Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 7 минути, gringos написа:

И службата беше над 700 дена, не над 500.

Немам спомен, да съм говорил с тебе.

Спри халюциногена.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 минути, gringos написа:

Няма ли?

Ми преди малко искаше да си снимам дипломата. Къв си ти! На петела долната джука.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Тоя е дърт. По тяхно време е била верно две години.

Говорех, за следващото изречение...

преди 7 минути, IvanKirov написа:
преди 10 минути, gringos написа:

Няма ли?

Ми преди малко искаше да си снимам дипломата.

Моля? Кво съм бил искал?

Как сте със паметта, другарю индженер?

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Тоя е дърт. По тяхно време е била верно две години.

До кое време е била две години?

преди 4 минути, gringos написа:

Моля? Кво съм бил искал?

Цитат

Не ми се вярва да имаш и диплома за инженер. Бил си най-много тройкаджия по математика в шести клас.

Ако почна да се доказвам на всяка червена чутура - де ще му излезе краят?

преди 7 минути, gringos написа:

Моля? Кво съм бил искал?

Набор 72 служи година и половина. Първите.

преди 1 час, IvanKirov написа:
преди 1 час, gringos написа:

Тва го разбрах, че и майка ти и дядо ти са били членове на БКП.

Само дядо ми.

Бе разправяше нещо, че на майка ти са й късали досието по партийна линия. Не разбрах кво точно искаш да кажеш, ама партийна линия си е партийна линия.

преди 2 минути, gringos написа:

Бе разправяше нещо, че на майка ти са й късали досието по партийна линия. Не разбрах кво точно искаш да кажеш, ама партийна линия си е партийна линия.

Майка ми не е партийка. Червените изверги тормозят поколението на който не им е фанатик. До внуци са тормозели, все едно че са виновни с нещо.

преди 1 час, JKirilov написа:

Нищо не става от вас форумни писачи, на избори не гласувате

Ти гласуваш ли?

преди 36 минути, Митко Вълчев написа:
преди 44 минути, gringos написа:

Набор 72 служи година и половина. Първите.

Това май е след 89та?

преди 52 минути, IvanKirov написа:

Все едно професор Ричард Улф да ми се обяснява, кой му дал дипломите... Твойта работа същата.

В смисъл, че аз съм професор ли?

“““

преди 39 минути, IvanKirov написа:

Моля? Кво съм бил искал?

Цитат

Не ми се вярва да имаш и диплома за инженер. Бил си най-много тройкаджия по математика в шести клас.

Ако почна да се доказвам на всяка червена чутура - де ще му излезе краят?

...

преди 48 минути, IvanKirov написа:
преди 50 минути, gringos написа:

Няма ли?

Ми преди малко искаше да си снимам дипломата.

Моля? Кво съм бил искал?

преди 1 час, gringos написа:

В смисъл, че аз съм професор ли?

В смисъл, че си гопник.

преди 31 минути, attj написа:

Слави и хората му, както винаги са номер 1. 😁

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

И по темата, няма вече детски предавания по телевизията. Няма детски български филмчета.

Няма детски български песни.

😁

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

И по темата, няма вече детски предавания по телевизията. Няма детски български филмчета.

😁

Maй живеете в някаква паралелна вселена. Израсъл съм на ТВ Юность. Първа програма почва от следобед, по едно време се появи и втора, едвам я ловяхме, че със стайна антена далеч от града. Петък новините вечерта бяха на руски, предаване Время. И руски филм. Бяха пуснали вечния филм по втора, "Космос" на Карл Сейгън. Понеже един ТВ за семейство - спираха ми го, нашите гледаха оня козел Кеворкян, с тъпата му, соц политика.

Сегашните деца са 100 пъти по-облагодетелствани, откъм забавления. Дори нямат нужда от скапана телевизия, фрашкана с истерични реклами. Сънувал съм компютър Правец, какво ли ще е да имам такъв у дома. Естествено, по соца дето всички равни, не можех и да си мечтая за личен компютър.

Ако още бяхме по соца сигурно като кубинците и корейците, нали, радват се на комунизъм. Само преди 15 г. в Куба направо им беше забранено да притежават компютър. В Сев. Корея решили проблема кардинално. Нямат нет, в 21 век нямат Интернет.

Те до това водят червени байраци. До средновековие.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

😁

Във някаква алтернативна реалност, социализмът е бил патриотичен , а не продажнически към североизточната империя строй.

току-що, Митко Вълчев написа:

социализмът е бил патриотичен

Именно патриотичния Георги Димитров и котерията му, откъснаха Македония от снагата на БГ. Интернационалните интереси били по-важни от народните.

преди 2 часа, attj написа:

Маргарит и Маргарита гледал си нали, евем ви и соца, евем ви и морала.

току-що, IvanKirov написа:

Именно патриотичния Георги Димитров и котерията му, откъснаха Македония от снагата на БГ. Интернационалните интереси били по-важни от народните.

Русопродажна измет. Какво да очакваш. 

преди 23 минути, Митко Вълчев написа:

Русопродажна измет. Какво да очакваш. 

Бай Тодор е напирал да ни прави 16-та република на СССР. Да ставаме задунайска губерния. Направо са харизвали земята на дедите ни, на тепсия. И са ни нещяли, Брежнев е отказал.

На хленчещите по соца да им връчват една кирка, и да копаят тунела под Шипка! Както те са ни юркали да копаем Софийско море.

