Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 час, БаалБек написа:

Поздрав за всички соц носталгици от бай Тодор по случай именния си ден. ;)

todor.png

Да не си объркал времето. Това е сега.

След 33 години мракобесие.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 37 минути, Стоимен написа:

ГЛУПОСТИ!

РЕЖИМ НА ТОКА - глупости, никога не е имало, имаше по времето на Луканов

РЕЖИМ НА ПАРНО - глупости, никога не е имало ... и освен това парното струваше около 5лв..мес. в София

РЕЖИМ НА ВОДАТА - никога не е имало, освен в един два града и десетина села; там има и сега режим.

ОПАШКИ ЗА ХРАНИ - абсолютна глупост, ние изнасяхме храни в целия соц. лагер; сега внасяме 80% от храните.

ОПАШКИ ЗА ДРЕХИ И ОБУВКИ - глупости, леката ни промишленост изнасяше продукция за целия соц. лагер, вкл. и дрехи и обувки.

ИМАШЕ СТРАХ ДА КАЖЕШ КАКВО МИСЛИШ ИНАЧЕ ИМАШЕ ЗАТВОР ИЛИ КОНЦЛАГЕР - какви концлагери??? бай Тошо ги затвори още 1956г.

ИМАШЕ ЗАБРАНА ДА ПЪТУВАШ В ЧУЖБИНА И ДА ПРИТЕЖАВАШ ВАЛУТА - за чужбина се излизаше трудно, но беше възможно; аз съм обиколил целия соц. лагер още до 1986г.

ИМАШЕ МЯСТО В ЗАТВОРИТЕ ЗА ВСЕКИ КОЙТО Е НЕДОВОЛЕН - пълна глупост, последния политически затворник беше пуснат след Априлския пленум 1956г.

ИМАШЕ ЖЕСТОКА ОХРАНА НА ГРАНИЦАТА НИ С МНОГО ПАТРОНИ,НЕ ЗА ДА НЕ ВЛЕЗЕ НЯКОЙ А ВИЕ ДА НЕ СЕ РАЗБЯГАТЕ - още една глупост, пазеше се да не влизат мигранти... като сега.

Братчед, минали са има няма около 30-ина години и има милиони хора, които помнят живота по онова време!!! Така, че гьобелсовите ти лъжи и нескопосаните ти картинки трябва да почакат!!! Както и ти и твойте шорошоидни аверчета!!! Ще трябва да почакате май още поне толкова!!!

Аз съм от тези , които помнят и пак ще споделя какво беше в малкия ни провинциален град!

Режим на тока имаше - по квартали, не знам до коя година беше, но го помня като днес 3 часа има и 1 час няма.

Парно - нямаше в нашия град ТЕЦ та не мога да кажа какво е било, отоплението бе основно с нафтови печки, пропан-бутан и кюмюр.

Режим на водата също имахме, но си е до водоизточници. След като се пусна новия магистрален водопровод /някъде 90те/ проблема почи изчезна т.е. трябва да са някакви суши лятно време за да има режим!

Опашки за храни имаше, основно за хляб и за месо/в четвъртък/, просто не стигаше за всички. Виждал съм опашки и за някои плодове и за зеленчуци също.

Виждал съм опашки за дънки и за маратонки /български адидаски/.

Концлагери /ТВО/ до 1962г. Има друг , който отваря пак на о.Персин ТВО "Белене" 1972 и 1984г. 

Само по-равните пътуваха по-лесно и то в страните от СИВ ... бил си по-равен, това го разбрахме всички! Говорим за западна валута, не за рубли, източни марки и пр.!

Политически затворници, винаги е имало. Това че са измислени административни причини , а не политически не означава , че е нямало!

Като бивш граничар да ти кажа , че всички нарушения бяха в посока напускане пределите на България. Лично аз съм задържал няколко ромънци, молдовянци и българи!

преди 11 минути, Bubbles написа:

Да това им беше много голяма грешка, да бяха взели пример от Тито в това отношение.

