Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 4 минути, novaki написа:

щом е некадърно ВУЗ защо го признаваха в цяла европа а сега СУ е на равнището на третия свят

Никой никога не го е признавал. СУ Климент Охридски май е в топ 1000 на учебните заведения по света. Останалите дори не са на радара.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Никой никога не го е признавал. 

Аз им се чудя и за още нещо

Как така образованието на уж космическо ниво, уж със 100%ва грамотност па изведнъж усъмнахме през 1989та с хиляди ромове, които не могат да пишат и да четат?

преди 4 минути, Гражданин написа:

Как така образованието на уж космическо ниво, уж със 100%ва грамотност па изведнъж усъмнахме през 1989та с хиляди ромове, които не могат да пишат и да четат?

Кой това? Сегашните неграмотни ли? Не знаят кой е Пейо Яворов, а какво остава да знаят кой е Наджаков.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Георги_Наджаков

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Кой това? Сегашните неграмотни ли? Не знаят кой е Пейо Яворов, а какво остава да знаят кой е Наджаков.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Георги_Наджаков

Не, питам за тогавашната грамотност. Как тъй от 100%ва грамотност, ромовете изведнъж осъмнаха неграмотни 1989-та? НалЕ беше космическо чудо образованието ни? Всеки уж грамотен, даже и да е ром. Нещо май не е било тъй както го описвате с това космическо образование. И лелите и чичаците дето по соца са завършили и пишат във фейсбук, що показват такава масова неграмотност? Как тъй започваш да губиш елементарна езикова култура и да правиш фрапиращи правописни грешки па уж си получил от най-доброто образование някога? 

преди 10 минути, Гражданин написа:

На кои специалности са признавали тапиите от времето на цоца в други държави освен от цоциалистическия блок?

на прима виста ти казвам медицина знаеш ли 90-91 година колко народ избяга на запад

преди 10 минути, Гражданин написа:

Не знам тия митове дето ги разпъва Киро Брейка. Баш неграмотниците се обаждат за наука. Образованието ни никога не е признавано по света. Дори кирлива бележка че си електричар не я признават в USA. Никога не са ни признавали.

Медицина не знам, ама техническите ни специалности бяха марксизъм и история на техниката.

преди 12 минути, IvanKirov написа:

Никой никога не го е признавал. СУ Климент Охридски май е в топ 1000 на учебните заведения по света. Останалите дори не са на радара.

Ако не го признаваха защо маса инженери и лекари ги взеха на работа в европа

преди 4 минути, Гражданин написа:

Не, питам за тогавашната грамотност. Как тъй от 100%ва грамотност, ромовете изведнъж осъмнаха неграмотни 1989-та? НалЕ беше космическо чудо образованието ни? Всеки уж грамотен, даже и да е ром. Нещо май не е било тъй както го описвате с това космическо образование. И лелите и чичаците дето по соца са завършили и пишат във фейсбук, що показват такава масова неграмотност? Как тъй започваш да губиш елементарна езикова култура и да правиш фрапиращи правописни грешки па уж си получил от най-доброто образование някога? 

Ромите, както и сега не са ходили на училище. Какво да ги мисля ромите? Да са ходили на училище.

преди 4 часа, Hristo52 написа:

Ами драги зрители, разберете един път за винаги, че това не е НАШЕТО време, след 10 ноември е ВАШЕТО време.....

След като преди 10 ноември е било ТВОЕТО време и е било "мед и масло", защо така си се радвал, че най-накрая е рухнало. Мисля, че тази снимка говори какво са мислили хората за цоциализЪма.

prehodbg.png

преди 1 минута, БаалБек написа:

След като преди 10 ноември е било ТВОЕТО време и е било "мед и масло", защо така си се радвал, че най-накрая е рухнало. Мисля, че тази снимка говори какво са мислили хората за цоциализЪма.

prehodbg.png

Шайка лумпени, купени от САЩ. Клакьори на властта. Тълпа.

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Образованието ни никога не е признавано по света

А тогава защо в Европа взимаха Българските лекари инженери др

преди 5 минути, shishmanovp861 написа:

Защото обещанията бяха,че ще заживеем като американците.Даже изчислиха,че 2020г. настигаме запада.Нищо подобно.

Е, как бе. Настигнахме САЩ. Бронкс, Харлем е 100 процента като България. Детройт също. Кливланд.

0688168b6e056ec5e022dca9ac09dd26.jpg

преди 3 минути, novaki написа:

Ако не го признаваха защо маса инженери и лекари ги взеха на работа в европа

Мене лично ми искат сертификати. Дипломата ми я признават колкото за стаж.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Шайка лумпени, купени от САЩ. Клакьори.

