Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Кире, овладей се! Имаш и други профили, през които да громиш инакомислещите.

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 7 минути, parmobil написа:

За Кремиковци е ясно

Това е пълно безумия! Металоргична база на 400 км от най близкото пристанище, при условие, че почти нямаш значими находища на руди на черни метали. Яболско има /хубава руда почти 45%/, ама свърши бързо, още преди да вляа в казармата :) Чипровци и Троян.....без база за обогаряване и бедна руда....

Абе комунистически простотии

ПС: Както и с идиотизма в Странджа - ко беше казала партията, не помня вече, ама даваха някакви смешни пари на "млади семейства" до бичат като роби в т.нар Трета Металургична

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

HERE WE GO!

Tова е масовото производство - това, което се продава за по 50-60$

преди 6 минути, teo-glavata написа:

Higher cost of US-made flags makes Made-in-China unreplaceable - Global Times

Spoiler

They noted that the US imported approximately 10 million American flags in 2017, with 99.5 percent of them coming from China, ABC News reported on Tuesday.

94 Percent Of American Flags Imported Into The U.S. Last Year Came From China | HuffPost Impact

94 Percent Of American Flags Imported Into The U.S. Last Year Came From China

преди 9 минути, teo-glavata написа:

Всичко в САЩ Е ОТ

преди 15 минути, Киро Н. написа:

Абе ти голяма фирма се оказа Тео.

Забеляза ли, че казах "работех" - фирмата не беше моя. Най обикновен наемен работник, в предпечатния департамент. И да - фирмата не беше от малките

преди 18 минути, Киро Н. написа:

Ще се накефя яко ако ми кажеш какво печаташ сега ?

Почти всичко в малки и средни тиражи - без текстил. Нямам /на този етап/ необходимото оборудване.

преди 40 минути, В. Велев написа:

В България среден и дребен бизнес не може да вирее. А едрия си мълчи и трае и се отчита на мутрите завладели България.

Никаква пазарна икономика няма тук.

75% от населението работят в дребния и среден бизнес.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ясно. Сега не сторим защото нямаме акъл да построим нещо конкурентно. Сигурно пак комунетата са виновни, нали?

Кремиковци на загуба ли е бил през соц-а? А Нефтохим-а и а АЕЦ-а? А другите големи заводи?

Да, Кремиковци е на абсолютна загуба. Няма сила политическа, която да го докара до печалба. И Томов докара Митал, закичи го с шалче на ЦСКА, но не успя.

Инструкция за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави.

http://www.gatchev.info/blog/?p=1289

Родните ватенки като некадърни ло са назначени или толкова си могат

преди 1 час, Киро Н. написа:

да те питам, от акумулатора (китайски) дето го монтира Домуса ще има ли полза някаква

Този, който е с най-голям капацитет в Европа? За него ли става дума?

Полза никаква....за теб де. За нас в България и ЕС има полза!

преди 2 минути, BANKATA написа:

Инструкция за управлението на окупираните от Съветската армия източноевропейски държави.

http://www.gatchev.info/blog/?p=1289

Ама моля ви се. Недейте да ползвате тази дума "окупирани"! Дразните ватата във форума. Пишете "освободените" и всичко ще е наред.

преди 4 часа, jhoro написа:

А не бе - на печалба са били!

Затова даваха софийско гражданство и освобождаваха от казармата - при договор в Кремиковци!⁷

Гениално!

Жорка ще ни обясниш ли как така хем бил на загуба комбината, хем по всякакъв начин набирал работници?😄

EЕлектропещите бичеха феросплави а те струваха бая пара $$$

Цар Киро започна кариерата като гепи платиновите катализатори

Пп

всичките млади кълвете на гола кука

преди 2 часа, parmobil написа:

Да, Кремиковци е на абсолютна загуба. Няма сила политическа, която да го докара до печалба. И Томов докара Митал, закичи го с шалче на ЦСКА, но не успя.

Да, когато беше разграбен вече нямаше как да е на печалба. При соц-а обаче даваше хляб на половин София, изнасяше продукция за целия СИВ, но ти твърдиш че бил на загуба? 

