Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, jhoro написа:

И по-внимателно с изразите!

Тоя е много тънкообиден. Иначе, това не пречи, да задава малоумни въпроси до втръсване...

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 21 минути, jhoro написа:

1964 година е бил 150 лева, но минималната заплата е 55 лева след 1.10.1966. 120 става чак на 01.10.1985.

И по-внимателно с изразите!

Но беше малък и абсорбционен - работеше когато си иска. И често се налаганше да "се върти" - буквално!

По селата са се избивали да ги купуват!

преди 2 минути, BANKATA написа:

По селата са се избивали да ги лупуват!

Щото компресорните бяха скъпи и дефицитни!

И се купуваше един за много години.

Ти обаче нямаш спомени, а са ти разказвали.

току-що, BANKATA написа:

По селата са се избивали да ги лупуват!

Ми баба ми на село си имаше хладилник, телевизор, готварска печка, радиоточка и прочее. Е, според един от нашият форум... електричеството е било напълно ненужно за българските селяни. Какво огромно престъпление на българските комунисти, че са прекарали ток там. Трябваше даже да ги върнат в пещерите. Кво по-хубаво от това... Или като едновремешните спартанци, кой кого хване...

току-що, communismatic написа:

Ми баба ми на село си имаше хладилник, телевизор, готварска печка, радиоточка и прочее. Е, според един от нашият форум... електричеството е било напълно ненужно за българските селяни. Какво огромно престъпление на българските комунисти, че са прекарали ток там. Трябваше даже да ги върнат в пещерите. Кво по-хубаво от това... Или като едновремешните спартанци, кой кого хване...

Коя година бре калитко?

току-що, BANKATA написа:

Коя година бре калитко?

Ми телевизор са имали още през 60-те. Това го знам със сигурност, понеже баба ми ми е разказвала как са се събирали, да гледат мачове в нашата къща. И е хубаво, да спреш с тия обръщения "калитко" и прочее. Щото в тоя форум освен да се излагаш, друго не правиш. И изглежда отстрани доста смешно, да не кажа тъжно, точно ти да отправяш подобни обръщения. Все едно Жорко да ги прави. Или оня kaldata1.

преди 4 минути, communismatic написа:

Ми баба ми на село си имаше хладилник, телевизор, готварска печка, радиоточка и прочее.

Кажи за коя година става дума!

Баба и дядо имаха радиоточка (вътре е само един високоговорител) и печка на дърва! Телевизор нямаше до последно - 1986 година.

Ми, моите дядо и баба са били умни хора, които са спестявали, които са работили усърдно и благодарение на акъла си са и просперирали. Сега... защо твоите не са успели, да ти кажа честно... ми е през... 😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми, моите дядо и баба са били умни хора, които са спестявали, които са работили усърдно и благодарение на акъла си са и просперирали. Сега... защо твоите не са успели, да ти кажа честно... ми е през... 😆

Дядо ми е роден 1901 година и 70-те години получаваше пенсия 28 лева. Баба ми е 1903 година, а пенсията беше 23 лева.

преди 13 минути, communismatic написа:

И от твоите баба и дядо си правиш генерални изводи.

А другите ти баба и дядо кога се сдобиха с телевизор?

Другите ми дядо и баба със сигурност са имали и те, дядо ми беше счетоводител, баба ми е работила в пътното строителство. Взели са си тристаен апартамент в центъра на град Толбухин през 60-те и са си го изплатили за няколко години само. Както и да е, това не е от особено значение. От значение са единствено небивалиците, които пишеш. А именно, че селяните едно време не са имали нужда от ток. От това по-голяма простотия, надали някой тук е изричал. А тук постоянно се пишат мега дебилщини. Даже, смея да твърдя, че точно това е "сладкото" на тоя форум.

дядо ми беше счетоводител, баба ми е работила в пътното строителство. Взели са си тристаен апартамент в центъра на град Толбухин през 60-те и са си го изплатили за няколко години само.

