Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, communismatic написа:

Умнице, за едното Тодоров бил лъжел, нямало доказателства...

Я ме цитирай, ама точно, без отрязване - къде съм написала това? 

:popcorn2:

Пак от Антон Тодоров!

Имаше ли престъпност в Народната Република?

Тук някои (по-възрастни) може да имат усещането, че не е имало или била малко. Но документите показват, че е имало при това много.

Даже се твърди, че режима на бай Тошо от 1987г. вече е подготвял бандите рекетьори, които са щели да взимат страха на народа и фирмите, при създаването на частна собственост. 

Указ №56 от 1989 г. – опит за пазарна икономика в НРБ

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 57 минути, БаалБек написа:

Я ме цитирай, ама точно, без отрязване - къде съм написала това? 

Ти написа, че съда не бил установил нередности около сделката за БГА "Балкан". Т.е. Тодоров казва ли истината или не? Щото той твърди обратното... 

Много е тежко положението... 😆

преди 18 минути, communismatic написа:

Ти написа, че съда не бил установил нередности около сделката за БГА "Балкан"

Ти написа, че Костов е бил виновен. Осъден ли е или не?

И между другото хубаво направи, че ми показа Антон Тодоров. Там от същото видео (което даде) разбрах, че е съществувала Агенция по Приватизация. А  шеф на агенцията по приватизацията тогава е бил Захари Желязков.

Какво казва Антон Тодоров:

"авиокомпанията е била доведена до едно едно рухнало състояние "; 

"БГА "Балкан" трупа перманентно задължения след рухването на соцстраните от Източна Европа. "Компанията е натрупала десетки милиона долари задължения. Тя натрупва 6 милиона задължения още през 1990 г., тогава СДС още не управлява. Тогава управляваше другарят Андрей Карлович (Луканов)"

"В един момент към 31 декември 1998 г. - вече правителството е на ОДС, Иван Костов е премиер, Муравей Радев е министър на финансите, задълженията на БГА "Балкан" стигат невъобразими суми, от порядъка на 197 милиарда лева, което е равно 197 милиона лв. след деноминацията (от 1999 г.). Вариант е процедура за приватизация. "

И какво става ясно от видеото? Че "Зееви Холдинг" е избрана от УС на Агенцията за приватизация!

И въпроса е? Ти Дъмбъре @communismatic да не си някой роднина на Захари Желязков, че въобще не го споменаваш, а само плюеш по Иван Костов?

А какво четем за Захари Желязков?

Първо през 1999г.

КНСБ обяви шефа на Агенцията за приватизация за "социален партньор номер 1"

Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) обяви изпълнителният директор на Агенцията за приватизация Захари Желязков за "социален партньор номер 1" и "топ-приватизатор за България".

После през 2001г.

Дело срещу Захари Желязков

Делото е образувано за продажбата на 75 % от авиокомпания “Балкан”. Досега Желязков не е бил привличан като обвиняем.

Мдааа.....

Още веднъж благодаря, че показа Антон Тодоров.  И сега се усети, че си се насадил сам и се опитваш да го изкараш лъжец, защото има много предавания и данни за социалистическия режим, които не са ти приятни и оборват всички твои фейкове и лъжи. Хихихихи.....

преди 16 минути, БаалБек написа:

Още веднъж благодаря, че показа Антон Тодоров.  И сега се усети, че си се насадил сам и се опитваш да го изкараш лъжец, защото има много предавания и данни за социалистическия режим, които не са ти приятни и оборват всички твои фейкове и лъжи.

Т.е. Антон Тодоров говори само истини, но за случващото се с приватизацията на БГА "Балкан" не е коректен, щото Костов не е виновен като премиер, а Захари Желязков... Ок, разбрах... 🤐

Изключително умно момиче... 

😆😆

Съветската окупация е невиждана касапница и грабеж!

