Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, Staff. написа:

Хубав ден!

За него няма да е хубав. Не може да си защити руските опорки.....:lol6:

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, БаалБек написа:

За него няма да е хубав. Не може да си защити руските опорки.....:lol6:

Е как да ги защитя, като никой от вас не смее, да влезе в дискусия с мен? 😆

преди 4 минути, Staff. написа:

От тук, където Кирил и Методий, а после и учениците им, създават словото, което да обедини народите и да даде път на вярата, на знанието, на душата на един цял свят!

Кирил и Методий къде пишат глаголицата, извинявай? Щото не можах, да разбера? В Охрид? В Преслав? В Плиска? В кой от трите града?

преди 5 минути, jhoro написа:

Чакай си - това ще ти остане!

Що така не смееш и ти да влезеш в дискусия с мен? Няма да те гавря много. Обещавам! 😆

току-що, communismatic написа:

да влезе в дискусия с мен?

Започна се.....

Два поста издържа и пак старите реплики....

преди 6 минути, Staff. написа:

И ние ще я защитим!

Те ако чакат такива като теб, да защитават тая тъпа теза, толкова по-зле за тях... Ти БТР не знаеш какво е, щял да защитава славянския свят. 😆

преди 1 минута, БаалБек написа:

Два поста издържа и пак старите реплики.

Ми да, де. Нали уж сте много знаещи? Давайте... То е много лесно само да копираш някакви тъпотии от "Дойче Веле" и никой да не ти държи сметка на глупостите.

преди 8 минути, communismatic написа:

Кирил и Методий къде пишат глаголицата, извинявай? Щото не можах, да разбера? В Охрид? В Преслав? В Плиска? В кой от трите града?

Нямам желание да ти отговоря, но все пак ще го направя. Кирил и Методий създават глаголицата във Великоморавия.

Глаголицата може и да не е създадена в България, но само тук оцеля. България спаси делото на Кирил и Методий, тук се роди кирилицата, тук започна духовната мисия на Словото!

След смъртта на Кирил и Методий, техните ученици Климент, Наум, Ангеларий и другите са приети и закриляни в България, където княз Борис първи създава Плисковско-Преславската и Охридската книжовна школа. Там глаголицата се развива, превеждат се книги, просвещава се народът. Там възниква и кирилицата по-късно, като по-удобна азбука за нуждите на българската църква и държава.

Така че да, глаголицата не е "създадена" в България, но оцелява и прераства именно тук! Без България, нямаше да има писменост за славянския свят....

Без България нямаше да има нито славянска писменост, нито култура, нито просвета!

преди 10 минути, Staff. написа:

Така че да, глаголицата не е "създадена" в България, но оцелява и прераства именно тук!

Това, че оцелява, не означава, че е българска. Пак показваш тоталното си неумение, да се чете с разбиране. Празнува се деня на Кирил и Методий, които нито са българи, нито са създавали азбука за българите. Не знам, някой да се е опитвал, да си присвоява латиницата. Само у нас се случват подобни исторически извращения.

А тоя текст 100% е от Chat GPT. Тоя абсурд да напише нещо подобно... 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Това, че оцелява, не означава, че е българска. Пак показваш тоталното си неумение, да се чете с разбиране. Празнува се деня на Кирил и Методий, които нито са българи, нито са създавали азбука за българите. Не знам, някой да се е опитвал, да си присвоява латиницата. Само у нас се случват подобни исторически извращения.

А тоя текст 100% е от Chat GPT. Тоя абсурд да напише нещо подобно... 😆

Никой не си присвоява Кирил и Методий...

Те създават глаголицата за Великоморавия, но само България я приема, съхранява и доразвива! Кирилицата е дело на техните ученици в България в Преславската книжовна школа. Затова празнуваме българския принос към славянската писменост и култура, призната и от ЮНЕСКО!

току-що, Staff. написа:

Никой не си присвоява Кирил и Методий.

Никой, да. Сегашните историци даже и българи ги изкараха. Ама никой не си ги присвоявал. 😆

Те създават глаголицата за Великоморавия, но само България я приема, съхранява и доразвива!

Те не създават глаголицата за Великоморавия, а за славяните около Солун, ама карай. Нещо не си задал правилният въпрос в Chat GPT. То и тая не е лесна...

