Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, BANKATA написа:

Аз все още чакам да обясниш как от това се разбира че електеопрвбосната ни мрвжа е останала от осца?

Първо, дай да изясним Европа пропищяла ли е от нас или не? И второ... ти как разбираш написаното, че е нужно "модернизиране на електропреносните и разпределителните мрежи". Т.е. те са толкова пъти сменяни след 1989-а, че чак е нужна "модернизация"? Много е сложен въпроса, нали? Ако искаш задай пак някой тъп въпрос...

преди 2 минути, БаалБек написа:

Ти как мислиш? По добре ли сме сега?

Имаш ли понятие как се сравняват показателите, които са във времеви период 36 години? : )))

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 6 минути, BANKATA написа:

Аз все още чакам да обясниш как от това се разбира че електеопреносната ни мрежа е останала от осца?

А от къде е останала? Преди соца сме имали развита електропреносна мрежа?

преди 24 минути, БаалБек написа:

Не му обръщайте внимание. @communismatic не е българин!!! Не разбира определени нюанси в нашия език.

Изобщо не му обръщам внимание, освен когато се изложи тотално!

Той затова се сърдеше - че не му отговарям.

преди 1 минута, maxthon написа:

Преди соца сме имали развита електропреносна мрежа?

Пича съвсем сериозно ми написа, че кабелите се сменяли, та затова и се поддържала. 😆😆😆

току-що, jhoro написа:

Той затова се сърдеше - че не му отговарям.

Тоя па... Кой те бръсне теб за жив!? Я по-сериозно... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Първо, дай да изясним Европа пропищяла ли е от нас или не? И второ... ти как разбираш написаното, че е нужна "модернизиране на електропреносните и разпределителните мрежи". Т.е. те са толкова пъти сменяни след 1989-а, че чак е нужна "модернизация"? Много е сложен въпроса, нали? Ако искаш задай пак някой тъп въпрос...

Да беше намерил точно в какво се корени прлблема. Електеопреносната система няма достатъчно батерии за съхранение и баланс на излишна енергия от ВЕИ и я праща към други държави към Европа без предупреждение. 

Да има нужда от модернизация, да се изградят допълнителни батерии за съхранение на излишна електроенергия с цел баланс.

Не по ниакъв начи не значи че електопреносната ни мрежа е стара от соца.

Ако се наложи ще ти го оябсня и по-просто.

преди 9 минути, communismatic написа:

Имаш ли понятие как се сравняват показателите, които са във времеви период 36 години?

Я да видя твоите? Ще успееш ли да докажеш,че соца не е едно недоносче?

Или пак ще избягаш в други селения? :hush:

преди 5 минути, maxthon написа:

А от къде е останала? Преди соца сме имали развита електропреносна мрежа?

От построената електеопреносната мрежа от соца не е останало нищо освен трасетата.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Я да видя твоите?

Имаш ли понятие как се изчислява всичко това или не? Толкова ли си умна, че отговаряш все на въпрос с въпрос? Само мега умен човек може да ми дава за пример някаква статистика от сега и да я сравнява с показатели преди 35 години. Румъния къде е преди 1989-а примерно и къде са сега? И двете държави влязохме заедно в ЕС? Айде, като си толкова интелигентна?

преди 4 минути, BANKATA написа:

Електеопреносната система няма достатъчно батерии за съхранение и баланс на излишна енергия от ВЕИ и я праща към други държави към Европа без предупреждение. 

Ае умен, кви батерии и какви пет лева... Човека сам ти казва, че цялата ни електропреносна мрежа е нужно да се модернизира. Това как го свързваш с поддръжката, нали това те питам? Толкова ли си умен, не мога, да разбера... Едно нещо по 200 пъти трябва да ти се обяснява. Ти какво работиш? Наистина ми е чудно? Миеш кенефи...

преди 2 минути, BANKATA написа:

От построената електеопреносната мрежа от соца не е останало нищо освен трасетата.

И бирата се разваля заради лошата хигиена... 😆

току-що, communismatic написа:

Имаш ли понятие как се изчислява всичко това или не? Толкова ли си умна, че отговаряш все на въпрос с въпрос? Само мега умен човек може да ми дава за пример някаква статистика от сега и да я сравнява с показатели преди 35 години.

Хайдееееее....отнесе се в другите селения....Вече стана 10:0 за мен. Нито веднъж не успя да ме обориш. 

преди 3 минути, BANKATA написа:

И то само - където сервитутите са вписани както трябва.

току-що, БаалБек написа:

Хайдееееее....отнесе се в другите селения....Вече стана 10:0 за мен. Нито веднъж не успя да ме обориш.

