Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Това е онанизма.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 13 минути, Митко Вълчев написа:

В темата за войната в Украйна, стигнахме до консенсус, че в Раша сте повече и по яки. Имате многоетажни клубове в големите градове. Само се вардете,че много СПИН баце.

Виж маймунската шарка къде има. А и СПИНЪТ идва от САЩ. Както и испанския грип. Корона също. 

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Виж маймунската шарка къде има. А и СПИНЪТ идва от САЩ. Както и испанския грип. Корона също. 

Бате. Смени си източниците. И трите ти твърдения са тотална глупост. Четирите де.

преди 9 часа, IvanKirov написа:
преди 9 часа, нушо написа:

И какво от това ? Мен са ме кръщавали тайно ,тогава е било така ,криеш се и живота си върви...Ти кой набор си ако не е тайна?

Криеш се ама ако те набарат - и за по-малко пращат в Белене.

Нтцъ - нито се криеш, нито те пращат в Белене. Няма никакъв начин, църквата да се скрие. Тя си е там. Просто си стои. Поповете си работят. Има и друг персонал. Аз съм кръстен в църква.

Ало, с какво се занимава в момента момчето - клевети ли клевети. Лъжа след лъжа, лъжа след лъжа за социализма. И няма никакви спирачки (за срам да не говорим). Доказателства човек като му даде, пуска нова издънка в нова посока.

Ако работеше доносник на комунистическия  доноснически комбайн да са те направили ударник. Направо герой на социалистичесия труд.

току-що, gringos написа:

Нтцъ - нито се криеш, нито те пращат в Белене. Няма никакъв начин, църквата да се скрие. Тя си е там. Просто си стои. Поповете си работят. Има и друг персонал. Аз съм кръстен в църква.

Ало, с какво се занимава в момента момчето - клевети ли клевети. Лъжа след лъжа, лъжа след лъжа за социализма. И няма никакви спирачки (за срам да не говорим). Доказателства човек като му даде, пуска нова издънка в нова посока.

Ако работеше доносник на комунистическия  доноснически комбайн да са те направили ударник. Направо герой на социалистичесия труд.

Пич, не вкарваха в затвора. Да. Само ти спираше кариерното развитие. Ставаше неблагонадежден. Кръщавани сме, ама тайно все едно е нещо лошо. Тъпите рашисти направиха българина атеист.

преди 2 минути, gringos написа:

Дядо ми имал партийна книжка. Затуй беше тоя чанч. Залъгали го като млад, подвел се. После псуваше комунистите, ама няма излизане от Партията. Прочети 1984 на Оруел. Най са гърчили партийците. Дом на мъртвеца строяха точно за такива като дядо ми, дори му помня комунистическото опело, нещо като сегашния граждански брак. Замества църковното опело. Голямо провинение е било партиец да го опеят в черква. Питаш ли кво е на роднините му, особено по-възрастните. После тайно го опяваха на гроба.

преди 2 минути, gringos написа:

Кое е лъжа? Режим на тока - вярно. Празни магазини - вярно. Стреляне по границите, Белене, немотия... Каторжен принудителен труд по 2-3 години... Кое не е вярно?

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

испанския грип. 

Чупиш тъпомера днес. :lol6:

Всъщност, почвам да се чудя дали просто не тролиш, невероятно е някой да бълва такива тъпотии като теб. 

преди 8 минути, N1K17Y написа:

Чупиш тъпомера днес. :lol6:

Всъщност, почвам да се чудя дали просто не тролиш, невероятно е някой да бълва такива тъпотии като теб. 

Blow Your Mind Wow GIF by mi Posicionamiento Web

Мирогледът ти е малък.

https://www.vesti.bg/sviat/pandemiiata-prevyrnala-se-v-edno-ot-naj-smyrtonosnite-bedstviia-v-istoriiata-6134896

Болестта била пренесена в Европа от американските войници, участвали в Първата световна война. През април и май заразата обхванала Англия, Франция, Испания и Италия. Предполага се, че около две трети от френските и половината от английските войници били заразени. По това време грипът все още не бил особено смъртоносен, а симптомите най-често отшумявали за около три дни.

преди 8 часа, нушо написа:
преди 8 часа, Beemo написа:

Къде я тази надница?!?!!?!?!

Да не е било, 1.80 ?

На село ,балиране на слама и бяхме на процент да не казвам че до 20 лева съм стигал.

В пограничните райони около Годеч, в селата постоянно много хора ходеха да пластят и да товарят бали. Изкарваха се доста пари. И аз бях един път за седмица.

