 31 минути, БаалБек написа:

Както е казал вашия идол бай Тошо “СоциализЪма е едно недоносче” и статистиката го потвърждава!

Нека цитираме в цялост:

"СоциализЪма е едно недоносче. Ето това е самата истина - недоносче" - Тодор Живков

преди 3 часа, БаалБек написа:

Плувай си в блатото и Благодаря за вниманието!

Столицата на България, капитализъм.

преди 5 часа, parmobil написа:

А аз питам теб и другите, които пригласят "ние ви построхме". Кой друг можеше да строи, бе, леваци?

А кой "друг" да строи? Сега нали виждаме колко може да строи другият? Ако чакахме на него, ние още щяхме да орем нивите с волове бре, джанъм.

преди 39 минути, ivottoshev написа:

А кой "друг" да строи? Сега нали виждаме колко може да строи другият? Ако чакахме на него, ние още щяхме да орем нивите с волове бре, джанъм.

... или зайци!

image.jpeg.f9a072efa479e3e949bc7e949a3b53d0.jpeg

преди 40 минути, ivottoshev написа:

Затова ли извадихте от затвора немски агент с фашистко образование, за да проектира язовира, а не някой социалистически специалист? 

преди 8 часа, plamen.spam написа:

Има законови начини за отчуждаване и задължения за компенсиране/заплащане на отчужденото. БКП обезщетили ли са жителите на селата.

Законови начини? Кой е законният начин да се построи един язовир? Да се направи така язовира, че да се заобиколят къщите, че да се запазят? Ти нормален ли си изобщо? Трябвало да ги компенсират? Ти какво си мислиш? Че са ги оставили в палатки сигурно?

преди 8 часа, plamen.spam написа:

Питали ли са ги в кой край на България желаят да ги натирят?

Питали са ги, да. Казали са, че трябвало да емигрират в Бали, само дето комунистите понеже са "прости", разбрали, че искали да мятат бали със сено и ги пратили на майната си...

Аз направо съм шашнат, как си вярвате на тия простотии, дето ги пишете? Само да те светна, че когато умните демократи строяха голф игрищата край Каварна (вилната зона на Топола), тогава абсолютно всички парцели се "дръпнаха" назад, за да може да се прекара асфалтов път. Знам го това доста добре, понеже моето семейство имаше механа на морето. И каква изненада... никой не ни е и питал даже, дали сме съгласни. Да, примера не е добър, ама за да се построи язовир, това е поне нещо което е общественополезно, докато голф игрищата бяха една мега простотия, та не случайно и за по-малко от десет-петнадесет години фалираха.

преди 7 часа, БаалБек написа:

Като земноводно!

Смяташ ли, да спреш, да ми използваш изразите? Толкова ли не можеш, да си измислиш самичка нещо?

преди 7 часа, БаалБек написа:

Ако можеше да ме обориш със статистика до сега да си го направил стотици пъти.

Аз оборих не само теб, а и всички останали лаладжии от форума с нещата, които написах преди няколко дни. За разлика от теб, на мен ми трябва нещо, което да копирам от някой малоумен сайт за да си изложа тезите. Разбра ли го или? Едва ли...

преди 3 часа, plamen.spam написа:

Затова ли извадихте от затвора немски агент с фашистко образование, за да проектира язовира, а не някой социалистически специалист? 

Именно, да. Това само показва, че БКП е използвало акъла на всеки човек, пък било то и "неблагонадежден"...
И тук основното, което трябва да разискваме е защо монархистите не построиха язовира, а го сториха комунистите? Отговора е понеже не е имало средства за всичко това. Останалото са глупости на медии, на хранилка при "Америка за България". Просто, по време на "интелигенцията", "интелигенцията" е крала като изоглавена. Само като видим как се е придобил "Врана" от Фердинанд...

преди 8 часа, BANKATA написа:

Какво им дреме кой стопанисва рафинерията, обясни.

