Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, communismatic написа:

Да, именно. Я ми кажи какво се построи за 36 години демокрация. Конкретно...

Имахме ли възможност между 44/89 г. да проверим и сравним?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 11 минути, communismatic написа:

Гаврата ще продължи очевидно...

Не разбра ли че гаврата е на твой гръб? Идиотчето ти пуска мухата и после ти гледа сеира как кълвеш. 

преди 5 минути, parmobil написа:

Такааа. А имаше ли възможност друг да строи? Друг строй? Имаше ли алтернатива за нас през тези 45г.?

Интересно в страните без опеката на СССР как са строели? Как смеят без социализъм да имат метро, заводи и ядрени централи?

Риторични въпроси.

По вашата логика още трябваше да сме в сламени колиби без соц и СССР.

Ами вече 35 години сме при перфектният капитализъм. Колко язовира, АЕЦ-а и значими заводи се построиха? Сигурно комунетата и лично Путин ни пречат, нали?

преди 9 минути, communismatic написа:

Извинявай, колко по-конкретно да го напиша? Дадох ти точна извадка от НСИ, колко процента от БВП-то ни се осигурява от индустрия и колко от услугите? От това колко по-елементарно да ти го смеля, че да можеш, да го осмислиш? Ако искаш, да пробвам да ти го моделирам с пластилин?

Тоя е направо потресаващ случай! Имам чувството, че си пиша с някакъв от Карлуково...😆

Не Калитко, твърдиш че мегаломанските заводи движат икономиката ни в момента. А въпроса на който не получавам все още отговор е какъв процент внасят в бюджета.

АЕЦ-а мегаломански ли е бе дебилче :)

Знаеш ли колко мед е електролизнал за да го продадем на проклетите капиталисти :)

Освен това има едно нещо наречено електропещ където се топят специални стомани 

ПП

Кух си като тиква от бостана. Такива като тебе имат почетно опредление 

"образование - интернет"

преди 5 минути, communismatic написа:

Да, именно. Я ми кажи какво се построи за 36 години демокрация. Конкретно...

За 36 години демокрация България изгради и постигна повече, отколкото много признават над 800 км магистрали, Тракия, Марица, Струма, Хемус, цялото софийско метро с 3 линии и десетки модерни станции. Модернизираха се болници, училища и детски градини. Разви се ИТ и аутсорсинг индустрията, която храни хиляди семейства. Създадоха се индустриални зони и бяха привлечени чуждестранни инвестиции! България влезе в НАТО и ЕС, това ни гарантира сигурност и достъп до милиарди европейски средства. Градовете се промениха с нов градски транспорт, паркове и летища.... екологичен градски транспорт, електробуси, тролеи, нови трамваи и нови влакови мотриси! Милиарди евро по европрограми се вложиха в земеделие, бизнес, инфраструктура! В България се привлечиха милиарди чуждестранни инвестиции. Индустриални зони в Пловдив, Божурище, Русе и др. ИТ сектор, който вече е основен износител и дава работа на десетки хиляди... Реконструираха се хиляди училища и детски градини с европейски средства. Построиха се десетки нови и модернизирани болници, частни и държавни. Центрове за спешна помощ и оборудване с линейки! 

преди 1 минута, Staff. написа:

За 36 години демокрация България изгради и постигна повече, отколкото много признават над 800 км магистрали, Тракия, Марица, Струма, Хемус, цялото софийско метро с 3 линии и десетки модерни станции. Модернизираха се болници, училища и детски градини. Разви се ИТ и аутсорсинг индустрията, която храни хиляди семейства. Създадоха се индустриални зони и бяха привлечени чуждестранни инвестиции! България влезе в НАТО и ЕС, това ни гарантира сигурност и достъп до милиарди европейски средства. Градовете се промениха с нов градски транспорт, паркове и летища.... екологичен градски транспорт, електробуси, тролеи, нови трамваи и нови влакови мотриси! Милиарди евро по европрограми се вложиха в земеделие, бизнес, инфраструктура! В България се привлечиха милиарди чуждестранни инвестиции. Индустриални зони в Пловдив, Божурище, Русе и др. ИТ сектор, който вече е основен износител и дава работа на десетки хиляди... Реконструираха се хиляди училища и детски градини с европейски средства. Построиха се десетки нови и модернизирани болници, частни и държавни. Центрове за спешна помощ и оборудване с линейки! 

