Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, parmobil написа:

Отговорил съм за рентабилност и има ли нужда.

Пак по тъча. Питах те конкретно за  "няколко определено големи завода, които са скапани от вашите червени другари"

Те заради "червените другари" ли са отишли в небитието, или защото са били нерентабилни? 

Ако са били рентабилни, що антикомунетата не ги построиха отново?

Ако са заминали щото са били неконкурентни, защо твърдиш че "червените другари" са ги съсипали?

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 3 минути, maxthon написа:

В решението пише ли, че имат да плащат пари? След като пише това какво е ако не съдебно решение на арбитражен съд. Или казано иначе осъдени.

Няма осъдени, другарю! Имаше решение за валута, а не за просрочени задължения.

преди 2 минути, parmobil написа:

Не разбирам кое е странното за руските влакове и вагони?

За теб може и да не е, ама за примерно за БаалБукащата простотии, Ванката и останалите русороби може да не им е приятно че метрото е тръгнало първоначално с руски композиции и да смятат за негово начало чак 2016-та, когато дойдоха Сименсите :D  

преди 9 минути, ivottoshev написа:

Пак по тъча. Питах те конкретно за  "няколко определено големи завода, които са скапани от вашите червени другари"

Те заради "червените другари" ли са отишли в небитието, или защото са били нерентабилни? 

Ако са били рентабилни, що антикомунетата не ги построиха отново?

Ако са заминали щото са били неконкурентни, защо твърдиш че "червените другари" са ги съсипали?

Съсипаха ги червени другари, а сега просто няма смисъл да се правят. Как по-ясно да го обясня? Можеш ли да предложиш конкурентна на китайците продукция?

Да направиш или да ти направят завод не е философия. Питането е има ли на кого да пласираш продукцията.

Направихме си заводи. И японците ни направиха. И какво се случи след 1989г.?

Няма осъдени, другарю! Имаше решение за валута, а не за просрочени задължения.

Gasum претендираха руснаците да си изпълнят договора и да им доставят и останалите количества по него в Евро/долари. Съда ги отряза и им каза да си платят задълженията до тук във валутата за която е договора, а за евентуални бъдещи доставки да се договорят помежду си.

Ти нещо различно ли си чел?

Я го питай, кво му е оправданието за Нефтохим-а и Иван Костов. Щото го питах, вероятно над 200 пъти, но така и не смее, да отговори. Очевидно му е много болна тема, неговият гуру ще излезе долен боклук... Все комунистите са му в... клавиатурата. Поне да разбираше малко от нещата, а то основно глупости пише.

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Gasum претендираха руснаците да си изпълнят договора и да им доставят и останалите количества по него в Евро/долари. Съда ги отряза и им каза да си платят задълженията до тук във валутата за която е договора, а за евентуални бъдещи доставки да се договорят помежду си.

Ти нещо различно ли си чел?

Да. Че руснаците изискваха задълженията в рубли, което стана естествено след СВО. И затова Gasum потърсиха арбитраж.

преди 10 минути, parmobil написа:

Съсипаха ги червени другари, а сега просто няма смисъл да се правят. Как по-ясно да го обясня? Можеш ли да предложиш конкурентна на китайците продукция?

Да направиш или да ти направят завод не е философия. Питането е има ли на кого да пласираш продукцията.

Направихме си заводи. И японците ни направиха. И какво се случи след 1989г.?

Значи имало конкурентни заводи (построени от комунетата), които преди да бъдат съсипани са си работели, но сега вече антикомунетата не могат да построят същите конкурентни заводи.

Ми нали и аз това говоря вече десетнайсет страници от както тръгна спора?  :speak:

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 4 минути, parmobil написа:

Да. Че руснаците изискваха задълженията в рубли, което стана естествено след СВО. И затова Gasum потърсиха арбитраж.

Не са искали стари задължения да бъдат погасявани в рубли. Аз поне не си спомням такова нещо. Това и на децата е ясно че няма как да мине в съд. Въпросът беше за оставащите доставки по договора.