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Blow Your Mind Wow GIF by mi Posicionamiento Web

Мирогледът ти е малък.

https://www.vesti.bg/sviat/pandemiiata-prevyrnala-se-v-edno-ot-naj-smyrtonosnite-bedstviia-v-istoriiata-6134896

Болестта била пренесена в Европа от американските войници, участвали в Първата световна война. През април и май заразата обхванала Англия, Франция, Испания и Италия. Предполага се, че около две трети от френските и половината от английските войници били заразени. По това време грипът все още не бил особено смъртоносен, а симптомите най-често отшумявали за около три дни.

Е ако ще ползваме тази логика, короната как я изкара, че пак е от САЩ ? Не може да си я мениш, както ти изнася ;) 

преди 15 минути, IvanKirov написа:
преди 22 минути, gringos написа:

Дядо ми имал партийна книжка. Затуй беше тоя чанч. Залъгали го като млад, подвел се. После псуваше комунистите, ама няма излизане от Партията. Прочети 1984 на Оруел. Най са гърчили партийците. Дом на мъртвеца строяха точно за такива като дядо ми, дори му помня комунистическото опело, нещо като сегашния граждански брак. Замества църковното опело. Голямо провинение е било партиец да го опеят в черква. Питаш ли кво е на роднините му, особено по-възрастните. После тайно го опяваха на гроба.

Тва го разбрах, че и майка ти и дядо ти са били членове на БКП. Е моите не бяха. Така че е ясно от къде си наследил комсомолския плам в очите да клеветиш другарчетата - от дядо и мама.

А и тва че продължаваш най-безсрамно да лъготиш, не е хубаво - най-вече за тебе. Ако си член на БКП имаш много привилегии. Но беше трудно да те приемата в партията. Мнозина се натискаха, но не ги взимаха. А да си искал да излезеш и да не те пуснат - аре моля ти се!

Оруел съм го чел, да ти кажа. Там се разправя за Англия.

Но ставаше въпрос, ако си спомняш, че ако си кръстен в църква, можело да идеш в Белене. А що църквите си работеха? Никой не ги закачаше.

Относно новото пет, което подигаш - членовете на партията ги копаха не с кръстове а с други символи - мисля че бяха петолъчки.

На тия които не бяха членове на партията, се слагаха кръстове. Не е имло никакво Белене - що за глупости, как ти ги ражда главата? Та даже и от първо лице ги разправяш тия работи, се едно си бил свидетел.

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Е ако ще ползваме тази логика, короната как я изкара, че пак е от САЩ ? Не може да си я мениш, както ти изнася ;) 

Внесен е от САЩ за военните игри или олимпиада в Ухан. Октомври месец 2019.

преди 25 минути, IvanKirov написа:
преди 32 минути, gringos написа:

Кое е лъжа? Режим на тока - вярно. Празни магазини - вярно. Стреляне по границите, Белене, немотия... Каторжен принудителен труд по 2-3 години... Кое не е вярно?

Всичко всичко. Всичко от това което дърдориш не е верно. Не ми се вярва да имаш и диплома за инженер. Бил си най-много тройкаджия по математика в шести клас. Сега не се сещаш, че ако искаш да убедиш другите, трябва да признаеш, когато ти дават ясни и сигурни аргументи. Ако си се закотвил като магаре на мост - значи си си магаре.

преди 13 минути, gringos написа:

Тва го разбрах, че и майка ти и дядо ти са били членове на БКП.

Само дядо ми.

А и тва че продължаваш най-безсрамно да лъготиш, не е хубаво - най-вече за тебе. Ако си член на БКП имаш много привилегии. Но беше трудно да те приемата в партията. Мнозина се натискаха, но не ги взимаха. А да си искал да излезеш и да не те пуснат - аре моля ти се!

Еми излизането се считаше за предателство. Не съм живял техния живот, те са знаели по-добре. Дори до комсомолец не добутах, закриха го преди мене.

Но ставаше въпрос, ако си спомняш, че ако си кръстен в църква, можело да идеш в Белене. А що църквите си работеха? Никой не ги закачаше.

До ден днешен помня, кръстиха ме в нас, с пералнята. Криехме се. Бабите ходеха на църква. Лично помня, овикаха една съученичка, закарали я техните за Великден. Даскалицата направи театъра тъй, че да ѝ се подиграваме.

преди 14 минути, gringos написа:

Относно новото пет, което подигаш - членовете на партията ги копаха не с кръстове а с други символи - мисля че бяха петолъчки.

Кръстове няма със сигурност, за петолъчка не знам. Възможно е.

преди 15 минути, gringos написа:

На тия които не бяха членове на партията, се слагаха кръстове. Не е имло никакво Белене - що за глупости, как ти ги ражда главата? Та даже и от първо лице ги разправяш тия работи, се едно си бил свидетел.