Кирилицата е дело на техните ученици в България в Преславската книжовна школа.

Кирилицата е един преработен вариант на глаголицата, която е 100% копирана от гръцкото унциално писмо.

преди 2 минути, Staff. написа:

Затова празнуваме българския принос към славянската писменост и култура, призната и от ЮНЕСКО!

Ти абсолютно нищо не празнуваш, щото най-вероятно не излизаш и от вас.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ти абсолютно нищо не празнуваш, щото най-вероятно не излизаш и от вас.

Сега последно ТИР-аджия ли съм или не излизам от нас? 😂

на 24.05.2025 г. в 9:32, communismatic написа:

Ми, ако искаш да започнем с електропреносната мрежа, електроцентралите, пътната инфраструктура и язовирите? Те от кой са строени, извинявай? От монархистите сигурно? От "завещанието" - кой построи Соди Девня (Солвей Соди), Мелничен комбинат (ГудМилс България), Оловоцинковият комбинат (КЦМ), Стъкларския завод (Рубин), Металургичният завод (Стомана Перник), Медодобивният завод (Аурубис), Рудодобивният завод (Елаците), КТМ (Булмаркет), Дънди Прешъс, Агрополихим и т.н. Извинявай, забравих да добавя и "Нефтохим-а", и той пак е строен от "лошите" комунисти. 

Видяхме как са "строили" комунистите! Всичко фалира като се разпадана СИВ! НЕкачествена продукция, която не може да се реализира на западни пазари или пазари с реална конкуренция.

Тези предприятия, които си изброил се управляват от чужденци и са ефективни. Всичко друго е леш. Пари на вятъра. 

на 24.05.2025 г. в 11:53, communismatic написа:

Я ми кажи какво се построи за 36 години демокрация.

Не е нужно да е огромно, за да бъде ефективно и да носи печалба, а от там и постъпления в държавния бюджет! Сещаш ли се? Ама вие руснаците си карате по старому. Мегаломания, а дали е ефективно и доходоносно - няма значение. Следиш ли си държавата наречена - рассия (расипия)? Там икономиката се разпада. Корупция, олигарси, при нас в България модела беше същия, но ти няма как да знаеш. Вие все още ни третирате като ваша губерния. Скоро и СОК "Камчия" ще ви вземем. И паметниците ще ви махнем и улиците ще си назовем на БЪЛГАРИ, а не на руски окупатори.

преди 47 минути, communismatic написа:

Що така не смееш и ти да влезеш в дискусия с мен? Няма да те гавря много. Обещавам! 😆

Има стар израз - „С радиоточка не се спори“!

Чудя им се на акъла на другите, дето ти отговарят!

Сега последно ТИР-аджия ли съм или не излизам от нас? 😂

Сега си припомних предните ти глупости от спора ни по темата...
1.jpg
Toва се получава, когато един човек, дори не е и в състояние, да копира нещо от Chat GPT... 😆😆😆

преди 1 минута, jhoro написа:

Има стар израз - „С радиоточка не се спори“!

Aз мисля, че друга е причината, ама карай... Нищо, де. 😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Aз мисля ...

Заблудил си се! Ти не мислиш!

преди 6 минути, communismatic написа:

Сега си припомних предните ти глупости от спора ни по темата...
1.jpg
Toва се получава, когато един човек, дори не е и в състояние, да копира нещо от Chat GPT... 😆😆😆

Това не е чатгпт, но нямам намерение да споря с радиоточка. 

Ето това е chat GPT...

_2025-05-25_132119024.png.765edbf49a2234a9bd3f4a6f9b89ff59.png

преди 4 минути, Staff. написа:

Това не е чатгпт, но нямам намерение да споря с радиоточка. 

Аха, значи наистина смяташ, че Кирил и Методий са идвали на наша територия. ОК, разбрах...😆

Между другото, предният път отрече, да си NovakJ, но тоя път пропусна да го отречеш... 😆

Предполагам, че и със "Саша" (оня дето щеше да залага 10 000 за спор, в който не е наясно, какво точно ще защитава) нямате нищо общо? И с Гренландия? И с Дзвяра? 😆

Между другото, предният път отрече, да си NovakJ, но тоя път пропусна да го отречеш... 😆

Не си ме попитал, не съм отрекъл!

