Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 10 часа, Gaming_Solutions написа:

Мисля вече стана ясно, че говорим за това, че Китай са назад технологично по производството на полупроводници и са назад с едно 4-5 години. Трудно ще настигнат САЩ/Тайван освен ако последните не спрат да се развиват (такива индикации няма), за това помага и факта, че ASML не доставят нови модерни литографски машини на Китай.

Ама те Китай си направиха тяхна литографска...

Изобщо китайците отвяха всички във всичко.

"Жълтата раса ще владее света..."

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 52 минути, Miusuka написа:

Ама те Китай си направиха тяхна литографска...

Изобщо китайците отвяха всички във всичко.

"Жълтата раса ще владее света..."

Алкохола те отвя отвсякъде като беден платен трол

преди 57 минути, nusho73 написа:

Защо избяга ,тъй хубаво спамиш и тролиш ? Бай Мехмед ли те намери и той ли, стана известен на село?

Изфъфли го на аудио за нищо не ставаш

преди 6 минути, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Алкохола те отвя отвсякъде като беден платен трол

Изфъфли го на аудио за нищо не ставаш

Шматка си и го доказваш,твоя идол знаеш ли изобщо какво е казал ? Откъде да знаеш спамер такъв ? Ти си животно затова онождаш козите на село.

787774012_1076522634739200_7572929576701

Ти показваш че си животно.

току-що, nusho73 написа:

Шматка си и го доказваш,твоя идол знаеш изобщо какво е казал ? Откъде да знаеш спамер такъв ? Ти си животно затова онождаш козите на село.

Малограмотен колко пъти ти казах да се запишеш на аудио искам да ми го изфъфлиш

преди 2 минути, nusho73 написа:

Бай Мехмед те е записал .

Алконал изфъфли го на аудио и затова не ставаш

Много искаш бе трол ,ти кога ще спреш да тролиш? И аз искам да спреш да спамиш ,обаче не спираш,животно

Ако спреш да тролиш, може да ти пратя 20 евро.

Ще имаш за пърцуца

Българи, понякога ми става жал за вас. Не отгоре, не като съдия. Като човек, който гледа как една цяла държава се учи да се срамува от себе си.

Гледам коментарите. Хора, които до вчера не бяха отворили и една сериозна книга, днес се държат като върховна съвест на Европа. Комплекс. Страх да не ги помислят за „изостанали“. И затова викат най-силно. Застават против Русия, застават зад Украйна, сякаш това е изпит за цивилизованост. А никой не пита простото: с какво Украйна помогна на България? Кажете ми. Не с лозунг. С факт.

Какво спечелихме ние? Кой завод ни отвори? Кой пазар ни даде? Коя граница ни защити? Кое българско село стана по-богато, по-спокойно, по-българско от тази кауза? Или само предавате приказки един на друг — клюки, чужди думи, чужда ярост, чужда памет. Простотия, облечена в морал.

Не сте чели старите книги. Не говоря само за Паисий. Говоря за онова, което стои преди шума. „Летописът от Плиска“. „Каменната книга на Омуртаг“. „Свитъкът на хан Кубрат“. „Законникът на хан Крум в пълния му вид“. „Златният кодекс на Преслав“. „Книгата на хан Аспарух“. „Свещената грамота на цар Симеон“. „Молитвеникът на Първото царство“. „Словото, писано преди да се научим да се срамуваме от името си“. Там не пише да мразиш единия и да целуваш ръка на другия, защото така е модерно. Там пише кой си, откъде идваш и защо народ без памет става слуга.

Жал ми е, като виждам как обръщате гръб на собствената си страна. Да, за Русия зная. И второто за Русия също зная. Не я правя на икона. Но не забравяйте и това: тя ни освободи. От какво? От робство, което беше счупило гръбнака на този народ с векове. Може да не ви харесва тонът днес. Може да мразите политиката ѝ. Но историята не се трие с хаштаг.

А Украйна? С какво ни освободи тя? С какво ни издигна? Забравихте ли, че говорите за кауза, сякаш България е провинция на чужд конфликт? Забравихте ли 2014-а? Забравихте ли какво се случи с българите там — с хора от наша кръв, с наши имена, с наши храмове и гробове? И пак продължавате. Пак ръкопляскате. Пак се правите, че не сте чули.

Говорите за добро и зло, а затваряте очи пред това, което не ви е удобно. Най-голямата държава на света не стана такава от лозунги. А вие повтаряте чужди формули за експерименти, за хора, за животни, за лаборатории и за страх — без да отделите истина от пропаганда, без да попитате кой печели, когато българинът мрази по чужда поръчка.