Той по това време е цъкал на правец

не си е цапал ръчичките в Враца като някой други

пп

мухъли като него има много. Как да им обясниш че някой са бачкали а други са мрънкали

преди 7 часа, Staff. написа:

Колко пъти едно и също да пиша? 😂

на 24.05.2025 г. в 12:08, Staff. написа:

За 36 години демокрация България изгради и постигна повече, отколкото много признават над 800 км магистрали, Тракия, Марица, Струма, Хемус, цялото софийско метро с 3 линии и десетки модерни станции. Модернизираха се болници, училища и детски градини. Разви се ИТ и аутсорсинг индустрията, която храни хиляди семейства. Създадоха се индустриални зони и бяха привлечени чуждестранни инвестиции! България влезе в НАТО и ЕС, това ни гарантира сигурност и достъп до милиарди европейски средства. Градовете се промениха с нов градски транспорт, паркове и летища.... екологичен градски транспорт, електробуси, тролеи, нови трамваи и нови влакови мотриси! Милиарди евро по европрограми се вложиха в земеделие, бизнес, инфраструктура! В България се привлечиха милиарди чуждестранни инвестиции. Индустриални зони в Пловдив, Божурище, Русе и др. ИТ сектор, който вече е основен износител и дава работа на десетки хиляди... Реконструираха се хиляди училища и детски градини с европейски средства. Построиха се десетки нови и модернизирани болници, частни и държавни. Центрове за спешна помощ и оборудване с линейки! 

Пълни глупости!

Да почнем едно по едно.

Общата дължина на магистралите в България е 840км. построени по времето на соца и след това!

Тоест твърдението, че след соца са построени 800км. магистрали е абсолютна лъжа!

https://www.mediapool.bg/nai-skapite-magistrali-na-balkanite-udariha-86-mln-lvkm-news369420.html

Твърди се, че били открити нови летища.

Поредна лъжа.

Колко летища са били отворени след соца?

Нито едно!

За сметка на това бяха затворени няколко!

Понеже си посочил, че били построени десетки нови болници, ще посочиш ли поне една нова държавна или общинска болница?

Защото аз мога да посоча много закрити общински и държавни болници!

За многомилиардните инвестиции, къде са?

Всъщност в България отдавна почти няма чуждестранни инвестиции.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Пълни глупости!

Да почнем едно по едно.

Общата дължина на магистралите в България е 840км. построени по времето на соца и след това!

Тоест твърдението, че след соца са построени 800км. магистрали е абсолютна лъжа!

https://www.mediapool.bg/nai-skapite-magistrali-na-balkanite-udariha-86-mln-lvkm-news369420.html

Поредна лъжа.

Нито едно!

За сметка на това бяха затворени няколко!

Понеже си посочил, че били построени десетки нови болници, ще посочиш ли поне една нова държавна или общинска болница?

Защото аз мога да посоча много закрити общински и държавни болници!

За много милиардните инвестиции, къде са?

Всъщност в България отдавна почти няма чуждестранни инвестиции.

Я се разкарай! 🙂

Казал съм ти да не ме цитираш!

Направена е нова писта в София за да могат да кацат големи самолети ( безмислено) Защото Витоша пречи да се монтира система ниво 3 за сляпо кацане

Експертите са предложили това да е в Пловдив и да се пусне супер влак до там, плюс нова магистрала.

Станишко обаче потроши парите с кеф и изпраскаха безумния Терминал 2

пп

стафчо

пълен балон си моето момче

Да защитаваш новия период на идиотия в БГ е загубена кауза

само едно име казвам - Баце

преди 2 минути, Staff. написа:

Я се разкарай! 🙂

Казал съм ти да не ме цитираш!

Що така бре, орхидейке?

Нещо неудобни въпроси ли ти задавам.😄

преди 39 минути, M.Николов написа:

Поредна лъжа.

Нито едно!

Забравихте за "гордостта" на новото време, соларните станции. Една ще се направи, или вече е там, на мястото на летище Силистра.

преди 11 часа, АСПЕКТ написа:

Тогава още България не е била християнска държава, камо ли славянска.