преди 4 минути, communismatic написа:

Я го питай, кво му е оправданието за Нефтохим-а и Иван Костов. Щото го питах, вероятно над 200 пъти, но така и не смее, да отговори. Очевидно му е много болна тема, неговият гуру ще излезе долен боклук... Все комунистите са му в... клавиатурата. Поне да разбираше малко от нещата, а то основно глупости пише.

А аз те питам за толкова заводи и предприятия, но ти си мълчиш като Антон. А даже не са те били. Но това са други работи. Вече се отказа да спориш, че Костов е съсипал хубавото Кремиковци. И до другото ще стигнем.

А аз те питам за толкова заводи и предприятия, но ти си мълчиш като Антон. А даже не са те били. Но това са други работи. Вече се отказа да спориш, че Костов е съсипал хубавото Кремиковци. И до другото ще стигнем.

Ти ме пита и аз ти отговорих. Може да ми прочетеш поста по-назад в темата. Писах ти над 200 пъти едно и също, няма да пиша едни и същи неща по 2000 пъти само щото ти не умееш, да четеш с разбиране. Сега ти ми кажи за Нефтохим. Поне си признай, че си фен на един боклук, който ни натресе руснаците да ни извиват ръцете на горивата. Или руснаците са виновни, че Костов им е предоставил подобна възможност? Ти така или иначе си малко Ненагъл, изключително умен и интелигентен, няма да се учудя, ако прокараш такава теза.

Пак бием отбой, както винаги. Баалбек, Джокович и Ванката пасти да ядат пред тоя... Ванката поне задава малоумни въпроси по 300 пъти, тоя дори и това не прави.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Значи имало конкурентни заводи (построени от комунетата), които преди да бъдат съсипани са си работели, но сега вече антикомунетата не могат да построят същите конкурентни заводи.

Ми нали и аз това говоря вече десетнайсет страници от както тръгна спора?  :speak:

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

Не са искали стари задължения да бъдат погасявани в рубли. Аз поне не си спомням такова нещо. Това и на децата е ясно че няма как да мине в съд. Въпросът беше за оставащите доставки по договора.

Къде ги конкурентните заводи без СИВ?

Един другар ми се заканваше как ще ми отвори очите за ДЗУ, ама замлъкна. Чакам да ми отворят очите, ама само запалянковци насреща.

Тоя наистина е фен на Иван Костов... Само да вметна, че едновремешната най-голяма транспортна фирма в света беше разпродадена на цената на един панелен тристаен апартамент в ЖК "Младост". Това по повод "Нямало кво да стане, щото такива били нещата!" Относно боклучарника Иван Костов, самият факт, че даваш нефтената рафинерия на чужда държава без грам мисъл в тиквата си, че по тоя начин ще ни пробутват увеличаващи се цени на горивата... то какво има да коментираме повече. БГА "Балкан" и Гад Зееви? Кремиковци и Валентин Захариев дето го взе за 1 долар, след няколко години и продължително източване реши да го продаде на Митал... Абсолютно същата работа...

преди 2 минути, communismatic написа:

Ти ме пита и аз ти отговорих. Може да ми прочетеш поста по-назад в темата. Писах ти над 200 пъти едно и също, няма да пиша едни и същи неща по 2000 пъти само щото ти не умееш, да четеш с разбиране. Сега ти ми кажи за Нефтохим. Поне си признай, че си фен на един боклук, който ни натресе руснаците да ни извиват ръцете на горивата. Или руснаците са виновни, че Костов им е предоставил подобна възможност? Ти така или иначе си малко Ненагъл, изключително умен и интелигентен, няма да се учудя, ако прокараш такава теза.

Пак бием отбой, както винаги. Баалбек, Джокович и Ванката пасти да ядат пред тоя... Ванката поне задава малоумни въпроси по 300 пъти, тоя дори и това не прави.

Нищо не си отговорил! Изми си ръцете, че всички се нагушили. Ама всички нагушили се бяха червени, но това ти е трудно да отрониш. Дай ми поне един завод/предприяте, което не беше опустошено от червени бригади! А после ми ревеш за Костов. Запалянко!

преди 1 минута, parmobil написа:

Нищо не си отговорил! Изми си ръцете, че всички се нагушили. Ама всички нагушили се бяха червени, но това ти е трудно да отрониш. Дай ми поне един завод/предприяте, което не беше опустошено от червени бригади! А после ми ревеш за Костов. Запалянко!

