Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 часа, ivottoshev написа:

Няма го вече новият Цоцко. И вчерашният му профил замина, и днешният също. Сега само ме спами на ЛС :giggle1:

Ами той тотално прекали! Освен Глупости, обиди и спам нищо друго не пишеше....:giggle1:

• Отговори 41,3k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 7 часа, kaldata1 написа:

Алексей работи 6 години в Росстат. Малко преди началото на войната е изхвърлен и заклеймен като "чуждестранен агент". Именно той първи пише за спряната статистика. За какво Дойче Веле говориш?

Алексей може да работи и в НАСА, все тая. Ето ти я статистиката от Росстат. Даже не ти е минало и през акъла, да провериш, дали твърденията му са истина.

Цитат

По предварительной оценке Росстата, на 1 января 2025 года в стране насчитывалось 146,028 млн жителей (без учета четырех новых регионов). Темп снижения — на 0,08% за 2024 год — стал минимальным за пять лет

преди 3 часа, M.Николов написа:

Второ, да сравняваш частен дом с държавна резиденция е леко дебилно.

Не само това... Тук говорим за един управляващ, който се изживява като световен лидер и който захлебва яко от цялата западна помощ, барабар с шайката около него. И то... говорим за военен период, което е повече от скандално. Докато Степан, Артьом и Микола ги товарят като добитък всекидневно от украинските улици, ония боклуци си пълнят гушите. 
Имаше един от тоя форум, дето искаше, да се праща помощ на Украйна. ОК, няма проблем... щом имате желание, помогнете на украинският народ, ама нали разбираш колко смешно излиза... ти да пращаш помощ на хора, които са управлявани от политици, корумпирани до мозъка на костите. Те дори в американските медии писаха по тая тема, какво повече, да коментираме. Дето вика Виктор Орбан "Това е все едно да дадеш шише с водка на алкохолнозависим." Парафразирам, не помня точните му думи, а и не ми се проверява.

Иначе, че руският управляващ елит е адски корумпиран, то това никога не съм го подлагал на съмнение. Кво правеха Дерипаска и Абрамович на преговорите в Истанбул през 2022-ра? Те каква работа имат там? Кой захлеби най-много от "санкционираните" заводи? Хората около Путин и Рамзан Кадиров.

преди 6 часа, communismatic написа:

Алексей може да работи и в НАСА, все тая. Ето ти я статистиката от Росстат. Даже не ти е минало и през акъла, да провериш, дали твърденията му са истина.

Не само това... Тук говорим за един управляващ, който се изживява като световен лидер и който захлебва яко от цялата западна помощ, барабар с шайката около него. И то... говорим за военен период, което е повече от скандално. Докато Степан, Артьом и Микола ги товарят като добитък всекидневно от украинските улици, ония боклуци си пълнят гушите. 
Имаше един от тоя форум, дето искаше, да се праща помощ на Украйна. ОК, няма проблем... щом имате желание, помогнете на украинският народ, ама нали разбираш колко смешно излиза... ти да пращаш помощ на хора, които са управлявани от политици, корумпирани до мозъка на костите. Те дори в американските медии писаха по тая тема, какво повече, да коментираме. Дето вика Виктор Орбан "Това е все едно да дадеш шише с водка на алкохолнозависим." Парафразирам, не помня точните му думи, а и не ми се проверява.

Иначе, че руският управляващ елит е адски корумпиран, то това никога не съм го подлагал на съмнение. Кво правеха Дерипаска и Абрамович на преговорите в Истанбул през 2022-ра? Те каква работа имат там? Кой захлеби най-много от "санкционираните" заводи? Хората около Путин и Рамзан Кадиров.

Интересно е как всеки път, когато стане дума за помощ към Украйна, вие изведнъж откривате корупцията като най-големия  проблем? Обясни ми тогава как точно корумпираният украински режим трябва да се защитава срещу армия, която има същите проблеми, но прибавени към авторитаризъм, цензура и олигарси с постове в Кремъл? Ще ми е интересно да чуя логиката.

преди 7 часа, "Саша" написа:

Обясни ми тогава как точно корумпираният украински режим трябва да се защитава 

Никак. Няма как да се защитят. Примерно сърбите как се защитаваха, когато им отнеха Косово? Ами почти никак и в резултат нямаше милион избити и изчезнали сърби. Укрите се опитаха да направят същото в "Истанбул", но не им беше позволено.

Когато се защитаваш от враг, можеш да предприемеш някакви мерки. Срещу "приятели" обаче защита няма.

