Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, communismatic написа:

Поредният малоумен въпрос? Какво "колко е" и какво "това"?

Колко допринася това за икономиката?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, BANKATA написа:

Колко допринася това за икономиката?

Ми ако може, да ми кажеш, колко язовира и електоцентрали бяха построени след 1989-а... Искам конкретно да ми напишеш, барабар с електропреносна мрежа и пътна мрежа. Магистралите на Тиквата? Тия дето малко преди да реже лентата и се срутил един мост?

Цитат

600 метра от изграждащия се в момента участък на магистрала "Хемус" между пътните възли "Буховци" и "Белокопитово" се е срутил днес, съобщи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков. Той допълни, че участъкът е на територията на област Търговище. 16-километровата нова част на "Хемус" трябваше да се пусне в експлоатация в края на годината, припомня bgonair. В насипа, направен преди две години, са били открити високи подпочвени води. Строителите са преценили, че това може да създаде проблеми и са взели решение да бъдат направени две дренажни ребра. "Не може да се говори за инцидент и опасност", каза Асен Тодоров, цитиран от БНР.

преди 12 минути, communismatic написа:

Ми ако може, да ми кажеш, колко язовира и електоцентрали бяха построени след 1989-а...

От повече язовири нямате нужда. А нямате и ресурс /природен/ за повече язовири. А след 89 та са построени над 300 ЧАСТНИ ВЕЦ. Изграждат се и ветро и соларни паркове масово. Какво не ти харесва?

преди 13 минути, communismatic написа:

Ми ако може, да ми кажеш, колко язовира и електоцентрали бяха построени след 1989-а... Искам конкретно да ми напишеш, барабар с електропреносна мрежа и пътна мрежа. Магистралите на Тиквата? Тия дето малко преди да реже лентата и се срутил един мост?

А аз те питах нужни ли са още язовири? Ти не отговори. Трябва ли ново Кремиковци? Пак тишина.

Метрото защо не го "построихте"? А почнахте преди '80г.

току-що, teo-glavata написа:

Изграждат се и ветро и соларни паркове масово.

Aха. Затова ли от 2024-та внасяме ток вече?

Цитат

И през първите седем дни на новата година България продължава да внася повече ток, отколкото изнася, а производството на електроенергия се срива. Това става ясно от данните на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) за първите седем дни на 2024 г. Салдото (износ-внос) на електроенергия намалява със 109.58% спрямо първата седмица на 2023 г. Тоест тогава страната е била нетен износител, като е продала навън 153 243 MWh. Сега е внесла нетно 14 682 MWh. Тези данни показват, че продължава тенденцията, появила се още през май 2023 г., когато страната ни за първи път се превърна в нетен вносител на електроенергия. Георги Свиленски от БСП заяви пред "Нова телевизия", че това не се е случвало от 30 г. и партията му ще пита в парламента управляващите "докъде сме докарали енергетиката".

току-що, parmobil написа:

А аз те питах нужни ли са още язовири? Ти не отговори. Трябва ли ново Кремиковци? Пак тишина.

Ае невменяем... вие не може, да поддържате дори и това което е построено от комунистите, кво "ново Кремиковци"!? Хиляди хора бяха без ток и течаща вода до преди няколко месеца. Ква тишина? Ти ли ще ми пишеш за "тишина", дето над 20 пъти те питах за нефтената рафинерия и Костов и все ми избягваш въпросите. Баси жалкото същество...

преди 8 минути, communismatic написа:

Aха. Затова ли от 2024-та внасяме ток вече?

Ае невменяем... вие не може, да поддържате дори и това което е построено от комунистите, кво "ново Кремиковци"!? Хиляди хора бяха без ток и течаща вода до преди няколко месеца. Ква тишина? Ти ли ще ми пишеш за "тишина", дето над 20 пъти те питах за нефтената рафинерия и Костов и все ми избягваш въпросите. Баси жалкото същество...

Толкова пъти и аз ще питам за РМД-тата на червените ръководства. Елпром, Мраз (на др. Василев, дето синчето му сега рекламира Радев), ДЗУ, Драгор, ЗММ и цялото машиностроене Костов ли разпродаде, левак?

Пълен запалянко. Даже не си бил и очевидец, а ми караш по комунистически разкази. Левак!

току-що, parmobil написа:

Толкова пъти и аз ще питам за РМД-тата на червените ръководства. Елпром, Мраз (на др. Василев, дето синчето му сега рекламира Радев), ДЗУ, Драгор, ЗММ и цялото машиностроене Костов ли разпродаде, левак?

Ти осъзнаваш ли защо те питам за Нефтохим-а? Май не... Щото за Елпром, ДЗУ и Мраз, може да виниш предишните ръководители, че нарочно са фалирали заводите за да могат, после да се окрадат и да се нарежат на скрап. Ама за Нефтохим-а? Там какво е оправданието на Иван Костов? Никакво оправдание не може да има. Това само показва, че цялата бандитска приватизация е била извършена при негово огромно желание. То просто е показателна сделка за т.нар. "приватизация". Малко като "ми той преди 1997-ма е бил само две години в управлението". Ми той е бил 2 години, ама е бил финансов министър. Кво ще ми кажеш, че не е бил наясно с далаверите ли? Или сигурно е бил много против...