Я ми кажи по време на приватизацията от 1992-ра, каква е ролята на твоят любимец Иван Костов? Щото той е финансов министър тогава? Предполагам, че циганина не е имал никакво понятие какво се случва в държавата... Даже 100% е и бил против.

Ядоса се, обаче... Личи си, че е фен на Костов. 😆

Преди доста, доста време... бях гледал едно предаване на Маргарита Михнева по Канал 3, мисля, че се казваше "Неудобните". Ставаше дума за далечната 1992-ра и една от първите приватизационни сделки, мисля че се приватизираше някаква бензиностанция в квартал "Люлин". И какво се получава. Едно средноинтелигентно момче... което е собственик на несъществуваща фирма, която после я прехвърлят на друга ("Надин" мисля, че се казваше, оказа се, че изобщо не е случайна фирма, даже съществува и до днес), първата фирма печели търга за бензиностанцията естествено с пари, които ги няма. Той даже и когато тя го пита "Откъде ще извадите такава сума?", оня хъката-мъката... избоботи нещо "Ще ги намеря!". Ставаше дума за нещо от порядъка на 2-3 милиона долара. И най-важното... дават на съседната маса Костов и Пушкаров двамата си цокат шампанско, бурни аплодисменти а-у... Момчето естествено изчезва, даже е обявено и за издирване.

Цитат

Вие с Иван Костов направихте първата приватизационна сделка на една бензиностанция, нали така беше?
Точно така. (Смее се.) Тогава още нямаше закон за приватизация, ние създавахме правилата. Бяхме я обособили тази бензиностанция, извадихме я от състава на "Петрол". Трябваше да се стартира, за да бъде създадена нагласа у хората и нацията, че това ни чака, това е пътят, по който трябва да вървим.

И какво точно се случи на това премиерно представление?
Ами започна наддаването и в един момент ние падаме от изумление, защото цената стигна 30 млн. лева, ако не се лъжа. А самата бензиностанция струваше 3-4 милиона примерно. Спечели един младеж, Христо Христов май се казваше. Оказа се обаче, че е въздух под налягане, без пари, които да внесе. Взеха му апартамента.

Кой даде идеята да присъствате с Иван Костов на този търг, пиарите ли?
Аз сам реших да отида, а Иван прояви любопитство и той да види.

Но всичко излезе фалстарт.
Фалстарт... не, по-скоро беше доста комично. А ние бяхме неудачни приватизатори. За разлика от много "удачни" приватизатори по-късно.

Такаааааааааааааа... И изведнъж... Михнева казва... "Сега ще ви покажа по какъв начин се случи приватизацията на Кремиковци онзи ден, искам да ви попитам драги зрители, виждате ли нещо общо между приватизациите през 1992-ра и онзиденшната..." Става дума май за 2012 г. Едно безработно момче от Русе, което живее под наем (Лъчезар Варнаджиев се казва) купува "Кремиковци" за 316 милиона лева. Дадоха и дядо му, оня кара някаква очукана Запорожка... направо беше шашнат, откъде внука му е намерил такива пари, че да купи комбината. Много ми е чудно, кой би отпуснал подобен кредит на момчето за да купи комбината. И що точно пък на него са го дали, той и той е в неизвестност.

Та... Уважаеми съфорумци... Виждате ли нещо общо между едната сделка и другата? Щото... според мен са направо сделки-близнаци. Да не си помислите, че са сключени с хора, които са просто подставени лица? Няма такова нещо, той Костов не би позволил всичко това! Той е свястно момче и винаги поздравява!

Цитат

26-годишният Лъчезар Валериев Варнаджиев спечели търга за обособена част от "Кремиковци" с фирмата си "Елтрейд къмпани" ЕООД. Фирмата, регистрирана само преди месец с уставен капитал 20 хил. лв., бе единственият участник в търга и го спечели без наддаване, като за придобиването на частта от бившия металургичен комбинат и "гордост" на държавата допреди 25 години, трябва да плати 316 млн. лв.