Интересно е как всеки път, когато стане дума за помощ към Украйна, вие изведнъж откривате корупцията като най-големия  проблем?

Т.е. според умната ти глава, да даваш помощ на една държава с корумпирани управляващи и това не е "голям проблем"? 😆

Обясни ми тогава как точно корумпираният украински режим трябва да се защитава срещу армия, която има същите проблеми, но прибавени към авторитаризъм, цензура и олигарси с постове в Кремъл?

Да не става дума за Украйна? Извинявай, не те разбрах...

преди 16 минути, ivottoshev написа:

Никак. Няма как да се защитят.

Много е забавно, да четеш постове на едно зомбирано теле, което е промито от четене на "Дойче Веле". Особено, когато е привърженик на Украйна, а обвинява руснаците в "авторитаризъм, цензура и олигарси"... 😆

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Примерно сърбите как се защитаваха, когато им отнеха Косово?

Помниш ли го? :)

588426342_1145042837834277_4193643677998

Помните ли старите зелени паспорти от соца? Те си бяха цяло досие. Освен личните данни, пишеше къде си работил, кога си напуснал, женен ли си, имаш ли деца, как се казват и кога са родени, какво е местожителството ти... 

https://socbg.com/2018/01/34159.html

преди 2 часа, communismatic написа:
преди 9 часа, "Саша" написа:

Обясни ми тогава как точно корумпираният украински режим трябва да се защитава срещу армия, която има същите проблеми, но прибавени към авторитаризъм, цензура и олигарси с постове в Кремъл?

Да не става дума за Украйна?

Въй...умното комунистче твърди, че Кремъл е в Украйна...Колко миличко ми стана...

Украйна НЕ трябва да се съгласява на никакви териториални отстъпки. Видяхме, че когако се примириха за Крим, последва пълномащабна война. Днес ако се примирят за Донецка, Луганск, Запорожие, утре лудия макс ще поиска Киев. 

преди 3 минути, "Саша" написа:

Украйна НЕ трябва да се съгласява на никакви териториални отстъпки. Видяхме, че когако се примириха за Крим, последва пълномащабна война. Днес ако се примирят за Донецка, Луганск, Запорожие, утре лудия макс ще поиска Киев. 

Че кой я пита какво иска Украйна. Тя да се радва да не я завземат цялата. И Полша и Русия да си я разделят.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Че кой я пита какво иска Украйна. Тя да се радва да не я завземат цялата. И Полша и Русия да си я разделят.

Вместо да пишеш глупости, купи си тази книга и се ограмоти!

vili-lilkov.png

Книгата „Синове на Сатаната“ разглежда събитията в Съветска Русия и СССР от 1917 г. до смъртта на Сталин през 1953 г.

Това е история за утопията, превърната от болшевиките в кръв, терор и лъжи!

преди 11 минути, БаалБек написа:

vili-lilkov.png

Книгата „Синове на Сатаната“ разглежда събитията в Съветска Русия и СССР от 1917 г. до смъртта на Сталин през 1953 г.

Това е история за утопията, превърната от болшевиките в кръв, терор и лъжи!

Знаеш ли кой е спонсорирал Октомврийската революция 1917 г. и лично Ленин. Много прилича на купените ръководители на повечето европейски държави. Например Украйна, България, Румъния и подобни родоотстъпници.

преди 6 часа, БаалБек написа:

Въй...умното комунистче твърди, че Кремъл е в Украйна...Колко миличко ми стана...

Т.е. от тоя пост ти стигна до това заключение? Т.е. ти си бавноразвиваща?

преди 37 минути, БаалБек написа:

Мда, Вили Лилков е достоверен източник, определено... Помня, че беше предложил на мястото на Паметника на РККА, да се изгради... "нещо модерно". Паметник на джендъра, предлагам.

преди 1 час, В. Велев написа:

Знаеш ли кой е спонсорирал Октомврийската революция 1917 г. и лично Ленин.

Е така де. Изпратили са ненормалника да си провежда експериментите върху тази територия населена с глупци. И резулата го видяхме. Тотален фалит.

И сега същата тази експериментална територия наречена РФ претендира, че е върха на цивилизацията и си внушава, че е Третия Рим. СмеХ...

А не се виждат, че е население основно от крепостници с чугунени глави.

преди 1 час, БаалБек написа:

Безнадеждна работа е тая...

преди 1 час, communismatic написа:

Мда, Вили Лилков е достоверен източник, определено...

То пък като четеш достоверните си източници, все едно разбираш нещо...

