Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Аха, да му обяснявам за всичко друго. 😆😆😆😆

Направо, имам чувството, че са облъчени по калъп. И като ги питаш нещо, дето нямат отговор се почва едно въртееееееееенеееееееее!

Ама изведнъж забрави всичко и се заинати за Нефтохим? Къде остана другото, което е съсипал Костов?

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

Пише ли в статията колко процента са че ми я подхвърли тук?

Пише в статията, че държавата не е в състояние (вероятно единствена в целият ЕС), да си поддържа системата. Нещо, което аз твърдя тук и с което и започнах. Най-комичното е, че ти самият постна статията, а дори не я и беше осмислил. Може би си я прочел, ама дали си я разбрал.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Искам да ми покажеш факти, не лалджиски приказки.

Фактите ги пише в самата статия, която ти постна. Отричаш ли се от нея? Сигурно е гнусна пропаганда? Ми, що я постна тогава? 😆

ТОЯ НАПРАВО Е УНИКАЛЕН! ЗАКЛЕВАМ СЕ! 😆

току-що, parmobil написа:

Ама изведнъж забрави всичко и се заинати за Нефтохим? Къде остана другото, което е съсипал Костов?

Не съм забравил за абсолютно нищо. Дадох ти пример точно с Нефтохим-а защото е показателна за далаверите на Костов. Там няма никакви оправдания и не може и да има. Каквато далавера е завъртял там, такива далавери е завъртял и с всички останали завещания от оня строй. Писах ти го и по-рано, явно пак не си го разбрал.

Не съм забравил за абсолютно нищо. Дадох ти пример точно с Нефтохим-а защото е показателна за далаверите на Костов. Там няма никакви оправдания и не може и да има. Каквато далавера е завъртял там, такива далавери е завъртял и с всички останали завещания от оня строй. Писах ти го и по-рано, явно пак не си го разбрал.

Хайде, давай! Каква далавера е извъртял? Баева има ли нещо публикувано в "Дума" по този повод?

Иначе продължавам да си питам за другите заводи, които изведнъж спря да споменаваш. И за метрото, което се почна преди '80 г, но чак при Софиянски се пусна първа отсечка.

Каква далавера е извъртял?

Ми каква е логиката, да дадеш нефтената рафинерия на чужда държава? Какво оправдание може, да има тук? Не му ли е минало през акъла на гнусният мангал, че по тоя начин ще ни извиват ръцете...

преди 1 минута, parmobil написа:

Иначе продължавам да си питам за другите заводи, които изведнъж спря да споменаваш.

Супер. Коя от приватизациите на Костов беше успешна... Нямам никакви проблеми, и тях ще ги нищим. Дай някаква успешна негова приватизация. Щото аз не се сещам.

преди 12 минути, communismatic написа:

Умен, колко са сменяни в процентно съотношение, ве? Ти нормален ли си изобщо? Ти излизал ли си някъде извън апартамента си? Абсолютно всичко е завещано от оня строй. То в момента даже няма хора, които да поддържат всичко това. Това го твърди и самата статия, която самият ти постна. Аз не мога, да разбера, с бавноразвиващи ли се занимавам тук?!

Какво ми цитираш разни статии, като това ми е работата?

Сменят се постоянно ЖР-та ВН и СрН, кабели СрН (щото не могат да работят повече от 10-15 години).

Мрежата НН почти навсякъде е подменена - вместо рекордомани е УИП.

Трафопостове не се сменят - това са сгради, но се строят нови.

Транформаторите в новите ТП също са нови, част от съществуващите ТП са с подменени - заради по-голямата консумация ...

преди 10 минути, communismatic написа:

Пише в статията, че държавата не е в състояние (вероятно единствена в целият ЕС), да си поддържа системата. Нещо, което аз твърдя тук и с което и започнах. Най-комичното е, че ти самият постна статията, а дори не я и беше осмислил. Може би си я прочел, ама дали си я разбрал.