преди 15 минути, parmobil написа:

Къде ги конкурентните заводи без СИВ?

Един другар ми се заканваше как ще ми отвори очите за ДЗУ, ама замлъкна. Чакам да ми отворят очите, ама само запалянковци насреща.

Да, обаче каза че "са скапани от вашите червени другари". Сега твърдиш че са си заминали защото е изчезнал СИВ.

Няма как и двете ти твърдения да са верни. Остава да уточниш кое е лъжата. 

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

статистиката е взета от бюрото по труда

а бюрото по труда е паразитна организация за чантажии

тия дето са записани там като  за безработни са такива дето  взимат обещетения

защото е такъв закона

НАП дава пари  само ако си записан в бюрото по труда

безработните в България са колко е сивата икономика 70% от частния бизнес

и 90 % от малцинствата 

частния бизнес е 1 милион

което значи че 700к реално са безработни и живеят ден за ден 

когато държавните служители и пенсионерите си вземат парите

сивата  икономика от безработни се насочва на там.

преди 1 час, ivottoshev написа:

И друг неудобен за умнокрасивите факт има по случая. От 2008-ма метрото е с руски влакове и вагони. SIEMENS-ките дойдоха едва през 2016-та. Поради тази причина некои другаре сметат за рождена дата на метрото именно 2016 та :D

Предполагам, че е лапсус, защото метрото е от 1998г. , а не от 2008 г.

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Да, обаче каза че "са скапани от вашите червени другари". Сега твърдиш че са си заминали защото е изчезнал СИВ.

Няма как и двете ти твърдения да са верни. Остава да уточниш кое е лъжата. 

Няма лъжа. И сто завода да построиш, като не можеш да реализираш продукция ...........

Затова и се чудя за какво се пънете за строене на нови заводи? Има ли къде да се пласира продукцията? Ще подбие ли китайските цени?

преди 5 часа, parmobil написа:

Няма осъдени, другарю!

Аха то да ти кажат да си платиш старите задължения не е присъда нали?

преди 6 часа, parmobil написа:

Няма лъжа. И сто завода да построиш, като не можеш да реализираш продукция ...........

Ясно. Предпочиташ да се правиш на луд, вместо да си признаеш че си лъжец. 

Само че така не само че лъжата ти си остава, но и самият ти олекваш още повече... 

Последен опит:

Кой е виновен за съсипването на тези заводи? 

а) "вашите червени другари"

б) изчезването на СИВ и конкуренцията от Китай

Питай го, как би обяснил за "Кремиковци" и Валентин Захариев. Костов му го продава за едно левче, металургичният комбинат не спира, да се източва и да трупа дългове (естествено съвсем НЕумишлено), след което Валентин Захариев го продава на Прамод Митал за 250 милиона лева, барабар със сума ти задължения.

Цитат

На 16 август 2005 г. притежаваната от индийския милиардер Прамод Митал компания "Глобал стийл" купува от Валентин Захариев "Финметалс" - фирмата, собственик на 71% от "Кремиковци". Цената на сделката е около 135 млн. долара.

Купуваш металургичен комбинат за един лев, понеже според Костов имал огромни дългове и Валентин Захариев на когото го продаваш щял да ги покрие и да го "оздрави". Това обаче естествено не се случва, комбината продължава да трупа задължения, персонала е съкратен почти тройно и след няколко години на крадене, даже го продаваш на някакъв индиец за 135 милиона долара, т.е. дори и тогава си яко на кияр. А от тия простотии, че металургичен комбинат бил "простотия" и нямало как да се оздрави... направо рева от смях. Аз наистина не проумявам, как това момче си вярва на тия глупости.

БГА "Балкан" и Гад Зееви?! Абсолютно същата нагла далавера, то даже изкараха документи, че е имало къде-къде по-читави оферти от тоя евреин. Поредната приватизационна сделка, която е мега "успешна" от Иван Костов, дето даже с цялата си наглост бил и сърдит на българите, че не го уважавали. Бентелер дори предлага да не се съкращават линиите, а да се откриват нови такива до Маями, Токио и Бали... Гад Зееви искат съкращение на линиите с над 50%. Фактически при тази сделка България остава без национален превозвач, да не говорим, че евреина абсолютно нищо не оздрави. И така се случва, че Гад Зееви купува БГА "Балкан" за 150 000 долара, колкото струва една панелка в ЖК "Люлин". Бентелер е давал към три пъти повече пари, повече инвестиции и за разлика от Гад Зееви е бил готов дори сам да покрие задълженията на БГА "Балкан".

