Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Да, де. Не сме говорили. Те постовете ти стоят... 😆

Ти затова ли тук си с 20 акаунта? Като стане сакатлък с някой твой бисер и бааам... минаваш на следващият акаунт? 😆

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 14 часа, communismatic написа:

Просто не е била наблъскана с консерванти. Това е разликата.

Да не искаш да кажеш, че е нямало консерванти по цоца? Не са ги били изобретили консервантите в социалистическия лагер или не са умеели да копират от запада? Консерванти винаги е имало. По твоята логика, ако бирата е била без консерванти, и колата ще да е била без консерванти и е щяла да бъде годна и тя 1-2 седмици. Няма такова нещо според мен, само възхвалявате тоя соц, а ти даже не си и живял по негово време, да не говорим че не си бил генериран още и в тестисите на баща си. Всички соц ботове обяснявате колко е хубаво било през соца, защото сте руски тролове. Идеята е ви е да внушавате, че докато сме били с куплета за Москва в химна си и е нямало Е-та в колбасите. Ракът е западен феномен, дължи се на консервантите, а соц болните бяха най-здравите болни и така...

току-що, Гoст написа:

Да не искаш да кажеш, че е нямало консерванти по цоца? Не са ги били изобретили консервантите в социалистическия лагер или не са умеели да копират от запада? Консерванти винаги е имало. По твоята логика, ако бирата е била без консерванти, и колата ще да е била без консерванти и е щяла да бъде годна и тя 1-2 седмици. Няма такова нещо според мен, само възхвалявате тоя соц, а ти даже не си и живял по негово време, да не говорим че не си бил генериран още и в тестисите на баща си. Всички соц ботове обяснявате колко е хубаво било през соца, защото сте руски тролове. Идеята е ви е да внушавате, че докато сме били с куплета за Москва в химна си и е нямало Е-та в колбасите. Ракът е западен феномен, дължи се на консервантите, а соц болните бяха най-здравите болни и така...

Извинявай, ама ти дето даже нямаше и понятие, що имало парцали в бирата, ти да ми говориш за "консерванти по соца". Пич... 😆😆😆😆

току-що, communismatic написа:

Да, де. Не сме говорили. Те постовете ти стоят... 😆

Ти затова ли тук си с 20 акаунта? Като стане сакатлък с някой твой бисер и бааам... минаваш на следващият акаунт? 😆

Такае, постовете стоят в темата за войната, всеки може да ги прочете.... Вижда се прекрасно, че говорим за магаретата и ти постоянно всячески опита да отклониш фокуса върху БТР-и ... :laughing5: Хората вече ти научиха мръсните номерца, неприятен си! Ти това си го знаеш, но нищо не можеш да направиш за да се промени...🙂

току-що, Staff. написа:

Хората вече ти научиха мръсните номерца, неприятен си!

Кои са "хората"? Ти, "Саша", Джокович, Гренландия, Дзвяра и още 20-30 твои акаунта? 😆

Последния път ми написа, че от неговият профил пишели няколко човека... 😆

преди 4 минути, communismatic написа:

Извинявай, ама ти дето даже нямаше и понятие, що имало парцали в бирата, ти да ми говориш за "консерванти по соца". Пич... 😆😆😆😆

Парцали плуващи в бирата е всичко друго, но не и характеристика на "живата бира" каквото оправдание ти ѝ намери за тази трагична ситуация от соца.

преди 1 минута, communismatic написа:

Кои са "хората"? Ти, "Саша", Джокович, Гренландия, Дзвяра и още 20-30 твои акаунта? 😆

Последния път ми написа, че от неговият профил пишели няколко човека... 😆

Кажи от колко форума те изритаха като куче? 😂

Никъде не те искат, навсякъде си БАН!

И затова реши да се регистрираш тук?

преди 4 минути, Гoст написа:

Парцали плуващи в бирата е всичко друго, но не и характеристика на "живата бира" каквото оправдание ти ѝ намери за тази трагична ситуация от соца.

Ъ... извинявай, не съм писал, че бирата от соца е била "жива", а че може да се свърже с вкуса на "живата". Правиш ли разлика между едното и другото?

преди 14 часа, communismatic написа:

Вкусът просто е бил съвсем друг, доближавал се е до сегашната "жива".

преди 3 минути, Staff. написа:

Кажи от колко форума те изритаха като куче?

