Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Абе..днеска ми е едно...като да е 9-ти...и имам усещането,че скоро...има няма 3-4 месеца на много хора ще им е такова....

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Айде бе!!! И ти ще се окажеш недорасляк, дето само е чувал за соца!!!

Ела да видиш панелка от 1976 с какви кабели от истинска мед 2х2,5 е опасана с по минимум 3 или 4 контакта на стая, и как който няма парно дере с по една или две акумулиращи печки от по 4KW!

Електромерите бяха механични и редовно поличаваха "инфаркти"... 

Няма изолации, няма ПВЦ дограми, но ходиш по долни гащи в яката зима!

Аз съм проектирал такива инсталации! А ти само лаеш месеца.

А оше нещо - в жилищни сгради ПАРНО няма! А сега де?

Той Жорко май беше бачкал в Енергото, ако не ме лъже паметта. Майко мила, аз се чудя, що сума ти хора зимата са без ток...

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Ела да видиш панелка от 1976

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение

Изпълзяха всички комунета-соцносталгици-путинофили-русороби!!!

Робът си е роб. Така са ви научили братушките.

Хайде сега скачайте на амбразурата. 

🤡🤡🤡

"Всичко в името на Човека, всичко за благото на Човека!"

Помним ви "благото", помним и кой беше Човека и хората му!

Още са на власт същите неграмотници и руски агенти!

На днешния ден някои и до днес празнуват и "честват" началото на най-страшната национална катастрофа в Българската история - окупацията на България от Съветската армия и установяването на престъпния комунистически режим от руски тип.

Последиците ги усещаме и до днес:

1. Липса на проевропейски и демократичен проевропейски елит. Възрожденският ни елит, формиран в столетието преди злокобната дата 9.09.1944. е унищожен от окупаторите и техните верни слуги от БКП.

2. Икономиката на България е срината - установен е съветският модел на командна икономика с хронична дефицит на всички стоки и нищета за масата от населението, което не е част от господстващата експлоататорска класа на комунистическата номенклатура, която за 35 години фалшив "преход към демокрация" успешно се трансформира в посткомунистическа олигархия и мафиокрация. Между 70% и 80% от българския износ бе насочен към СССР, но по думите на същия този правешки "мъдрец" той е бил на символични цени. За тютюна например другарят Живков казва, че направо сме го продавали без пари на "освободителите" ни!

3. Започва тотална подмяна на българската европейска идентичност със съветско-комунистическа чрез комунизация и русификация на българското население.

4. Фалшифицира се напълно българската история, която се представя като производна едва ли не от руската и съветската - още ви лъжат, че на 9.09. ни освободили от фашизма. Всъщност ни освободиха от свободата и наложиха престъпен тоталитарен режим на съветско- комунистическо "присъствие", много по-страшно от османското господство.

5. За 45 години бе унищожен българския дух - духът на свободни и предприемчиви граждани, които чрез жестока индоктринация и експлоатация на робския им труд бяха превърнати в мрънкащи поданици, на които държавата трябва едва ли не да им осигурява всичко просто защото от тях вече нищо не зависи.

6. И накрая още едно прозрение на правешкия "мъдрец", малко преди да го свалят от власт съветските му "другари":

"Всичко което сме ви казвали за социализъма и комунизъма, все едно църният Дявол ви го е казвал!"

Момчил Дойчев

преди 1 минута, БаалБек написа:

Изпълзяха всички комунета-соцносталгици-путинофили-русороби!!!

Робът си е роб. Така са ви научили братушките.

Хайде сега скачайте на амбразурата. 

Не бъди груб, днес им е празник.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Не бъди груб, днес им е празник.

Професоре, кво стана с отговорите на въпросите ми? Отново избяга по най-жалкият начин... Има ли някаква капка достойнство в теб? Всеки път така да ставаш за смях? Поне напиши някакви теми, по които си компетентен... Има ли изобщо такива?

преди 3 минути, communismatic написа:

Професоре, кво стана с отговорите на въпросите ми? Отново избяга по най-жалкият начин... Има ли някаква капка достойнство в теб? Всеки път така да ставаш за смях? Поне напиши някакви теми, по които си компетентен... Има ли изобщо такива?

На кой въпрос точно ?

преди 3 минути, BANKATA написа:

На кой въпрос точно ?

Още ли не си разбрал? Кой е виновен за приватизацията с бензиностанцията? Не е ли виновен Костов и Пушкаров? Щото ти и по тая тема беше доста компетентен, ама пак те наврях, където ти е мястото и изведнъж спря да пишеш. За електрификацията какво стана? И там голям го вадеше... и пак наврян. Не ти ли писна?

току-що, communismatic написа:

Още ли не си разбрал? Кой е виновен за приватизацията с бензиностанцията? Не е ли виновен Костов и Пушкаров? Щото ти и по тая тема беше доста компетентен, ама пак те наврях, където ти е мястото и изведнъж спря да пишеш. За електрификацията какво стана? И там голям го вадеше... и пак наврян. Не ти ли писна?