Фактите ги пише в самата статия, която ти постна. Отричаш ли се от нея? Сигурно е гнусна пропаганда? Ми, що я постна тогава? 😆

ТОЯ НАПРАВО Е УНИКАЛЕН! ЗАКЛЕВАМ СЕ! 😆

Кое не успя ти да осмислиш?

"Енергийни експерти все по-често предупреждават, че електроенергийната мрежа на ЕС е изправена пред сериозни предизвикателства поради бързото нарастване на променливото производство на електроенергия от възобновяеми източници и потреблението на електроенергия от крайни потребители, като сгради, транспорт и промишленост."

колко по-просто да го напишат че ти да може да го разбереш?

Освен ако възобновяемите източници в страната не са останали от соца.

ПП: днес пак къртиш мивки!

току-що, jhoro написа:

А ти си жичкаджия? Това работиш? Ми що не можете, да си поддържате системата? Ти гледай, майка му стара... Аз се чудя, що сума ти хора останаха без електричество... той Жорко отговарял за всичко това. Ми, то затова и сме на тоя хал...

току-що, BANKATA написа:

Кое не успя ти да осмислиш?

Ти до там ли я докара? Да изрежеш цитата? 😆😆😆

преди 56 минути, BANKATA написа:

Друг проблмем е сериозното неглижиране на разширяването и дигитализацията на електропреносната и електроразпределителната мрежа, като не се признават инвестиции в цените на мрежовите услуги, за да не поскъпва токът."

Ъхъ... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

А ти си жичкаджия? Това работиш? Ми що не можете, да си поддържате системата? Ти гледай, майка му стара... Аз се чудя, що сума ти хора останаха без електричество... той Жорко отговарял за всичко това. Ми, то затова и сме на тоя хал...

Ти до там ли я докара? Да изрежеш цитата? 😆😆😆

Ъхъ... 😆

Смилам ти абзац по абзац, че щеше да е голяма мъка ако трябваше да ти обяснявам цялата статия.

От това което си цитирал значи че не могат да инвестират в централизация.

преди 4 минути, communismatic написа:

Супер. Коя от приватизациите на Костов беше успешна... Нямам никакви проблеми, и тях ще ги нищим. Дай някаква успешна негова приватизация. Щото аз не се сещам.

Още по-супер - кой от заводите, които посочих - а те са из цялата страна - е приватизирал Костов? За Мраз ти казах. За ЗММ кой червен другар не се пробва, вкл. Манджуков, член на партията наша и ДС. А клон на ЗММ имаше във всеки голям град. Но това за теб са дребни неща.

току-що, BANKATA написа:

Смилам ти абзац по абзац, че щеше да е голяма мъка ако трябваше да ти обяснявам цялата статия.

Аха, то на това се дължало избирателното изрязване на пост, който самият ти цитира... 😆😆😆😆
Тоя направо е легенда тук! Признал съм го...

Но това за теб са дребни неща.

Извинявай, как от темата за "Нефтохим", изведнъж я махнахме и пак минахме на твоите примери? Ти ще спреш ли да отговаряш само на избрани въпроси, по дяволите? Голям мъж си, сигурно си на годините на баща ми... Айде дай за далаверите на Костов - Нефтохим, Кремиковци, БГА Балкан... Там какво извинение може да има?
И не разбирам, каква е логиката, да ми постваш една сюрия от предприятия, при положение, че над 200 пъти ти писах, че моето мнение е, че и сини, и червени са крали като изоглавени заедно. ВСИЧКИ! БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ! Т.е. кво ми ги постваш? Потвърждаваш думите ми?

преди 3 минути, BANKATA написа:

От това което си цитирал значи че не могат да инвестират в централизация.

ОК, какво е обяснението за липсата на електричество сума ти време на хиляди хора... Дай някакво обяснение. Щото аз чета думата "неглижиране", виж в тълковният речник какво значи. Освен това, самата статия е и осъдителна за нас...

