Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, novaki написа:

А нещо за Софиянски да си чувал а ?

Я напишете конкретно проблема, стига с тия подмятания.

преди 2 минути, novaki написа:

Кредиторите на България си поискаха парите

Дай факти. Аз мога да пиша извънземните спряха протестите, ще има същата доказателствена стойност.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

току-що, Митко Вълчев написа:

Я напишете конкретно проблема, стига с тия подмятания.

То проблема се реши при Софиянски като въведе валутния борд

Лукс в ГДР

Почивка във Варна. 1000 марки за 2 седмици на човек! Само за ценители. 2 заплати.

Та финално:

26ти сме по БВП от цитирани и публикувани общо 26 страни :wub:

Фалирали сме 97ма, защото сме върнали кредити на кредитори :giggle1:

За 24 часа са се оправили нещата след фалита :questions:

В този дух на писания се сещам от онзи ден , как сме произвеждали 800 000 автомобили лади в Пловдив и не знам си колко самолета МИГ 15 и МИГ 21 незнайно къде от многото самолетни заводи в България :super:

В заключение: няма как да се помогне на някой когато го мандръсат , а той ти вика, че просто му помагат за перисталтиката и аероколията :bye1:

преди 23 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Та финално:

26ти сме по БВП от цитирани и публикувани общо 26 страни :wub:

Фалирали сме 97ма, защото сме върнали кредити на кредитори :giggle1:

За 24 часа са се оправили нещата след фалита :questions:

В този дух на писания се сещам от онзи ден , как сме произвеждали 800 000 автомобили лади в Пловдив и не знам си колко самолета МИГ 15 и МИГ 21 незнайно къде от многото самолетни заводи в България :super:

В заключение: няма как да се помогне на някой когато го мандръсат , а той ти вика, че просто му помагат за перисталтиката и аероколията :bye1:

А сега обобщи за 33 години демокрация.

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

А сега обобщи за 33 години демокрация.

Ами комунделите не можаха да се преустроят и да станат капиталисти и продължиха да крадат и  в тези 33 години, като си мислят, че ще лъжат и краднат безконтролно и от ЕС !

преди 37 минути, JohnTRIVOLTA написа:

този дух на писания се сещам от онзи ден , как сме произвеждали 800 000

Да бе сещаш се, сигурно си му направил поне няколко копия на различни места, за да не ти се губи и поне едно от тях ти е постоянно "под ръка", за да го ползваш като "аргумент", каквото не представлява.

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Да бе сещаш се, сигурно си му направил поне няколко копия на различни места, за да не ти се губи и поне едно от тях ти е постоянно "под ръка", за да го ползваш като "аргумент", каквото не представлява.

Нямам такива потребности като при вас! Това е емблиматично, няма как да се забрави толкова бързо, а пък и тука често ги припомняте , нали от един учебник цитирате  - уникални сте:burger:

преди 24 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нямам такива потребности като при вас! Това е емблиматично, няма как да се забрави толкова бързо, а пък и тука често ги припомняте , нали от един учебник цитирате  - уникални сте:burger:

Аха, посочи ми тия цитати от мен. Не се сещам да съм писал километрични анализи, с всякакви цитата в тях. 

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Лукс в ГДР

Почивка във Варна. 1000 марки за 2 седмици на човек! Само за ценители. 2 заплати.

А можеше ли с две български заплати да почиваш за две седмици (ама къде ли) в ГДР?

преди 19 минути, Sliderum2 написа:

Аха, посочи ми тия цитати от мен. Не се сещам да съм писал километрични анализи, с всякакви цитата в тях. 

Не си, но достатъчно, че пригласяш и подкрепяш! Нещо да съм те цитирал преди ти мен за нещо днес, к'во се месиш!?

преди 59 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не си, но достатъчно, че пригласяш и подкрепяш! Нещо да съм те цитирал преди ти мен за нещо днес, к'во се месиш!?

Избрал съм гейпросащесср трололинките за хм, противник. Ако не си от тях, няма да те цитирам.

Zа соц носталгиците!

Военната повинност в НРБ бе застрашаваща живота глупост.