Значи бая се е крало! Заемите за жилище бяха по 20 години. А тристаен апартамент не се ДАВАШЕ на всеки!

преди 5 минути, communismatic написа:

Другите ми дядо и баба със сигурност са имали и те, дядо ми беше счетоводител, баба ми е работила в пътното строителство. Взели са си тристаен апартамент в центъра на град Толбухин през 60-те и са си го изплатили за няколко години само. Както и да е, това не е от особено значение. От значение са единствено небивалиците, които пишеш. А именно, че селяните едно време не са имали нужда от ток. От това по-голяма простотия, надали някой тук е изричал. А тук постоянно се пишат мега дебилщини. Даже, смея да твърдя, че точно това е "сладкото" на тоя форум.

Казах ти че са имали нужда от ток колкото и сега от старлинк.

преди 1 минута, jhoro написа:

Значи бая се е крало! Заемите за жилище бяха по 20 години. А тристаен апартамент не се ДАВАШЕ на всеки!

Извинявай, мислиш ли, че ме интересува мнението ти? Може да спреш, даже да ме цитираш... Абсолютно безсмислен е всеки опит за дискусия с теб. С Иван пак е безсмислен, принципно... ама неговата упоритост в писането на неверни неща е донякъде забавна.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Казах ти че са имали колкото и сега от старлинк.

А кога трябваше там да се прекара електричество и течаща вода? Примерно, през март 2045-та? Или е още раничко?

преди 21 минути, communismatic написа:

Извинявай, мислиш ли, че ме интересува мнението ти? Може да спреш, даже да ме цитираш... Абсолютно безсмислен е всеки опит за дискусия с теб.

Великодушен си - не забраняваш, а казваш "можеш"! Щом е така - значи мога и да продължа. Заради другите на твоите години - да видят колко не си в час!

Електричество на село а имало още преди 1944 г, но малко се ползваше. По една лампа в стая и по 1-2 контакта.

преди 5 часа, communismatic написа:

А, значи официално си признаваш, че не можеш, да зацепиш по друг начин?

Предложи ли картинки? Поисках ли ти ги? Даде ли ги?
Избяга ли по тъча?

Лаладжия...

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Предложи ли картинки? Поисках ли ти ги? Даде ли ги?

Лаладжия...

Ако искаш пак да се опитаме, да нищим БВП-то ни и огромният бум след началото на СВО-то? Може сега да ти дойде силата? Сега ще се реваншираш и направо ще ме отнесеш с факти... 

😆😆😆😆😆

Ако искаш пак да се опитаме, да нищим БВП-то ни и огромният бум след началото на СВО-то? Може сега да ти дойде силата? Сега ще се реваншираш и направо ще ме отнесеш с факти... 

😆😆😆😆😆

Дай картинките и започваме!

Лаладжия...

Другари има надежда :giggle1:

И те така, чакаме края на Западната цивилизация до два, най-много три дни!

Може да бъде изображение с ‎текст, който гласи '‎Пролетарии ecex страк, соед Всесоюзная КоммунистичаскаяПартия Партия وَو ПРАвД AB. Орган Центрального Комитета и MH NE 60 (11897) Четверг, 1 марта 1951 г. Доллары CIIIA ША-пустые, пустые, ничем не обеспеченные бумажки‎'‎

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Дай картинките и започваме!

Лаладжия...

ОК, заповядай...
purchasing_power_parties_2024.jpg

Е, виж сега. Нали искаше снимка. Не си писал и че трябва и да ти я и обяснявам като за първокласник... Кво стана с ВПК-тата последно? На тях ли се дължи ударното ни БВП през последните години? Направо ще минем китайците, натам вървят нещата... България до 2-3 години може да стане първа икономика в световен мащаб.

преди 2 минути, communismatic написа:

Е, виж сега. Нали искаше снимка. Не си писал и че трябва и да ти я и обяснявам като за първокласник...

Обяснявай.
Моля!

Лаладжия...

Кво да обяснявам като ти се подигравам на акъла. Ти даже и сарказъм не "хващаш"... 😆

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.