току-що, communismatic написа:

Аха, то на това се дължало избирателното изрязване на пост, който самият ти цитира... 😆😆😆😆

Извинявай, как от темата за "Нефтохим", изведнъж я махнахме и пак минахме на твоите примери? Ти ще спреш ли да отговаряш само на избрани въпроси, по дяволите? Голям мъж си, сигурно си на годините на баща ми... Айде дай за далаверите на Костов - Нефтохим, Кремиковци, БГА Балкан... Там какво извинение може да има?
И не разбирам, каква е логиката, да ми постваш една сюрия от предприятия, при положение, че над 200 пъти ти писах, че моето мнение е, че и сини, и червени са крали като изоглавени заедно. ВСИЧКИ! БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ! Т.е. кво ми ги постваш? Потвърждаваш думите ми?

Къде побягна. Все оше не си дал и един факт.

току-що, BANKATA написа:

Къде побягна. Все оше не си дал и един факт.

Не съм бягал, ве. Питам те, що нямаше ток в сума ти населени места... Какво е обяснението? И факт съм дал, ама както обикновено пак нищо не си разбрал. Ти собствените си статии не можеш, да осмислиш, какво да говорим, за постове на други хора. Не знам... имаш ли изобщо някакво образование? Жорко бил жичкаджия? Ти кво работиш? Караш трактор?

Извинявай, но темата никога не е била "Нефтохим". Ти се опитваш да я изкривяваш както ти хареса. Славяни - кто-нибудь?

Извинявай, но темата никога не е била "Нефтохим".

Напротив беше. Ти така и не искаш, натам да наклониш темата, затова и избягваш въпросите през цялото време. Карай... все тая. То и без това какво ли толкова ще напишеш.

Иване, кво стана? Още ли гледаш тъпо екрана?

Извинявай, но темата никога не е била "Нефтохим". Ти се опитваш да я изкривяваш както ти хареса. Славяни - кто-нибудь?

А когато спреш да цитираш избирателно от постовете ми, може би ще си направя труд да ти отговарям, лево тролче.

Напротив беше. Ти така и не искаш, натам да наклониш темата, затова и избягваш въпросите през цялото време. Карай... все тая. То и без това какво ли толкова ще напишеш.

Не, не е!

А когато спреш да цитираш избирателно от постовете ми, може би ще си направя труд да ти отговарям, лево тролче.

Не, бе. Не съм ги цитирал избирателно. Аз над 200 пъти ти зададох този въпрос още преди няколко месеца, ама ти така и не отговори. С тия евтини номерца... може да пробваш при Ванката примерно. Там по-може да мине номера. Или при Джокович. Или при Баалбек. Те са на твоето равнище.

преди 3 минути, communismatic написа:

Не съм бягал, ве. Питам те, що нямаше ток в сума ти населени места... Какво е обяснението? И факт съм дал, ама както обикновено пак нищо не си разбрал. Ти собствените си статии не можеш, да осмислиш, какво да говорим, за постове на други хора. Не знам... имаш ли изобщо някакво образование? Жорко бил жичкаджия? Ти кво работиш? Караш трактор?

Хахаха, не ми излизай с един и същ номер отново. Аман от евтините ти номера.

преди 34 минути, parmobil написа:

преди 26 минути, parmobil написа:

Хайде, давай! Каква далавера е извъртял? Баева има ли нещо публикувано в "Дума" по този повод?

Иначе продължавам да си питам за другите заводи, които изведнъж спря да споменаваш. И за метрото, което се почна преди '80 г, но чак при Софиянски се пусна първа отсечка.

преди 21 минути, jhoro написа:

Сменят се постоянно ЖР-та ВН и СрН, кабели СрН (щото не могат да работят повече от 10-15 години).

Мрежата НН почти навсякъде е подменена - вместо рекордомани е УИП.

Трафопостове не се сменят - това са сгради, но се строят нови.

Транформаторите в новите ТП също са нови, част от съществуващите ТП са с подменени - заради по-голямата консумация ...

Не му обръщайте внимание. @communismatic не е българин!!! Не разбира определени нюанси в нашия език.

Само вижте каква глупост изпляска в другата тема!!!