преди 2 минути, parmobil написа:

Пълен запалянко. Даже не си бил и очевидец, а ми караш по комунистически разкази. Левак!

Да, де. То това е комичното. Че аз, дето съм на 33 години съм по-наясно от вас, дето сте живели през соца. Иван ми разправяше, че бирата се разваляла бързо, щото хигиената едно време била ниска. Кво да коментираме повече...

преди 40 минути, communismatic написа:

Като си запознат напиши колко конкретно допринасят за икономиката. Нали си човек боравещ с факти. Цяла седмица само увъфташ и бягаш по тъча. Аз не знам и разчитам на твоите факти.

Напиши и ще дискутираме и пътната, и ЖП мрежата и електропреносната.

преди 7 минути, communismatic написа:

Кво да коментираме повече...

Така де! Няма какво да коментираш. Статистиката е ясна. Соца потъна и хората сега живеят по добре.

Функционира това, което е икономически изгодно към момента.

А това, че ти си плякаш врели-некипели не те прави умен, а само смешен!

Но щом ти харесва да си шут - ДЕРЗАЙ смело!

току-що, BANKATA написа:

Като си запознат напиши колко конкретно допринасят за икономиката

Ми вече написах. Факт е, че основата е от социализма. То ако и това не си го разбрал още, толкова по-зле за теб. Цялата пътна инфраструктура е наследство от оня строй, цялата електропреносна мрежа също. Всички язовири, барабар с 85% от всички електроцентрали. Много е яко, че Тео Главата намеси ВЕИ-тата... щото благодарение на тях и спирането на руския газ, та затова и цяла ЕС се тресе от икономическа криза. Зелена политика, заради която се секат гои за да се слагат панели. Зелена политика, заради която се взима ударно втечнен газ от САЩ, натоварен на танкери...

преди 1 минута, БаалБек написа:

Статистиката е ясна.

Ми като е ясна - постни я. Ама дали ще разбереш това което постваш. Щото предният път не правеше разлика между Косово в рамките на СФРЮ и признаването на Косово от БКП. Нали? 😆

преди 3 минути, communismatic написа:

Ми вече написах. Факт е, че основата е от социализма. То ако и това не си го разбрал още, толкова по-зле за теб. Цялата пътна инфраструктура е наследство от оня строй, цялата електропреносна мрежа също. Всички язовири, барабар с 85% от всички електроцентрали. Много е яко, че Тео Главата намеси ВЕИ-тата... щото благодарение на тях и спирането на руския газ, та затова и цяла ЕС се тресе от икономическа криза. Зелена политика, заради която се секат гои за да се слагат панели. Зелена политика, заради която се взима ударно втечнен газ от САЩ, натоварен на танкери...

Вземи се гръмни. Особенно с електроореносната мрежа.

Кое от електропреносната мрежа е от онова врвме?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Кое от елелтропреносната мрежа е от онова време?

Ти сериозно ли? 😆😆😆😆😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Ми като е ясна - постни я.

Предпочитам да си останеш тъп. Ако беше функционално грамотен до сега да си я намерил. 

Благодаря за вниманието - ШУТЕ! 

преди 1 минута, communismatic написа:

Ти сериозно ли? 😆😆😆😆😆

Да сериозен съм. Нали си човек с факти ще отговориш ли с някакви факти или пак ще ми мрънкаш глупости.

Предпочитам да си останеш тъп. Ако беше функционално грамотен до сега да си я намерил. 

Благодаря за вниманието - ШУТЕ! 

Що така все бягаш от дискусиите с мен? Толкова ли съм страшен... Няма да те правя толкова за смях, обещавам... 😆

току-що, BANKATA написа:

Да сериозен съм. Нали си човек с факти ще отговориш ли с някакви факти или пак ще ми мрънкаш глупости.

Ето ти ги фактите...

Цитат

„Половината от всички смущения в европейската електропреносна мрежа през 2023 г. са причинени от България“, каза във вторник Мартин Владимиров, директор на програма „Енергетика и климат“ в Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) на откриването на кръглата маса „Еволюцията на българската мрежова инфраструктура: Mодернизация и дигитализация“.

Според Владимиров има необходимост от спешни мерки за модернизиране на електропреносните и разпределителните мрежи.

Европейската комисия обяви в средата на ноември миналата година мащабен план за действие за модернизиране на европейските електропреносни мрежи като част от процеса на електрификация на европейската икономика.

Успя ли да осмислиш или? 😆

Ето ти ги фактите...

Успя ли да осмислиш или? 😆

Както и винаги ми отговаряш с някакви общи приказки. Давай с конректни факти. Ако не можеш спри да повтаряш че боравиш с факти.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Както и винаги ми отговаряш с някакви общи приказки.