Ти следиш ли ме? Толкова много ли ме мразиш? 😆

току-що, communismatic написа:

Ъ... извинявай, не съм писал, че бирата от соца е била "жива", а че може да се свърже с вкуса на "живата". Правиш ли разлика между едното и другото?

Караш се с всички потребители, на всеки пишеш на въпреки, заяждаш се за всичко?

преди 2 минути, communismatic написа:

И как по-точно свързваш вкуса с парцали от соца като не си живял през соца, за да сравниш "парцалената бира" с "живата бира"?

Поредното оправдание, което не можеш да защитиш просто защото гониш бройка постове.

преди 1 минута, Staff. написа:

Караш се с всички потребители, на всеки пишеш на въпреки, заяждаш се за всичко?

Не се заяждам с никой. Когато пишеш глупости, просто ти се присмивам. Това е... На всичкото отгоре си и лъжец, пишеш ми от 20 акаунта тук!? Ти нормален ли си изобщо... Намери си някаква работа, по дяволите.

преди 1 минута, Гoст написа:

И как по-точно свързваш вкуса с парцали от соца като не си живял през соца, за да сравниш "парцалената бира" с "живата бира"?

Ми... не е ли възможно, просто да съм питал този и онзи? Толкова ли е странно за теб? Човека, дето не е написал нито едно вярно нещо до момента. И то по всички теми.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми... не е ли възможно, просто да съм питал този и онзи? Толкова ли е странно за теб? Човека, дето не е написал нито едно вярно нещо до момента. И то по всички теми.

Кой си питал и защо му вярваш?

току-що, Гoст написа:

Кой си питал и защо му вярваш?

Ми роднините ми, примерно? Мога ли да им вярвам или? Да вярвам на теб, дето абсолютно нищо не знаеш?

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

Дефинирай истински!? :) => Добре знаеш, че това не е по наследство! :) 

Иначе дядо ми е бил такъв, т.е. и преди и след 9.9. :) 

И по наследство се е предавало - когато активната служба е била 28 години!

Дядо ми е бил такъв и преди, и след 1917 година!

преди 18 часа, Т.Христов написа:

действай

Толкова ли не можеш?

https://directory-bg.cybo.com/BG/софия/киносалони/

преди 5 часа, communismatic написа:

Ми роднините ми, примерно? Мога ли да им вярвам или? Да вярвам на теб, дето абсолютно нищо не знаеш?

Уместно вметване, но аз на себе си или теб да вярвам? Защото съм бил очевидец на простотиите, които на теб са разкрасявали познати?

Някак е смешно да поучаваш хора какво е било за времена, в които си бил течен.

преди 1 час, parmobil написа:

Защото съм бил очевидец на простотиите, които на теб са разкрасявали познати?

И нямаше едно хубаво нещо?

Как се води "дискусия" с @communismatic?

Постоянно въпроси. Той не отговаря на въпросите на другите , а само задава, нови и нови и нови....

Това за него е "дискусия".

преди 23 часа, communismatic написа:

Написах, бе, пич. Написах. Даже по-горе ти написах. Ти какво разбираш от руска икономика, при положение, че дори не си наясно с цените в Русия? Конкретно?

Няма проблеми, давай да спорим.

Щото ти и в двете отказваш, да отговаряш на неудобни въпроси?

Не, бе. Обясни ми как.........

на 11.05.2025 г. в 20:11, communismatic написа:

Дай да влезем в дискусия ........

на 11.05.2025 г. в 19:07, communismatic написа:

Питах те, дали искаш, да влезем в дискусия... ти отказваш. 

Тъй ли? Конкретно? Изгарям от любопитство...

Оф... Или ми отговаряй на въпроса или ми се махай от главата. Направо ми писнахте... 

преди 5 часа, parmobil написа:

Някак е смешно да поучаваш хора какво е било за времена, в които си бил течен.