Ебаси г@вното плясна

ПП

Хубаво си написал за училищата 

При мен ремонтираха и стегнаха ТРИ БРОЯ от които се ползва един етаж

Толкова за прогреса 

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Ебаси г@вното плясна

Домързя ме да го редактирам... 😂

Има и още, но ме мързи да пиша... например всички градове блоковете и кооперациите се санираха и така нататък... 😁

преди 4 минути, Киро Н. написа:

Ебаси г@вното плясна

ПП

Хубаво си написал за училищата 

При мен ремонтираха и стегнаха ТРИ БРОЯ от които се ползва един етаж

Толкова за прогреса 

В Дупница на най-голямото училище дори италианците завиждат.

преди 30 минути, parmobil написа:

Имахме ли възможност между 44/89 г. да проверим и сравним?

Ми, ти ако не си разбрал все още, то толкова по-зле за теб.

преди 29 минути, ivottoshev написа:

Не разбра ли че гаврата е на твой гръб? Идиотчето ти пуска мухата и после ти гледа сеира как кълвеш. 

Тошев, мисля, че прекалено много надценяваш дадени съфорумци... Ти и за Джокович твърдеше същите работи, ама то се вижда долу-горе за какво става дума.

преди 18 минути, Киро Н. написа:

Ебаси г@вното плясна

Аз само като прочетох за "магистралите" и спрях да чета по-нататък... 😆

преди 24 минути, BANKATA написа:

Не Калитко, твърдиш че мегаломанските заводи движат икономиката ни в момента. А въпроса на който не получавам все още отговор е какъв процент внасят в бюджета.

Не, бе, НЕкалитко... Твърдя, че всичко построено от соца е основата на икономиката ни в момента. Ако искаш прочети ми още 20-30 пъти първият пост, после ако трябва още 30-40 пъти, ако трябва го прочети и още 200... барем го осмислиш. Направо потресаващо неумение, да се чете с разбиране.

преди 17 минути, Staff. написа:

например всички градове блоковете и кооперациите се санираха и така нататък...

Около 5% са санирани.

преди 7 минути, BANKATA написа:

В Дупница на най-голямото училище дори италианците завиждат.

Гроздан Караджов подписва договора за 35 нови мотриси за БДЖ - Новини СЕГА

Ръст в новото строителство: Над 1000 нови жилищни сгради въведени в експлоатация в началото на 2025 г. - Mediamall

До 31 март 2025 г. 10-те най-големи общини в страната могат да кандидатстват с конкретни проекти по Програма „Развитие на регионите“ | МРРБ

В момента се изграждат 10 нови завода, включително от китайски, японски и български инвеститори. Общата стойност на инвестициите надхвърля 500 млн. лв.

Заводи за половин милиард се строят в момента край Пловдив

Какви са новите заводи и инвестиции в пловдивската "Тракия икономическа зона" - Money.bg

Кои са новите инвеститори в пловдивската "Тракия икономическа зона"

„Арсенал“ откри нов завод в Стара Загора с инвестиция от 40 млн. лв., като се очаква допълнително оборудване за още 20 млн. лв.

Топ 10 на най-значимите инвестиции в България за 2024 г.

„Кайзер Аутомотив“, германски производител на автомобилни компоненти, отваря завод в Плевен с площ над 5200 кв.м.

„ЗиЕс Юръп“, част от китайския холдинг „Шанхай Юнисон Алуминиеви Продукти“, инвестира близо 19 млн. лв. в завод за алуминиеви авточасти край Пловдив, създавайки над 100 нови работни места.

ИНВЕСТИТОР НА ГОДИНАТА 2024 – IBA

Има и още, но ме домързя да търся.... :cool:

преди 1 минута, communismatic написа:

Много е тежко положението... 😆

При теб е тежко!

Винаги когато някой те затапи се оправдаваш, тежко му било положението? 😂 

Разкарай се гнусен лъжец! 

Още едно изпр@жнение се плясна

Тикво, сърбите взимайки заем от Китай и подписвайки с тях ни задминаха реЗко само за 7 години

ПП

И имат магистрали. И завършено околовръстно на Белград

ПП

Мрете нещастници :)  Никакви опорки не може да извадите. 

Заминавай при другия мухльо с некролозите

преди 2 минути, Staff. написа:

Винаги когато някой те затапи се оправдаваш, тежко му било положението?

Ти ли си тоя, дето ме затапил? 😆😆😆
Ти пътувал ли си някога из България за да ми даваш пример с магистралите? Почвам по ред? Ако искаш ще ги нищим едно по едно? Та... Дай да видим магистралите на Тиквата?

преди 1 минута, communismatic написа:

Ти ли си тоя, дето ме затапил? 😆😆😆
Ти пътувал ли си някога из България за да ми даваш пример с магистралите? Почвам по ред? Ако искаш ще ги нищим едно по едно? Та... Дай да видим магистралите на Тиквата?

