Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 часа, communismatic написа:

Пламене, твоята обсесия по тоя строй достига неподозирани висини. Казвам ти сериозно, иди се метни под някой влак... Комунистите са виновни, че след 1989-а нашите управляващи са боклуци, които са бастисали дълговете!? Ти нормален ли си изобщо!? Я иди се прегледай...

Сега, до там ли я докара? До лихвите? До сега мантрата беше БРУТЕН дълг, сега вече лихвите са ни проблема...

Верно? Искаш ли да ти дам пример с опростяване на дълга на Либия към нас от страна на българското правителство около делото за медсестрите!? Близо 60 милиона долара дългове от 80-те години (от ония оръжия, дето комунистическото производство произвеждало боклуци), които през 2007-ма им ги опростяваме.

Тъй. Понеже си много наясно с дълговете, искам да попитам за това опростяване на дълга кой е виновен? Комунистите или боклуците управлявали страната ни около цялата патардия с медсестрите. Разбирай, Иван Костов, Петър Стоянов, Надежда Михайлова, Георги Първанов, Ивайло Калфин и останалата продажна сган, дето заради тоталното си безхаберие и непукизъм оставиха тия българи на произвола на съдбата. Даже Костов имаше наглостта публично, да запита "Ами ако са виновни?".

Аман с вашите двойни аршини, отмятания, заобиколки, тотална некомпетентност и брутална необективност... Оня по-горе даже съвсем сериозно ми написа, че той ме "светнал" за това как Енерго-то можело да ти дава пари за използване на ток. Аз направо не знам, с коя ръка, да се прекръстя... Баси и наглостта.

А кой управлява след '90, кой имаше мнозинство в 7-то ВНС. Ф. Димитров където всички го еб**ха, снеговото правителство на малцинството ли да прави реформа.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

Филип Димитров явно е бил с вързани ръце. Горкият човечец... Странно, щото на неговата съвест трябва да лежи съсипването на селското стопанство. Много интересно, как на всички други от комунистите, все някой им пречел. Как пък тия хора не случиха на спокойни времена, че да си вършат работата.

преди 33 минути, communismatic написа:

Филип Димитров явно е бил с вързани ръце. Горкият човечец... Странно, щото на неговата съвест трябва да лежи съсипването на селското стопанство. Много интересно, как на всички други от комунистите, все някой им пречел. Как пък тия хора не случиха на спокойни времена, че да си вършат работата.

Въпроса дали бешеюс вързанк ръце се крие в роторичният ми въпрос. Що да е съсипал селското стопанство? Щото върна на хората каквото си е тяхно ли?

Петър Младенов още '89 каза ще селското стопанство е кап*т, и от АПК нищо не става.

Ама щом мислиш че да ти се върне своето е лошо, кой съм аз че да те съдя. Нали не са взели твоето.

Щото го направи по най-балъшкият начин, ето заради това... Изклаха добитъка на хората, еб*ха мамата на напоителните системи, разцепиха земята на милиони части и прочее... Виждаме резултата. Е, поне аз съм го видял, де. Ти може и да не си. Щом разправяш, че здравната ни система била на ниво.

преди 1 минута, communismatic написа:

Щото го направи по най-балъшкият начин, ето заради това... Изклаха добитъка на хората, еб*ха мамата на напоителните системи, разцепиха земята на милиони части и прочее... Виждаме резултата. Е, поне аз съм го видял, де. Ти може и да не си. Щом разправяш, че здравната ни система била на ниво.

Ама продължаваш да си траеш кои разпродадоха заводите, нали? Същите ръководства, които си останаха след 1989 г.

А някой ленинец като теб ще ми отговори ли най-накрая - защо имаше режим на ток при всички работещи ядрени мощности през '80-те?

А след това захранихме олимпиадата в Гърция 2004 г. без проблем.

преди 11 минути, communismatic написа:

Ни от икономика разбираш, ни от политика,....от неШо изобщо разбираш ли?

Чети си глупавите червени книги и не ни заномавай с опитите си за мисловна дейност!

