Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Тъй. Да обясня, понеже Иван очевидно хал-хабер си няма. Разликата между сегашната бира, която си купуваме от магазина и едновремешната бира, която се е продавала през социализма е все едно да сравняваме компот от ябълки и изстискан сок от ябълки. Вкусът просто е бил съвсем друг, доближавал се е до сегашната "жива". А само за сравнение, тя сега една "жива" бира ти струва поне 10 лева, ако си я поръчаш в някое заведение. Парцалите се получават, когато бирата вече започва да се разваля... но въпреки всичко пак е ставала долу-горе за пиене. Ако не си претенциозен. Просто не е била наблъскана с консерванти. Това е разликата.

Останалото са глупостите на Иван...

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 10 минути, communismatic написа:

Тъй. Да обясня, понеже Иван очевидно хал-хабер си няма. Разликата между сегашната бира, която си купуваме от магазина и едновремешната бира, която се е продавала през социализма е все едно да сравняваме компот от ябълки и изстискан сок от ябълки. Вкусът просто е бил съвсем друг, доближавал се е до сегашната "жива". А само за сравнение, тя сега една "жива" бира ти струва поне 10 лева, ако си я поръчаш в някое заведение. Парцалите се получават, когато бирата вече започва да се разваля... но въпреки всичко пак е ставала долу-горе за пиене. Ако не си претенциозен. Просто не е била наблъскана с консерванти. Това е разликата.

И тази жива бира (която според Велев трае 3 дни) са я пращали в САЩ.

ПП: живата бира която в момента се продава има ли парцали?

Ми, Иван Бакалов твърди, че всъщност през 70-те вече е траяла към 2 седмици...
СЕГА! 1 година трайност...

Цитат

Днес има пивоварни с техника като нефтохимически инсталации, с т. нар. цилиндрично-конични съдове, бирата тече по тръби от една цистерна в друга, няма такова дълго отлежаване, хмелът е синтезиран и гранулиран, и др., бирите са с трайност по 1 година, дори повече. И вкусът е друг, макар че един шеф от „Загорка” се мъчеше да ме убеждава как вкусовата памет траела една година. Да, ама минаха години и пивоварната се обърна към старата слава на „Загорка”.

ПРЕДИ! 1-2 седмици трайност...

Цитат

В омразния соц, поради по-стари технологии, бирата е била по-вкусна. Няма идеология тук. Докъм края на 70-те са се продавали бири с 1 или 2 седмици срок на годност, близо до това, на което днес казват „жива бира” и струва по-скъпо. Пивоварните са били равномерно разпределени в повечето големи градове, за да се доставят бирите бързо на къси разстояния в съответния регион. Сред първите по-модерни, пастьоризирани, с по-дълга трайност, са именно „Загорка” и „Шуменско пиво”. Както се видя и „Шуменско” се обърна към миналото.

преди 8 часа, communismatic написа:

https://agro.bg/novini/proizvodstvo-i-prerabotka/otkriti-sa-sledi-ot-glifozat-v-razlichni-marki-germanska-bira/

Сегашната бира има Glyphosat и Pediococcus и едва намирам някаква без това. И бухат яко https://en.m.wikipedia.org/wiki/Nisin

Отдавна сме лабораторни мишки...

ЕС удължи срока за ползване на това. С още 10 години.

преди 11 минути, Banesc написа:

Значи, благодаря за книгите. 

При първа възможност ще си ги купя.

=> По първата => Това изкуство няма как да го преподаваш или препоръчваш, защото не знаеш какъв войнски чин имам. 

=> По втората => Това съм го изучавал, но от там на сетне, то няма как да знаеш в коя област съм го прилагал. 

= Няма как да помогнеш, защото не ти е известно какво ме вълнува в момента. ;) 

Кратко: Помагай на младите, а не на дъртите! Ако нямаш свои, то си направи! Аз имам млади. Към тях са насочени моите грижи. Останалото са подробности!

Успех! 

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Сегашната бира има Glyphosat и Pediococcus и едва намирам някаква без това.

Това го обясни на Иван - експерта по всичкология. Още не е обяснил как най-голямото пасажерско пристанище в Европа било "губещо"... Иначе много ги разбира нещата...

преди 11 минути, (:IdioibI:) написа:

защото не знаеш какъв войнски чин имам. 

знам какъв войнски чин имаш

зелен чорап

някога си си играл на войник 

бил си в оранжерията  за войници 

някой я наричат казарма 

преди 13 минути, (:IdioibI:) написа:

= Няма как да помогнеш, защото не ти е известно какво ме вълнува в момента. ;)

мога да ти помогна с обща  култура 

и насочване

преди 14 минути, (:IdioibI:) написа:

Аз имам млади. Към тях са насочени моите грижи.