преди 10 минути, plamen.spam написа:

То пък като четеш достоверните си източници, все едно разбираш нещо...

Правилно, да. Ти разбираш повече от мен... 😆

преди 7 минути, communismatic написа:

Правилно, да. Ти разбираш повече от мен... 😆

Мммда...

на 28.10.2025 г. в 13:10, plamen.spam написа:

Незнайко, отваряш книгата на двечките "Следвоенното десетилетие на българската външна политика (1944 - 1955). Лекционен курс" на страница 229. и започваш да четеш. По възможност, с разбиране.
До 238 стр. трябва да ти е станало ясно, защо до 1955 г. няма подписано Споразумение.

После отваряш една друга книга, пак на двечките "Българските преходи 1939–2010" на страница 203. Като прочетеш до стр. 205 вкл. и ако си разбрал всичко от написаното, би трябвало най-накрая да си изясниш, кога се подписва Споразумението с Гърция за уреждане на репарационния дълг.

Нали това е библиотеката ти още преди две години?

Не стигна до 203-а страница или ти беше трудно да го разбереш? 

image.png

Пича е тръгнал, да ми дири постовете из сума ти форуми от преди няколко години... но най-важното... аз не съм му важен и не съм му никакъв приоритет. А още по-важното... не само, че не се срамува от постъпката си, а дори е и горд от себе си. Щото само за някакъв мега жалък, тъп и БОЛЕН индивид би било от особено значение, тоя срещу който пише и който се ебава с него, какъв е, къде е писал по-рано и прочее... Не, заклевам се... оказа се, че имало и по-тежки случаи от тираджията... 😆

Пича е тръгнал, да ми дири постовете из сума ти форуми от преди няколко години... но най-важното... аз не съм му важен и не съм му никакъв приоритет. А още по-важното... не само, че не се срамува от постъпката си, а дори е и горд от себе си. Щото само за някакъв мега жалък, тъп и БОЛЕН индивид би било от особено значение, тоя срещу който пише и който се ебава с него, какъв е, къде е писал по-рано и прочее... Не, заклевам се... оказа се, че имало и по-тежки случаи от тираджията... 😆

Не е за учудване, че пак нищо от написаното не си разбрал...

на 12.10.2025 г. в 15:00, plamen.spam написа:

... това е най-самоувереният потребител, когото съм срещал във виртуалното пространство.
Непоколебимата вяра в собствената непогрешимост е толкова силна, че по-скоро би си прегризал сам гърлото, вместо да признае, че е сбъркал.

Неслучайно обаче, когато го настъпиш, се започва са лавината от въпроси - най-често негативни или директно вменяващи някакви тези, които опонентът му никога не е изказвал или защитавал.
Опитва се да изгражда логически лабиринти, с които да обърква опонента, как точно да отговори на взаимно изключващите се въпроси.

Клиничен и патологичен случай...

Дали избива някакви комплекси, дали е реакция от други травми - има специалисти (с бели манти) по въпроса.

на 22.11.2025 г. в 10:49, plamen.spam написа:

От психиатрична гледна точка си интересен за изследване.
За първи път попадам на толкова клинично-ясна изразена арогантна и дебилна комплексарщина.

Най-лошото е, че такива дебили като тая измет... най-вероятно са гласоподаватели и ни решават и съдбата. Ама дето вика Иво Тошев "Ти като не гласуваш, кво изобщо се оплакваш!". Бахти дъното е тоя форум, заклевам се... 😆

Най-лошото е, че такива дебили като тая измет... най-вероятно са гласоподаватели и ни решават и съдбата. Ама дето вика Иво Тошев "Ти като не гласуваш, кво изобщо се оплакваш!". Бахти дъното е тоя форум, заклевам се... 😆

Че то цяла Българя е на дъното, и продължаваме да копаем, ти си се разтревожил за шепа хора от някакъв си форум!

току-що, чичо Сашо написа:

Че то цяла Българя е на дъното, и продължаваме да копаем, ти си се разтревожил за шепа хора от някакъв си форум!

За мен най-големият ни проблем е демографската криза, просто защото тя дърпа абсолютно всичко надолу. Няма българчета - съответно няма мед сестри, няма учители, няма инженери, няма... дори работна ръка. Точно заради това, а и заради факта, че им е изгодно от финансова гледна точка, у нас (както и навсякъде другаде) се взимат всякакви мигранти, дето да са "хирурзи" по нощите и българките, да страдат от всичко това. Това е положението, най-вероятно ще става и по-зле. Още повече, че ни натресоха и еврото...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 4

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.