Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, communismatic написа:

Още колко пъти ще ме питаш един и същ малоумен въпрос? Ти нормален ли си ве? 😆

Малоумен е защото се насади сам на пачи яйца. 

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, parmobil написа:

заяви, че на Шипка нямало българи.

Показвай кога се е случило това? И да видим кой с какво е надарен...

Иване... Виж какво обяснение дава Тасев относно хората, които останаха без ток преди няколко месеца...

Цитат

„Трябва да се коригират 10-годишните планове за модернизация на критичната електроперносна мрежа, защото тя отдавна е остаряла. Имаме високо температурни проводници, които допускат обледеняване. Те могат да бъдат заменени с нискотемпературни, които не допускат обледеняване.“, заяви енергийният експерт Атанас Тасев пред БНТ.

Ако искаш, задай пак някой тъп въпрос? 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Чакай малко. Що реши, че след като ти не си ми отговорил на една сюрия, да повторя, една СЮРИЯ от въпроси, аз трябва да ти отговарям на твоите? Това не е ли много нагло? 😆

Бъгна за поредн път kaldata, но това не променя написаното за вашата одареност.

преди 4 минути, BANKATA написа:

Малоумен е защото се насади сам на пачи яйца. 

Да, определено успя, да ме убедиш, как си поддържаме построеното от соца. Така е, прав си... 😆

преди 3 минути, parmobil написа:

Бъгна за поредн път kaldata, но това не променя написаното за вашата одареност.

Ква Одареност? Няма как ти да не ми отговаряш на въпросите и изведнъж аз да започна, да ти отговарям на твоите? А и освен това, специално за тая индустрия съм писал, при това немалко постове. Даже и миналата седмица писах. Може да погледнеш там. За разлика от теб, аз нямам проблеми, да коментирам неща. Не бягам никога... Като теб? Нали? 😆

Ето още нещо за "модерната" мрежа...

Цитат

Скоро всички съоръжения на енергийната инфраструктура в столицата ще бъдат извън реална възможност за техническа експлоатация. Това каза пред "Фокус" главният оперативен директор на "ЧЕЗ България" Петър Баран. По неговите думи инфраструктурата освен, че е остаряла морално, тя е и на предела на своите възможности.

"Неглижираната през последните 20 години тема за обновяване на мрежата за високо напрежение и поетапната подмяна на съоръженията крие потенциална опасност и риск за нарушаване качеството на захранване на големи групи потребители, както и на важни институции. А това представлява заплаха за националната сигурност на страната", каза Петър Баран.

Задай пак тъп въпрос...

преди 2 минути, maxthon написа:

Показвай кога се е случило това? И да видим кой с какво е надарен...

Ти си търси! Изобщо не е моя работа всеки път да ти показвам глупостите, които си пускал, нали?

Само да припомня, че поход на Пригожин обяви за пропаганда на ЦИПСО и после дълго мълча.

току-що, parmobil написа:

Ти си търси! Изобщо не е моя работа всеки път да ти показвам глупостите, които си пускал, нали?

Извинявай, ама това не е мъжка постъпка! Няма как да му пляснеш някакви тъпотии на момчето и после да не можеш, да го докажеш и да му викаш "Търси си!". Това са баси детските номерца.

Само да припомня, че поход на Пригожин обяви за пропаганда на ЦИПСО и после дълго мълча.
Хехе изтърва нещо и сега аз да си го търся. Ще ти го кажа един-единствен път. Такова нещо не съм казвам. Ако имаш нещо против може да го покажеш със снимка както обичаш да правиш.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Извинявай, ама това не е мъжка постъпка! Няма как да му пляснеш някакви тъпотии на момчето и после да не можеш, да го докажеш и да му викаш "Търси си!". Това са баси детските номерца.
Ти пък и мъже ли търсиш тука?

преди 24 минути, communismatic написа:

Да, определено успя, да ме убедиш, как си поддържаме построеното от соца. Така е, прав си... 😆

Ква Одареност? Няма как ти да не ми отговаряш на въпросите и изведнъж аз да започна, да ти отговарям на твоите? А и освен това, специално за тая индустрия съм писал, при това немалко постове. Даже и миналата седмица писах. Може да погледнеш там. За разлика от теб, аз нямам проблеми, да коментирам неща. Не бягам никога... Като теб? Нали? 😆

Ами само лаеше за приватизация, но когато пуснах няколко определено големи завода, които са скапани от вашите червени другари и изведнъж реши, че си питал 20 пъти за "Нефтохим". Ти и Кремиковци пробутваше, та трябваше да припомням на ЦСКА-р като теб за Томов.

Ясен си ми. Само лозунги и заучени червени постулати.

Ясен си ми. Само лозунги и заучени червени постулати.