Нефтохим? Толкова ли не му стига акъла на тоя боклук, че като дадеш нефтената рафинерия на чужда държава, при това на тая, от която си енергийно зависим (барабар с цяла Европа), по тоя начин тая държава преспокойно ще ни извива ръцете за десетилетия напред?! Какво може да е оправданието тук? Че Нефтохим преработвал само руски нефт? Ми, това естествено е лъжа, документите го доказват. Да не говорим, че нефтена рафинерия да е "губеща", това е адски съмнително... Това е нещо, което по принцип генерира огромни приходи, а не задължения.

преди 11 часа, communismatic написа:

Питай го, как би обяснил за "Кремиковци" и Валентин Захариев. Костов му го продава за едно левче, металургичният комбинат не спира, да се източва и да трупа дългове (естествено съвсем НЕумишлено), след което Валентин Захариев го продава на Прамод Митал за 250 милиона лева, барабар със сума ти задължения.

Купуваш металургичен комбинат за един лев, понеже според Костов имал огромни дългове и Валентин Захариев на когото го продаваш щял да ги покрие и да го "оздрави". Това обаче естествено не се случва, комбината продължава да трупа задължения, персонала е съкратен почти тройно и след няколко години на крадене, даже го продаваш на някакъв индиец за 135 милиона долара, т.е. дори и тогава си яко на кияр. А от тия простотии, че металургичен комбинат бил "простотия" и нямало как да се оздрави... направо рева от смях. Аз наистина не проумявам, как това момче си вярва на тия глупости.

БГА "Балкан" и Гад Зееви?! Абсолютно същата нагла далавера, то даже изкараха документи, че е имало къде-къде по-читави оферти от тоя евреин. Поредната приватизационна сделка, която е мега "успешна" от Иван Костов, дето даже с цялата си наглост бил и сърдит на българите, че не го уважавали. Бентелер дори предлага да не се съкращават линиите, а да се откриват нови такива до Маями, Токио и Бали... Гад Зееви искат съкращение на линиите с над 50%. Фактически при тази сделка България остава без национален превозвач, да не говорим, че евреина абсолютно нищо не оздрави. И така се случва, че Гад Зееви купува БГА "Балкан" за 150 000 долара, колкото струва една панелка в ЖК "Люлин". Бентелер е давал към три пъти повече пари, повече инвестиции и за разлика от Гад Зееви е бил готов дори сам да покрие задълженията на БГА "Балкан".

Нефтохим? Толкова ли не му стига акъла на тоя боклук, че като дадеш нефтената рафинерия на чужда държава, при това на тая, от която си енергийно зависим (барабар с цяла Европа), по тоя начин тая държава преспокойно ще ни извива ръцете за десетилетия напред?! Какво може да е оправданието тук? Че Нефтохим преработвал само руски нефт? Ми, това естествено е лъжа, документите го доказват. Да не говорим, че нефтена рафинерия да е "губеща", това е адски съмнително... Това е нещо, което по принцип генерира огромни приходи, а не задължения.

Кремиковци е било на печалба само в твоите, мокри мечти!

Нови линии до Маями и Токио?! Че аз миналата година бях в Япония и вариантите бяха през Франкфурт, Истанбул и Лондон. Как ги съчини тези линии, дето ще са без прекачване?

Но още чакам да чуя как Костов е съсипал заводите, запалянко. Само червени кхмери ги опоскаха, но чавдарчета и пионерчета ми обясняват как било друго. Смешници, сър.

преди 15 часа, maxthon написа:

Аха то да ти кажат да си платиш старите задължения не е присъда нали?

Къде и кога са осъдени? Покажи, де! Делото беше за валутата, в която ще се разплащат, а не за задължения!!! Колко пъти да го повторя и ти да се правиш на неостър?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.