за 5-и път Агенцията по приватизация. (ако изобщо е имало такава бензиностанция)

преди 3 минути, BANKATA написа:

за 5-и път Агенцията по приватизация. (ако изобщо е имало такава бензиностанция)

Ми не знам... Пушкаров сам признава, че има вина за приватизацията. Що така? Какво ти е обяснението? Ти си умно момче, ще се справиш с отговора. Сигурен съм... Само не е много ясно, как за една приватизация вина носи само Агенцията по приватизация, а не и самите министри, при положение, че са назначавани от тях. Ама то за Иван... кое изобщо е имало някаква логика. Та... чакам си отговора. Искам отново да те видя как се гърчиш. Безкрайно удоволствие ми доставя... :) 

преди 5 минути, communismatic написа:

Ми не знам... Пушкаров сам признава, че има вина за приватизацията. Що така? Какво ти е обяснението? Ти си умно момче, ще се справиш с отговора. Сигурен съм... Само не е много ясно, как за една приватизация вина носи само Агенцията по приватизация, а не и самите министри, при положение, че са назначавани от тях. Ама то за Иван... кое изобщо е имало някаква логика. Та... чакам си отговора. Искам отново да те видя как се гърчиш. Безкрайно удоволствие ми доставя... :) 

Аз и на това си дадох мнението, ама ти и това си проспал.

В ранните часове на 9.9.1944г. на България се случва онова, което й се случва след падането на Търново през 1393г.

Съветското завоевание на България е сравнимо единствено с османското пет века и половина по-рано. Ефектът от двете е един и същ:

Избиване на управленския елит.

Унищожаване на интелигенцията.

Унищожаване на българската църква.

Унищожаване на културното наследство.

Разграбване на българското държавно съкровище.

Ограбване и терор над населението.

Налагане на една чужда култура, идеология, език и религия.

Създаване на нов, спуснат отвън, управленски елит.

Откъсване на българите от европейската цивилизация.

Налагане на деспотичен, чужд и вреден за народа ни политически модел.

Потъпкване на традициите и ценностите, и капсулиране на обществото.

Създаване на усещане у българина, че държавата е нещо чуждо, негов враг и душманин.

А най-страшното е, че Третата национална катастрофа не ни е причинена изцяло от външния враг, а е осъществена от национални предатели, част от същия този народ, чието бъдеще обричат на нищета в името на собственото си богатеене и дебелеене.

40 години след края на османското владичество България извоюва своята независимост и е първа икономическа сила сред балканските народи. Четиридесет години след комунизма, България е най-бедната държава в ЕС и изостава спрямо онези съседи, които е надминавала преди.

Това е истината за червената чума. Вечна памет на десетките хиляди жертви! Вечна памет и на комунистическите сатрапи - нека никога не забравяме тяхното зло, за да не го повторим.

Александър Стоянов

преди 8 минути, BANKATA написа:

Аз и на това си дадох мнението, ама ти и това си проспал.

Дай да видя? Искам точен отговор? Ама да не избягаш отново?

преди 3 минути, БаалБек написа:

40 години след края на османското владичество България извоюва своята независимост и е първа икономическа сила сред балканските народи. Четиридесет години след комунизма, България е най-бедната държава в ЕС и изостава спрямо онези съседи, които е надминавала преди.

И ... 35 години след падането на комунистическата власт България вече процъфтява? Трудно се "боядисва"  построеното ли ... 

преди 1 минута, nikssi написа:

И ... 35 години след падането на комунистическата власт България вече процъфтява? Трудно се "боядисва"  построеното ли ... 

Виждате ли се колко струвате комунделите?

След 45 години политическа власт, взехте и икономическата власт, но сте некадърни. 

И сега скачате недоволни и обвинявате можещите, които изгонихте от България, а родителите им ги убивахте, като зверове по лагерите.

преди 2 часа, communismatic написа:

Факт е обаче, че идеята за съдене след краят на войната не е на Сталин, а е на Чърчил. Той дори настоява политическите фигури, да бъдат съдени точно там, където са взели решенията си срещу Антихитлеристката коалиция, т.е. идеята е да бъде максимално емоционално. По време на Народният съд у нас, съществува СКК (съюзна контролна комисия), която е с по равно съветски представители, британски представители и американски такива.

У нас проводник на "идеята" е гражданинът на СССР, съветският политик, председателят на Коминтерна - Георги Димитров. 