Извинявай, имам чувството, че си някакъв изключително умен и НЕстранен човек, който май не чете какво му се пише?! Писах ти, че вече съм коментирал всичко това, на всичкото отгоре съм го правил на няколко пъти. Последният път беше преди няколко дни. Второто... аз самият съм писал, че приватизацията е извършена по бандитски начин и всички са крали яко. И между другото, малко е смешно, ти да ми натъртваш за "червени другари", при положение, че най-голямата далавера беше извършена от Иван Костов. Обяснявал съм и защо.

Почна и ти като Ванката, да задаваш тъпи въпроси до втръсване.

Извинявай, имам чувството, че си някакъв изключително умен и НЕстранен човек, който май не чете какво му се пише?! Писах ти, че вече съм коментирал всичко това, на всичкото отгоре съм го правил на няколко пъти. Последният път беше преди няколко дни. Второто... аз самият съм писал, че приватизацията е извършена по бандитски начин и всички са крали яко. И между другото, малко е смешно, ти да ми натъртваш за "червени другари", при положение, че най-голямата далавера беше извършена от Иван Костов. Обяснявал съм и защо.

Почна и ти като Ванката, да задаваш тъпи въпроси до втръсване.
Още не е започнал да се оплаква, че го цитираш избирателно, но и това предстои...

преди 4 минути, communismatic написа:

преди 2 минути, maxthon написа:

Хехе изтърва нещо и сега аз да си го търся. Ще ти го кажа един-единствен път. Такова нещо не съм казвам. Ако имаш нещо против може да го покажеш със снимка както обичаш да правиш.

Ти пък и мъже ли търсиш тука?

Много добре си спомня. И за поход на Пригожин, и за геном на Рюрик, и за опълченците, и за Gasum, дето твърдеше, че руснаците ги осъдили за отказ да плащат в рубли, и за референдум под оръжие, дето нямало проблем, че обикалят по входове и етажите на хората - важното било, че не е насочено.

Ама какво ли обяснявам - и двамата сте си лика прилика.

Много добре си спомня.

Не е въпроса, дали си спомня или не. Твърдиш нещо - докажи го. Така излизаш като... да не продължавам. Щом не можеш, да го докажеш, значи си лъжец. Друго обяснение няма. Джокович е същият. Бил ме разобличил, хванал ме, викам му "Я дай да видя?"... Още не е показал нищо. Няма и да покаже. Колкото щеше да дойде до Русе за оня бас, толкова и за всичко останало.

Много добре си спомня.

Ама кажи си сега за Шипка де. Трябва ли да сменяш на момента темата с друга? След като си спомняш ще може и да покажеш... Но трудно ще покажеш нещо, което не се е случило. Успех в намирането....

преди 2 минути, parmobil написа:

Ама какво ли обяснявам - и двамата сте си лика прилика.

Извинявай, до момента разбрах, как аз съм "трол", "цитирам избирателно", "запалянко" и прочее. А ти си тоя, дето отговаря само избирателно на определени въпроси и пише неща, които нямат нищо общо с обективната истина, т.е. лъже на поразия. Странна работа...

Не е въпроса, дали си спомня или не. Твърдиш нещо - докажи го. Така излизаш като... да не продължавам. Щом не можеш, да го докажеш, значи си лъжец. Друго обяснение няма. Джокович е същият. Бил ме разобличил, хванал ме, викам му "Я дай да видя?"... Още не е показал нищо. Няма и да покаже. Колкото щеше да дойде до Русе за оня бас, толкова и за всичко останало.
Разбира се, че е лъжец....

преди 23 минути, communismatic написа:

Иване... Виж какво обяснение дава Тасев относно хората, които останаха без ток преди няколко месеца...

Ако искаш, задай пак някой тъп въпрос? 😆

Някой някъде все ще го е казал че е остаряла, ама по никакъв начин не доказва че е от соца.

И странна представа имаш за "няколко месеца". Има-няма 120.

https://economix.bg/nezapomnena-kriza-v-energosnabdjavan

Не ти се получи с предприятата, въртя, сука, въртя, сука, мина на енергетика и там не ти се получи, излъга за да се измъкнеш.

Много висока топка е този форум за теб.

преди 1 минута, maxthon написа:

Разбира се, че е лъжец....

Ти си абсолютен лъжец! Две страници се гърчеше по посочените въпроси. А, да не забравя и твърдението ти, че Козлодуй не може да работи с различно от руско гориво. Кажи пак, че лъжа, пожалуйста!

преди 5 минути, BANKATA написа:

И странна представа имаш за "няколко месеца". Около 120

Т.е. ти не си наясно, че до преди няколко месеца имаше хиляди хора без електричество? Каква ли ще да е причината? Много странно наистина. Сигурно няма да е свързано с това, за което говори тоя. Или за 10 години ще сме дръпнали много в това отношение. Е, тоя от твоят цитат говори нещо крайно различно, ама важното е да задаваме тъпи въпроси до втръсване, колкото да се намираме на приказка.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Не ти се получи с предприятата, въртя, сука, въртя, сука, мина на енергетика и там не ти се получи, излъга за да се измъкнеш.

