Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, ivottoshev написа:

Не са рентабилни? И за това са виновни червените другари?

А кой ги построи? Свърши СИВ - свършиха и заводите. А толкова конкурентни били, че след 1990 всички окапаха. 

И после си ги окрадоха и разпродадоха червените другари. Защото аз не съм видял друго.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 22 часа, plamen.spam написа:

Колко автомобили, камиони и автобуси е имало по онова време, че да се инвестира в повече от няколко стотин километра пътища с трайна настилка (бетон, паваж, асфалт). Естествено, че по-голямата част от средствата и усилията са насочени към няколко хиляди километра за железопътния транспорт.

Тоест всички митове и легенди колко била развита България преди соца са пълна лъжа.

Благодаря, нямам повече въпроси.😄

преди 4 минути, M.Николов написа:

Тоест всички митове и легенди колко била развита България преди соца са пълна лъжа.

Благодаря, нямам повече въпроси.😄

На кое викаш "развита" България?

През комунизма бяхме най изостаналите в света...

преди 6 минути, parmobil написа:

А кой ги построи? Свърши СИВ - свършиха и заводите. А толкова конкурентни били, че след 1990 всички окапаха. 

И после си ги окрадоха и разпродадоха червените другари. Защото аз не съм видял друго.

Значи заводите вече за нищо не са ставали защото не е имало СИВ, но ти обвиняваш червените другари че са ги съсипали?

Комунетата са виновни че са съсипали нещо, което вече е било съсипано?

преди 2 минути, Staff. написа:

Винаги ще ни забавляваш с "изключителния" си интелект.😄

току-що, M.Николов написа:

Винаги ще ни забавляваш с "изключителния" си интелект.😄

За разлика от теб, имам интелект!

Петолъчката на челото ти пречи да мислиш!

преди 42 минути, M.Николов написа:

След всеки твой пост се убеждаваме в това.😄

Сигурен съм , че е така! 😂

Редактирано от Staff. (преглед на промените)

преди 7 часа, Гoст написа:

Или айде не това, а средна работна заплата?

Това с тая средна работна заплата, как не ви се наби в тиквите, че не е важно колко е висока, а какво можеш да си позволиш с нея. Ти може да взимаш и 20 000 лева заплата, ама сиренето да ти струва 3 000 лева килограма. И освен това, хубаво е малко и да спреш постоянно, да тикаш разговора към Русия. Щото почваш да изглеждаш буквално на болен. Оказа се, че липсата на всякаква аргументираност, що да сме част от ЕС, не ти е най-силната страна...

преди 7 часа, parmobil написа:

На огромна печалба? Къде пак съчиняваш?

Извинявай, ти да не си някое дете? Защо реши, да цитираш точно този мой пост, а не другият, в който изключително подробно съм описал "приватизацията" на комбината "Кремиковци"?! Извинявай, ама малко взе да ми писва постоянно, да си избираш на кой въпрос да отговаряш и на кой не, щото... не смятам, да се преповтарям по 300 пъти, само щото на теб ти е скучно и си болен на темата "Иван Костов". Благодаря за вниманието...

Къде и кои, бе, момко? 

Ми няма ги. Костов даде БГА "Балкан" на Гад Зееви. Това предполагам пак е от успешните му сделки? Или пак е бил подведен?

След като ми отговориш кой опропасти всички заводи ще се върнем на Нефтохим. Ама без роднините ми казаха!

Не знам, дали си забелязъл, ама не съм с акъл на петокласничка. Много добре ми е ясно, че ти няма да отговориш нищо по темата "Нефтохим", понеже пръскаш... да не пояснявам какви вени само и само да изкараш тоя мангалски боклук Иван Костов "света вода ненапита". Така, че... не на мен тия. Колкото отговори на въпросите за "зобенето" на Абаджиев, толкова и по всички останали... включително и по-горното. Извинявай, ама не съм елементарен. Тия може да ги разправяш на някой друг.

Поне един ми покажи, а после ми сери за бензиностанция в Люлин.

Да? Кво за бензиностанцията? Пак е успешна сделка? Пак е бил подведен? Не е знаел какво подписва? Странна работа, щото самият Пушкаров си признава, че хал-хабер са нямали, на кого са дали бензиностанцията. Е, предполагам, че бензинджиите са били лоши комунисти и са им подляли вода. Иначе каква добра приватизация щеше да станееееее...

