Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 49 минути, communismatic написа:

Той Тошев твърди, че Джокович и Ванката били умели провокатори, които целели да ни изкарат извън релси. Кой ще е тоя, дето да се ядосва от дискусии с тия двамата? Това е направо обидно като твърдение... 😆

Ти никога не си бил в релси!

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 час, communismatic написа:

Ето интересни данни. Средната заплата през 1989 г. е била към 250-260 лева

Ето други интересни данни. Средната заплата през 1982г. е била 196,92лв., а през 2022г. 1743лв.

Какво е можело да се купи с тези пари? И това е най-повърхностна статтистика. За по-задълбочена @communismatic ще се погрижи. ;)

sravnenie-2.png

И въпреки започналата война в Украйна и покачването цената на горивото!!!

преди 37 минути, БаалБек написа:

Ето други интересни данни. Средната заплата през 1982г. е била 196,92лв., а през 2022г. 1743лв.

Т.е. потвърждаваш написаното от мен? 😄

преди 19 часа, ivottoshev написа:

Ама чакай малко. Като са скапани от червените другари, що капиталистите не построиха други на тяхно място? Едно време бай Тошо не е позволявал, ама сега кой им пречи на тез "велики" строители?

От какво има нужда? Нов язовир? Още едно "Кремиковци?

А метро се построи и без соц, нали? Ти поне си софиянец и знаеш кога се почна и кога се пусна първата отсечка. И беше с "невероятната"  дължина от "Люлин" до " К. Величков". Но беше започнато преди '80 г. И беше пуснато при Софиянски.

преди 17 минути, parmobil написа:

А метро се построи и без соц, нали? Ти поне си софиянец и знаеш кога се почна и кога се пусна първата отсечка. И беше с "невероятната"  дължина от "Люлин" до " К. Величков". Но беше започнато преди '80 г. И беше пуснато при Софиянски.

Не ми бягай по тъча. Аз съвсем друго нещо те питах. Защо след като днешните комунета са опропастили заводи (както сам посочи), днешните капиталисти не вдигнаха други на тяхно място? Нали са големи строители и навремето само бай Тошо ги е спирал? Сега какво ги спира да се проявят?

За метрото: В момента на пускането му през 2008-ма, София е едва 140-тият град с метро. Защо ти се вижда чудно че сме били без метро при комунизма, след като и по света не е имало чак толкова градове с такава благинка?

преди 20 часа, maxthon написа:

Показвай кога се е случило това? И да видим кой с какво е надарен...

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/page/4170/

Почвай да си четеш писаниците и логиката.

Няма украинска държава - няма украинци.

Няма българска държава - няма българи. Друг въпрос? 

Да припомня - ти твърдеше, че всеки с частица геном на Рюрик е руснак. А аз ти посочих, че Кубрат е 200г. преди него. Следователно, всеки с частица геном на Кубрат е българин. Твоя е логиката, а не моя, нали?

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Не ми бягай по тъча. Аз съвсем друго нещо те питах. Защо след като днешните комунета са опропастили заводи (както сам посочи), днешните капиталисти не вдигнаха други на тяхно място? Нали са големи строители и навремето само бай Тошо ги е спирал? Сега какво ги спира да се проявят?

За метрото: В момента на пускането му през 2008-ма, София е едва 140-тият град с метро. Защо ти се вижда чудно че сме били без метро при комунизма, след като и по света не е имало чак толкова градове с такава благинка?

Аз никъде не бягам! И питам - има ли необходимост от нови язовири и заводи? За язовири ясно се изразих, че за тях е нужен релеф, за да се спуска вода.

От какви заводи има нужда и ще бъдат ли конкуретноспособни? Защото лесно ще се построят, ама има ли какво да предложат? Видяхме 1990 г. колко сме "невероянтни и големи" в конкуретна среда.

преди 7 минути, parmobil написа:

Аз никъде не бягам! И питам - има ли необходимост от нови язовири и заводи? За язовири ясно се изразих, че за тях е нужен релеф, за да се спуска вода.

От какви заводи има нужда и ще бъдат ли конкуретноспособни? Защото лесно ще се построят, ама има ли какво да предложат? Видяхме 1990 г. колко сме "невероянтни и големи" в конкуретна среда.