Нямаше шанс, от Москва не биха разрешили друг режим за 16тата република. Все едно, да пускаха от ГДР във ФРГ или от КНДР в Южна Корея. Щеше да остане само територия с партийни секретари.

Аз не мога да потвърдя написаното, но помнещите може би ще напишат дали е така.

"В соца най-отвратителното нещо беше всеобщото преструване на всички, че са щастливи. Ако имаш, си щастлив, защото партията ти го е осигурила. Ако нямаш, пак си щастлив, защото материалното не е важно за истинския комунист. В случай, че се издигаш, си доволен, защото макар и малки, партията имаше своите привилегии за верните си безгласни букви. Останеш ли на ниското обществено стъпало пък, влизаш в ордите на величествения пролетариат, което винаги означаваше едно – правиш се, че работиш, те се правят, че ти плащат, но поне редовно и без проблеми, разполагаш със събота и неделя и летни, дълги отпуски, почивна станция, в която кафето е десет стотинки, а пълнените чушки – осемдесет, базисна здравна помощ, партийна принадлежност, профсъюзни събрания, взаимоспомагателна каса и отбор невидими доносници, които да докладват, където трябва, като как се развиваш идеологически."

Тъй, тъй. Сега кво е. Хайде направи едно есе днес как всички не се правят на щастливи. Напиши дали тези дето имат са щастливи и дали тези дето нямат са щастливи и кой как работи или се прави че работи и кой как плаща и или се прави че плаща. Много интересно и занимателно ще бъде.

преди 59 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аз съм от тези , които помнят и пак ще споделя какво беше в малкия ни провинциален град!

Режим на тока имаше - по квартали, не знам до коя година беше, но го помня като днес 3 часа има и 1 час няма.

Парно - нямаше в нашия град ТЕЦ та не мога да кажа какво е било, отоплението бе основно с нафтови печки, пропан-бутан и кюмюр.

Режим на водата също имахме, но си е до водоизточници. След като се пусна новия магистрален водопровод /някъде 90те/ проблема почи изчезна т.е. трябва да са някакви суши лятно време за да има режим!

Опашки за храни имаше, основно за хляб и за месо/в четвъртък/, просто не стигаше за всички. Виждал съм опашки и за някои плодове и за зеленчуци също.

Виждал съм опашки за дънки и за маратонки /български адидаски/.

Концлагери /ТВО/ до 1962г. Има друг , който отваря пак на о.Персин ТВО "Белене" 1972 и 1984г. 

Само по-равните пътуваха по-лесно и то в страните от СИВ ... бил си по-равен, това го разбрахме всички! Говорим за западна валута, не за рубли, източни марки и пр.!

Политически затворници, винаги е имало. Това че са измислени административни причини , а не политически не означава , че е нямало!

Като бивш граничар да ти кажа , че всички нарушения бяха в посока напускане пределите на България. Лично аз съм задържал няколко ромънци, молдовянци и българи!

Затвора в Белене и сега го има. Сега има ли политически там, а? Толкоз за него.

Опашки /понякога/ има за всички и за всичко - вчера се редих на опашка на касата във Фантастико!

И аз съм бил граничар, да - стреляло се е и в двете посоки на границата! Но при мене в елховско повечето бяха идващите отвън. За излизащи от Бъглария за две години чух само веднъж и то в една застава на 30км. от моята. Ти явно си служил доооста по-късно от мен, може би при Луканов.

Политически затворници НАИСТИНА ВИНАГИ е имало, дори и при Тиквата един се оплакваше, че са го е***ли в затвора!!!!!! И се оплакваше в Народното Събрание. И за това е виновен Каскета. А бай Тошо затвори концлагерите '56г. Това му беше първия указ!

преди 45 минути, БаалБек написа:

Аз не мога да потвърдя написаното, но помнещите може би ще напишат дали е така.

