Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, BANKATA написа:

В електропреносната мрежа от соца са само сградите и тук таме част от персонала.

Т.е. всички бетонови стълбове, барабар с основната част от електропреносната мрежа е сменяна след 1989-а? Ти да видиш... Това е направо откритие за мен. Трафопостовете и те са новички? 😆

преди 3 минути, BANKATA написа:

И от това веднага заключи че елелтеопреносната мрежа е от соца ли?

Оф... Остави. 😆

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Т.е. всички бетонови стълбове, барабар с основната част от електропреносната мрежа е сменяна след 1989-а? Ти да видиш... Това е направо откритие за мен. Трафопостовете и те са новички? 😆

Да, особенно трафопостовете, кабелите, подстанциите и управлението им.

преди 1 минута, parmobil написа:

Изведнъж захвърли всичко, за което задаваше "неудобни" въпроси и взе да се пениш за "Нефтохим"

Кое да захвърля по-точно? Аз за Нефтохим-а те питам от два месеца поне и е абсолютен факт, че ти не искаш, да отговориш понеже пак ще те затапя... Друго обяснение няма. Ребята-мребята... Костовист, дето даже не може и да защити идола си.

преди 2 минути, communismatic написа:

До момента все не успявам, да те "оборя".

Правилно: Не можеш!

преди 2 минути, communismatic написа:

Принципно, трудно се "оборва" някой, който все бяга от неудобни въпроси, понеже няма капацитет за две стотинки...

Това ли измисли за свое оправдание, че си функционално неграмотен и не се справяш?

Типично в стил руски ШУТ!

Цитат

„Бог създаде руския народ, за да покаже на другите народи как не трябва да живеят. Населението на Русия никога не е имало самосъзнание. Няма го. И няма да има такова. И няма нужда от него. Населението на Русия, както и самата Русия, съществуват единствено като урок за света.

(Пьотър Чаадаев, руски философ, автор на "Философски писма")

току-що, BANKATA написа:

Да, особенно трафопостовете, кабелите, подстанциите и управлението им.

Кабелите са сменяни от демократите. Уааау! Какво огромно постижение... 😆

Трафопостовете са сменяни? Ти да видиш... 😆

преди 26 минути, communismatic написа:

Ти сериозно ли? 😆😆😆😆😆

Сериозно. Някоя друга подзтанция, едтествено реновирсна прроборидеан и това е. И някоя друга жица ниско напрежение, дето видяхме колко струва.... 

преди 13 минути, communismatic написа:

Като ти казвам, че не разбираш от тези неща - не вярваш!

Какви бетонови стълбове и трафопостове има в ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА???

Кабелите са сменяни от демократите. Уааау! Какво огромно постижение... 😆

Трафопостовете са сменяни? Ти да видиш... 😆

Давай фактите. Лмбимите ти факти. Кое в електропреносната мрежа е от соца?

Това че гледаш един трафопост или подстанция и си мислиш че всичко вътре е на 40, 50, 60 години показва какъв си лаладжия. 

току-що, jhoro написа:

Какви бетонови стълбове и трафопостове има в ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА???

Интересно, жиците дето ти осигуряват ток, как по-точно са доведени до апартамента ти за да си включиш хладилника "Мраз"? 😆

Кое в електропреносната мрежа е от соца?

Задай пак 20 пъти малоумен въпрос? Ако искаш още 30 пъти задай. Факт е, че цялата електропреносна мрежа е завещана от соца. В момента само я поддъържат. Кви кабели? Ти нормален ли си изобщо? Това верно ли ми го даваш за аргумент? Сменяли се кабелите в днешно време. То огромно постижение...

преди 2 минути, BANKATA написа:

Това че гледаш един трафопост или подстанция и си мислиш че всичко вътре е на 40, 50, 60 години показва какъв си лаладжия.

