Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Давайте си продукцията на прекупвачите.Докато има хляб за тях те няма да изчезнат.Пък и шефовете им са депутати.Ще им давате черешите на 70ст.?!Не сте у ред!

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Два вида месо - телешко и свинско, малко сланина, подправки и сол. Салама не се разваляше ,защото се изкупуваше бързо от магазините.

Изкупуваше се бързо от магазините, защото беше на половин година и свършваше бързо, а пред магазините се виеха опашки от хора, в които едно семейство се реди цялото и стои и не си говори, за да се преструват на непознати, за да могат да им дадат повече.

току-що, Гражданин написа:

Изкупуваше се бързо от магазините, защото беше на половин година и свършваше бързо

Хапвай си бананите и остай я таз работа със салама :D

преди 8 минути, Sliderum2 написа:

Нямам идея що си се захванал специално да ми даваш акъл. Ако искаш да ми даваш нещо, давай пари. Не че имам нужда, но не бих отказал.

Аз пък нямам идея защо си се захванал да коментираш политика след като нищо не разбираш.Наказание за един глупав народ е именно бедността.Понеже много разбирате един пожарникар ви управляваше 12 години.

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

О да пълни са със стоки. Питал ли се дали успяват да продадат всичко на стартовите цени, или дори след отстъпки? Или част от модния боклук отива в крайна сметка в магазини за преоценени стоки, или се набутва в червеният кръст и други организации, за да се раздава като помощи за бедстващи, не за друго, а щото е по-евтино така, отколкото да платят за изхвърлянето им като отпадъци.

Не знам какво се опита да свържеш в това си мнение. Нещо за "стартовите цени", "модния боклук" и "червеният кръст" в едно. И в крайна сметка какво лошо има в потребелението и това, че хората си купуват това, което искат, включително и това, че има хора и с по-високи доходи както и магазини като за тях (като за хора с по-високи доходи)? По времето на соца в нар мага имаше само по 2 вида патъци на 10 години. И хората си шиеха нови дрехи от старите парцали. Такава мизерия беше. А сега кеф ти каквото си искаш по магазините. Втора ръка пазаруват хората, ако искат да пазят природата или поради някакви други екзотични разбирания, но за всеки има по 1000 вида облеклко да си избира, всеки номер обувка, във всеки цвят и за всеки вкус. Вие милеете по мизерията дето нямаше нищо по магазините и се страхуваш да пазаруваш със случайно попаднали в теб долари, че ще те питат от къде са.

Това е статия от 2013г.

от предишната криза

Свободата, Санчо или салама?!

Прочети още на: https://www.dnes.bg/blogini/2013/12/16/svobodata-sancho-ili-salama.209709

Прочети още на: https://www.dnes.bg/blogini/2013/12/16/svobodata-sancho-ili-salama.209709

https://www.dnes.bg/blogini/2013/12/16/svobodata-sancho-ili-salama.209709

преди 20 минути, shishmanovp861 написа:

Арабите ядат!Там е пустиня.И ние изнасяхме плодове и зеленчуци и месо и млечни продукти за долари по времето на соца.А нашия Слайдерум се занимава с политика по цял ден.

Чудо. От пустиня правят град. Златен град. А в България от златен град, правят пустиня. Ех, тия българи. 😀

преди 20 минути, shishmanovp861 написа:

Арабите ядат!Там е пустиня.И ние изнасяхме плодове и зеленчуци и месо и млечни продукти за долари по времето на соца.А нашия Слайдерум се занимава с политика по цял ден.

Чудо. От пустиня правят град. Златен град. А в България от златен град, правят пустиня. Ех, тия българи. 😀

току-що, АСПЕКТ написа:

Чудо. От пустиня правят град. Златен град. А в България от златен град, правят пустиня.

Чудо. От пустиня правят град. Златен град. А в България от златен град, правят пустиня.

Дубай е за богати.Хората развиват и туризъм.Разбраха,че този петрол няма да е вечен.И в този град се яде и се пие.

Аз не виждам народа да е с будна съвест.Желю Желев се избира за президент с пълно мнозинство в парламента?Значи има договорки нещо мирише.Ама народа нищо.

преди 14 минути, Гражданин написа:

, че хората си купуват това, което искат

Ако могат. Обикновено това което могат да си позволят, не съответства на желаното. Знам, знам, измислени са кредитите и лихварството. Сигурно е, щото хората разполагат със заработени от заплати пари, за да си купят всичко желано, или не?

току-що, Sliderum2 написа:

Ако могат. Обикновено това което могат да си позволят, не съответства на желаното. Знам, знам, измислени са кредитите и лихварството. Сигурно е, щото хората разполагат със заработени от заплати пари, за да си купят всичко желано, или не?

А кво лошо има в това да си вземеш нещо на кредит като ти трябва сега и на момента?

Ти ако искаш пести цяла година, за да имаш новия айфон догодина, когато вече няма да е нов.

Хората като могат да си позволят да живеят с кредити, защо не?

И освен това кредитите са масово потребителски кредити за разни глезотийки, не за храна. А по времето на соца режими на тоци, вода, храна... Купонни системи за някои продукти. 

Викаш тогава мизерията поне беше истинска, така ли?

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Това е основна проблем и при другите ти съмишленици!

Много рапта е чуек, нема време.Толкоз много технологии

преди 7 минути, Sliderum2 написа:

По добре са ,в пъти , народи в капитализъм и соц. ГДР ФРГ, Северна срещу Южна Корея, Китай спрямо Тайван . И като икономика и като качество на живот, свободи, права, възможности. Соца тотал щета, за малоумници.