Ами след като е имало работещи заводи, съсипани от приватизиралите ги комунета, защо антикомунетата не построиха същите заводи. Не е ли логично и те да са работещи?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ами след като е имало работещи заводи, съсипани от приватизиралите ги комунета, защо антикомунетата не построиха същите заводи. Не е ли логично и те да са работещи?

И защо да строим нещо, което е работило на загуба? 😂 Опс, извинявай, исках да напиша нещо което е работило за благодарност от ссср? 😁

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Ама има ли нужда от тях? Да правим фитинги, дето в магазина са стотинки, но ние ще ги произвеждаме за лев и ще чакаме СИВ да ги изкупи?

преди 21 минути, ivottoshev написа:

Строят бре. Божурище да не са го застроили с овощни градини?

преди 16 минути, parmobil написа:

И къде точно видя употребата на думата българи в контекста, че ги е нямало на Шипка? Да не говорим, че изобщо няма употреба на дума българи. Там е имало едно опълчение. Ще ми припомниш ли как се е казвало?

Айде логиката ти да не приписва неща, които хората не са написали. Без значение колко назад в темата.

преди 19 минути, parmobil написа:

Да припомня - ти твърдеше, че всеки с частица геном на Рюрик е руснак.

Не просто припомняй. Давай къде точно се е случило това. Дано пак не влезе логиката ти в действие и се окаже, че никой не е написал подобно нещо...

преди 38 минути, parmobil написа:

https://www.168chasa.bg/article/9092391

току-що, maxthon написа:

И къде точно видя употребата на думата българи в контекста, че ги е нямало на Шипка? Да не говорим, че изобщо няма употреба на дума българи. Там е имало едно опълчение. Ще ми припомниш ли как се е казвало?

Айде логиката ти да не приписва неща, които хората не са написали. Без значение колко назад в темата.

Контекста е - няма българска държава - няма българи.

Как ще се опиташ да извъртиш своята логика аз не знам, а и не ме вълнува. Както съм писал там - възпитано ти се подиграваме.

Сега чакам да ми посочиш и какво друго съм ти приписал. По-горе посочих какво си писал и после си отричал. 

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Това по какъв повод ми го даваш? Нали ти ме поправи, че преди '80г. е почнато метрото. Ти и не знаеше, а просто използва google.

преди 28 минути, parmobil написа:

Ама има ли нужда от тях? Да правим фитинги, дето в магазина са стотинки, но ние ще ги произвеждаме за лев и ще чакаме СИВ да ги изкупи?

Сещаш ли се защо ги произвеждахме за лев а на запад (ама всъщност в някоя колониална страна с минимално заплащане на работниците)? Робовладелски труд. То и сега е така в Азия и Латинска америка.

То всъщност ти отговорих.

преди 38 минути, parmobil написа:

Искаш да кажеш, че капиталистите у нас не са в състояние да построят работещи заводи? Ми нали и аз това казвам? Защо е този спор?

Болднатото от долният коментар ще ми го преведеш ли? Тези заводи "скапани от червените другари" ли са, или са били нерентабилни и за това са заминали в небитието? 

преди 21 часа, parmobil написа:

Ами само лаеше за приватизация, но когато пуснах няколко определено големи завода, които са скапани от вашите червени другари и изведнъж реши, че си питал 20 пъти за "Нефтохим". Ти и Кремиковци пробутваше, та трябваше да припомням на ЦСКА-р като теб за Томов.

Ясен си ми. Само лозунги и заучени червени постулати.

преди 26 минути, maxthon написа:

Не просто припомняй. Давай къде точно се е случило това. Дано пак не влезе логиката ти в действие и се окаже, че никой не е написал подобно нещо...

Пак ли? Направих го заради @communismatic, та да види какви си ги поствал. 

Търсачката работи!  Мога да те цитирам за Gasum и руските турбини, които бяха експериментални, но ти ги даде като готова конкуренция на Сименс.

Ама стига вече си ме карал да се оправдавам, че нямам сестра. Разбирам този почин, но имам право и аз да искам да си доказваш писаниците, нали?