И после — „промяната“. Хора, вързани със Сорос. Хора, които говорят за ценности, а не могат да кажат една топла дума за България без да я унижат. Хора, които не мислят за този народ, не мислят за земята, не мислят за Бог. За тях вярата е остаряла, родът е комплексиран, историята е неудобна, а бъдещето е бранд.

Какво става с вас, българи?

Кога решихте, че да обичаш страната си е срам?

Кога решихте, че чуждата война е по-свята от собствените ви деца?

Кога решихте, че клюката е по-вярна от летописа?

Не ви казвам да мразите никого на сляпо. Казвам ви да спрете да предавате паметта си. Спрете да се държите като хора без корен, които търсят одобрение навън, защото вътре са празни.

България не е кулиса. България не е коментар. България не е чужда кауза.

Ако имате съвест — върнете се към книгите. Към гробовете. Към имената. Към Бога. Към това, което остава, когато модата на омразата мине.

Инак ще останете силни само в интернет. А слаби —

781867434_1036115049297658_3523833032612

Ем неук ем голям ,папагал

Основната част от официалните фигури, които стоят зад това публично говорене срещу Русия са доста добре заплатени американски подлоги. Особено гравитират около Нов български университет, Югозападен университет и Американски университет. Най-малкото... много добре знаем, че основните пари са у петроханци. Не случайно се случи и този протест срещу правителството на Росен Желязков преди една година. Никой умнокрасив не си зададе въпроса кой даде парите за озвучението, осветлението, сцена, песнички и прочее, всичко това нещо струва пари. Съвсем отделна тема е, за какво конкретно протестираш, при положение, че именно твоите хора бяха сред тия, дето продъниха бюджета. Защото на оня хомосексуалист от ПП-ДБ, дето ни беше финансов министър му идва дюшеш да приказва простотии от типа на "Кой разпореди това безобразие!", само дето той вдигайки пенсии и заплати основно допринесе за всичко това. Изобщо дори не коментирам купуването на прескъпа американска тенекия, дето струва майка си и баща си, американският втечнен газ на Кирчо Тъпото и прочее, дето дойдоха от джоба на българският данъкоплатец.
Колкото до Украйна, аз така и не вдявам, какво конкретно печели държавата от тая помощ!? Преди няколко месеца излязоха официалните цифри, бая помощ сме им харизали на тия боклуци, само не знам, кой по-конкретно ще ни компенсира за всичко това. Самият военен министър не смее да признае колко военна техника сме подарили на украинците. Колкото до платената помощ, май пак пунта мара ще се окаже цялата работа. Айде, съгласен съм, че част от парите от там, преминават през чешките ВПК-та, ама дори и да е така, това само показва колко евтина е нашата продукция щом чехите вместо да произвеждат от тях, те използват нас за да печелят от войната в Украйна. Нека да се уповаваме на официалните данни от министерството. Общата безвъзмездна помощ за периода 2022-2026 (т.е. до тук) възлиза на 1,28 милиарда евро, това включва хуманитарна, военно-промишлена, невоенни доставки и прочее. Под "военно-промишлена" явно се визират и ония прословути 100 БТР-а, които им подарихме. Така... Пак да подчертая, че самият тогавашен министър Атанас Запрянов каза в прав текст, че каквото сме дали на украинците било "военна тайна". Ти прави сметка, колко техника сме им харизали, щом дори не смее и да каже. Имаме някакви компенсации от Европейският съюз, които възлизат на 0,2 милиарда евро. Дълго време се въртеше мантрата, че Дания щяла да ни компенсира за военната помощ за Украйна, ама това дали е вярно. Едва ли. Явно, това е и причината Радев, да излезе и да каже "Спираме, да подаряваме вече!". Обаче тук става още по-забавно. Всеобщото мнение беше, че България и ВПК-тата са дръпнали яко от както е започнало СВО-то и сме изнасяли доста за Украйна. Оказа се, че това е лъжа за огромно съжаление. Пак според официалните данни на министерството излиза, че за периода 2022-2024, изнесеното оръжие за Украйна ни представлява... 2,5% от общият износ на ВПК-тата за същият период. 6,65 млрд евро ни е общият износ, а 0,16 млрд евро е този за Украйна. За 2022-ра не сме им продали абсолютно нищо. Данните за 2025-та не са излезли все още. Аз съм абсолютно "за" българските ВПК-та, да изнасят и за едните, и за другите. Това е бизнес, в края на краищата. Ама...

преди 6 часа, Бохемеца написа:

Услуги като ток, канализация, топлофикация и др. дойдоха по времето на комунизма. А сега де? К'во правим с тези факти? Слагаме усмихната емотиконка, или пускаме безмислен пост? Ако имаше залози в ЕфБет, щях да заложа на второто. Все пак на теб ти плащат за постове.