През изкривяването на времето все по-често се чува сантиментални чичаци, сънуващи „твърдата ръка“ и завяхващи лелки да говорят как трябва да се върне казармата. Мантрата прилегна като ръкавица на всякакви национал-популисти, готови и майка си да продадат – или пратят в казарма! - за проценти. Нищо че отлично знаят, че днес държавата няма пари да поправи дори само покривите на рушащите се поделения. А едни от най-големите радетели младежите да бъдат затваряни зад бодлива тел и вдигани в 5:45 ч за физзарядка имаха тяло и вид на кашалоти...Причината, видите ли, е, че там момчетата "ставали мъже". А сегашните младежи затова си епилирали краката, скубели си веждите и нямали никакъв праг на търпение - защото отменили казармата. Не ми се иска да обсъждам сегашните млади. Те са такива, каквито са и точка. Точно както сегашните коли се различават от волските каруци с четвъртити дървени колелета. Вероятността да ги накараме да се държат като нас, обличат като нас или да имат косми по гърдите като нас е точно колкото вероятността да се върнат волските впрягове.

Казват, че в армията на Царство България извращения от стари към млади войници почти не е имало – били привнесени у нас на върха на щиковете на победоносната Червена армия. Не знам така ли е. Задължението обаче да се чанчат, да се гонкат, да се действат, юркат, гърбят новобранците заварих в пълна степен. А новобранец си, докато не ти дойдат на теб новобранци, които ти с нетърпение си чакал, за да почнеш ти да издевателстваш. Казвам съвсем ясно и убедено: задължителната наборна военна служба в Народна Ребублика България бе катализатор на всичко най-гнусно и низко, дребно, мерзко и мишковско у човека... Видях как скромни селски момчета, когато разхлабят най-горното копче на куртката, смъкнат колана и пуснат мустаци, се превръщаха в неподозирани зверове.

Който желае може да се запознае подробно с текста на автора от линка най-отгоре. Но комунетата и соц носталгиците ще го прочетат по диагонал или веднага ще започнат с хейта. Първо ще обсъдят автора, а после ще опитат да оборят всичко...

преди 2 часа, БаалБек написа:

Zа соц носталгиците!

Военната повинност в НРБ бе застрашаваща живота глупост.

През изкривяването на времето все по-често се чува сантиментални чичаци, сънуващи „твърдата ръка“ и завяхващи лелки да говорят как трябва да се върне казармата. Мантрата прилегна като ръкавица на всякакви национал-популисти, готови и майка си да продадат – или пратят в казарма! - за проценти. Нищо че отлично знаят, че днес държавата няма пари да поправи дори само покривите на рушащите се поделения. А едни от най-големите радетели младежите да бъдат затваряни зад бодлива тел и вдигани в 5:45 ч за физзарядка имаха тяло и вид на кашалоти...Причината, видите ли, е, че там момчетата "ставали мъже". А сегашните младежи затова си епилирали краката, скубели си веждите и нямали никакъв праг на търпение - защото отменили казармата. Не ми се иска да обсъждам сегашните млади. Те са такива, каквито са и точка. Точно както сегашните коли се различават от волските каруци с четвъртити дървени колелета. Вероятността да ги накараме да се държат като нас, обличат като нас или да имат косми по гърдите като нас е точно колкото вероятността да се върнат волските впрягове.

Казват, че в армията на Царство България извращения от стари към млади войници почти не е имало – били привнесени у нас на върха на щиковете на победоносната Червена армия. Не знам така ли е. Задължението обаче да се чанчат, да се гонкат, да се действат, юркат, гърбят новобранците заварих в пълна степен. А новобранец си, докато не ти дойдат на теб новобранци, които ти с нетърпение си чакал, за да почнеш ти да издевателстваш. Казвам съвсем ясно и убедено: задължителната наборна военна служба в Народна Ребублика България бе катализатор на всичко най-гнусно и низко, дребно, мерзко и мишковско у човека... Видях как скромни селски момчета, когато разхлабят най-горното копче на куртката, смъкнат колана и пуснат мустаци, се превръщаха в неподозирани зверове.

Който желае може да се запознае подробно с текста на автора от линка най-отгоре. Но комунетата и соц носталгиците ще го прочетат по диагонал или веднага ще започнат с хейта. Първо ще обсъдят автора, а после ще опитат да оборят всичко...

Я ми кажи в коя армия не се чанчат новобранците? Ако изобщо си бил войник или поне малко да си се интересувал. Няма такава, и това не е соц или руско или ... извращение. Така е във всяка армия и така ще бъде. Структурата и същината е такава. Винаги има дебили във всяка сфера, които извращават и опозоряват себе се и себеподобните. Такива има и в училище, и на работните места и въобще навсякъде. Гледай новините, там всеки ден показват по някой изрод.