преди 35 минути, parmobil написа:

Статистиката съвсем ясно показва, че ако не е бил СИВ където да си изнасяме боклуците, нямало да има постъпления в бюджета. 

ФАКТ - когато се разпадна СССР и СИВ се видя, че индустрията и селското стопанство в НРБ е било силно централизирано и негъвкаво. А икономиката ни е била абсолютно зависима от съветския пазар. 

И какво стана с България когато се наложи да се включи реално в световната икономика? Тотални фалити. Всеки сам да си отговори - защо?

преди 22 минути, parmobil написа:

Търсачката работи! 

И къде търсачката намери думата българи след като я използва? В кой пост точно?

преди 23 минути, parmobil написа:

Мога да те цитирам за Gasum

Същите бяха започнали и арбитражно дело. Ще потърсиш ли какво е станало там? И понеже финланците мълчат здраво, това не означава, че заведеното от тях арбитражно дело не са го изгубили....

преди 26 минути, parmobil написа:

Ама стига вече си ме карал да се оправдавам

Е то за българите на Шипка винаги ще се оправдаваш. Понеже никой не е казал, че такива там не е имало, колкото и да се опитваш да сложиш тези думи в чужда уста.

преди 28 минути, parmobil написа:

но имам право и аз да искам да си доказваш писаниците, нали?

И все пак къде са писаниците за липса на българи на Шипка? Намери ги и тогава изисквай от автора им да си ги доказва.

преди 4 минути, maxthon написа:

И къде търсачката намери думата българи след като я използва? В кой пост точно?

Същите бяха започнали и арбитражно дело. Ще потърсиш ли какво е станало там? И понеже финланците мълчат здраво, това не означава, че заведеното от тях арбитражно дело не са го изгубили....

Смехурко, ти редеше, че Gasum са осъдени!!!

А аз ти показах, че Gasum са поискали арбитраж, че руснaците са искали рубли. Tи ревеше, че Gasum имали задължения, които те не са отричали. Поискаха арбитраж, че не искат да се раплащат в рубли. И се произнесоха в тяхна (на Gasum) полза!!! На руснаците НЯМА да се плаща в рубли!

Ти кое не разбра?

преди 18 минути, parmobil написа:

Смехурко, ти редеше, че Gasum са осъдени!!!

Има последващо дело заведено от Gasum, за резултата от него си мълчат доста доволно.

Забрави за Шипка...

преди 15 минути, parmobil написа:

Ти кое не разбра?

Той/те не разбират добре български. Руски ботове са!

В темата за "руската пропаганда" какви глупости натвори....

По-добре да не му обръщаме внимание. 

преди 6 минути, maxthon написа:

Има последващо дело заведено от Gasum, за резултата от него си мълчат доста доволно.

Кое не разбра за разплащането в рубли? Арбитражът какво отсъди?

И пак ми кажи, че не ме цитираш избирателно.

преди 6 минути, БаалБек написа:

Той/те не разбират добре български. Руски ботове са!

Много се радвам че се издъниха толкова явно :) Това бе ясно отдавна за мен , но сега е очевдно още повече. :) 

По глобалния проблем и извод е че наистина рашистите водят война и то много по активна на тихите фронтове и в пропагандата, отколкото в прекия украински фронт.

преди 2 минути, parmobil написа:

Кое не разбра за разплащането в рубли? Арбитражът какво отсъди?

И пак ми кажи, че не ме цитираш избирателно.

Ти май не четеш. Говоря за още един арбитраж заведен от Газум.....

преди 2 часа, parmobil написа:

https://www.kaldata.com/forums/topic/308486-войната-в-украйна/page/4170/

Няма украинска държава - няма украинци.

Няма българска държава - няма българи. Друг въпрос? 

Да припомня - ти твърдеше, че всеки с частица геном на Рюрик е руснак. А аз ти посочих, че Кубрат е 200г. преди него. Следователно, всеки с частица геном на Кубрат е българин. Твоя е логиката, а не моя, нали?

Яко го закопа фейкомета тошефффф :)

Ама той е ниска топка... кух интелект, облечен в агресивна глупост :) 

комундела комунисматик е още по кух :) 

абе.. полезните идиоти  за антибългарската пропаганда ...  

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.