Я ми дай твоето разбиране за сформирането на българският етнос, че много ми е чудно...

преди 11 часа, АСПЕКТ написа:

И 3те града са български. И Преслав, и Плиска, и Охрид.

Кирил и Методий били ли са там? Доколкото знам се празнува денят на светите братя... Делото им няма нищо общо с България, те през живота си никога не са стъпвали тук. Другото нещо... Ако не беше влиянието на великата Руска империя, делото на светите братя изобщо нямаше да придобие такъв широк мащаб и характер. Просто тя налага тази азбука над това население, което е под техният ботуш, включително и в държава като Монголия, дето няма нищо общо със славянският свят. И те ли са се просветили от нас?

преди 10 часа, parmobil написа:

Питах те/ви как се прави сравнение, след като няма с кого да се сравни?

Няма с кого да се сравни, според теб. Само дето ти абсолютно нищо не разбираш. Прави се сравнение преди и след. Факт е, че България не е постигнала нищо по-значимо преди 1944-та и след 1989-а. Това е най-доброто сравнение. Ако имаш някакво друго предложение, дай си го... Най-много да ти се изсмея на поредните глупости, ама пък знае ли човек... може най-накрая да напишеш нещо съвестно. Щом пратихме човек в Космоса...

преди 9 часа, Staff. написа:

Колко пъти едно и също да пиша?

Да, питах те, пътувал ли си по магистралите, че ми ги даваш за пример. Мога да разнищим безумните ти примери всяко едно по едно... Ама надали ти стиска.

преди 8 часа, БаалБек написа:

А ти докажи, че ползват от соца построеното!

Ми, самият факт, че ми го поставяш под съмнение доказва, че единственото, което е по силите ти е да копираш безумно тъпи постове от Фейсбук. Предният път ми даде пример с магистралите на Тиквата. Това е положението...

преди 8 часа, BANKATA написа:

Вчера ти се опита на няколко пъти да натикаш разговора ни в друга тема. И така и не благоволи да ми отговориш.

Правилно, да. Аз не съм отговорил, а не ти да не си вникнал в написаното... както и в предишните 235 пъти.

преди 8 часа, БаалБек написа:

Ако снимките са еднакви - печелиш, ако има разлика в построеното - губиш.

Това е гениално! Ако са заляли Кремиковци с две-три баки с блажна боя, това ще е от "новото", а ако още е олющена - значи е завещание от соца. Това момиче е направо легенда в тоя форум!

преди 7 часа, jhoro написа:

Ще видиш много неща, които са построени след 1989 година.

Жорко, дай пример... Ти си безкрайно умно момче, ще се справиш. Вярвам в теб!

преди 7 часа, parmobil написа:

Ние може да се бием по гърдите какви заводи сме имали, но 1990 г. се видя стойността им, без да има СИВ и гарантиран пазар, а реална конкуренция.

Затова ли твоят идол Иван Костов разпродаде всичко на безценица, включително и Нефтохим-а на руснаците? Какво е оправданието, между другото за Нефтохим? Щото 200 пъти те питах, питах и Иван... отговор още не съм получил. Притеснява ли те въпроса нещо?

преди 6 часа, Киро Н. написа:

Абе ти голяма фирма се оказа Тео. Ще се накефя яко ако ми кажеш какво печаташ сега ?

Тоя нали беше таксиджия? Джокера е ТИР-аджия, тоя бил таксиджия... Иван да не кара Трактор "Беларус"?

преди 2 часа, M.Николов написа:

Жорка ще ни обясниш ли как така хем бил на загуба комбината, хем по всякакъв начин набирал работници?

Кремиковци направо си го източиха за да могат, да го окрадат. Ама кво да им обяснявам на разни зомбирани костовисти...

преди 2 часа, M.Николов написа:

Аз само като му прочетох тъпотията за магистралите и спрях да чета по-нататък. Баалбек също даде подобен пример, между другото. Дръпнали сме напред, щото Бойко строил магистрали...

преди 4 часа, communismatic написа:

Я ми дай твоето разбиране за сформирането на българският етнос, че много ми е чудно...

