Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 23 минути, communismatic написа:

Ми, ако искаш да започнем с електропреносната мрежа, електроцентралите, пътната инфраструктура и язовирите? Те от кой са строени, извинявай? От монархистите сигурно? От "завещанието" - кой построи Соди Девня (Солвей Соди), Мелничен комбинат (ГудМилс България), Оловоцинковият комбинат (КЦМ), Стъкларския завод (Рубин), Металургичният завод (Стомана Перник), Медодобивният завод (Аурубис), Рудодобивният завод (Елаците), КТМ (Булмаркет), Дънди Прешъс, Агрополихим и т.н. Извинявай, забравих да добавя и "Нефтохим-а", и той пак е строен от "лошите" комунисти. Говоря за същият "Нефтохим", дето Иван Костов го даде на руснаците, понеже бачкал само с руски нефт.

Някой път си мисля, че тоя дето ти е на аватара, всъщност си самият ти.

Тези мегаломански заводи ли ти пълнят бюджета и ти движат икономиката?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 16 минути, communismatic написа:

Понеже съм русенлия... "Дунав мост" в момента, нашите управляващи дори не могат и да го поддържат. В румънската част е гладък като бебешко дупе, ама от нашата... майко мила! Не е ремонтиран сигурно от както е паднала соц системата.

Едно време каква беше ЖП гарата в Русе, а сега е клошарка история. Вони на пикня, чакалнята е ужасна. 

95632d71c0704c9ca0da622388200b79.jpg

Подлез или надлез ли е до жп гарата, ужас. Западнална история, да не говорим и за влаковете. Влакът за Варна като се качих беше отвратителна история.

Жалко за традицията и историята.

😔

%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%A0%D1

https://www.dunavmost.com/novini/taka-e-izglezhdala-zhp-garata-v-ruse-predi-desetiletiya

преди 1 минута, BANKATA написа:

Именно, да.

Цитат

Cpeд нaй-гoлeмитe дaнъĸoплaтци пo внeceн ĸopпopaтивeн дaнъĸ зa 2022 г. пoпaдaт чeтиpи eнepгийни дpyжecтвa (AEЦ Koзлoдyй EAД, Haциoнaлнa eлeĸтpичecĸa ĸoмпaния EAД, Бyлгapтpaнcгaз EAД и TEЦ Mapицa Изтoĸ 2 EAД), ĸaĸтo и тpи дoбивни ĸoмпaнии (Aypyбиc Бългapия AД, Eлaцитe-Meд AД и Дънди Πpeшъc Meтaлc Чeлoпeч EAД). Toвa cтaвa яcнo oт дaнни* нa Haциoнaлнaтa aгeнция пo пpиxoдитe (HAΠ), пpeдocтaвeни cлeд зaпитвaнe нa Моnеу.bg.

Друго има ли, Иване? Дай някаква тема, по която да си компетентен? До момента все гредЪ...

преди 16 минути, BANKATA написа:

Не, тружениците на Лъвов мост запълват бюджета и ислямистите движат икономиката на Европа. От Юли бай Дончо иска 50 процента от ЕС.

преди 21 минути, communismatic написа:

Именно, да.

Друго има ли, Иване? Дай някаква тема, по която да си компетентен? До момента все гредЪ...

Дай факти какво допринасят за икономиката, какъв процент от БВП съставляват.

ЕВрейче адвокатче получи гигантска сума да съсипе Химко Враца

Еврейче съсипа Балкан. Абе случАености...

Виждал съм гарата напълнена с вагони с тор. 

ПП

Впрочем западнярите ги знаем вече :) Не виждам какво обсъждаме.

преди 36 минути, BANKATA написа:

Дай факти какво допринасят за икономиката, какъв процент от БВП съставляват.

Ако искаш задай пак още 20-30 малоумни въпроса... Ти сам виждаш кои са най-големите данъкоплатци. Да не говорим за електроцентрали, електропреносна мрежа, язовири и прочее. А ти си пиши тъпотии ако искаш и до припадък... Трудно ще промениш фактите.

преди 3 минути, communismatic написа:

Ако искаш задай пак още 20-30 малоумни въпроса... Ти сам виждаш кои са най-големите данъкоплатци. Да не говорим за електроцентрали, електропреносна мрежа, язовири и прочее. А ти си пиши тъпотии ако искаш и до припадък... Трудно ще промениш фактите.

Това ли са ти фактите, да филосовстваш?

Защо ли не съм изненадан.