Та, ша ма извиня'ш, ама такива плиткоумни статии. Не на мене.

Айде със здраве ...

преди 11 минути, darco написа:

Я ми кажи в коя армия не се чанчат новобранците? Ако изобщо си бил войник или поне малко да си се интересувал. Няма такава, и това не е соц или руско или ... извращение. Така е във всяка армия и така ще бъде. Структурата и същината е такава. Винаги има дебили във всяка сфера, които извращават и опозоряват себе се и себеподобните. Такива има и в училище, и на работните места и въобще навсякъде. Гледай новините, там всеки ден показват по някой изрод.

Та, ша ма извиня'ш, ама такива плиткоумни статии. Не на мене.

Ахде със здраве ...

Ти май не схващаш какво значи човешко достойнство и човешки права.

Ако в училище те тормозят, можеш да го напуснеш или да изключат хулиганите насилници.

Ако на работа те тормозят, можеш да напуснеш или да уволнят онези, с които не може да се работи поради простащина и некомпетентност.

А в казармата унизеният е като в затвора. Няма на кой да се оплачеш.

Това ли "Не на мене тия". Сигурно си някой татуиран патриот бандит дето има някакви комплекси и си е бил баш такъв насилник я в училище, я в казармата.

преди 3 минути, Гражданин написа:

Ти май не схващаш какво значи човешко достойнство и човешки права.

Ако в училище те тормозят, можеш да го напуснеш или да изключат хулиганите насилници.

Ако на работа те тормозят, можеш да напуснеш или да уволнят онези, с които не може да се работи поради простащина и некомпетентност.

А в казармата унизеният е като в затвора. Няма на кой да се оплачеш.

Това ли "Не на мене тия". Сигурно си някой татуиран патриот бандит дето има някакви комплекси и си е бил баш такъв насилник я в училище, я в казармата.

Такива като @darco, а те се знаят кои и сме ги чели в темата, могат отново да почувстват соц времената. Извършват нарушение по НК, попадат в затвора и ще са на държавна издръжка, досущ като в социализЪма.

Нещо не сте наред с главите и двамата :) . Във всяка една армия можеш да се оплачеш също :) . В коя не може, или не е можело?

Май, май не само в казарма не сте били, ами и даскалото сте го прескочили :) .

Ааа чакай, сетих се :) - свръзкари, нагаждачи, и лизачи има навсякъде :) .

Нещо не сте наред с главите и двамата :) . Във всяка една армия можеш да се оплачеш също :) . В коя не може, или не е можело?

Можело да се оплачеш? Сериозно?   

Явно описваш себе си.

Колко професионалист може да бъде един наборен войник, колко подготвен и изучен във военното дело? Наборните войници в един бъдещ конфликт ще са пушечно месо и нищо друго т.е. неоценяване на човешкия живот и ще остане една заблуда, че имало Армия !  Насила хубост не става!!

Относно каляването на младежите, усвоявнето на хигиенни навици и самостоятелност, чувство за дълг, чест, родолюбие и т.н. е роля на семейството , а не на Държавата в лицето на Армията ! Когато един младеж сам осмисли, желае и стане част от Въоръжените сили, може да се постигнат високи нива на професионални резултати и успехи . Естествено и Държавата трябва да им предоставя съответното адекватно възнаграждение. Инак насила хубост не става!

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Относно каляването на младежите, усвоявнето на хигиенни навици и самостоятелност, чувство за дълг, чест, родолюбие и т.н. е роля на семейството , а не на Държавата в лицето на Армията !

giphy.gif?cid=ecf05e47b36jnmvp9tm8cd99k5

преди 55 минути, darco написа:

В коя армия има ангария като СВ (строителни войски), КЕЧ (квартирно-експлоатационни части) и към БДЖ - знаеш какво означава, нали? Обединява ги строителство!

В наборната армията заплатата за редник беше - 1.50 лв. на месец. В затвор се изкарват повече пари с работа! Или се намалява присъда!

Длъжен съм бил, защото държавата ме "изучила" безплатно? От кого е взела пари държавата за "безплатното" училище?

преди 1 минута, darco написа:

Е, ся няма СВ няма и КЕЧ. Има грабежи и убиване на старци. Мнооо убаво нали?

Какво общо има това?

преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво общо има това?

Само той си знае, но отвътре напира да го сподели.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.