И червеното ръководство почна крадене и продажби за световно.

Предполагам, че и при "СОМАТ" е било същата работа? Най-голямата транспортна фирма в света - фалирала. Ама да знаеш, че не е щото Ренета Инджова е гушнала бая пара за цялата схема. Не... 100% е имало комунисти, които са пречели на цялата сделка. То и с "Плама Плевен", да знаеш, че пак е подобно нещо. Навсякъде е имало комунисти с картечници, пречели са на работата. Не е понеже рафинерията е източена умишлено, после да се продаде на правилните хора. Не... няма такова нещо!

Много интересен начин на диалог. За "Нефтохима" понеже няма оправдания там, отговор няма, бяга се, после щял да ми отговори и т.н. За всички останали далавери на Костов - там все комунистите са виновни, те са пречели, той нямал вина... Болна работа! 😆

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Значи заводите вече за нищо не са ставали защото не е имало СИВ, но ти обвиняваш червените другари че са ги съсипали?

Тоя е направо болен на темата "Русия", "БКП", "СССР", "ДС", "славяни" и прочее... По-комичното е, че няма тема по която да не пише някакви чудовищни абсурди, ама и си вярва яко... 😆

преди 8 часа, maxthon написа:

И както казах има механични примеси от това, че не се филтрира. Парцала също обясних защо се получава. Сам дори преди време беше споделил същото. По спомен беше нещо от сорта на "ако си прекалил с дрождите". Ако разбираше и малко от това що е то пивопроизводство няма такова нещо като прекаляване с дрождите. Има си рецепти и всичко се дозира. Проблема е когато след филтрацията останат повече дрожди от нужното. Това не е "прекаляване". Затова и попитах дали има разлика в технологията за филтриране преди и сега. Но явно ти си концентриран в това да ръсиш поредните таратанци.

За пореден път показваш, че изобщо си нямаш никаква представа от пивопроизводство. Каквото се филтрира това е и механичния примес. След като няма филтрация остават и механични примеси.

Какви глупости говориш?

преди 8 часа, Staff. написа:

Смени си дилъра. Не ти носи добра стока.

true romance smile GIF

преди 9 часа, BANKATA написа:

Ако не са измили хубаво бутилките (ниска хигиена) "аки*а".

20 страници чета тука за някакви си бира. Кво ми пука за бирата? То пък сега всяко капанче, заведение в България сигурно свети. Хигиена, чистота. Мисъл, подреденост. 

Плащаш си на едни хора и може в заведението ти да има миши танц.

На живо ще гледаш Лешникотрошачката

преди 1 час, BANKATA написа:

Какви глупости говориш?

Ти кажи какви глупости са механичните части под формата на малки остатъци  от малца и хмела. Това ли прави бирата мътна или нещо друго?1

И за пореден път да се установи факта, че нищо не разбираш от производство на бира.

преди 16 минути, maxthon написа:

Ти кажи какви глупости са механичните части под формата на малки остатъци  от малца и хмела. Това ли прави бирата мътна или нещо друго?1

И за пореден път да се установи факта, че нищо не разбираш от производство на бира.

Така ли ти каза бота?

Така ли ти каза бота?
Ясно нова доза таратанци и никаква аргументация с цел заяждане. Приятен ден. Като научиш нещо за пиво производството се върни да докладваш...

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 10 часа, parmobil написа:

А толкова конкурентни били, че след 1990 всички окапаха. 

Те не "окапаха" заради неконкурентноспособност, а заради политика. И начално натрупване на капитали. Трябваха източници - всякакви.

преди 20 часа, Banesc написа:

бюрото по труда е загуба на време

има обещетение   мисла  беше 6 месеца или до 2 години

след този срок няма смисъл който и да е да ходи да се реди по опашки и да прави работа на чантажиите да харчи мастило за подписи и хартия

имам двама роднини единия 10 години беше   безработен в сивата икономика и ходеше   в бюрото да  се разписва

за да тормози хората да ги бави по опашки и да прави скандали :giggle1:

а  причинита да няма смисъл е щото работата не зависи от бюрото по труда а от държавата и частния бизнес

на държавна работа се почва с връзки и въобще няма смисъл да се кандидатсва  щото мястото е вече заето от калинка

а за частния там конкуренцията е голяма или няма да плащат или ще е работа дето никой не иска

специално в перник работните места ги копират от джобс бг и  ги принтират и ги лепят  по стените

тия без компютърна грамотност  да четат и да кандидатсват

зет ми беше пуснал обява в бюрото  по труда че търси работник

и му пратиха един дето за нищо не става и като да го  уволни му пратиха данъчни и бухалки хей  пожарна  на инспекция

и от тогава не се занимава с държавата

Енергийна помощ плюс здравни осигуровки, може да получава, докато е жив. Има смисъл.