Останаха ли ти топки да провериш и да спиделиш данните които те помолих?

Брато, иди се метни от някой небостъргач... Казвам ти сериозно, поне ще спестиш много кофти живот за твоите близки. Дадох ти пример с една дузина неща, на всичкото отгоре и ти доказах, че това са най-големите данъкоплатци в държавата. Ако и това не си разбрал, ми то и Господ не може, да ти помогне тогава. Задай пак още 20-30 малоумни въпроса.

И да знаеш, че бирата има парцали, щото тия дето са я правили не са си мили ръцете. Пак бисер от твоята колекция.

-----------------
Ето интересна статистика...

Цитат

През изминалата седмица Националният статистически институт (НСИ) публикува данните за регионалния брутен вътрешен продукт (БВП) за 2017 г. Икономиката на България - 67% услуги, 28% индустрия и 5% селско стопанство

Ти смятай докъде сме се докарали... Келнери и бармани, да ни осигуряват БВП-то. Абсолютно потресаващо дъно!

преди 3 минути, communismatic написа:

Брато, иди се метни от някой небостъргач... Казвам ти сериозно, поне ще спестиш много кофти живот за твоите близки. Дадох ти пример с една дузина неща, на всичкото отгоре и ти доказах, че това са най-големите данъкоплатци в държавата. Ако и това не си разбрал, ми то и Господ не може, да ти помогне тогава. Задай пак още 20-30 малоумни въпроса.

И да знаеш, че бирата има парцали, щото тия дето са я правили не са си мили ръцете. Пак бисер от твоята колекция.

Аз те питах едно единствено нещо и ти не смееш да отговориш, нали боравиш с факти. Къде ги?

преди 2 минути, BANKATA написа:

Аз те питах едно единствено нещо и ти не смееш да отговориш, нали боравиш с факти. Къде ги?

Ми от това по-горе, какви по-конкретни факти, да ти извадя? Икономиката ни я няма никаква, разчитаме на туризма... Не случайно сме на последно място по доходи в ЕС. Това е положението. Страна, в която не се произвежда абсолютно нищо... Кво произвеждаме? Сателити? Нали това написа последният път...

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми от това по-горе, какви по-конкретни факти, да ти извадя? Икономиката ни я няма никаква, разчитаме на туризма... Не случайно сме на последно място по доходи в ЕС. Това е положението. Страна, в която не се произвежда абсолютно нищо... Кво произвеждаме? Сателити? Нали това написа последният път...

Пишеш кои са най-големите данъкоплатци, но това ставали ясно какъв процента? Не!

Тези клоунски номера си ги изнасяй на децата в махалата.

Работил бил с факти.:lol6:

Т.е. искаш да ми кажеш, че "услугите" ще се случват без наличието на електропреносна мрежа, пътна инстраструктура и течаща вода? Брееей... Ти всеки път, все повече ме шашкаш... 😆

преди 4 минути, communismatic написа:

Т.е. искаш да ми кажеш, че "услугите" ще се случват без наличието на електропреносна мрежа, пътна инстраструктура и течаща вода? Брееей... Ти всеки път, все повече ме шашкаш... 😆

Ти си този който продължава да не отговаря на един единствен въпрос. Ще отжовориш ли най-накрая или не?

преди 5 минути, BANKATA написа:

Ти си този който продължава да не отговаря на един единствен въпрос. Ще отжовориш ли най-накрая или не?

Отговорих ти, ако не си разбрал... това вече е отделна тема. Но... признавам, всеки път все повече ме шашкаш от тоталното си неумение, да четеш с разбиране. Задай пак още 30-40 малоумни въпроса, гледайки невменяемо в екрана. Поне това можеш. Друго не можеш, но поне това можеш.

Аз, между другото... очаквах Иван, да напише, че услугите у нас се осъществяват посредством построеното от демократите, т.е. магистралите на бай Тиквун. Той, тоя... е способен на такива бисери. Какви ли не глупости сме чели от него. 😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Отговорих ти, ако не си разбрал... това вече е отделна тема. Но... признавам, всеки път все повече ме шашкаш от тоталното си неумение, да четеш с разбиране. Задай пак още 30-40 малоумни въпроса, гледайки невменяемо в екрана. Поне това можеш. Друго не можеш, но поне това можеш.

Аз, между другото... очаквах Иван, да напише, че услугите у нас се осъществяват посредством построеното от демократите, т.е. магистралите на бай Тиквун. Той, тоя... е способен на такива бисери. Какви ли не глупости сме чели от него. 😆

Задавам ти ги защото пишеш глупости и не смееш да отговаряш.