Окупацията на България от съветската армия не се свежда само до военно присъствие, а се изразява в натиск върху българските власти и политически партии, както и в икономическо ограбване на страната. Това е същият модел, който Москва прилага към цяла Източна Европа, за да „съветизира“ страните, окупирани от СССР през Втората световна война. Това посочи историкът и председател на Държавна агенция „Архиви“ доц. Михаил Груев в предаването „(О)позиция“. Съветският съюз използва окупацията, за да започне икономическо и ресурсно ограбване на страната. Паралелно с това съветските военни власти активно работят, за да разчистят българския политически живот от конкуренти на комунистическата партия, пример за което е натискът върху БЗНС. “Съветското военно присъствие тук представлява своеобразен инкубатор, който подготвя трансформацията на отечественофронтовския режим в комунистическа диктатура”, обобщи историкът. Както и другите окупирани държави, България става и арена на криминални престъпления от страна на съветските войници, които мародерстват, изнасилват и убиват. Част от мародерите са съдени и разстреляни от съветското командване, но това не прекратява престъпленията, тъй като самите съветски офицери възприемат изстъпленията като естествено право на силния в една окупирана страна, разказа доц. Груев. По време на окупацията е проведен и т.нар. Народен съд. „България не е окупирана от нацистите страна, не е арена на военни действия. Няма толкова много кръв, която да предполага такава масовост на репресиите. Ако се сравни с други подобни трибунали, при това със страни, които са много сериозно засегнати от войната, никъде нямаме такъв процент изпълнени смъртни присъди. Тези паралели имат някакъв смисъл, но те не могат да извинят тази касапница, която се случва тук през Народния съд“, посочи историкът.

преди 12 часа, communismatic написа:

Между другото, защо ни беше нужно, да влезем в еврозоната? Какво конкретно бихме спечелили? 

преди 12 часа, communismatic написа:

Защо трябваше, да приемем еврото? Пак да питам. 

Ако досега не си го разбрал, не виждам никакви шансове да го проумееш.

Имам някакви бегли спомени, че си има специална тема за еврото. Не беше ли точно ти потребителят, който призоваваше да не се бъркат темите?

преди 11 часа, communismatic написа:

Офффф... 😆

Мен няма ли да ме попиташ, защо трябва да приемем еврото? 😀

Уникален, Уникален.... 😆

Много е зле това момче! 😆😆😆

преди 36 минути, Staff. написа:

Мен няма ли да ме попиташ, защо трябва да приемем еврото?

Ми, доколкото си спомням те питах и както и очаквах... поредният неадекватен отговор от теб. И под "питане", разбирай подигравка, щото ти не си достоен някой, да те възприеме на сериозно. 

преди 41 минути, plamen.spam написа:

Ако досега не си го разбрал, не виждам никакви шансове да го проумееш.

Що трябва да съм го разбрал? До този момент отговорите, които съм получил са... 

1/ еврото ни предпазва от евентуална военна намеса на руските войски тук /уникално/

2/ европейска интеграция... /безумна тъпотия/

3/ кво толкова лошо може да стане като влезем в Еврозоната!? /това е аргумента/

4/ цените на имотите и без това са в евро... /явно момичето очаква цените да станат по-изгодни за нас, което е потресаваща наивност/

5/ няма нужда да се прави референдум, понеже е диктаторско /това естествено е Джоко/

Ми... Извинявай ама това ви е нивото. 

преди 48 минути, communismatic написа:

Ми, доколкото си спомням те питах и както и очаквах... поредният неадекватен отговор от теб. И под "питане", разбирай подигравка, щото ти не си достоен някой, да те възприеме на сериозно. 

1/ еврото ни предпазва от евентуална военна намеса на руските войски тук /уникално/

4/ цените на имотите и без това са в евро... /явно момичето очаква цените да станат по-изгодни за нас, което е потресаваща наивност/

5/ няма нужда да се прави референдум, понеже е диктаторско /това естествено е Джоко/

Явно това е нивото на възприятията ти и способността за анализ на постъпваща информация. 
Потвърждавам: Ако досега не си го разбрал, не виждам никакви шансове да го проумееш.

преди 8 часа, communismatic написа:

Уникален, Уникален. 😆

Много е зле това момче.😆😆😆

на 6.06.2025 г. в 2:41, ivottoshev написа:

Примерно сегашното заглушаване на гласа на "неудобните" медии от Русия, не ти ли прилича поразително много на едновремешното заглушаване на "неудобните" медии от Запада?

Ще те арестуват/осъдят ли, ако комшията ти те докладва, че слушаш/гледаш/четеш руски медии?
Или публично ще те обявят за неблагонадежден?

преди 8 часа, plamen.spam написа:

Явно това е нивото на възприятията ти и способността за анализ на постъпваща информация.