преди 16 минути, communismatic написа:

Европа не е ли руска бензиностанция? 
Щото доколкото знам ЕС ударно взима руски газ и петрол, ама чрез посредници.

Вие кажете как го разбирате това?

Той го написа по повод моя пост:

преди 30 минути, БаалБек написа:

Поне в прав текст си призна, че рашистите са бензиностанцията на китайците. Друго няма какво да предложат. А, да и територията си. Тя вече добре е усвоена от китайски фирми и фермери. Путлер е велик стратег. Паметник ще му направят, но в Пекин.

току-що, BANKATA написа:

Хахаха, не ми излизай с един и същ номер отново. Аман от евтините ти номера.

Къв номер? Как си поддържаме построеното от соца, при положение, че имало "неглижиране" и ЕС е пропищял от нас? Толкова ли е сложен въпроса? Да пробвам с някоя рисунка? Защо сума ти хора нямаха ток преди няколко месеца? Т.е. успяват ли да поддържат построеното от соца или не? Пак да питам?

Ако искаш... пак задай някой тъп въпрос? Поне да излезеш от неудобната ситуация. Нали това можеш поне. Питай примерно за Мики Маус и някой комикс.

току-що, БаалБек написа:

Вие кажете как го разбирате това?

Какво има в една безниностанция Баалбек? С какво се зареждат превозните средства? 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Как си поддържаме построеното от соца

За вас в Русия не знам как си го подържате, но в България това, което е НЕефективно и носи загуби се закрива, премества се в по-печеливш район или фалира.

При вас в Русия как е? Ама КОНКРЕТНО с подробности, че много ми е интересно?

преди 1 минута, БаалБек написа:

При вас в Русия как е? Ама КОНКРЕТНО с подробности, че много ми е интересно?

Кажи ми, какво има в една бензиностанция? Какво се продава там? Щото очевидно пак не си разбрала нищо от написаното от мен... Много умно момиче си, сигурен съм, че си гордостта на семейството си.

преди 5 минути, communismatic написа:

Къв номер? Как си поддържаме построеното от соца, при положение, че имало "неглижиране" и ЕС е пропищял от нас? Толкова ли е сложен въпроса? Да пробвам с някоя рисунка? Защо сума ти хора нямаха ток преди няколко месеца? Т.е. успяват ли да поддържат построеното от соца или не? Пак да питам?

Ако искаш... пак задай някой тъп въпрос? Поне да излезеш от неудобната ситуация. Нали това можеш поне. Питай примерно за Мики Маус и някой комикс.

Какво има в една безниностанция Баалбек? С какво се зареждат превозните средства? 😆

Мхммм, и понеже проблема е само в нас ще трябват 500 млрд. Добре че не е в целият ЕС. 

Ама като няма нищо между ушите ще ти смилам още информация. Не ми пречи.

Извинявай, това пак ли не успя, да го осмислиш или? Щото е заглавието на самата статия, която самият ти цитира...

Цитат

„Половината от всички смущения в европейската електропреносна мрежа през 2023 г. са причинени от България“, каза във вторник Мартин Владимиров, директор на програма „Енергетика и климат“ в Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) на откриването на кръглата маса „Еволюцията на българската мрежова инфраструктура: Mодернизация и дигитализация“. Според Владимиров има необходимост от спешни мерки за модернизиране на електропреносните и разпределителните мрежи.

преди 7 минути, communismatic написа:

Извинявай, това пак ли не успя, да го осмислиш или? Щото е заглавието на самата статия, която самият ти цитира...

Аз все още чакам да обясниш как от това се разбира че електеопреносната ни мрежа е останала от осца?

Щото очевидно пак не си разбрала нищо от написаното от мен...

Разбрах само, че през 1980г. БВП на глава от населението на НРБ е бил 3431 щатски долара.

Другото, което разбрах е, че през 2023г. БВП на глава от населението на Република България (член на ЕС) е бил 37507 щатски долара.

Ти как мислиш? По добре ли сме сега?

:popcorn2:

image.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.