Нито веднъж, да. Изобщо... 😆

Кажи ми, имаш ли понятие, как се изчислява подобна статистика? Примерно, за инфлация чувала ли си? В Казанлък някой говорил ли ти е за инфлация? Между почивките имам предвид...

Тя си е същата мрежа. Но пък вече установено, че трябвало да се модернизира....

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 3 минути, communismatic написа:

Кажи ми, имаш ли понятие, как се изчислява подобна статистика? Примерно, за инфлация чувала ли си?

Виж сега! Тук във темата няма как да те обучавам. Ако знаеш нещо или разбираш от нещо - ПОКАЗВАШ и ДОКАЗВАШ!

До сега не успя да докажеш, че соца не е недоносче. Никакви графики, таблици, сравнения...

С две думи си посредствен АМАТЬОР!!!

Нито веднъж, да. Изобщо... [emoji38]

Кажи ми, имаш ли понятие, как се изчислява подобна статистика? Примерно, за инфлация чувала ли си? В Казанлък някой говорил ли ти е за инфлация? Между почивките имам предвид...
От както пристигна мечката само Русия е в главата.373b779fa5ed0846f073751ab2a4588c.jpg

току-що, БаалБек написа:

Тук във темата няма как да те обучавам.

Ти няма как да обучиш дори и циганин, просто защото не си в състояние да осмислиш дори това което самата ти постваш. Питам те, имаш ли идея, как се изчислява подобна статистика? Ако нямаш идея, какво ме занимаваш с твоите глупости... Или ми отговаряй на въпросите или ми се махай от главата.

преди 15 минути, communismatic написа:

Ае умен, кви батерии и какви пет лева... Човека сам ти казва, че цялата ни електропреносна мрежа е нужно да се модернизира. Това как го свързваш с поддръжката, нали това те питам? Толкова ли си умен, не мога, да разбера... Едно нещо по 200 пъти трябва да ти се обяснява. Ти какво работиш? Наистина ми е чудно? Миеш кенефи...

И бирата се разваля заради лошата хигиена... 😆

Как какви? За съхранение на ток.

Няколко пъти ти давах извадки от изказването къде се корени проблема, ти не разбираш. Следващото което мога да те посъветвам е да се запишеш в един клас с Бъди.

току-що, BANKATA написа:

Няколко пъти ти давах извадки от изказването къде се корени проблема, ти не разбираш.

Извинявай, ти дето даже не беше разбрал какво копираш, ти да ми говориш кой какво разбира или не разбира е доста смешно. Човека в прав текст ти казва, че електропреносната мрежа е за модернизиране, понеже не се поддържа. Това е и причината сума ти населени места да са останали без електричество.

Ако искаш, задай пак някой тъп въпрос? Поне да отмиеш срама. Разбрахме, че даже не разбираш и какво постваш...

преди 3 минути, maxthon написа:

Тя си е същата мрежа. Но пък вече установено, че трябвало да се модернизира....

Не, нали това ти написах.

Не, нали това ти написах.
Да се чуди човек как така си пропуснал кръглата маса да им обясниш на всички как нищо не разбират....

преди 2 минути, maxthon написа:

Да се чуди човек как така си пропуснал кръглата маса да им обясниш на всички как нищо не разбират.

Даже в самата статия се подчертава, че 40% от електрическата мрежа в Европа е от преди сума ти години. Ама нашия е супер наясно с нещата... ВЕИ-та, соларни панели, батерии ала-бала... Иначе кво вика "Няма кво да ви обяснявам!" 😆

Много се кефя на тоя. Наистина е голям! 😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Извинявай, ти дето даже не беше разбрал какво копираш, ти да ми говориш кой какво разбира или не разбира е доста смешно. Човека в прав текст ти казва, че електропреносната мрежа е за модернизиране, понеже не се поддържа. Това е и причината сума ти населени места да са останали без електричество.

Ако искаш, задай пак някой тъп въпрос? Поне да отмиеш срама. Разбрахме, че даже не разбираш и какво постваш...

Ето от тук ти копирах всички цитати:

https://euractiv.bg/section/енергетика/news/българия-е-причинила-половината-смущ/

Къде в прав текст казва че не се поддържа?

преди 7 минути, communismatic написа:

Аз очаквам да ми говориш за българската индустрия, дето била толкова печеливша. но ти мълчиш като Антон.

Запалянко! А @maxthon, дето се мъчи да те подпира и мие задника, заяви, че на Шипка нямало българи.

Такива сте вие - одарени с простоватост.

преди 1 минута, parmobil написа:

Аз очаквам да ми говориш за българската индустрия, дето била толкова печеливша.

Чакай малко. Що реши, че след като ти не си ми отговорил на една сюрия, да повторя, една СЮРИЯ от въпроси, аз трябва да ти отговарям на твоите? Това не е ли много нагло? 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.