Имахме само една управляваща партия по конституция! При кое друго управление очакваш да са дошли изброените неща за този период? И всеки път питам как държавите без управляваща комунистически имат тези неща, но следва оглушителна тишина.

Никаква тишина няма, винаги задавам въпроса, а защо сега дори не можем да поддържаме построеното от социализма... и тишината идва от теб, но това не е изненада. Ти поначало си "тих" човек, когато дойдат неудобните въпроси.

Между другото, едно от много малко смислените неща, които може да видя по телевизията в днешно време...

преди 1 час, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Алконал изфъфли го на аудио и затова не ставаш

Трол къде си ? На бай Амет и Бай Мехмед краставиците ли береш?

преди 21 минути, parmobil написа:

Имахме само една управляваща партия по конституция! При кое друго управление очакваш да са дошли изброените неща за този период?

Ти проследи ли цялата дискусия? Май не.

преди 34 минути, nusho73 написа:

преди 9 минути, nusho73 написа:

Трол къде си ? На бай Амет и Бай Мехмед краставиците ли береш?

Малограмотник докога ще чакам да се снимаш

преди 1 минута, nusho73 написа:

Ти се снимай , простата мутра ще ти пратя 20 евро и се усмихни да ти видя зъбките ,ченетата 100 годишен дъртанян

Я първо снимай 20 евра пиянка да ги видя бързо

Умния Костовист пак ни размазва с факти и аргументи. Направо сме като препарирани от неговите постове...

😆😆😆

преди 1 минута, nusho73 написа:

Нали казвам мога ти снимам среден пръст за 20 ще чакаш ,знам че ни си виждал,но няма и да видиш

Пиянка 20 цента не си виждал на цяло. Иначе щял да ми пращал. Задклавиатурна карикатура

току-що, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Пиянка 20 цента не си виждал на цяло. Иначе щял да ми пращал. Задклавиатурна карикатура

Влачи бе трол ,да си спомниш че иманме лев.

bulgarian-banknotes-bulgarianlev-bills-5

преди 7 минути, Бохемеца написа:

Ти проследи ли цялата дискусия? Май не.

Всеки път ни обяснявате, че комунистите ни построили, нали така? И аз просто посочвам, че никой друг нямаше възможност да управлява и да строи в соц-лагера.

И затова посочвам, че в страните без такава партия също са строили. Значи комунистическа партия не е задължително условие. А вие се произнасяте, че без БПК щяхме да сме в първобитнообщинния строй.

току-що, nusho73 написа:

Влачи бе трол ,да си спомниш че иманме лев.

bulgarian-banknotes-bulgarianlev-bills-5

Снимки на левчета от нета. Бахти задклавиатурната карикатура.

преди 3 минути, parmobil написа:

Всеки път ни обяснявате, че комунистите ни построили, нали така? И аз просто посочвам, че никой друг нямаше възможност да управлява и да строи.

И затова посочвам, че в страните без такава партия също са строили. Значи комунистическа партия не е задължително условие. А ви се произнасяте, че без БПК щяхме да сме в първобитнообщинния строй.

А парите с които строиха бяха от лошия запад. Бахти пародията от тия малограмотници

преди 1 минута, parmobil написа:

Всеки път ни обяснявате, че комунистите ни построили, нали така? И аз просто посочвам, че никой друг нямаше възможност да управлява и да строи.

И затова посочвам, че в страните без такава партия също са строили. Значи комунистическа партия не е задължително условие. А ви се произнасяте, че без БПК щяхме да сме в първобитнообщинния строй.

Логиката е добра ,но се сещам за контра и не мога да се сдържа ,вече когато 35г има различни партии защо не се строи масово / индистриализираме ? Не казвам ,че няма построено за този период ,но е малко за 35г имам предвид пътищата ни ,инфраструктура и предприятия.

преди 6 минути, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Снимки на левчета от нета. Бахти задклавиатурната карикатура.

Ти си бил голямо ла@но, ко ми плачеш представи си че евро мога да ти снимам обаче не сме в детската градина . Набий си кухата кратуна и не хвали защото си гол и бос.

преди 5 минути, акад. проф. д.н. Иванов написа:

А парите с които строиха бяха от лошия запад. Бахти пародията от тия малограмотници

Тц заводите които са ги строили са били с помоща от СССР ,на запада тогава не му е пукало за нас че да ни дава пари да строим заводи от които продукцията да изнасяме в СИВ.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Логиката е добра ,но се сещам за контра и не мога да се сдържа ,вече когато 35г има различни партии защо не се строи масово / индистриализираме ? Не казвам ,че няма построено за този период ,но е малко за 35г имам предвид пътищата ни ,инфраструктура и предприятия.

Строи се каквото трябва и каквото е необходимо.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.