Хубаво е да се вкара малко ред в хронологията, че някои форумни "творци" още са убедени, че Народният съд е следствие от Конференцията по примирието и дейността на СКК:

• 11 септември 1944 - Георги Димитров дава указание на ЦК на БРП (к) от Москва да се пристъпи към създаване на народни съдилища за разглеждане делата на "предателите" и "фашистките престъпници".
  • 14 септември 1944 - ЦК на БРП (к) съобщава на Георги Димитров в Москва: "В първите дни на революцията стихийно бяха уредени сметките с най-злостните врагове, попаднали в наши ръце. Сега се вземат мерки за това с тези неща да се занимават съответните наказателни органи. Министърът на правосъдието работи по създаването на народни съдилища и следствени комисии."
  • 17 септември 1944 - министър-председателят Кимон Георгиев обявява програмата на правителството на Отечествения фронт, която включва и "Народен съд над виновниците за издевателствата над борците за народните свободи и над мирното население в България"
  • 24 септември 1944 - Политбюро на БРП (к) одобрява Наредба-закон за съдене от народен съд. Председателят на НК на ОФ Цола Драгойчева е инструктирана да поеме цялата подготвителна работа по организацията на Народния съд. Така трябва да се създаде представата, че той е дело на всички партии, влизащи в ОФ и се подкрепя от широки обществени среди.
  • 28-30 септември 1944 - Министерският съвет в три последователни заседания обсъжда Наредбата-закон
  • 30 септември 1944 - Министерският съвет приема Постановление №6 за одобряване Наредба-закон за народния съд
  • 1 октомври 1944 - ЦК на БРП (к) съобщава на Георги Димитров в Москва: "Във връзка с известно недоволство, изразено от нашите мекушави съюзници по повод революционното ликвидиране на фашистката агентура, решихме: чистката да продължи още една седмица, след което ще започнат да работят народните съдии и чистката ще тръгне по законни пътища. Работата ще се провежда внимателно."
  • 3 октомври 1944 - Утвърждаване от регентите
  • 6 октомври 1944 - Публикуване в ДВ и влизане в сила на Наредба-закон за народния съд
  • 26-28 октомври 1944 - В Москва се провежда Конференцията по примирието
  • 29 ноември 1944 - първо заседание на СКК
преди 6 минути, nikssi написа:

Между другото, повече от скандално е, че има учители в днешно време... при това изключително популярни (понеже тоя го дават постоянно тук и там), които да сравняват османското владичество с периода на социализма. Това е направо гнусно...

преди 1 минута, plamen.spam написа:

У нас проводник на "идеята" е гражданинът на СССР, съветският политик, председателят на Коминтерна - Георги Димитров. 

Кво!? 😆😆😆😆

преди 2 минути, communismatic написа:

Кво!? 😆😆😆😆

Ако имаш възражения по написаното - формулирай ги, че пак ще останеш неразбран...

преди 1 минута, BANKATA написа:

Това ли е отговора? Аз нещо не виждам тук да си отговорил...

преди 1 минута, plamen.spam написа:

Ако имаш възражения по написаното - формулирай ги, че пак ще останеш неразбран...

Я ми кажи, в кои държави, които са били съюзници на Адолф Хитлер не е имало "Народен съд"? Благодаря... Недей се изказва неподготвен по теми, от които нищо не разбираш. То ти от коя ли тема разбираш, де... Щото и по всички останали те видях... Колкото разбира Иван, толкова и ти. А двамата общо разбирате колкото Баалбек. 😆

преди 6 минути, communismatic написа:

Между другото, повече от скандално е, че има учители в днешно време... при това изключително популярни (понеже тоя го дават постоянно тук и там), които да сравняват османското владичество с периода на социализма. Това е направо гнусно...

Между другото...винаги в навечерието на червената „победа“, точно най-големите лицемери и предатели, които доброволно подариха държавата си на Кремъл, масово се активират да реват колко е тежък и загубен живота сега.

Вместо да стоят с наведени глави, щото ни натресоха мизерия, простотия, селяния и цигания, ползват облагите на съвремието, изработени в презряните капиталистически работилници, изселват се в гнилия Запад, ама тъгуват за прекрасното минало.

Хора с морален и умствен дефицит.

Я ми кажи, в кои държави, които са били съюзници на Адолф Хитлер не е имало "Народен съд"? Благодаря...

Я ми кажи, в коя държава е първият "Народен съд"? Благодаря...

току-що, plamen.spam написа:

Я ми кажи, в коя държава е първият "Народен съд"? Благодаря...

Т.е. Георги Димитров, който е световна личност и всички се съобразяват с него... е виновен, че у нас имало първо "Народен съд"?! Боже, Боже, Божееееееееееееееее, слез и си прибери вересиите! Моля те, ела и си ги прибери! 😆😆😆😆😆😆😆

Това ли е отговора? Аз нещо не виждам тук да си отговорил...

Ти си неспасяем случай и само ако ти кажа "Да Костов е виновен" би те устроило. Както продължавам да твърдя че приватизацията трябваше да се случи много по-рано, така и не мисля, че в случая Костов е виновен. И се обосновах защо няколко пъти.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.