Какво ще нищиш? 😂 Едно по едно щял да нищи... 😂

Как така до преди малко се биеше в гърдите като павиан, че нищо не се било направило в България след комунизма, сега щял да нищи.... :laughing5:

преди 1 минута, Staff. написа:

Как така до преди малко се биеше в гърдите като павиан, че нищо не се било направило в България след комунизма, сега щял да нищи..

Ми, точно щото го твърдя с огромна увереност, та затова и ти казвам, че пишеш глупости, следователно и искам да ти докажа как ти грешиш. Но както се вижда, ти отново биеш отбой. Обяснявам ти като на десетгодишен, щото така или иначе нищо няма да разбереш...

Все тая, не съм очаквал сериозна дискусия с теб. То не е по силите ти.

преди 14 минути, communismatic написа:

Ми, ти ако не си разбрал все още, то толкова по-зле за теб.

Тошев, мисля, че прекалено много надценяваш дадени съфорумци... Ти и за Джокович твърдеше същите работи, ама то се вижда долу-горе за какво става дума.

Аз само като прочетох за "магистралите" и спрях да чета по-нататък... 😆

Не, бе, НЕкалитко... Твърдя, че всичко построено от соца е основата на икономиката ни в момента. Ако искаш прочети ми още 20-30 пъти първият пост, после ако трябва още 30-40 пъти, ако трябва го прочети и още 200... барем го осмислиш. Направо потресаващо неумение, да се чете с разбиране.

Ами четат ти поста където твърдиш че големите заводи от соца ни движат икономиката и до сега никакъв факт не си дал да си докажеш твърдението освен обща статистика.

преди 3 часа, communismatic написа:

Ми, ако искаш да започнем с електропреносната мрежа, електроцентралите, пътната инфраструктура и язовирите? Те от кой са строени, извинявай? От монархистите сигурно? От "завещанието" - кой построи Соди Девня (Солвей Соди), Мелничен комбинат (ГудМилс България), Оловоцинковият комбинат (КЦМ), Стъкларския завод (Рубин), Металургичният завод (Стомана Перник), Медодобивният завод (Аурубис), Рудодобивният завод (Елаците), КТМ (Булмаркет), Дънди Прешъс, Агрополихим и т.н. Извинявай, забравих да добавя и "Нефтохим-а", и той пак е строен от "лошите" комунисти. Говоря за същият "Нефтохим", дето Иван Костов го даде на руснаците, понеже бачкал само с руски нефт.

Много му е трудно на Иван...  Много... 😆😆😆

Аз простичък въпрос задавам, ама все отклонява.

Как страните без социализЪма натрапен от СССР, са строели заводи, ядрени централи, метро и т.н.?

А защо се отклонява? Защото се вижда, че и без глупостите на СССР и БКП може да се живее и строи.

преди 2 минути, BANKATA написа:

То се вижда на кой му е трудно да отговпри.

Вижда се, да. Вижда се и кой не умее, да чете и да осмисли прочетеното. Нищо... не ти е за първи път.

току-що, parmobil написа:

Аз простичък въпрос задавам, ама все отклонява.

Не, бе. Отговорих ти, ама ти нещо май пак не зацепи.

преди 1 минута, parmobil написа:

Как страните без социализЪма натрапен от СССР, са строели заводи, ядрени централи, метро и т.н.?

Добра логика, да. Само не знам, как всички страни в Европа дръпнаха рязко след промените, само дето ние си оставаме в кочината, на последните места по абсолютно всички антикласации и дълбаем дъното? Питам те, какво постигнаха демократите за толкова години? Дай ми някакви примери конкретни. Ама не и "магистралите", щото това е мега малоумен пример. Тия магистрали се строят за да могат, да се откраднат максимално много пари. То се вижда с просто око, на какъв хал са магистралите... Само Джокера не е разбрал, ама то не му е за първи път, да не разбира нещо. Той поначало си е неразбиращ.

преди 1 час, ivottoshev написа:

Ами вече 35 години сме при перфектният капитализъм. Колко язовира, АЕЦ-а и значими заводи се построиха? Сигурно комунетата и лично Путин ни пречат, нали?

А трябват ли повече язовири? Да направим пак "Кремиковци" на същото "пълно" с полезни изкопаеми място?

току-що, parmobil написа:

А трябват ли повече язовири?

Ми щом имаше водна криза... Според теб? Дали ги стопанисват правилно? Поне това да направят "умните" демократи. "Простите" комунисти им построиха язовирите, а те даже не успяват и да ги поддържат.
28.08.2024 г.

Цитат

Общо 356 предимно по-малки населени места в 22 области на страната са засегнати от режим на водата, показват официалните данни, предоставени от Министерството на регионалното развитие за "Капитал" към 20 август. Това е около 8,2% от общия брой населени места в страната (градове и села), които са 5256, уточняват от там.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.