Ми... извинявай, ти преди 10-15 минути ми цитира текст, в който черно на бяло се казваше, че в момента не сме в състояние дори да си поддържаме електропреносната мрежа. Лаладжия, мисля е ясно кой е... Дори не си наясно, какво точно цитираш... 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Интересно, жиците дето ти осигуряват ток, как по-точно са доведени до апартамента ти за да си включиш хладилника "Мраз"? 😆

Задай пак 20 пъти малоумен въпрос? Ако искаш още 30 пъти задай. Факт е, че цялата електропреносна мрежа е завещана от соца. В момента само я поддъържат. Кви кабели? Ти нормален ли си изобщо? Това верно ли ми го даваш за аргумент? Сменяли се кабелите в днешно време. То огромно постижение...

Ми... извинявай, ти преди 10-15 минути ми цитира текст, в който черно на бяло се казваше, че в момента не сме в състояние дори да си поддържаме електропреносната мрежа. Лаладжия, мисля е ясно кой е... Дори не си наясно, какво точно цитираш... 😆

Там пишеше и причината бре "Административни пречки".

С твоята глупост и гоапод не може да се бори!

току-що, BANKATA написа:

Там пишеше и причината бре "Административни пречки".

Ае УМЕН, кво значение има, какви са причините? Нали твърдите, че сме много напред и т.н.? Не можем, даже да поддържаме това което е завещано от оня строй. Като ги постваш тия простотии, поне вниквай малко от малко... Че направо ми писнахте на оная работа с тоталното си неумение, да четете с разбиране.

Кабели имало сменени, майко мила... 😆

преди 12 минути, communismatic написа:

Отвори Гугъл и виж разликата, между електропреносна и електроразпределителна мрежа!

преди 6 минути, communismatic написа:

В преноса няма кабели... изобщо!

Електропреносна система на Република България

току-що, jhoro написа:

Отвори Гугъл и виж разликата, между електропреносна и електроразпределителна мрежа!

Ъ... Умен, ние говорим как цялата енергетика стъпва върху построеното от социализма? Имаш ли нещо в полза на умнокрасивите, щото до момента само разбрах, че кабелите били сменяни.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ае УМЕН, кво значение има, какви са причините? Нали твърдите, че сме много напред и т.н.? Не можем, даже да поддържаме това което е завещано от оня строй. Като ги постваш тия простотии, поне вниквай малко от малко... Че направо ми писнахте на оная работа с тоталното си неумение, да четете с разбиране.

Ти продължаваш да не даваш така любимите ти факти. По вече втора тема.

И никога няма да ги дадеш понеже първо че хал хабер си нямаш какво, колко и как е модернизирано в електропреносната мрежа. Второ че хал хабер си нямаш от тази тема. И единственото което може да правиш е да пишеш общи глупости и да разводняваш темата. Както обикновенно правиш.

Пак избирателно цитиране. Но какво ли да очаквам от човек с ник communismatic

Той пише брътвежи за неща, на които не е бил свидетел, но тропа с краче. Имаше и други в темата, на неговата възраст, които твърдяха, че не е имало режим на ток по соца. При всички работещи реактори. И не се крадяло, и картите за почивка били безплатни, и нямало дефицит. 

Ама какво да се обяснява човек с толкова облъчени хоора.

току-що, BANKATA написа:

Ти продължаваш да не даваш така любимите ти факти.

Дадох ти ги. Разбрах единствено, че са сменяни кабелите. Беше чудовищно мнение, благодаря за което... Демокрацията в България толкова добре се справя с поддържането на построеното от оня строй, че... сменя кабелите. Е, почнахме вече ударно да внасяме ток, ама поне успяваме, да поддържаме построеното от социализма.

И никога няма да ги дадеш понеже първо че хал хабер си нямаш какво, колко и как е модернизирано в електропреносната мрежа. Второ че хал хабер си нямаш от тази тема.

Така е, да. Абсолютно си прав. Виж... за разлика от теб, аз не обичам, да поствам едни и същи малоумни неща по 200 пъти, понеже ми е скучно в нас. Принципно, пиша нещо, което обикновено излиза истина. Ти така ме обори по тая тема, че ми даде за пример "сменянето на кабели". Благодаря за вниманието. Все по-забавни стават дискусиите с теб.