преди 11 минути, shishmanovp861 написа:

Те искат да мързелуват и да взимат колкото тия дето работят здраво.

Не е така. Работата не краси човека, загрозява го. И да работиш като кен.ефджия няма да забогатееш.  Тоя който работи като да кажем мениджър за 2 часа взима, колкото един който работи на ке.нефите за 8 часа.

Но и мениджъра си е една пионка, както и кенеф.джията. Но взима повече.

преди 18 минути, Митко Вълчев написа:

По добре са ,в пъти , народи в капитализъм и соц. ГДР ФРГ, Северна срещу Южна Корея, Китай спрямо Тайван . И като икономика и като качество на живот, свободи, права, възможности. Соца тотал щета, за малоумници.

Едно и също. Няма разлика. Едното наяве ти го казват, директно ти го показват, виждаш го всеки ден, а  другото те лъжат в прекрасни приказки, колко си свободен, че имаш избор, от тебе зависило, не знам си какви такива простотии. Конкуренция. Пълна демагогия и храна за тълпата. 

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

....Но и мениджъра си е една пионка, както и кенеф.джията. ...

Да, това е най-повърхностното разсъждение, споделяно от лузърите търтеи.Просто твърдението което не споменават е че менаджер може да стане клинер веднага, но клинера не може да стане менаджер! :)

Ей така се става милионер, намираш си достатъчен брой идиоти да ти работят за 1.5к

и кеф ти бентлита, тесли, имения и екскурзийки

преди 6 минути, RoG написа:

Ей така се става милионер, намираш си достатъчен брой идиоти да ти работят за 1.5к

Ами направете го де, негодни за нищо комуноиди, чакащи винаги на готово.

преди 25 минути, АСПЕКТ написа:

Не е така. Работата не краси човека, загрозява го. И да работиш като кен.ефджия няма да забогатееш.  Тоя който работи като да кажем мениджър за 2 часа взима, колкото един който работи на ке.нефите за 8 часа.

Но и мениджъра си е една пионка, както и кенеф.джията. Но взима повече.

Едно и също. Няма разлика. Едното наяве ти го казват, директно ти го показват, виждаш го всеки ден, а  другото те лъжат в прекрасни приказки, колко си свободен, че имаш избор, от тебе зависило, не знам си какви такива простотии. Конкуренция. Пълна демагогия и храна за тълпата. 

Писал си нещо, време да минава. Иначе твърдя абсолютно безспорни и доказани факти. Комуноидите действате с неверни твърдения, Запада цъфти и връзва.

преди 4 минути, RoG написа:

Зависи в кой регион на България живеят .  Такива заплати са в няколко града. В провинцията държат раята на 700 -800 лева месечно. Преди доста години съм работил за един такъв индивид . Всяка зима започваше да реже заплатите на целия персонал защото уж няма големи поръчки . Това трае от Октомври до месец Април .Тази схема я прилагаше години наред . В същото време си купуваше нови автомобили през 4 месеца. Като всеки един бе на стойност поне 80 000 евро. Работниците да му мислят. Всеки ден на работа по минимум 9 часа . Понякога и 11 -12 . Почивка само в неделя.   ;)

преди 51 минути, shishmanovp861 написа:

Те искат да мързелуват и да взимат колкото тия дето работят здраво.

Хайде пак статистика тогава, 1/3 са работещи бедни, тоест това че работиш здраво не те прави покупателно способен на пазара.

https://www.investor.bg/a/332-ikonomika-i-politika/287164-biser-petkov-raboteshtite-bedni-v-balgariya-sa-blizo-800-hilyadi

преди 33 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Зависи в кой регион на България живеят .  Такива заплати са в няколко града. В провинцията държат раята на 700 -800 лева месечно. Преди доста години съм работил за един такъв индивид . Всяка зима започваше да реже заплатите на целия персонал защото уж няма големи поръчки . Това трае от Октомври до месец Април .Тази схема я прилагаше години наред . В същото време си купуваше нови автомобили през 4 месеца. Като всеки един бе на стойност поне 80 000 евро. Работниците да му мислят. Всеки ден на работа по минимум 9 часа . Понякога и 11 -12 . Почивка само в неделя.   ;)

Аз това го прозрях още през 2000г.това при български работодател. При западните е малко по-добре, до момента в който не сложат българи в ръководството(човек на човека)

Разделяй и владей действа в пълна сила.

На едните плащат малко повече за да тъпчат другите.

преди 2 часа, Митко Вълчев написа:

Комуноидите действате с неверни твърдения, Запада цъфти и връзва.

Знаеш ли колко немци чакат да им се даде храна? На опашка наред с бежанците? Цъфтял бил Запада. Като не знаеш и не си живял на Запад само дрънкаш. Ела ти казвам, виж, усети как цъфти запада.

Същите тия примерно които бяха помагали и по време на корона.

Като ония родени през 2000 година ми обясняват как е било през 1970 година. 

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

Знаеш ли колко немци чакат да им се даде храна? На опашка наред с бежанците? Цъфтял бил Запада. Като не знаеш и не си живял на Запад само дрънкаш. Ела ти казвам, виж, усети как цъфти запада.

Същите тия примерно които бяха помагали и по време на корона.

Като ония родени през 2000 година ми обясняват как е било през 1970 година. 

Ти знаеш ли колко си тотал щета? Немците живеят по дълго, по богати, по свободно и по щастливо от руснаците, с огромна разлика в тяхна полза. Статистика, не малоумни комуноидни брътвежи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.