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Енергийна помощ плюс здравни осигуровки, може да получава, докато е жив. Има смисъл.

не е вярно

преди 1 час, Banesc написа:

не е вярно

Е, как да не е. Познавам човек, който го получава повече от 10 години...Плащат му и здравните осигуровки. Отделно си работи на частно. ЧСИ не може да го хване за нищо...Колата му е на името на баща му...

преди 42 минути, Мечо Хубавеца написа:

Е, как да не е. Познавам човек, който го получава повече от 10 години...Плащат му и здравните осигуровки.

а дали  е вярно

би трябвало да му предложат работа и  откаже   му спират пощите

явно чисти градинки  за 3 лв на ден

за да не му спрат соц  помощите

преди 53 минути, Banesc написа:

а дали  е вярно

би трябвало да му предложат работа и  откаже   му спират пощите

явно чисти градинки  за 3 лв на ден

за да не му спрат соц  помощите

Не. Има един трик. Всяка година се отписва и на другият ден пак се записва в бюрото. Ако дотогава му предложат работа, отива при работодателя и му казва, че няма да се справи с тази работа, да му откаже да го вземе... Цяла година му плащат здравните и един път в годината около 550 лева енергийни...

преди 29 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не. Има един трик. Всяка година се отписва и на другият ден пак се записва в бюрото. Ако дотогава му предложат работа, отива при работодателя и му казва, че няма да се справи с тази работа, да му откаже да го вземе... Цяла година му плащат здравните и един път в годината около 550 лева енергийни...

според мене  нещо те бъзика

или в неговия  град  бюрото по труда работи по различен начин

ако иска пари му дават една метла да мете улиците и да събира  буклуците от парка  тва за горе долу да си избият парите дето са му дали 

преди 23 минути, Banesc написа:

според мене  нещо те бъзика

или в неговия  град  бюрото по труда работи по различен начин

ако иска пари му дават една метла да мете улиците и да събира  буклуците от парка  тва за горе долу да си избият парите дето са му дали 

Нищо не мете. Познавам го добре. Плочксджия е и работи на частно. Получава си енергийната помощ с пощенски запис да не я запорира ЧСИ. Получава пари веднъж годишно, но здравните му ги плащат всеки месец. Ако някой си търси работа и не му намерят, защото е негодник и мързеливец, има файда да е регистриран.

преди 20 часа, ivottoshev написа:

Опитва се неуспешно да ти обясни, че тези заводи са работели, защото е имало СИВ, по-точно евтини суровини и необятен пазар на СССР. Разбира се има и други причини - затворени граници, диктатура, КДНК, стопанска милиция, ниски заплати и почти безплатен войнишки, бригадирски и затворнически труд...             

преди 22 минути, Мечо Хубавеца написа:

Опитва се неуспешно да ти обясни, че тези заводи са работели, защото е имало СИВ, по-точно евтини суровини и необятен пазар на СССР. Разбира се има и други причини - затворени граници, диктатура, КДНК, стопанска милиция, ниски заплати и почти безплатен войнишки, бригадирски и затворнически труд...             

Ванка Две, какво общо имат тогава със съсипването им "червените другари", които са ги приватизирали? Тези заводи не са ли били вече съсипани?

Не ми се занимаваше (и още е така), но се пак ше вметна, че имаше производства, пред които и СИВ беше безсилен. В морето от резултати следствие неофициалния, но валиден принцип  "Вред кипи безмислен труд" и читавата продукция изглеждаше като недоразумение.

А Банеск го отнема и са сигурно трескаво чертае схеми за цицане.

едит: някои "неща" се приватизираха дори и съсипани, само и само за да им се гепят базите. Почивни, ремонтни и секакви други. Не се опитвайте да защитите незащитимото. Под тоя заек няма храст.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.