"В соца най-отвратителното нещо беше всеобщото преструване на всички, че са щастливи. Ако имаш, си щастлив, защото партията ти го е осигурила. Ако нямаш, пак си щастлив, защото материалното не е важно за истинския комунист. В случай, че се издигаш, си доволен, защото макар и малки, партията имаше своите привилегии за верните си безгласни букви. Останеш ли на ниското обществено стъпало пък, влизаш в ордите на величествения пролетариат, което винаги означаваше едно – правиш се, че работиш, те се правят, че ти плащат, но поне редовно и без проблеми, разполагаш със събота и неделя и летни, дълги отпуски, почивна станция, в която кафето е десет стотинки, а пълнените чушки – осемдесет, базисна здравна помощ, партийна принадлежност, профсъюзни събрания, взаимоспомагателна каса и отбор невидими доносници, които да докладват, където трябва, като как се развиваш идеологически."

Все повече ми прилича на демокрацията сега. То излиза, че още живееш в комунизъм. 

Ние се правим, че работим. Те пък се правят, че ни плащат! 😁

Ние се правим, че работим. Те пък се правят, че ни плащат

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Все повече ми прилича на демокрацията сега. То излиза, че още живееш в комунизъм. 

Ние се правим, че работим. Те пък се правят, че ни плащат

Ти може да се правиш. Ние здраво работиме и имаме.

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Ти може да се правиш. Ние здраво работиме и имаме.

В САЩ няма отпуска и здравни, няма и майченски. ЦЦЦЦ, язък за капитализма и демокрацията.

Иначе е стабилна система казваш?

В САЩ само

cd314f22-0d40-46cb-ab36-9e2caa84f5f1-sca

РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА!

преди 22 минути, Стоимен написа:

Затвора в Белене и сега го има. Сега има ли политически там, а? Толкоз за него.

Опашки /понякога/ има за всички и за всичко - вчера се редих на опашка на касата във Фантастико!

И аз съм бил граничар, да - стреляло се е и в двете посоки на границата! Но при мене в елховско повечето бяха идващите отвън. За излизащи от Бъглария за две години чух само веднъж и то в една застава на 30км. от моята. Ти явно си служил доооста по-късно от мен, може би при Луканов.

Политически затворници НАИСТИНА ВИНАГИ е имало, дори и при Тиквата един се оплакваше, че са го е***ли в затвора!!!!!! И се оплакваше в Народното Събрание. И за това е виновен Каскета. А бай Тощо затвори концлагерите '56г. Това му беше първия указ!

Точно, сега няма политически затворници!

Опашки освен пред ДжиДжиБиДжи няма! Едно е да чакаш да си платиш, друго е да чакаш нещо да не свърши - да свърши храна!!!

Служил съм на гръцко направление. Никой не е пожелал да влезе незаконно в България. Всичко е било в другата посока.

В Ловеч лагера до колкото знам е затворен 1962год. "На тайно съвещание на Политбюро през април 1962 г. Тодор Живков нарежда „лагерът да се закрие без да се шуми“"

Има факти има и памет, не ми оправдавай онзи режим! Ясно е че си бил превилегирован, бил си по-равен, бил си по-добре, сигурно и доносник си бил и не ти се ще да са така нещата, но поне не лъжи !

Колко пъти ви хващам

преди 15 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Точно, сега няма политически затворници!

https://www.svobodnaevropa.bg/a/32053918.html

Путин даде руско гражданство на Едуард Сноудън

EFE53160-06AC-4758-AFDF-BA1D6B3B0580_w40

Няма да!

https://bg.wikipedia.org/wiki/Едуард_Сноудън

Много от това, което видях в Женева, наистина ме разочарова относно това как моето правителство работи и какъв е неговият отпечатък върху света. Осъзнах, че съм част от нещо, което прави далеч повече злини, отколкото добро.

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Като ме цитираш не излизай от темата и не прави опити да ме в карваш в други теми с цел пак да отбием номера , понеже говорим за България и какво е било в България !

Другари! Ето какво са направили с иконите от миналото империалистическите протежета и вражески елементи увлечени в лъст за печалба.

Може ли такава подигравка със социалистическата ви памет?

4anti.png

---------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------

Кой уби българското село?