Аха, от това ще е. А не от факта, че дори нямате грам идея, що го искате това евро. Даже нямало и нужда от референдум, понеже конституцията не го позволявало. Пак да напиша - това ви е нивото. 

преди 5 минути, plamen.spam написа:

Ще те арестуват/осъдят ли, ако комшията ти те докладва, че слушаш/гледаш/четеш руски медии?
Или публично ще те обявят за неблагонадежден?

Баси нефелният опит...

Ти за колко хора си чувал, които да са осъдени само заради това че са слушали "Свободна Европа" по тошково време?

Я ми кажи защо анулираха резултатите на Джурджеску в Румъния? Тея, които бяха гласували за него не ги ли порязаха точно защото бяха чели руска пропаганда в медиите, което ги направи "неблагонадеждни"?

Няма да ти каже, умнокрасивитета не отговаря на неудобни въпроси. 

Иване, снощи си взех краставици и домати от Lidl понеже съм на вилата на морето. Та... Понеже нямаха никакъв вкус, предполагам, че тия дето са ги сяли са били с измити ръце? 

Балбучка пак изкърти мифката

Тоя Груев откъде го изкопа. Работил съм с него преди много години.

Нема такъв мазен нагаждач. Мога да звънна, да му преведа една сума и утре е запял каквото поискам.

преди 9 минути, Киро Н. написа:

Балбучка пак изкърти мифката

Много е зле работата там. Нито ирония хваща, нито нищо... 😆😆😆

Дайте всички трезвомислещи да им праснем поне един тотален игнор, и нито да се цитират, нито да се коментират постовете им. Нека си блеят и да пи*кат срещу вятъра!

Аз откога ви казвам да не им обръщате внимание на тъпите русофили, копейки, руски подлоги? 

Блокаж и да си пишат и отговарят сами.... !

преди 23 минути, Staff. написа:

Аз откога ви казвам да не им обръщате внимание на тъпите русофили, копейки, руски подлоги? 

Блокаж и да си пишат и отговарят сами.... !

Ти пък къде се вреш при трезвомислещите?!!! Бегай да храниш котките пред блока!

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Ти пък къде се вреш при трезвомислещите?!!! Бегай да храниш котките пред блока!

Ти само като видиш, от колко никнейма се налага, да пише, само и само някой, да започне да му обръща внимание... Баси падението. 

Относно другото. Аз не възприемам никой от тях на сериозно, те до момента не са доказали, че са достойни за това. Нямам абсолютно никакъв проблем, човек да си бъде десен, русофоб, антикомунист, американофил и прочее. Хората сме различни. Имам единствено проблем, когато буквално пишеш колкото да не заспиш. Защитаваш влизането ни в еврозоната, смяташ, че това е огромно постижение за българската политика, а дори нямаш и един адекватен аргумент, защо смяташ така. Твърдиш, че си демократ и антикомунист, а си против референдумите, защитаваш недопускането на Джорджеску до изборите заради пропаганда в социалните мрежи... Какво има да коментираме повече!? 

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Ти за колко хора си чувал, които да са осъдени само заради това че са слушали "Свободна Европа" по тошково време?

Ето тук е описано и документирано. Стотици са...

lageri-bkp.png

Я ми кажи защо анулираха резултатите на Джурджеску в Румъния?

И после го вкара в затвора ли? :popcorn2:

Тея, които бяха гласували за него не ги ли порязаха точно защото бяха чели руска пропаганда в медиите, което ги направи "неблагонадеждни"?

И после с тях напълниха специално създадените лагери? :popcorn2:

Искаш да се върне онова време, когато медиите и Партията са билЕ едно цяло!

Ето факти (за някого болезнени)

bkp-media.png

bkp-media-1.png

преди 3 минути, БаалБек написа:

Стотици са...

Я ми кажи, какво знаеш за концлагерите преди 1944-та? Нали си доста наясно с нещата, четеш мегаспециалиста Христо Христов...

Аз съм 100% сигурен, че дори няма никаква представа, че повечето от тия лагери са били функциониращи и преди идването на комунистите на власт. Това в медиите, в които влиза не го пише, по принцип. Примерно, надали е чувала за лагерите в Гонда Вода, Свети Врач, Света Анастасия, Еникьой и прочее... А тоя Христо Христов в онова жалко предаване "История БГ" най-нагло излъга, че нямало нищо в Белене преди 9-ти септември 1944-та, имало било "полянка с цветя".

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.