току-що, parmobil написа:

Ама продължаваш да си траеш кои разпродадоха заводите, нали?

Извинявай, ти тук ли си? Мислех, че си умрял? Защо Костов даде рафинерията на руснаците? Може ли вече да питам и да ми отговориш? Щото все съм измествал темата, все не било мястото и т.н.? Тая година ще получа ли отговор на този въпрос? Благодаря за вниманието...

преди 1 минута, BANKATA написа:

Чети си глупавите червени книги и не ни заномавай с опитите си за мисловна дейност!

Ми, не знам, дали си забелязъл, ама плодовете и зеленчуците ни са основно внос. Не знам, излизаш ли от вас? Майка ти пуска ли те? Та... интересно, на какво ли се дължи, да внасяме домати и краставици примерно? Какво ли се е случило със селското ни стопанство?

преди 3 часа, attj написа:

Лекарство за Кокич  от времето на соца      Може да бъде изображение с нож и текстово съобщение

Кокич още не е стигнал до мотиката.   Мота се из пернишките и добричките села, като непрекъснато ръси акъл...

преди 7 минути, communismatic написа:

Извинявай, ти тук ли си? Мислех, че си умрял? Защо Костов даде рафинерията на руснаците? Може ли вече да питам и да ми отговориш? Щото все съм измествал темата, все не било мястото и т.н.? Тая година ще получа ли отговор на този въпрос? Благодаря за вниманието...

Ми, не знам, дали си забелязъл, ама плодовете и зеленчуците ни са основно внос. Не знам, излизаш ли от вас? Майка ти пуска ли те? Та... интересно, на какво ли се дължи, да внасяме домати и краставици примерно? Какво ли се е случило със селското ни стопанство?

Я сподели как изклаха добитъка на хората, сигурен съм ще бъде интерсно.

ПП: на пазара в Дупница пазарувам от български производители.

преди 22 минути, BANKATA написа:

Я сподели как изклаха добитъка на хората, сигурен съм ще бъде интерсно.

Ми, след като върнеш "земята в реални граници", барабар с добитъка на хората... ей така. Човека е на 80 години и живее в панелката си в квартал "Младост", да не мислиш, че ще се върне на село за да гледа прасета. И целият тоя добитък заминава за кланицата. 

Само да вметна, че в други бивши социалистически страни (например Чехия и Полша), кооперативите се запазиха, просто ги направиха акционерни дружества. А тук решиха, да се правят на големи специалисти... та, видяхме докъде ни докараха. Селата се обезлюдяват, просто защото хората там останаха без работа. Съответно няма вече магазин на село, няма училище, няма детска градина, няма лекар... съответно още повече селата се обезлюдяват и... виждаме докъде ни докараха. 

Между другото, СДС за мен са най-голямото политическо зло за тая държава през 90-те години. Просто най-големите простотии ги направиха именно те. Иван Костов, Филип Димитров, Жельо Желев, Петър Стоянов... Специално ликвидирането на селското стопанство, СДС го направиха от чиста простотия, от некомпетентност. Пълни глупендери са ни управлявали в ония години.

преди 1 час, communismatic написа:

Ми, след като върнеш "земята в реални граници", барабар с добитъка на хората... ей така. Човека е на 80 години и живее в панелката си в квартал "Младост", да не мислиш, че ще се върне на село за да гледа прасета. И целият тоя добитък заминава за кланицата. 

Само да вметна, че в други бивши социалистически страни (например Чехия и Полша), кооперативите се запазиха, просто ги направиха акционерни дружества. А тук решиха, да се правят на големи специалисти... та, видяхме докъде ни докараха. Селата се обезлюдяват, просто защото хората там останаха без работа. Съответно няма вече магазин на село, няма училище, няма детска градина, няма лекар... съответно още повече селата се обезлюдяват и... виждаме докъде ни докараха. 