Една от най-сериозните промени, които тоталитарният комунистически режим извършва в България, е унищожаването на частната собственост и инициатива. Ключов аспект в този процес е колективизацията или отнемането на земята, животните и селскостопанския инвентар на българските селяни. Изграждането на трудовите кооперативни земеделски стопанства (ТКЗС) е период от новата българска история, чиито последици продължават да се наблюдават и до днес. 

През 1946 над 76% от хората у нас живеят на село и почти толкова се издържат от земеделие. Затова дебат по реформирането на българското село се води интензивно в обществото още преди Втората световна война. От няколкото възможни пътища, превратът от 1944 година и окупацията на България от съветската армия определят насилственото налагане на модела на СССР от Българската комунистическа партия (БКП).

“Този проект по никакъв начин не кореспондира с българската душевност, която е много е по-различна от тази в Съветска Русия - защото частната собственост, любовта към земята, закответността на българския селянин към земята - представляват част от неговата интимна същност. Идеята за създаване на кооперативно земеделие от колхозен тип при радикално скъсване с частната собственост няма нищо общо с нагласите на българските селяни и затова тя се натъква на толкова сериозни проблеми. “

В началото идеята не е за директно копиране, а за адаптиране на съветската колхозна система, обясни доц. Груев. До началото на 1947 БКП не пропагандира идеята и дори отрича че иска да извърши колективизация на земята, като една от причините е натискът на опозиционната БЗНС на Никола Петков. Обаче, след след унищожаването на партньорите във властта, а после и на опозицията, това се променя коренно, допълни гостът.

БКП прилага няколко инструмента за въздействие, за да наложи насилствено колективизацията, обясни доц. Груев:

1. одържавяване на тежката земеделска техника като комбайнери и вършачки през 1948: по този начин частниците няма на какво друго да разчитат, освен на ръчен труд, което пък ги прави неконкурентоспособни на ТКЗС-тата;

2. въвеждане на схема на подоходно облагане: чрез нея става икономически неизгодно селяните да останат частници, заради високите данъци;

3. въвеждане на схема на задължителните държавни доставки или т.нар. наряди: това са натуралните задължения, които селяните са задължения да дадат на държавата на символични цени и с огромна загуба за тях. При определянето на нарядите действа и огромна доза субективизъм, защото те се определят в конкретика на местно ниво. Задълженията към държавата стават толкова тежки, че селяните на практика не могат да продължат да бъдат частници;

4. използването на широка гама от психологически и физически способи, включително “много бой”: налага се пълно социално изключване на онези, които продължават да се съпротивляват на колективизацията.

“Колективизацията е моментът, в който се пречупва психологически българският народ,” заяви доц. Груев.

Пълния текст четете ТУК

преди 39 минути, БаалБек написа:

Другари! Ето какво са направили с иконите от миналото империалистическите протежета и вражески елементи увлечени в лъст за печалба.

Може ли такава подигравка със социалистическата ви памет?

4anti.png

---------------------------------------------------------

--------------------------------------------------------

Кой уби българското село?

Една от най-сериозните промени, които тоталитарният комунистически режим извършва в България, е унищожаването на частната собственост и инициатива. Ключов аспект в този процес е колективизацията или отнемането на земята, животните и селскостопанския инвентар на българските селяни. Изграждането на трудовите кооперативни земеделски стопанства (ТКЗС) е период от новата българска история, чиито последици продължават да се наблюдават и до днес. 

През 1946 над 76% от хората у нас живеят на село и почти толкова се издържат от земеделие. Затова дебат по реформирането на българското село се води интензивно в обществото още преди Втората световна война. От няколкото възможни пътища, превратът от 1944 година и окупацията на България от съветската армия определят насилственото налагане на модела на СССР от Българската комунистическа партия (БКП).