Няма проблеми, кажи ми с кое не си съгласен конкретно? Щото вече те питах, ама така и не ми отговори.
Освен това, аз говоря единствено и само факти. Факт е, че цялата ни икономика стъпва върху построеното от социализма. Къде са ти великите постижения на демокрацията? Приватизацията на Костов сигурно? Питах Баалбек, тя ми даде пример с магистралите на Тиквата. Вие дори не можете и да се аргументирате за нещата, които толкова много защитавате. Толкова си можете просто...
И не сте никакви антикомунисти, а сте най-обикновени "въртилопати". Няма антикомунист по света, който да не иска, да се направи референдум относно влизането на една държава в еврозоната. Аз поне не знам, да съществува такъв. Това е един от основните стълбове на демокрацията, населението на една държава с право на гласуване, да одобри или да отхвърли нещо, което е от особена важност за държавата. И пак повтарям, че аз не съм "против" еврото, но е абсолютен факт, че нито един икономист, не дава нищо конкретно с това, какво ще спечели българският народ от приемането на еврото. Тия мантри за "мощни инвестиции" са абсолютно ала-бала. Колкото мощни инвестиции имаше и след влизането ни в ЕС, толкова ще има и сега. Междувпрочем... откакто сме влезли в "икономическият съюз", така и не сме мръднали нагоре от последните места по абсолютно всичко, разбирай демография, икономика, здравеопазване, образование и прочее... Само дълбаем дъното. Е, поне оправданията ни с комунистите още са на мода.

преди 5 часа, communismatic написа:

Няма проблеми, кажи ми с кое не си съгласен конкретно? Щото вече те питах, ама така и не ми отговори.
Освен това, аз говоря единствено и само факти. Факт е, че цялата ни икономика стъпва върху построеното от социализма. 

Момко, пак изплиска легена!

Хайде като обичаш да говориш с факти посочи какво и колко стъпва в момента върху.построено от комунизма.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Хайде като обичаш да говориш с факти посочи какво и колко стъпва в момента върху.построено от комунизма.

Ми, ако искаш да започнем с електропреносната мрежа, електроцентралите, пътната инфраструктура и язовирите? Те от кой са строени, извинявай? От монархистите сигурно? От "завещанието" - кой построи Соди Девня (Солвей Соди), Мелничен комбинат (ГудМилс България), Оловоцинковият комбинат (КЦМ), Стъкларския завод (Рубин), Металургичният завод (Стомана Перник), Медодобивният завод (Аурубис), Рудодобивният завод (Елаците), КТМ (Булмаркет), Дънди Прешъс, Агрополихим и т.н. Извинявай, забравих да добавя и "Нефтохим-а", и той пак е строен от "лошите" комунисти. Говоря за същият "Нефтохим", дето Иван Костов го даде на руснаците, понеже бачкал само с руски нефт.

Някой път си мисля, че тоя дето ти е на аватара, всъщност си самият ти.

преди 2 часа, BANKATA написа:

Момко, пак изплиска легена!

Ти сериозно ли? Такъв въпрос?

1.

Жилищен фонд.

Затова българите си има собствено жилище, масово 80 процента, за разлика от хубавата Западна Европа, където живеят под наем и плашат над 1000 евро наем.

2.

Язовири.

Всички язовири в България са построени от комунизма

3.

Дунав Мост

4.

Аспаруховият мост.

...

Понеже съм русенлия... "Дунав мост" в момента, нашите управляващи дори не могат и да го поддържат. В румънската част е гладък като бебешко дупе, ама от нашата... майко мила! Не е ремонтиран сигурно от както е паднала соц системата.

преди 7 минути, communismatic написа:

Понеже съм русенлия... "Дунав мост" в момента, нашите управляващи дори не могат и да го поддържат. В румънската част е гладък като бебешко дупе, ама от нашата... майко мила! Не е ремонтиран сигурно от както е паднала соц системата.

Охо, търлата. Град свободен дух сега го превърнаха в сметище.

Още когато бях студент, имах удоволствието да разговарям с Върбан Тодоров (тогава беше един зам.председател на ДАА). Питах го в прав текст, кои предприятия от социализма са били рентабилни, изброи ми една дузина от тях. Запомнил съм само Химко Враца, Дебелт, Соди Девня и Завод Вида. Но бяха доста... Каза ми, че ВПК-тата са били на огромна печалба, доколкото си спомням даже ВМЗ Сопот е бил на трето място по износ на оръжие в световен мащаб. Не мога, да не прибавя и перлата в короната - СОМАТ, най-голямата логистична фирма в целият свят, която е била с над 4500 превозни средства, с десетки терминали и бюра на няколко континента, била е и фирма с реноме. Осигурявала е над 1% от БВП-то на НРБ?! Я ми кажи една фирма в момента, която да осигурява 1% от БВП-то ни? Няма как да ми кажеш, понеже няма такава.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.