Така е, да. Аз бях човека, който изряза цитат избирателно, а после се оказа и че дори не е и вникнал какво точно е цитирал.

Ето и още един цитат. От тая година е...

Цитат

От всичко, изказано от институциите, става ясно едно – ключово за доставките на ток е състоянието и поддръжката на елкотропреносната мрежа.

За това обаче са нужни инвестиции, а за тях е необходимо вдигането на цените на тока. Това не се предвижда, дори напротив - освен предложеният от ДПС мораториум на цените, за поредна година депутатите отложиха излизането на битовите потребители на свободния пазар.

Според експерта Калоян Стайков основният проблем с прекъсването на електричеството е липсата на инвестиция в инфраструктура. По думите му сериозен проблем в случая представлява политиката на КЕВР, която заради налагането на ниски цени за потребителите, ограничава възможността за инвестиции.

„Няма достатъчно инвестиции, които да обезпечат безпроблемното водоснабдяване, топлоснабдяване, електроснабдяване и т.н., защото регулаторът всеки път се оправдава с това, че доходите са ниски и домакинствата не могат да си позволят по-високи цени. Необходими са повече и по-добре насочени инвестиции, което означава и по-високи цени. А ако домакинствата изпитват затруднения, това е работа на социалната система“, пише той в своя публикация в социалните мрежи.

Задай пак 200 пъти тъп въпрос...

преди 30 минути, parmobil написа:

Ами само лаеше за приватизация, но когато пуснах няколко определено големи завода, които са скапани от вашите червени другари

Ама чакай малко. Като са скапани от червените другари, що капиталистите не построиха други на тяхно място? Едно време бай Тошо не е позволявал, ама сега кой им пречи на тез "велики" строители?

преди 8 минути, communismatic написа:

Т.е. ти не си наясно, че до преди няколко месеца имаше хиляди хора без електричество? Каква ли ще да е причината? Много странно наистина. Сигурно няма да е свързано с това, за което говори тоя. Или за 10 години ще сме дръпнали много в това отношение. Е, тоя от твоят цитат говори нещо крайно различно, ама важното е да задаваме тъпи въпроси до втръсване, колкото да се намираме на приказка.

Така е, да. Аз бях човека, който изряза цитат избирателно, а после се оказа и че дори не е и вникнал какво точно е цитирал.

Ето и още един цитат. От тая година е...

Задай пак 200 пъти тъп въпрос...

За икономиката не можа да дадеш нищо, ще можеш ли да покажеш най-накрая един факт че има нещо останало по преносната мрежа от соца?

И да не бешв вбикнал какво си цитирал.

току-що, communismatic написа:

Чакай, да видим, какво ще каже корифеят на форума... Иван пак запецна, завалията... 😆

Все аз съм запецнал и все ти не можеш да отговориш.

преди 3 минути, BANKATA написа:

За икономиката не можа да дадеш нищо, ще можеш ли да покажеш най-накрая един факт че има нещо останало по преносната мрежа от соца?

Ми как да си разтълкуваме факта, че системата ни е "остаряла"? Т.е. от кого е завещана? От монархистите сигурно? То е въпрос на четене с разбиране... И между другото, остаряла ли е системата ни? Щото до момента твърдеше обратното?

преди 3 минути, BANKATA написа:

Все аз съм запецнал и все ти не можеш да отговориш.

Така е, да. До момента все това се доказва. Та затова и тръгнахме, да изрязваме цитатчета. 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Ми как да си разтълкуваме факта, че системата ни е "остаряла"? Т.е. от кого е завещана? От монархистите сигурно? То е въпрос на четене с разбиране... И между другото, остаряла ли е системата ни? Щото до момента твърдеше обратното?

Така е, да. До момента все това се доказва. Та затова и тръгнахме, да изрязваме цитатчета. 😆

Ако трябва да ти се обясняват подбни елементарни неща, с Бъди в трети клас!

ПП: я погледни в темата за хардуера колко се оплават от остарели компютри, дали са от соца?

Нещо пак бягаме по тъча ми се струва? Отговори ми на въпроса? Какво ще рече, че системата е "остаряла"? Т.е. тя е толкова модернизирана след соца, че чак е "остаряла"? И при постането на цитата ти, ти твърдеше, че проблема не е в енергийната система, която трябвало да се "модернизира", а че трябвало да се слагат батерии? Така ли беше? Нещо взе пак да си въртиш гъзицата? Сега последно, системата ни "остаряла" ли е или не? Щото ти цитирах вече няколко източника, единия го отрече, другият бил много стар, третият нещо не го погледна, четвъртият...?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.