Предполагам, че и със "Саша" (оня дето щеше да залага 10 000 за спор, в който не е наясно, какво точно ще защитава) нямате нищо общо? И с Гренландия? И с Дзвяра? 😆

Потвърждавам предположенията ти! :)

Не си ме попитал, не съм отрекъл!

Е, аз не съм питал, щото за всеки с две мозъчни гънки е пределно ясно, че сте един и същ човек... 😆

преди 24 минути, БаалБек написа:

Не е нужно да е огромно, за да бъде ефективно и да носи печалба, а от там и постъпления в държавния бюджет! Сещаш ли се? Ама вие руснаците си карате по старому. Мегаломания, а дали е ефективно и доходоносно - няма значение. Следиш ли си държавата наречена - рассия (расипия)? Там икономиката се разпада. Корупция, олигарси, при нас в България модела беше същия, но ти няма как да знаеш. Вие все още ни третирате като ваша губерния. Скоро и СОК "Камчия" ще ви вземем. И паметниците ще ви махнем и улиците ще си назовем на БЪЛГАРИ, а не на руски окупатори.

Тая до оня ден твърдеше, че съм някакъв пенсионер (акъла не й побира, как може момче на нейната възраст да знае толкова много), сега вече се оказа, че съм и руснак... 😆😆😆

Баси изпушилите хора... 😆

то така става като се изложат психодесните и си правят нов профил 

е примерно косио като кацна чертежа на ф 16 ми наду главата

и като се оказа че е бракуван се покри

Д-р Любомир Канов: Народът ни, в една значителна своя част, душевно, политически и даже физически, е всъщност образ и подобие на Тодор Живков

Наричал съм тази част "Живковски народ". Не е Бай Ганьо, а именно Живков. Ако започнем със сегашния президент Радев, който уподобява физиогномично Т.Ж. едно към едно, само че с източен акцент и без неговата жизнерадостна просташка развеселеност(Радев е също умствено оскъден като него, но с мрачен публичен образ) и минем към всички тантурести кръчмарски коментатори, на които са им виновни всичките западни империалисти и които още кътат потртетче на Сталин някъде отзад в одаята, завием плавно към бъдещите опричници на Костадинов, дето ще ни вкарат пак в Белене, а тези от кръчмата или техните деца, пак ще бъдат милиционерите и граничарите пазещи оградата с бодлива тел, трябва да признаем, че поне 30 % от живковския народ си иска социализма и Путин. А може и да са повече. Отвратените от този факт емигрират. 

току-що, parmobil написа:

Още чакам да видя кой друг освен социалиЗъма е можел да строи у нас между '55/89 г? 

Ми обяснил съм. Правя аналогия с построеното преди и след тях. Т.е. нищо.
И освен това, ти дето не си ми отговорил на една дузина въпроси, да ми държиш сметка е направо нагло...

преди 7 минути, parmobil написа:

Още чакам да видя кой друг освен социалиЗъма е можел да строи у нас между '44/89 г? 

Много са искали, но са нямали желание....:giggle1:

Meжду другото е много забавно как умишлено избягват да отговорят на определени въпроси и постоянно тикат темите, на които тях им отърва. Вчера Иван над 12 часа не можа, да осмисли първият ми пост, обаче продължаваше да твърди как аз не съм отговарял на определени въпроси. Тоя е същият. От темата за боклука Иван Костов, изведнъж минахме на "Какво са построили толкова комунягите?"

преди 11 минути, communismatic написа:

Ми обяснил съм. Правя аналогия с построеното преди и след тях. Т.е. нищо.
И освен това, ти дето не си ми отговорил на една дузина въпроси, да ми държиш сметка е направо нагло...

Не можеш да правиш такава аналогия, защото просто не е имало избор.

Или ще ми напишеш, че се е кандидатствало за обществени поръчки (ЗОБ)?

Като ми редиш "ние ви построихме", пояснявай, че никой друг не можеше да строи!

И защото ви стана навик на няколко човека да ме цитирате избирателно, ще поствам screenshot

2025-05-25 14.38.15 www.kaldata.com a747b27460f1.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.