Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 6 минути, parmobil написа:

Когато излезнаха, а не през емулатор? Имаше ли PC? A звукова карта, за изкараш звук от II- част?

от 99/00г имам pc, преди това по залите.

Видеото мисля, че беше TNT2, а процесора един Duron, на него се учих за овърклок

ICQ, Mirc, CS Doom HL LF

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 12 минути, parmobil написа:

Това ли изтъкваш като пример за развит строй в НРБ?

Защо не? Мантрата на гейпросащесср трололинките е, че в България нищо е нямало, а светът бил не знам си колко си по-напред по онова време. Да, индустрията  за забавл...затъпяване и тогава, както и сега, е работила с пълна сила на запад.

преди 1 минута, RoG написа:

от 99/00г имам pc, преди това по залите.

ICQ, Mirc, CS Doom HL LF

току-що, Sliderum2 написа:

Защо не? Мантрата на гейпросащесср трололинките е, че в България нищо е нямало, а светът бил не знам си колко си по-напред по онова време. Да, индустрията  за забавл...затъпяване и тогава, както и сега, е работила с пълна сила на запад.

Най-любезно и без никакви грубости ви казвам - липсват ви ПОНЕ 15 години, за да ми обяснявате за онова време.

преди 4 минути, parmobil написа:

Най-любезно и без никакви грубости ви казвам - липсват ви ПОНЕ 15 години, за да ми обяснявате за онова време.

Имах и канал в Mirc с Trivia бот, задава въпросче и отговаряш, най-бързият пичели :super:😂

преди 22 минути, RoG написа:

Имах и канал в Mirc с Trivia бот, задава въпросче и отговаряш, най-бързият пичели :super:😂

А аз учех "компютри", когато флопито беше с касета, а не  5,25“ дискета. Нямаше интернет. А когато се появиха  "дигитални системи Варна", достъп през стационарна линия с телефон струваше  60 долара на месец с модем 9,600 bit/s. За да изтеглиш една mp3 можеше да се изкъпеш, избръснеш, и да се молиш на няколко религии да не дропне връзката. Програмите за теглене нямаше и се почваше отново.

Достатъчно ли съм древен, за да не ми обясняваш какво е било през соц-а?

Ама Windows със системна дискета не си инсталирал

преди 40 минути, RoG написа:

Ама Windows със системна дискета не си инсталирал

Обиждаш ме. Бачкал в софтуерна фирма. Инсталирал съм IBM PC DOS с една дискета. Инсталирал съм всякакви DOS системи до 6. 22 на три дискети. И съм редактирал (О, боже) autoexec.bat и config.sys. Надграждал DOS 6.22 до Windows 3.11 с 12 дискети. Solaris. 5 години съм прекарал на  HP-UX. Инсталирането на OS ли ни прави важни? 'щото, май, само AmigaOS не съм качвал.

проф. Веселин Вучков (бивш министър на МВР и настоящ преподавател) прави на прах всички въздишащи по тоталитаризма/социализма.

Възможно ли е било самата тоталитарна държава да просъществува без своето Министерство на вътрешните работи? Да функционира, да придобие уродливия вид, да проживее така дълголетно и в крайна сметка да стигне до „висотите“, на които беше диктатурата, без мощта на апарата, обединен зад трите букви МВР? - „Не. Категорично не е било възможно!“ Познавайки историята на МВР, той специално отбелязва, че всичко след 9 септември 1944 г. става изцяло по съветски образец.

Въоръжени, неуки и предани

първия комунистически вътрешен министър е Антон Югов. Който веднага обявява сформирането на Народна милиция по съветски модел.

Трябва да обърнем внимание, че веднага на цялата тази "банка кадри" се раздават хиляди цеви оръжия от Държавния арсенал – специална институция, която съществува дотогава. Получателите са преди всичко бивши партизани (или самообявили се за такива), както и политзатворници, излезли току-що иззад решетките.

Мотото официално е - за защита срещу т. нар. контрареволюция или контрапреврат, но всъщност целта е всяване на страх сред населението, казва юристът.

Питаме го: колко ли цеви отиват у колко такива хора "от кол и въже"? Озлобени, до вчера били в затвора или просто ненавиждащи местния индустриалец, адвокат, даскал...

Хиляди – предполага Вучков, но отбелязва, че едва ли това е документирано с приемо-предавателни протоколи.