Кирил и Методий били ли са там? Доколкото знам се празнува денят на светите братя... Делото им няма нищо общо с България, те през живота си никога не са стъпвали тук. Другото нещо... Ако не беше влиянието на великата Руска империя, делото на светите братя изобщо нямаше да придобие такъв широк мащаб и характер. Просто тя налага тази азбука над това население, което е под техният ботуш, включително и в държава като Монголия, дето няма нищо общо със славянският свят. И те ли са се просветили от нас?

Няма с кого да се сравни, според теб. Само дето ти абсолютно нищо не разбираш. Прави се сравнение преди и след. Факт е, че България не е постигнала нищо по-значимо преди 1944-та и след 1989-а. Това е най-доброто сравнение. Ако имаш някакво друго предложение, дай си го... Най-много да ти се изсмея на поредните глупости, ама пък знае ли човек... може най-накрая да напишеш нещо съвестно. Щом пратихме човек в Космоса...

Да, питах те, пътувал ли си по магистралите, че ми ги даваш за пример. Мога да разнищим безумните ти примери всяко едно по едно... Ама надали ти стиска.

Ми, самият факт, че ми го поставяш под съмнение доказва, че единственото, което е по силите ти е да копираш безумно тъпи постове от Фейсбук. Предният път ми даде пример с магистралите на Тиквата. Това е положението...

Правилно, да. Аз не съм отговорил, а не ти да не си вникнал в написаното... както и в предишните 235 пъти.

Това е гениално! Ако са заляли Кремиковци с две-три баки с блажна боя, това ще е от "новото", а ако още е олющена - значи е завещание от соца. Това момиче е направо легенда в тоя форум!

Затова ли твоят идол Иван Костов разпродаде всичко на безценица, включително и Нефтохим-а на руснаците? Какво е оправданието, между другото за Нефтохим? Щото 200 пъти те питах, питах и Иван... отговор още не съм получил. Притеснява ли те въпроса нещо?

Тоя нали беше таксиджия? Джокера е ТИР-аджия, тоя бил таксиджия... Иван да не кара Трактор "Беларус"?

Кремиковци направо си го източиха за да могат, да го окрадат. Ама кво да им обяснявам на разни зомбирани костовисти...

Аз само като му прочетох тъпотията за магистралите и спрях да чета по-нататък. Баалбек също даде подобен пример, между другото. Дръпнали сме напред, щото Бойко строил магистрали...

Не се обяснявай женчо!

преди 6 часа, communismatic написа:

800 или 900 година каква ти Россия? Тя не съществува. Едва като държава започва след 1000 година. Да не говорим за християнството кога е приела. Към 1000 година. 2 века след България. Или 5 века след създаването на България.

преди 5 часа, BANKATA написа:

Не се обяснявай женчо!

Иване, не можах, да разбера само... България просперирала ли е след 1989-а или не, щото ми е много важно мнението ти... 😆

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

800 или 900 година каква ти Россия? Тя не съществува. Едва като държава започва след 1000 година. Да не говорим за християнството кога е приела. Към 1000 година. 2 века след България. Или 5 века след създаването на България.

Извинявай, това какво общо има с тезата ми, че кирилицата става световна азбука, благодарение на тях, а не благодарение на нас?! Монголците на нас ли да благодарят, че използват кирилица или на тях? А в Таджикистан? А в Беларус? А в Украйна? А в Киргистан? Всичко това беше дело на Руската империя, а не на нас. Хубаво е малко да сме обективни. Освен това, аз пак да задам въпроса си... Черноризец Храбър в "За буквите" пише ли за българи или по-скоро пише за славяни? Сега вече почнаха, да въртят мантрата, че това не били "славяни", а "словяне". Откъде да им дойде на акъла, че и двете думи значат едно и също, т.е. етноними са, обозначаващи едни и същи етнолингвистични общности.

преди 9 минути, communismatic написа:

Иване, не можах, да разбера само... България просперирала ли е след 1989-а или не, щото ми е много важно мнението ти... 😆

...

не му се обяснявай на ванката, само му кажи да го д**а, той ще те разбере ясно!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.