искаш да ги  осакатиш с  плява от  знания  ?

НЕДЕЙ !

преди 41 минути, communismatic написа:

Това го обясни на Иван - експерта по всичкология. Още не е обяснил как най-голямото пасажерско пристанище в Европа било "губещо"... Иначе много ги разбира нещата...

Бай Иван да внимава.

Бай Дончо си знае работата. САЩ се стабилизира от децата на дъгата, еднорози и такива 

https://www.bta.bg/bg/news/economy/896165-kamarata-na-predstavitelite-odobri-zakonoproekt-na-tramp-za-po-niski-danatsi-i-o

В Румъния се успокоиха най-после, туриха свои човек.

преди 43 минути, communismatic написа:

Защо не дойде - пъзльо.

преди 12 минути, "Саша" написа:

Довечера ще съм Плаза, не се страхувай.

Тоя го е страх от къщи да излее, а и едва ли охраната ще пусне пенсионер в бара! 😁

преди 2 часа, (:IdioibI:) написа:

защото не знаеш какъв войнски чин имам. 

Какъв ли пък чин си имал - дървен!

И еднаква длъжност за всички шапкари - скатавка!

Сега нали си ОЗ??? Свободно, почеши коня!

a man in a suit is sitting on a stage with his feet up in front of a microphone .

преди 32 минути, jhoro написа:

Сега нали си ОЗ??? Свободно, почеши коня!

А не мога ли да храня лястовиците?! :) 

Фото от днеска, да покажа как се "строи" семеен дом. Хм ... не съм искал разрешение от лястовиците, но имота където съграждат гнездото е мой! :) 

image.png.2ef34022c28bd7f6b521dadd15367533.png

п.п. Джоре, "кобилата ми" е на "ремонт в София. :) Счупи си ходовата част и "финансите" ги пренасочих на там, за да не е в тежест на младите! :) => Та, ти си почеши средния недорасъл прешлен от към южната страна на гръбначния си стълб и внимавай някой да не те "изненада" от зад! :)

Седнал дърто магаре да плаши с кон! :) => Е, благодаря, че ме разсмя! :)   

преди 2 часа, Banesc написа:

мога да ти помогна с обща  култура 

Като ти "гледам" изказа, то едва ли ти имаш обща култура! :) 

Разбирам твоята субкултура, но от нея нямам нужда! :) 

Заври си я твоята субкултура в някоя читава кобила, а не в кон! :) 

преди 1 час, "Саша" написа:

Защо не дойде - пъзльо.

Това ли е тактиката? Умишлено избягваш да отговориш на определени постове и разчиташ на други. Казах ти, ако искаш облог, идвай в Русе. Няма да ти бия над 300 километра, при положение, че няма и да дойдеш. Веднага след последният ти пост го написах, интересно що не си го видял. Или по-скоро що си се направил, че не го виждаш. Все пак киснеш тук буквално от сутрин до вечер... Странна работа.

преди 36 минути, Staff. написа:

Тоя го е страх от къщи да излее, а и едва ли охраната ще пусне пенсионер в бара! 😁

Джокович 1 отговаря на Джокович 2... Това е феноменално! 😆

преди 53 минути, "Саша" написа:

Ква Плаза, идвай до Русе ти казах. А ако говорим за страх... това е още по-забавно. Повярвай ми...

преди 14 часа, communismatic написа:

Утре сутринта в КАВВО? Не, утре сутринта пред Русенският университет... Няма да бия сума ти километри път за някой, който дори няма и да дойде. Ако си навит, давам ти телефонния си номер и веднага отиваме при нотариус. Идваш в Русе, това е уговорката. Ама ти няма да дойдеш, най-малкото щото нямаш толкова пари.

Ето ми го поста... Една минута след последният на Джокович а.к.а. "Саша"... Вижда се кой го е страх. Всеки случай не съм аз.

преди 9 минути, (:IdioibI:) написа:

Като ти "гледам" изказа, то ядва ли ти имаш обща култура! :) 

Разбирам твоята съб култура, но от нея нямам нужда! :) 

Заври си я твоята в някоя читава кобила, а не в кон! :) 

точно така

не прави не поискано добро

дал му мед а  той си загребал с лъжицата лайно.