Тоя пак е в час, горкия... 😆

преди 3 часа, jhoro написа:

... или зайци!

image.jpeg.f9a072efa479e3e949bc7e949a3b53d0.jpeg

А-а-а-а, за зайците или добро, или нищо. Предубеден съм. Ей го домашният ми любимец (бог да го прости):

преди 3 часа, plamen.spam написа:

Ауууу, немски агент-фашист? И това било лошо? А случайно да си чувал за Вернер фон Браун?

Между другото, много са ми забавни евроатлантиците от форума. Джокович искал, да живее в демократична държава, а в същото време твърди, че нямало нужда от референдум, понеже това било диктаторско. Баалбек по цял ден "громи" руската пропаганда, а не излиза от сайтове, които са на хранилка при "Америка за България". parmobil-a е върл демократ, убеден антикомунист и прочее... ама в същото време, и той е против референдума за еврото, понеже (чудовищен аргумент)... нямало какво толкова лошо да се случи. Госта пък е на мнение, че от Европейският съюз били много загрижени за опазването на околната среда, само не е ясно, как това се навързва с ударното купуване на втечнен газ, който се товари на танкери от САЩ и пътува цял един месец за да стигне до континента ни. Мирко Вучинич е върл антикомунист, който пък е фен на Бойко, бивш комунистически кадър. Оказа се, че според него... за калпавият Ф16 е виновен не Тиквата, дето е сключил сделката, а Радев... който не искаше Ф16.

Изобщо... забавата в тоя форум е пълна!

преди 6 часа, communismatic написа:

Именно, да. Това само показва, че БКП е използвало акъла на всеки човек, пък било то и "неблагонадежден"...
И тук основното, което трябва да разискваме е защо монархистите не построиха язовира, а го сториха комунистите? Отговора е понеже не е имало средства за всичко това. Останалото са глупости на медии, на хранилка при "Америка за България". Просто, по време на "интелигенцията", "интелигенцията" е крала като изоглавена. Само като видим как се е придобил "Врана" от Фердинанд...

Ама че си забавен!

преди 1 час, BANKATA написа:

Ама че си забавен!

Не е "забавен", а със забавено развитие. Даже ... без развитие!

преди 4 часа, BANKATA написа:

Ама че си забавен!

С кое не си съгласен, Иване. Напиши поне един адекватен пост тая година...

Комунизмът не искам да се връща, защото беше време на страх, мизерия, бедност и потъпкани човешки права!

Свободата не е идеална, но е безценна. И тези, които са живели без нея, едва ли иска това отново!

преди 33 минути, communismatic написа:

С кое не си съгласен, Иване. Напиши поне един адекватен пост тая година...

Не съм Иван, но ще ти отговоря. 

Не съм съгласен - да вървя след теб и да оборвам всяка глупост, която напишеш!

Говори си - не ми пречиш, но не искай отговори. 

преди 5 минути, jhoro написа:

Не съм Иван, но ще ти отговоря.

Принципно е доста странно, щото отговаряш само на определени въпроси... 😆

преди 6 минути, jhoro написа:

Не съм съгласен - да вървя след теб и да оборвам всяка глупост, която напишеш!

Я ми дай пример с "оборване". Предполагам вчерашната случка с енергопреносната мрежа, за която пак не беше разбрал? Това е "оборване"? 😆

преди 6 минути, jhoro написа:

Говори си - не ми пречиш, но не искай отговори. 

Ми току що ми отговори, ама карай. И освен това... не знам, що се самозаблуждаваш, че не ти преча. Факта, че пак виеш на умряло срещу мен не се връзва с "непреченето".

преди 3 часа, communismatic написа:

Принципно е доста странно, щото отговарям само на определени въпроси... 😆

Я ми дай пример с "оборване". Предполагам вчерашната случка с енергопреносната мрежа, за която пак не беше разбрал? Това е "оборване"? 😆

Ми току що ми отговори, ама карай. И освен това... не знам, що се самозаблуждаваш, че не ти преча. Факта, че пак виеш на умряло срещу мен не се връзва с "непреченето".