Ама какво да се обяснява човек с толкова облъчени хоора.

Добре, бе. Ти като не си облъчен, кажи ми защо Иван Костов даде рафинерията на руснаците. Колко пъти да ти задавам един и същ въпрос?

ние говорим как цялата енергетика стъпва върху построеното от социализма?

Кога това? При бай Тошо ли? Когато е имало режим на тока 3:1? Три часа няма после един час има. А когато е имало ток, пък са спирали водата. Приказно се е живяло в соца. 

И да питам? Къде ти е статистиката, че нещо подви опашка...:popcorn2:Квик, квииик....

Имаше и други в темата, на неговата възраст, които твърдяха, че не е имало режим на ток по соца.

Имало е, да. Само дето причините са съвсем други. Пак показваш тоталното непознаване на факти. Напълно нормално...

преди 2 минути, parmobil написа:

И не се крадяло, и картите за почивка били безплатни, и нямало дефицит.

Извинявай, сега краде ли се? По-малко вероятно?

преди 6 минути, communismatic написа:

Ъ... Умен, ние говорим как цялата енергетика стъпва върху построеното от социализма? Имаш ли нещо в полза на умнокрасивите, щото до момента само разбрах, че кабелите били сменяни.

Не калитко, не са саменявани само кабелите. Сменени са и стълбове, сменени са трансформатори, смена е вторичната комутация. Това ти е цялото управление на подстанция, трафопост и т.н. Включително и на БДЖ.

Както ти казах от соца са останали само сгради и някой друг човек.

току-що, БаалБек написа:

Квик, квииик..

Ми постнал съм я преди два дена. Ако за два дена, не можеш, да осмислиш някакъв текст... то и Господ не може, да ти помогне вече.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Ти продължаваш да не даваш така любимите ти факти. По вече втора тема.

Че кога е давал? Можеш ли да му извадиш стари постове с негови ФАКТИ?

току-що, BANKATA написа:

Не калитко, не са саменявани само кабелите. Сменени са и стълбове, сменени са трансформатори, смена е вторичната комутация. Това ти е цялото управление на подстанция, трафопост и т.н.

Умен, колко са сменяни в процентно съотношение, ве? Ти нормален ли си изобщо? Ти излизал ли си някъде извън апартамента си? Абсолютно всичко е завещано от оня строй. То в момента даже няма хора, които да поддържат всичко това. Това го твърди и самата статия, която самият ти постна. Аз не мога, да разбера, с бавноразвиващи ли се занимавам тук?!

Включително и на БДЖ

И на БДЖ, да. Там всичко е изцяло модернизирано...

Добре, бе. Ти като не си облъчен, кажи ми защо Иван Костов даде рафинерията на руснаците. Колко пъти да ти задавам един и същ въпрос?

Добре, бе, обясни ми за всичко друго, което откраднахте, а се мъчите да го пришиете на други. Колко пъти да питам за цялата индустрия, която червените окрадоха и разпродадоха? И аз мога питам.

току-що, parmobil написа:

Добре, бе, обясни ми за всичко друго, което откраднахте, а се мъчите да го пришиете на други. Колко пъти да питам за цялата индустрия, която червените окрадоха и разпродадоха? И аз мога питам.

Аха, да му обяснявам за всичко друго. 😆😆😆😆

Направо, имам чувството, че са облъчени по калъп. И като ги питаш нещо, дето нямат отговор се почва едно въртееееееееенеееееееее!

Умен, колко са сменяни в процентно съотношение, ве? Ти нормален ли си изобщо? Ти излизал ли си някъде извън апартамента си? Абсолютно всичко е завещано от оня строй. То в момента даже няма хора, които да поддържат всичко това. Това го твърди и самата статия, която самият ти постна. Аз не мога, да разбера, с бавноразвиващи ли се занимавам тук?!

И на БДЖ, да. Там всичко е изцяло модернизирано...

Кажи колко са? Нали ги разбираш нещата. Пише ли в статията колко процента са че ми я подхвърли тук? Май не. 

Искам да ми покажеш факти, не лалджиски приказки.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.