Аз не съм се натискал да се черкувам, считах го за изостанало, и дося съм атеист. Майка ми са я натискали, щото погребала баща си в църква.

преди 9 часа, IvanKirov написа:
преди 9 часа, Beemo написа:

Пълна простотия. Бригади за лук, грозде, моркови ... Търбушене на чушки. НОРМИ. Ако не ги изпълниш - мъмрене и намаляване на поведението. Говоря за деца, на 12 - 13 години. Пари - уй.

Най - трудолюбивите, се изкарваха пред училището и получаваха жадуваната - космическа награда - книга, на някой партиец.

Точно тъй беше.

Тебе, с кои книги от някой партиец те наградиха? През 1992ра, нали така?

преди 9 минути, gringos написа:

Всичко всичко. Всичко от това което дърдориш не е верно. Не ми се вярва да имаш и диплома за инженер. Бил си най-много тройкаджия по математика в шести клас. Сега не се сещаш, че ако искаш да убедиш другите, трябва да признаеш, когато ти дават ясни и сигурни аргументи. Ако си се закотвил като магаре на мост - значи си си магаре.

Ама кажи кое не е верно! БИдейки тотално неук и както се вижда и некадърен (щом пищиш по соца)...

Нямаш правото да ми оценяваш дипломата, и тя е най-малкото. Редовно ме натискат да им нося международни сертификати. Не си ми на нивото.

преди 1 минута, gringos написа:

Не съм награждаван. Клинчих от соц простотиите, 6-7 клас ме завари демокрацията.

преди 3 минути, IvanKirov написа:
преди 4 минути, gringos написа:

Не съм награждаван. Клинчих от соц простотиите, 6-7 клас ме завари демокрацията.

АЗ имам МАЙСТОРЪТ И МАРГАРИТА на Булгаков - "ЗА отличен успех и много добри спортни постижения през уч. 1980/81 год."

Имам и Пеньо Пенев - пак по същата линия. Кой от двамата е партиец?

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Нямаш правото да ми оценяваш дипломата, и тя е най-малкото.

Кой ти даде диплома?

преди 8 минути, gringos написа:

АЗ имам МАЙСТОРЪТ И МАРГАРИТА на Булгаков - "ЗА отличен успех и много добри спортни постижения през уч. 1980/81 год."

Имам и Пеньо Пенев - пак по същата линия. Кой от двамата е партиец?

Кой ти даде диплома?

Ректорът на унито. Каквато ти няма да видиш.

преди 19 минути, gringos написа:

"Как да се пенсионираш, на 44" се казва книгата. На партиеца Beemo. 

Вие си четете - "Как да ми замръзне тиквата, в 1978" . Другата е - "Какъв съм некадърник, какво ще правя, без вуйчо - партиен" .

пп Отписах се отдавна, от темата. Престани да ме цитираш. Знам ви всичките приоми.

преди 8 часа, AAUUXX написа:
преди 9 часа, Beemo написа:

Какъв устав - какви пет лева? Аз им казвам - ей хора, тук съм насила. Не искам - те викат - ми няма начин...

Беше ми попаднала "черната" Linus bible - направих си една карта/хак, за телефоните - булфон, или нещо такова бяха. 

Само стоях и чаках, някой да дойде, да си зарежда. На една - трета, от цената.

По соц времето нямаше булфони, ни мобифони, ползваха се телефони с шайба стационарни при ротния или началник щаба.

И службата беше над 700 дена, не над 500.

преди 8 минути, Beemo написа:

Престани да ме цитираш.

Немам спомен, да съм говорил с тебе.

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Ректорът на унито. Каквато ти няма да видиш.

Да,но има диплома за спасител а ти нямаш. На. И е гледал как тренират световните ни шампиони по борба.

преди 18 минути, IvanKirov написа:
преди 26 минути, gringos написа:

Кой ти даде диплома?

Ректорът на унито

Неясно се изразяваш като че ли - сигурен ли си, че имаш диплома или и тая е като оная?

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Да,но има диплома за спасител а ти нямаш. На. И е гледал как тренират световните ни шампиони по борба.

Имам си 10 пъти по-доходно занимание от спасител. Щото те зимата не са и ангажирани.

преди 3 минути, gringos написа:

Неясно се изразяваш като че ли - сигурен ли си, че имаш диплома или и тая е като оная?

Аз на неуки клошари няма какво да се обяснявам.

Все едно професор Ричард Улф да ми се обяснява, кой му дал дипломите... Твойта работа същата.

преди 2 минути, IvanKirov написа:
преди 3 минути, gringos написа:

Аз на неуки клошари няма какво да се обяснявам.

Няма ли?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.