Допуснал си грешка и те поправих.

току-що, BANKATA написа:

Допуснал си грешка и те поправих.

На кой въпрос не съм отговорил? Я дай да видя... Да позная ли? Че икономиката ни стъпва върху построеното от оня строй? И не съм го доказал по никакъв начин?

По никакъв начин?

на 24.05.2025 г. в 9:32, communismatic написа:

Ми, ако искаш да започнем с електропреносната мрежа, електроцентралите, пътната инфраструктура и язовирите? Те от кой са строени, извинявай? От монархистите сигурно? От "завещанието" - кой построи Соди Девня (Солвей Соди), Мелничен комбинат (ГудМилс България), Оловоцинковият комбинат (КЦМ), Стъкларския завод (Рубин), Металургичният завод (Стомана Перник), Медодобивният завод (Аурубис), Рудодобивният завод (Елаците), КТМ (Булмаркет), Дънди Прешъс, Агрополихим и т.н. Извинявай, забравих да добавя и "Нефтохим-а", и той пак е строен от "лошите" комунисти. Говоря за същият "Нефтохим", дето Иван Костов го даде на руснаците, понеже бачкал само с руски нефт.

Някой път си мисля, че тоя дето ти е на аватара, всъщност си самият ти.

преди 1 минута, communismatic написа:

На кой въпрос не съм отговорил? Я дай да видя... Да позная ли? Че икономиката ни стъпва върху построеното от оня строй? И не съм го доказал по никакъв начин?

По никакъв начин?

На първият който ти зададох след този ти пост.

Нещо друго?

току-що, BANKATA написа:

На първият който ти зададох след този ти пост.

Нещо друго?

Да, отговорът ти го постнах току що.

Това не е отговор? Я ми го разтълкувай? В смисъл... това дето току що го четеш, как и го тълкуваш? Просто искам още малко да ти се посмея на акъла.

Ми, ако искаш да започнем с електропреносната мрежа, електроцентралите, пътната инфраструктура и язовирите? Те от кой са строени, извинявай? От монархистите сигурно? От "завещанието" - кой построи Соди Девня (Солвей Соди), Мелничен комбинат (ГудМилс България), Оловоцинковият комбинат (КЦМ), Стъкларския завод (Рубин), Металургичният завод (Стомана Перник), Медодобивният завод (Аурубис), Рудодобивният завод (Елаците), КТМ (Булмаркет), Дънди Прешъс, Агрополихим и т.н. Извинявай, забравих да добавя и "Нефтохим-а", и той пак е строен от "лошите" комунисти. Говоря за същият "Нефтохим", дето Иван Костов го даде на руснаците, понеже бачкал само с руски нефт.

току-що, communismatic написа:

Да, отговорът ти го постнах току що.

Това не е отговор? Я ми го разтълкувай? В смисъл... това дето току що го четеш, как и го тълкуваш? Просто искам още малко да ти се посмея на акъла.

Както и очаквах искаш да отговаряш само на въпроси които са ти удобни.

Нещо другп?

на 24.05.2025 г. в 7:12, BANKATA написа:

Хайде като обичаш да говориш с факти посочи какво и колко стъпва в момента върху.построено от комунизма.

Ето ти го точно зададеният въпрос.

Ето и как съм отговорил...

Аз лично не виждам, да има нещо, на което да не съм отговорил? Ако има такова, моля те кажи ми. Просто много обичам дискусиите с теб. Винаги си толкова добре аргументиран.

преди 5 часа, communismatic написа:

Ето ти го точно зададеният въпрос.

Ето и как съм отговорил...

Аз лично не виждам, да има нещо, на което да не съм отговорил? Ако има такова, моля те кажи ми. Просто много обичам дискусиите с теб. Винаги си толкова добре аргументиран.

Колко е това?

преди 2 минути, BANKATA написа:

Колко е това?

Поредният малоумен въпрос? Какво "колко е" и какво "това"?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.