Между другото, СДС за мен са най-голямото политическо зло за тая държава през 90-те години. Просто най-големите простотии ги направиха именно те. Иван Костов, Филип Димитров, Жельо Желев, Петър Стоянов... Специално ликвидирането на селското стопанство, СДС го направиха от чиста простотия, от некомпетентност. Пълни глупендери са ни управлявали в ония години.

За първото си прав донякъде, но пак са виновни комунистите с тяхната насилствена колективизация. Хора от поколения занимаващи се с животновъдство и земеделие бяха изгонени от селата. И ти ми обвиняваш СДС заради това че е върнала на хората тяхното си.

Попил си от нак-тъпата пропаганда на комунягите от преди и след 10-и ноември

Кой е бил изгонен от селата? Към 1985-та над 3,1 милиона души са живеели по селата в ония години. Кво общо имат комунистите с това, че СДС еб*ха майката на селското стопанство? Ти изобщо... ще напишеш ли тая година нещо вярно? Поне едно нещо...

Пламене, твоята обсесия по тоя строй достига неподозирани висини. Казвам ти сериозно, иди се метни под някой влак... Комунистите са виновни, че след 1989-а нашите управляващи са боклуци, които са бастисали дълговете!? Ти нормален ли си изобщо!? Я иди се прегледай...

Какво точно се промени веднага след 10-ти ноември 1989 г.?
Същото правителство (това, което е довело до стремглаво увеличаване на външния дълг) управлява още два месеца до 7.02.1990 г.

А Андрей Луканов какъв беше?

Обърни внимание на най-ключовите кадри в правителството Луканов1:

• председател на МС - Андрей Луканов - във властта е от 1972 г., та чак до 20 декември 1990 г. Осемнадесет (18) поредни години е в Министерския съвет;
  • зам. председател на МС - Чудомир Александров - от 1971 г. е на различни ръководни постове БКП, вкл. член Политбюро. от 1984 до 1988 също е зам. председател на МС;
  • зам. председател на МС и финансов министър - Белчо Белчев - с много малки прекъсвания е в МС от 1971 г. Финансов министър от 1976 г. до 1990 г. с прекъсване от две години, защото, обърни внимание - през 1987 година Министерството на финансите е закрито и възстановено след 10-ти ноември 1989 г.
  • министър на вътрешните работи - Атанас Семерджиев - нелегален от 1941 г. и партизанин от 1942 г. Началник на ГЩ в продължение на 27 г. Това е човекът, който утвърждава и привежда в изпълнение прословутата Докладна записка за прочистване досиетата на агентурния апарат на Държавна сигурност

Та така... и след 10.11.1989 г. в управлението продължават да участват пак комунисти, имащи заслуги не само за затъването на страната.
Комунистът Луканов обяви фалита на България, като прекрати плащанията по външния дълг.

Не те знам какво и колко си чел, но ми е жал, че родителите са пропилели пари за образованието ти...

току-що, plamen.spam написа:

Та така... и след 10.11.1989 г. в управлението продължават да участват пак комунисти, имащи заслуги не само за затъването на страната.
Комунистът Луканов обяви фалита на България, като прекрати плащанията по външния дълг.

Ъ... Само да питам, за бастисването на дълга на Либия от Иван Костов и останалите боклуци, предполагам пак комунистите са виновни? Щото отново доста умело реши, да избягаш от въпроса ми? Взе да ти става навик така, да бягаш от неудобни въпроси...

Кво стана с най-добрите данъкоплатци, между другото? Там що избяга позорно?

преди 2 минути, plamen.spam написа:

А Андрей Луканов какъв беше?

Ми, Иван Костов е финансов министър през 1992 г. та тогава почва и приватизацията. И каква изненада - пак същите далавери. Предполагам, че пак някой е пречел на СДС?

преди 14 минути, communismatic написа:

Кой е бил изгонен от селата? Към 1985-та над 3,1 милиона души са живеели по селата в ония години. Кво общо имат комунистите с това, че СДС еб*ха майката на селското стопанство? Ти изобщо... ще напишеш ли тая година нещо вярно? Поне едно нещо...