Шайка лумпени сте вие. Нормалните хора не щат роднина - милиционер, роднина - милиционер, роднина - милиционер

току-що, IvanKirov написа:

Мене лично ми искат сертификати.

какви сертификати

преди 1 минута, novaki написа:

какви сертификати

Явявам се пред американски университети, да доказвам владеене на разни технологии с които работя. БГ дипломата ми важи само и единствено като играем за някоя БГ поръчка.

преди 8 минути, IvanKirov написа:

ама техническите ни специалности бяха марксизъм и история на техниката.

Не е точно така. Още 90-та, като превзехме университетите, изчезнаха дисциплини, като "История на БКП", "Философия" и още други - вече не помня. Помня само, че дакслята по БКП ядоха голям дърмон и не смееха да излязат от панелките си

преди 5 минути, novaki написа:

А тогава защо в Европа взимаха Българските лекари инженери др

Не без някои условия! Допълнителни преравнителни изпити, легализации, курсове. И не само в Европа

Никой, никога не е признавал какъвто и да е сертификационен дикумент, издаден в комунистическа кочина, безусловно

Аз лично наследих лекции, предподавани преди 10 г. за същата специалност, по соца. 1 към 1 бяха с нашите, учех от 10-годишните лекции, да не давам пари да преснимам.

Образованието ни е почти откъснато от реалността. В Германия ИЗИСКВАТ да идваш от реалния бизнес, преди да учиш студентите. Тука обратно - имат го за конфликт на интереси.

5 години изгубено за мен време. После почнах да уча реално, в частния бизнес, който "Възрожденци" страшно искат да удушат, след като ограбят.

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Ромите, както и сега не са ходили на училище. Какво да ги мисля ромите? Да са ходили на училище.

И как така не са ходили на училище в това тъй високоразвито общество на най-победния и светъл строй? Нали бедността и необразоваността бяха изкоренени на 100%-та? Къде е прасето да покаже статисктиките как всички са били грамотни? 

Аз лично наследих лекции, предподавани преди 10 г. за същата специалност, по соца. 1 към 1 бяха с нашите, учех от 10-годишните лекции, да не давам пари да преснимам.

Образованието ни е почти откъснато от реалността. В Германия ИЗИСКВАТ да идваш от реалния бизнес, преди да учиш студентите. Тука обратно - имат го за конфликт на интереси.

5 години изгубено за мен време. После почнах да уча реално, в частния бизнес, който "Възрожденци" страшно искат да удушат, след като ограбят.

Няма такова нещо за Германия. Тъпи са като галоши. В 10 клас ли беше, 11 клас ли, учеха лице на окръжност, разбира се имат книга. Която е записана всички формули за лица на фигури. Допуска се така да се яви на класно, матура и изпит с тая книга. Както и с калкулатор.

За БАН-ските старчоци - времето е спряло преди век, блъскат само безкрайни формули, и искаха да ги извеждаме. Приписване на протоколи от упражнения. Учене на някви отвлечени теории, на 1000 човека на един ако му се наложи това, на останалите е плява и пълнеж.

Заблуда е, че техническите ни дипломи ги признава някой. Признават стаж в реални фирми, тука дори сме по-добри от западняците.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Няма такова нещо за Германия. Тъпи са като галоши.

Вярно е това. Ама имат традиции, и си купуват такива като нас, да им работят.

Вярно е това. Ама имат традиции, и си купуват такива като нас, да им работят.

Мързи ги да берат краставици или ягоди. Извикаха румънците и българите. Арабелите и людете от Африка са за разплод. Защото немски мъже са г.ейове предимно или не умеят да работят с инструмента.

преди 2 минути, shishmanovp861 написа:

Учих висша математика от соц учебник.Беше по-добре написан от сегашните.

И закво ти е тая математика? Да увиеш някоя тел като интеграл, да си извадиш шапката от някоя дупка? Бадева се блъсках първите 2 години, почти нищо не помня от тия математики. Не са ми трябвали.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Мързи ги да берат краставици или ягоди. Извикаха румънците и българите. Арабелите са за разплод.

Не е вярно, тонове код работи, който съм написал за техни проекти. Не съм брал домати.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

И закво ти е тая математика? Да увиеш някоя тел като интеграл, да си извадиш шапката от някоя дупка? Бадева се блъсках първите 2 години, почти нищо не помня от тия математики. Не са ми трябвали.

Има науки където няма разлика.Химията също.Учеше се от руски учебници.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.