преди 10 минути, (:IdioibI:) написа:

А не мога ли да храня лястовиците?! :) 

Фото от днеска, да покажа как се "строи" семеен дом. Хм ... не съм искал разрешение от лястовиците, но имота където съграждат гнездото е мой! :) 

image.png.2ef34022c28bd7f6b521dadd15367533.png

Сега ще проверя м ЗУТ, но май и гнездата на лястовиците попадат в чл. 151.

преди 11 минути, (:IdioibI:) написа:

п.п. Джоре, "кобилата ми" е на "ремонт в София. :) Счупи си ходовата част и "финансите" ги пренасочих на там, за да не е в тежест на младите! :) => Та, ти си почеши средния недорасъл прешлен от към южната страна на гръбначния си стълб и внимавай някой да не те "изненада" от зад! :)

Седнал дърто магаре да плаши с кон! :) => Е, благодаря, че ме разсмя! :)   

Ти се смей, ама ... ако беше истински военен - щеше да знаеш, че командата

преди 36 минути, jhoro написа:

Свободно, почеши коня!

е истинска и си има причини!

преди 7 минути, jhoro написа:

истински военен

Дефинирай истински!? :) => Добре знаеш, че това не е по наследство! :) 

Иначе дядо ми е бил такъв, т.е. и преди и след 9.9. :) 

преди 1 час, "Саша" написа:

преди 47 минути, Staff. написа:

Шизофренията на дзвера - едната тиква цитира и отговаря на другата... че и заплахи отправя келешчето!

Ама не... ти забележи колко е умен. Дори не му стигат възможностите малко от малко, да се прикрие. Пределно ясно ни е, че "Саша" и staff. са фактически един и същ човек. Ама в продължение на 12 часа някъде, и двамата не писаха изобщо (което е адски съмнително), в един даден момент единия взе да пише и другият веднага отговори... 😆😆😆

Че и ми вика "Идвай в Плаза!", направо виждам как ще бия 300 километра път за човек, дето няма да дойде изобщо. 10 000 щял да извади, той дори няма и понятие, за какво спорим изобщо... Детски работи.

преди 5 минути, communismatic написа:

Ама не... ти забележи колко е умен. Дори не му стигат възможностите малко от малко, да се прикрие. Пределно ясно ни е, че "Саша" и staff. са фактически един и същ човек. Ама в продължение на 12 часа някъде, и двамата не писаха изобщо (което е адски съмнително), в един даден момент единия взе да пише и другият веднага отговори... 😆😆😆

Че и ми вика "Идвай в Плаза!", направо виждам как ще бия 300 километра път за човек, дето няма да дойде изобщо. 10 000 щял да извади, той дори няма и понятие, за какво спорим изобщо... Детски работи.

Разбрахме, че те е страх! 😂

Кажи през комунизма колко ти е било хубаво? 

току-що, Staff. написа:

Разбрахме, че те е страх!

Ми като ме е страх, ела до Русе. Нямаш проблеми. Интересно що предлагаш облог, който изобщо няма как да спечелиш, а не искаш да дойдеш до моят град?! Приницпно, тоя дето предлага облога, трябва и да е готов на тоя риск. Много ме е страх, просто ела в града ми. Не се притеснявай, направо умирам от страх. Идваш ли или не?

преди 1 минута, Staff. написа:

Кажи през комунизма колко ти е било хубаво? 

Смяташ ли, че ще разисквам сериозни теми, с човек, който гледа YouTube-р, който е най-обикновен "кликбейтър" и плюе по комунистите, а ти си останал с впечатлението, че е "комунист"? Вчера сутринта дори не знаеше, че БТР-ите са превозно средство... Това са примери само от последните 24 часа. Има и още една дузина.

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми като ме е страх, ела до Русе. Нямаш проблеми. Интересно що предлагаш облог, който изобщо няма как да спечелиш, а не искаш да дойдеш до моят град?! Приницпно, тоя дето предлага облога, трябва и да е готов на тоя риск. Много ме е страх, просто ела в града ми. Не се притеснявай, направо умирам от страх. Идваш ли или не?

Смяташ ли, че ще разисквам сериозни теми, с човек, който гледа YouTube-р, който е най-обикновен "кликбейтър" и плюе по комунистите, а ти си останал с впечатлението, че е "комунист"? Вчера сутринта дори не знаеше, че БТР-ите са превозно средство... Това са примери само от последните 24 часа. Има и още една дузина.

Ку-куууу! :laughing5:

Кога съм искал среща ве? :party4:

За БТР-и не сме говорили, ще ти припомня, че говорихме за магарета и защо се ползват от руснаците на фронта в Украйна! 😂 Бате Сашо си е комунист от всякъде, говори за отминалото време в почти всички видеа и повтаря колко хубаво било...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.