Цялата интересна статия може да прочетете ТУК

преди 10 часа, parmobil написа:

Обиждаш ме. Бачкал в софтуерна фирма. Инсталирал съм IBM PC DOS с една дискета. Инсталирал съм всякакви DOS системи до 6. 22 на три дискети. И съм редактирал (О, боже) autoexec.bat и config.sys. Надграждал DOS 6.22 до Windows 3.11 с 12 дискети. Solaris. 5 години съм прекарал на  HP-UX. Инсталирането на OS ли ни прави важни? 'щото, май, само AmigaOS не съм качвал.

Шегувам се, естествено.

Влече ме това, но ме мързи да чета.На ниво съм, до колкото да се оправям сам, без нужда да ходя по сервизите.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Изобилието от блага го ражда капитализма а при соца има недоимък.Това че тука имаме проблеми на прехода не е виновен капитализма.

Изобилието от блага не създава по добър живот и това ясно го показва проучването на НСИ.

75% от българите едва свързват двата края, трудно покриват разходите си

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Изобилието от блага не създава по добър живот и това ясно го показва проучването на НСИ.

75% от българите едва свързват двата края, трудно покриват разходите си

Не разбрах от къде идват тия 75 %. Явно мисирката така сама си го е измислила и избрала така да го напише, за да бъде по-внушително заглавието.

Не може да излезете на улицата за да махате член 1 от Конституцията и да оставите БСП/БКП/ да ви управлява.И посрещате със знамена Андрей Луканов,член на политбюро.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

От НСИ ,ясно е написано ,но не четеш.

Къде в НСИ го пише? Може ли линк от там, а не от статията на мисирката? 

преди 2 минути, Гражданин написа:

Не разбрах от къде идват тия 75 %. Явно мисирката така сама си го е измислила и избрала така да го напише, за да бъде по-внушително заглавието.

Да само че това е проучване на НСИ  така че мисирка няма ,а че на теб не ти харесва си е твой проблем

преди 1 минута, novaki написа:

Да само че това е проучване на НСИ  така че мисирка няма ,а че на теб не ти харесва си е твой проблем

Мен със заглавия не може да ме манипулирате. Дайте го този линк от самия сайт на НСИ, за да видим черно на бяло от тях, че 75% са заявили, че страдат от недохранване заради цените.

Мен със заглавия не може да ме манипулирате. Дайте го този линк от самия сайт на НСИ, за да видим черно на бяло от тях, че 75% са заявили, че страдат от недохранване заради цените.

Ето ти данните ,смятай си ги когато не вярваш на други

https://www.nsi.bg/bg/content/3168/доходи-разходи-и-потребление-на-домакинствата

Намери си го като искаш беше съобщено по всички телевизии

Пенсиите са геноцидно ниски не само сега а през целия преход.Борда трябваше се сложи още 1990г. и да дойде експертно правителство от запада.Ама не нашите искат да управляват и да крадат.Каквотто имаше натрупано от Бай Тошо се окраде от политици от мутри и т.н.

преди 21 минути, shishmanovp861 написа:

Изобилието от блага го ражда капитализма 

Да, съвсем непорочно заченато ха-ха.

преди 7 минути, novaki написа:

Намери си го като искаш беше съобщено по всички телевизии

Ваша работа е да проверявате това, в което вярвате. Не ми излиза чак 75% да се пишат едвам свързващи двата края когато виждам всеки ден как магазините са пълни и по опашките на касите има толкова много хора пазаруващи глезотии за ядене, а не скромни неща от първа необходимост. Вадят айфоните последен модел да ги размятат малко демонстративно и да си платят с епъл пей сметките си обикновено започващи от 100+ лв. 

току-що, Гражданин написа:

Ваша работа е да проверявате това, в което вярвате. Не ми излиза чак 75% да се пишат едвам свързващи двата края когато виждам всеки ден как магазините са пълни и по опашките на касите има толкова много хора пазаруващи глезотии за ядене, а не скромни неща от първа необходимост. Вадят айфоните последен модел да ги размахат малко демонстративно и да си платят с епъл пей сметките си обикновено започващи от 100+ лв. 

Интересно как с минимална пенсия или минимална заплата си купуват айфон или си купуват глезории за 100 лева

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.