Това го твърди човека, дето на всяка тема, понеже е тотално некомпетентен задава поредица от малоумни въпроси, колкото да е в играта. 😆

преди 2 минути, BANKATA написа:

Давай с конректни факти.

Ми, успя ли да осмислиш написаното? Явно не... Какво се подразбира под "модернизиране" на електропреносната мрежа? Що трябва да се "модернизират"? Дай ми някакво обяснение как си го тълкуваш? Да не е щото не са пипнати от социализма? Не мислиш ли? И изобщо умееш ли, да мислиш или? Я ми кажи, колко електропреносна мрежа са "дръпнали" демократите след 1989-а и преди 1944-та? Конкретно... Знаеш ли отговора? Нали уж искаш факти? Ето... давай.

преди 8 минути, communismatic написа:

Що така все бягаш от дискусиите с мен?

Два поста и ДИСКУСИИТЕ започнаха....:hush:

Ти влезе ли в дискусия? :lol6:

току-що, БаалБек написа:

Ти влезе ли в дискусия?

Е как да вляза с теб в дискусия като все бягаш? То да не е да постваш малоумни статии от "Свободна Европа", които дори и не разбираш. 😆

току-що, communismatic написа:

Това го твърди човека, дето на всяка тема, понеже е тотално некомпетентен задава поредица от малоумни въпроси, колкото да е в играта. 😆

Ми, успя ли да осмислиш написаното? Явно не... Какво се подразбира под "модернизиране" на електропреносната мрежа? Що трябва да се "модернизират"? Дай ми някакво обяснение как си го тълкуваш? Да не е щото не са пипнати от социализма? Не мислиш ли? И изобщо умееш ли, да мислиш или? Я ми кажи, колко електропреносна мрежа са "дръпнали" демократите след 1989-а и преди 1944-та? Конкретно... Знаеш ли отговора? Нали уж искаш факти? Ето... давай.

Прочетели цялата статия? Там пише и какъв е проблема.

"Разширяването и модернизирането на електропреносните мрежи в България се сблъсква със сериозни административни проблеми. Пример за това са недовършени или трудно приложими правила за ускоряване на внедряването на възобновяемите енергийни източници. Друг проблмем е сериозното неглижиране на разширяването и дигитализацията на електропреносната и електроразпределителната мрежа, като не се признават инвестиции в цените на мрежовите услуги, за да не поскъпва токът."

Както избирателно отговаряш, така и избирателно цитираш.

току-що, BANKATA написа:

Прочетели цялата статия?

Тъй? И? Ти как я осмисли? 😆
Нали и аз говоря за абсолютно същото... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Е как да вляза с теб в дискусия като все бягаш?

Ти не си излизал от дискусията със себе си? Не знаеш какво пишеш и защо го пишеш. Някъде беше споменато, че си функционално неграмотен. Доказа се, че си такъв. Една статистика не можеш да извадиш, с която да ме обориш и да докажеш, че при социализма е било по-добре от днес.

Продължавай с напъните. Може да пльокне нещо ....отзад....:giggle1:

Една статистика не можеш да извадиш, с която да ме обориш и да докажеш, че при социализма е било по-добре от днес.

Мда. До момента все не успявам, да те "оборя". Принципно, трудно се "оборва" някой, който все бяга от неудобни въпроси, понеже няма капацитет за две стотинки... 😆

Тъй? И? Ти как я осмисли? 😆
Нали и аз говоря за абсолютно същото... 😆

И от това веднага заключи че елелтеопреносната мрежа е от соца ли?

В електропреносната мрежа от соца са само сградите и тук таме част от персонала.

преди 32 минути, communismatic написа:

Ти осъзнаваш ли защо те питам за Нефтохим-а? Май не... Щото за Елпром, ДЗУ и Мраз, може да виниш предишните ръководители, че нарочно са фалирали заводите за да могат, после да се окрадат и да се нарежат на скрап. Ама за Нефтохим-а? Там какво е оправданието на Иван Костов? Никакво оправдание не може да има. Това само показва, че цялата бандитска приватизация е била извършена при негово огромно желание. То просто е показателна сделка за т.нар. "приватизация". Малко като "ми той преди 1997-ма е бил само две години в управлението". Ми той е бил 2 години, ама е бил финансов министър. Кво ще ми кажеш, че не е бил наясно с далаверите ли? Или сигурно е бил много против...

Да, де. То това е комичното. Че аз, дето съм на 33 години съм по-наясно от вас, дето сте живели през соца. Иван ми разправяше, че бирата се разваляла бързо, щото хигиената едно време била ниска. Кво да коментираме повече...

Нищо не си наясно, а си закърмен с "високи" комунистически добродетели?

Изведнъж захвърли всичко, за което задаваше "неудобни" въпроси и взе да се пениш за "Нефтохим"

Резна ми и питането за метрото. Ама така сте вие, червените ребята. Не си разказвал как, откъде и за колко баща ти си купи нещата за мандрата. Защото спомена, че били соц-машини.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.