Я вземи и погледни как се движи населвнивто на селата през годините.

Колко процента от населвнивто е живяло в селата '50, колко '80. Ще отговориш ли?

току-що, BANKATA написа:

Я вземи и погледби как се движи населвнивто на селата през годините.

Колко процента от населвнивто е живяло в селата '50, колко '80. Ще отговориш ли?

Иване, почва да ме боли главата от тоталната ти некомпетентност. Урбанизацията е нещо напълно нормално за втората половина на ХХ век, понеже индустриализацията изисква работна ръка. Това е нещо, което се наблюдава в абсолютно всички страни. Няма развита държава с преобладаващо селско население. Ти кво искаш? България да си стои неиндустриализирана? Питам те, как комунистите са унищожили селското стопанство при положение, че към 1985 г. селското население е 3,1 милиона души? Смяташ ли тая година, да ми отговориш?

преди 1 минута, communismatic написа:

Иване, почва да ме боли главата от тоталната ти некомпетентност. Урбанизацията е нещо напълно нормално за втората половина на ХХ век, понеже индустриализацията изисква работна ръка. Това е нещо, което се наблюдава в абсолютно всички страни. Няма развита държава с преобладаващо селско население. Ти кво искаш? България да си стои неиндустриализирана? Питам те, как комунистите са унищожили селското стопанство при положение, че към 1985 г. селското население е 3,1 милиона души? Смяташ ли тая година, да ми отговориш?

Ква индустриализация в бг, бе

СъвеЦката не се брои

преди 12 минути, communismatic написа:

Мхммм, сега изведнъж стана напълно нормално.

Демокрацията ти била виновна че селата останали без население. Ама когато това ставало през социализма било урбанизация.

Май главата ти те боли от глупостите дето мислиш.

Пак те питам, колко е било населвнието в селата '50.

Пак ще има: "на кой въпрос не съм ти отговорил? Конкретно"

преди 6 минути, BANKATA написа:

Демокрацията ти била виновна че селата останали без население.

Тъй. Да го обясня по най-елементарен начин, че да вземеш, да зацепиш. Една страна се индустриализира като селското население се дърпа към градовете. В нашият случай селско население почти няма, понеже с връщането на земите в реални граници се унищожиха кооперативите, нацепиха се земите и вече няма никакъв смисъл един млад човек, да стои на село... просто той вече няма работа. Да пробвам пак да го обясня, понеже отново няма да схванеш. Едно е да имаш 10% селско население и 90% градско население, а съвсем друго е да имаш 40% селско население и 60% градско население. Индустриализацията изисква работна ръка.

Ако искаш, да пробвам, да го обясня по още по-елементарен начин?

преди 6 минути, BANKATA написа:

Пак ще има: "на кой въпрос не съм ти отговорил? Конкретно"

Именно, да. Зададох ти конкретен въпрос, отговор не получих. Т.е. пак пишем колкото да се намираме на приказка.

Следващата фаза ще е, след като аз му обясня нещо, той после да твърди, че той ми го е обяснил... Както за връщането на парите от Енергото. Оня продължава, да си вярва, че Енергото ще ти плащат, че им ползваш тока. Можело, било напълно възможно...

Пак избирателно цитиране. Нямаш ли топки?

Аз те питам за едни 8 г., а ти Костов, та Костов.

За режим на ток при всички работещи ядрени мощности ще вземеш ли отношение?

За разпродадените заводи под вещото червено ръководство, което не беше променяно след 1989 г.?

Скучен си.

преди 1 минута, parmobil написа:

Нямаш ли топки?

T.e. и сега няма да ми отговориш? Правилно ли чета? Отново сменяш темата? 😆😆😆😆😆😆

преди 4 минути, parmobil написа:

Скучен си.