“Този проект по никакъв начин не кореспондира с българската душевност, която е много е по-различна от тази в Съветска Русия - защото частната собственост, любовта към земята, закответността на българския селянин към земята - представляват част от неговата интимна същност. Идеята за създаване на кооперативно земеделие от колхозен тип при радикално скъсване с частната собственост няма нищо общо с нагласите на българските селяни и затова тя се натъква на толкова сериозни проблеми. “

В началото идеята не е за директно копиране, а за адаптиране на съветската колхозна система, обясни доц. Груев. До началото на 1947 БКП не пропагандира идеята и дори отрича че иска да извърши колективизация на земята, като една от причините е натискът на опозиционната БЗНС на Никола Петков. Обаче, след след унищожаването на партньорите във властта, а после и на опозицията, това се променя коренно, допълни гостът.

БКП прилага няколко инструмента за въздействие, за да наложи насилствено колективизацията, обясни доц. Груев:

1. одържавяване на тежката земеделска техника като комбайнери и вършачки през 1948: по този начин частниците няма на какво друго да разчитат, освен на ръчен труд, което пък ги прави неконкурентоспособни на ТКЗС-тата;

2. въвеждане на схема на подоходно облагане: чрез нея става икономически неизгодно селяните да останат частници, заради високите данъци;

3. въвеждане на схема на задължителните държавни доставки или т.нар. наряди: това са натуралните задължения, които селяните са задължения да дадат на държавата на символични цени и с огромна загуба за тях. При определянето на нарядите действа и огромна доза субективизъм, защото те се определят в конкретика на местно ниво. Задълженията към държавата стават толкова тежки, че селяните на практика не могат да продължат да бъдат частници;

4. използването на широка гама от психологически и физически способи, включително “много бой”: налага се пълно социално изключване на онези, които продължават да се съпротивляват на колективизацията.

“Колективизацията е моментът, в който се пречупва психологически българският народ,” заяви доц. Груев.

Пълния текст четете ТУК

Ти май се опитваш по гьобелски - 1000 пъти лъжа и тя ще хване???!!! Но дори не знаеш как да излъжеш и се хвана за селското стопанство, нали? Както ти казах в предишния пост - има милиони българи, които помнят ... и повечето са - селяни! Така, че виж и намери някаква друга лъжа!

Ще те запозная обаче с някои факти:

- България '89г. напълно задоволяваше своите нужди от селскостопанска продукция, храни като месо, мляко, зърнени, и тн. на 100% !!!
- България ИЗНАСЯШЕ храни в СИВ по много договори !!!
- България НЕ ВНАСЯШЕ никакви храни ..................... освен може би любимите ти банани!!! :)

Сега - БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ 80% от ХРАНИТЕ - боб от Аржентина, домати от Гърция, леща от Турция, чесън от Китай .................. и така до 80% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Гледай филма и виж какво никога повече няма да се случи и какви храни никога няма да ядеш-

преди 4 минути, Стоимен написа:

Както ти казах в предишния пост - има милиони българи, които помнят..........

Другарю @Стоимен ти явно си като оня от времето на соца, който е бил шАфИор и живял много добре.  Не, не, той бензин и нафта не е крал, просто му е било много хубаво със 120 лева заплата и "всичко си е имал". Това, че е НЕкомпетентен не му пречи да се чувства "недооценен" и за капак няма и от къде да крадне, което не само адски го комплексира, но го прави и агресивен.

ПП /

А това, което си копирал са - Пълни Глупости!

преди 14 минути, БаалБек написа:

Другарю @Стоимен ти явно си като оня от времето на соца, който е бил шАфИор и живял много добре.  Не, не, той бензин и нафта не е крал, просто му е било много хубаво със 120 лева заплата и "всичко си е имал". Това, че е НЕкомпетентен не му пречи да се чувства "недооценен" и за капак няма и от къде да крадне, което не само адски го комплексира, но го прави и агресивен.

ПП /

Русокоске изтъркахте се с тези 120 лева доказано ви бе че 

1 заплатите бяха повече

2 покупателната стойност беше по голяма

тогава гладуващи и клошари нямаше а сега 75% гладуват  https://fakti.bg/bulgaria/761078-prouchvane-75-ot-balgarite-trudno-pokrivat-ejednevnite-si-razhodi

на 5.03.2023 г. в 17:40, Toto2 написа:

Тъй, тъй. Сега кво е. Хайде направи едно есе днес как всички не се правят на щастливи. Напиши дали тези дето имат са щастливи и дали тези дето нямат са щастливи и кой как работи или се прави че работи и кой как плаща и или се прави че плаща. Много интересно и занимателно ще бъде.