Покажи къде си отговорил на зададеният ми въпрос!

току-що, BANKATA написа:

Няма проблеми. Ето...

преди 35 минути, communismatic написа:

Ето интересна статистика...

Цитат

През изминалата седмица Националният статистически институт (НСИ) публикува данните за регионалния брутен вътрешен продукт (БВП) за 2017 г. Икономиката на България - 67% услуги, 28% индустрия и 5% селско стопанство

Ти смятай докъде сме се докарали... Келнери и бармани, да ни осигуряват БВП-то. Абсолютно потресаващо дъно!

Показах ти и кои са най-големите данъкоплатци у нас. Сега искам, да ми отговориш на въпроса "С кое не съм прав?". Че много искам пак да ти се хиля и да те гледам, как се гърчиш...

преди 8 минути, communismatic написа:

Няма проблеми. Ето...

Показах ти и кои са най-големите данъкоплатци у нас. Сега искам, да ми отговориш на въпроса "С кое не съм прав?". Че много искам пак да ти се хиля и да те гледам, как се гърчиш...

И по какъв начин това доказва твърденивто ти че икономиката лежи на построеното от соца ? По никакъв.

Да не говорим че и не казва колко процента внасят в държавата циъираните от теб предприятия.

преди 9 минути, BANKATA написа:

И аз това му обяснявам, ама....

преди 2 минути, BANKATA написа:

И по какъв начин това доказва твърденивто ти че икономиката лежи на построеното от соца ? По никакъв.

😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Оникален! Оникален!

Я ми кажи, как "услугите" ще се осъществяват без наличието на ток, течаща вода и път? Конкретно? Искам конкретно, да ми напишеш... Гаврата ще продължи очевидно...

преди 5 минути, communismatic написа:

😆😆😆😆😆😆😆😆😆

Оникален! Оникален!

Я ми кажи, как "услугите" ще се осъществяват без наличието на ток, течаща вода и път? Конкретно? Искам конкретно, да ми напишеш... Гаврата ще продължи очевидно...

Ама първо отговори на задаеният ми въпрос, пък после сменяй темата.

Като задаваш въпроси си много настоятелен, ама като трябва да отговаряш си дървен философ.

Аман от клоунските ти номера.

току-що, BANKATA написа:

Ама първо отговори на задаеният ми въпрос, пък после сменяй темата.

Като задаваш въпроси си много настоятелен, ама като трябва да отговаряш си дървен философ.

Аман от клоунските ти номера.

Извинявай, колко по-конкретно да го напиша? Дадох ти точна извадка от НСИ, колко процента от БВП-то ни се осигурява от индустрия и колко от услугите? От това колко по-елементарно да ти го смеля, че да можеш, да го осмислиш? Ако искаш, да пробвам да ти го моделирам с пластилин?

Тоя е направо потресаващ случай! Имам чувството, че си пиша с някакъв от Карлуково...😆

преди 2 часа, communismatic написа:

Ми, ако искаш да започнем с електропреносната мрежа, електроцентралите, пътната инфраструктура и язовирите? Те от кой са строени, извинявай? От монархистите сигурно? От "завещанието" - кой построи Соди Девня (Солвей Соди), Мелничен комбинат (ГудМилс България), Оловоцинковият комбинат (КЦМ), Стъкларския завод (Рубин), Металургичният завод (Стомана Перник), Медодобивният завод (Аурубис), Рудодобивният завод (Елаците), КТМ (Булмаркет), Дънди Прешъс, Агрополихим и т.н. Извинявай, забравих да добавя и "Нефтохим-а", и той пак е строен от "лошите" комунисти. Говоря за същият "Нефтохим", дето Иван Костов го даде на руснаците, понеже бачкал само с руски нефт.

Някой път си мисля, че тоя дето ти е на аватара, всъщност си самият ти.

Такааа. А имаше ли възможност друг да строи? Друг строй? Имаше ли алтернатива за нас през тези 45г.?

Интересно в страните без опеката на СССР как са строели? Как смеят без социализъм да имат метро, заводи и ядрени централи?

Риторични въпроси.

По вашата логика още трябваше да сме в сламени колиби без соц и СССР.

току-що, parmobil написа:

По вашата логика още трябваше да сме в сламени колиби без соц и СССР.

Да, именно. Я ми кажи какво се построи за 36 години демокрация. Конкретно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.