Бе може да съм скучен, ама не съм жалък като теб. Винаги когато ме питат, аз нямам проблем, да отговоря. Не съм болен фен на един политически отпадък, та когато ми зададат неудобен въпрос, да се изнизвам като най-обикновена... Нали? :) 

преди 21 минути, communismatic написа:

Тъй. Да го обясня по най-елементарен начин, че да вземеш, да зацепиш. Една страна се индустриализира като селското население се дърпа към градовете. В нашият случай селско население почти няма, понеже с връщането на земите в реални граници се унищожиха кооперативите, нацепиха се земите и вече няма никакъв смисъл един млад човек, да стои на село... просто той вече няма работа. Да пробвам пак да го обясня, понеже отново няма да схванеш. Едно е да имаш 10% селско население и 90% градско население, а съвсем друго е да имаш 40% селско население и 60% градско население. Индустриализацията изисква работна ръка.

Ако искаш, да пробвам, да го обясня по още по-елементарен начин?

Именно, да. Зададох ти конкретен въпрос, отговор не получих. Т.е. пак пишем колкото да се намираме на приказка.

Следващата фаза ще е, след като аз му обясня нещо, той после да твърди, че той ми го е обяснил... Както за връщането на парите от Енергото. Оня продължава, да си вярва, че Енергото ще ти плащат, че им ползваш тока. Можело, било напълно възможно...

Най-голямото преселение било през соца, ама демокрацията му била виновна че няма земеделие. Колко пъти са те изпускали на главата като малък?

Нали още '89 другаря Младенов съобщи че АПК не работи като хората.

Преди '89 какъв смисъл е имал млад човек да седи на село? Да бачка в ТКЗС-то за жълти стотинки, голяма преспектива да стоиш на село.

ПП: ако можеше да мислиш поне малко щеше да видиш че сега малко над 10% жовеят по селата. Което по твоята собствена логика е ОК.

Ама нали демокрацията ти е виновна и трябва за пишеш глупости.

ПП2: една страна се индустриализира като накараш населението само да отиде в града, а не като му откраднеш имотите и го принудиш. Ама на чужд гръб и 100 тояги са малко, нали?

току-що, BANKATA написа:

Най-голямото преселение било през соца, ама демокрацията му била виновна че няма земеделие. Колко пъти са те изпускали на главата като малък?

Т.е. и сега не го вдяна? 😆😆😆

преди 1 минута, BANKATA написа:

Преди '89 лакъв смисъл е имал млад чпвек да седи ма село? Да бачка в ТКЗС-то за жълти стотинки, голяма преспектива да стоиш на село.

Ми, самият факт, че 3 милиона е имало през 1985 г. Това какво ти говори? И изобщо говори ли ти нещо... Щото до момента демонстрираш за пореден път тоталното си неумение, да вникваш в нещата.

преди 2 минути, BANKATA написа:

ако можеше да мислиш поне малко щеше да видиш че сега малко над 10% жовеят по селата. Което по твоята собствена логика е ОК.

Ми, всъщност твърдя точно обратното, ама карай... 😆
Тоя е направо уникален. Няма тема, по която да е компетентен. 

преди 2 минути, BANKATA написа:

Ама нали демокрацията ти е виновна и трябва за пишеш глупости.

Именно, да. Даже и го обясних. Е, то трябваше и да зацепиш, ама нямам магическа пръчка.

преди 3 минути, BANKATA написа:

една страна се индустриализира като накараш населението само да отиде в града, а не като му откраднеш имотите и го принудиш. Ама ма чужд гръб и 100 тояги са малко, нали?

Т.е. БКП уж е карало населението насила да ходи в града, а в същото време нямало перспектива в ТКЗС-тата щото бачкали за жълти стотинки. Ти тая година ще напишеш ли нещо, дето да има някаква логика!?!??!?!? 😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Т.е. и сега не го вдяна? 😆😆😆

Т.е. кога ти е кеф е урбанизация, кога не ти е кеф е обезлюдаване.

Ама то и сега през демокрацията е урбанизация. Така става ли?

Май няма да ти хареса.

Не, извинявай... Просто ми стана много смешно как хем нищо не схващаш, хем и в опита си, да си "компетентен" си противоречиш в един и същ пост... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.