Толкова са щастливи, че ако не пушат, пият, или се боцкат с някаква дрога, биха се самоубили за нула време.

преди 50 минути, БаалБек написа:

ПП /

Не съм го копирал!!!! Живял съм тогава!!!

преди 27 минути, Sliderum2 написа:

Толкова са щастливи, че ако не пушат, пият, или се боцкат с някаква дрога, биха се самоубили за нула време.

Твоя живот да не е много хубав?

преди 8 минути, Стоимен написа:

Не съм го копирал!!!! Живял съм тогава!!!

Значи този, който е написал това в коментарите под клипа ти, казва истината?

А баща ми помни "доброволното " коопериране. То е било през 1947г. в нашите села. Прадядо ми е бил затворен в едно мазе и 14 дена бой, глад, жажда и безсъние , за да подпише да влезе в ТКЗС. Излизайки от ареста, не е могъл да преживее колективизацията и след месец, с разбито здраве и психика е починал. Разказвали са ми как другия прадядо, ятак на три партизански отряда на събранието за доброволната колективизацията, демонстративно се е отказал от партийния си билет, с думите, че истинските комунисти не са се борили за насилието на новата власт. Дъщеря му работеше в ТКЗС с мотиката на нивата за 25 стотинки на ден и и дадоха златен медал за ударник на Соц. труда, но здравето и беше съсипано. Помня как начело на АПК докараха едно дьонме от КърджААли за председател, което заплашваше баща ми ,че отглежданите от нас крави ще му ги изкара през носа! Помня как всеки ден умираха крави и овце в ТКЗС, как комбайнерите изсипваха и заравяха със слама по два бункера жито, което семейството на филиалния началник нощем пренасяше. Помня как дьонмето коляше и бесеше в името на Партията, как раздаваше парцели на дошляците от провинцията от нашата земя в общинския център, как им построй къщи от АПК с нашите пари, на нашата земя. Дошляците дойдоха от провинцията с една риза на гърба и с членство в партията, с доносничене и лакейство придобиха земя и къщи за жълти стотинки. Помня как за малко от ОБСъвет да ни конфискуват половината двор, защото не ни се полагало толкова много и тази част не била застроена, въпреки, че имота е наш отпреди ТКЗС! Помня как партийният секретар на общината скри предоставената му фалшифицирана ведомост за предаденото мляко и млекарят беше оневинен, защото вече нямаше доказателства. После дьонмето направи "приватизация" и лапна най-сладките хапки от подопечното му АПК. Почина в тежки мъки, но наследниците му днес са честни бизнесмени, пословични със скъперничеството си. Тая България постройхте с нашата земя и нашите пари и здравето и живота на нашите предшественици!

Съвпада много точно с това, което аз постнах.

преди 2 часа, БаалБек написа:

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Твоя живот да не е много хубав?

Какъвто и да е, нямам нужда постоянно да ме тресе от изкуствени и естествени адреналини, ендорфини и норадреналини и заместители, за да чувствам живота си пълноценен.

преди 26 минути, shishmanovp861 написа:

Трябва да го приемеш,че хората сме различни и не ти си важния.Едни харесват едно, други друго.

Фън факт, дрогите са същите, които карат бясно и убиват хора по пешеходните пътеки и по тротоарите. Основни те са и тези с кражби, побои, изнасилвания, убийства и ЛГБТ. Те са и тези, които са основни разпространители и производители на наркотиците. Те са "миньорите", "копаещи" крипто, не рядко с крадено електричество. Те са основните разпространители на полово предавани болести. Те са и тези на прайдовете, забавляват се хората.  Живей за мига. Ако, за да е почувствано пълноценно изживяването, наоколо се валят трупове, няма проблем, нали? Толкова, за това което харесват.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.