Баси напълнили целия форум с такива теми. И то все келеши дето не го помнят лично, ами слушат селски хитреци като Киро Брейка, който ги залъгва за някой лев.

knendrju написа:
Цитат

За времето на правешкия полуграмотен сатрап ли бленувате?1980 г. един цветен телевизор струваше 2500 лв.-1 г. доход на човек с висше образование, B-Max видео - 3600 лв.,транзистор VEF /руско чудо/-250 лв., долнопробни дънки - 70 лв.,шушлеково яке - 60 до 100 лв. и т.н.Радиокасетофони не се продаваха/само на черно-500-1000 лв/.На всичко отгоре за да ги купиш трябва да получиш бележка от "партийния", или да се записваш и спиш пред магазина с денонощия.Имате родители, баби и дядовци-питайте.Не важи за деца на лидери на бкп.Когато ние се чудехме как да намерим $ и кой да ни купи нещо от Кореком/магазини за чужденци/ кумунягите имаха всичко.Диктатурата на пролетариата значеше заплата за човек с висше образувание от 120 до 220 лв., а за работници 300-800 лв.За това ли мечтаят някои от вас, стоейки пред компютрите?А за да стигнеш в населено място на по- малко от 30 км от границата трябва да подаваш молба в милицията за точната дата.Ако нямаш там роднини - няма т.н. открит лист.За това ли мечтаете- да издържате 200000 - дна армия, 100000-дна милиция и още толкова тайни ченгета - всички те с най-високи заплати и пенсии, пенсиониращи се на 40 г възраст.Или желаете която радиостанция да пусните/3 на брой/ от сутрин до вечер да слушате , че Американците се очаква всеки момент да ни нападнат, но ссср ни пази.А знаете ли какво ни струва всичко това?През ден от Варна тръгваше ферибот със 110 вагона храни към Сибир, а насам идваше с прокат, за да работи това чудо на чудесата -комбината Кремиковци.Всичкият уран ,който имахме в източните Родопи на стойност 180 - 200 МИЛИАРДА $ отиде пак там, за да ни пазят от мръсния капилализъм.Накрая дойде чичко РЕЙГЪН , каза им че ще ги доведе до ПРОСЕШКА ТОЯГА /това е буквалната му фраза/ и го направи, въпреки че и сибирските мужици вече знаеха ,че експеримента им е приключил.Идва краят рентиерите-руснаци и араби.Това ,че си се родил върху нефт и газ ,а не можеш да произведеш дори нормални тенджери и лъжици, не значи че имаш право да изнудваш нормалния свят. Живяха като царе на гърба ни с щик във врата ни.А сега когато имате право на избор допускате да ви яхат децата и внуците им.Стига толкова, че то край няма.

Цитат

Няма да споря с теб.Около 1985 година.Купихме си съветски цветен телевизор.Темп 714Д.870 лв.Къде си ги гледал тези телевизори по 2500 лв?

преди 17 минути, IvanKirov написа:

Бай Тодор е напирал да ни прави 16-та република на СССР. Да ставаме задунайска губерния. Направо са харизвали земята на дедите ни, на тепсия. И са ни нещяли, Брежнев е отказал.

На хленчещите по соца да им връчват една кирка, и да копаят тунела под Шипка! Както те са ни юркали да копаем Софийско море.

Баси напълнили целия форум с такива теми. И то все келеши дето не го помнят лично, ами слушат селски хитреци като Киро Брейка, който ги залъгва за някой лев.

Спри се вече, било каквото било.Не виждаш че сега работата отива на изуй гащи.И сме по зле,и ще става и по зле.Нали видя какво направиха и некомунистите.

преди 2 минути, нушо написа:

Спри се вече, било каквото било.Не виждаш че сега работата отива на изуй гащи.И сме по зле,и ще става и по зле.Нали видя какво направиха и некомунистите.

Зле сте вие дето ви мързи да учите, или сте природно тъпи. Мене сега си ми е добре.

Пукай се от злоба, "морален" комунисте. Не може да търпите някой да е по-добре от вас, заради ума и занаята си.

преди 53 минути, Митко Вълчев написа:

Във някаква алтернативна реалност, социализмът е бил патриотичен , а не продажнически към североизточната империя строй.

Вие живеете в някаква алтернативна реалност. Червейна дупка.

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

След 80- 90години това, което наричат [[<<демокрация>>]] ни

донесе мутрите, чалгията, борците, кражбите на чистачките , касетофоните от колите на хората, циганизация, разграбване на държавните предприятия, затриване на селското стопанство, на образованието и всеки един сектор в държавата, безработица, плащането, за да не работиш, блиндирани жилища, врати с метални решетки, кражби и убийства всеки ден, на всеки час и то за 1 компот, изнасилване на нашите баби и дядовци в домовете им, които са се трудили, отгледали цели 3 поколения българи.

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Донеси ни над 1000 партии една част от които смучат от бюджета, от парите на хората, принудени да плащат високи данъци, такси, акцизи, глоби, лихви и какво ли не, както и държавните служители, на хранилка които са. 

🇧🇬🇧🇬🇧🇬
Наричаща се сграда парламент, който постоянно нагажда, урежда някакви законите по интересите на управляващите, на дупетатите, също така ни донеси коли и дрехи втора употреба, мръсен въздух причинен от горенете на боклуците на Италия, България освен като турски кенеф, вече могат да я изрисуват и като депо за отпадъци, на пазара има хранителни продукти със съмнително и дори опасно качество, имитиращ продукти и на всичко отгоре на големи цени. 

Гордостта бе, гордостта на соц индустрията ви, светая светих на правешкия каскет. Щеше да прави село Правец на столица, да строи компютрите на СИВ.

Хем народен враг, хем им движи прогреса. Не можете да търпите кадърни хора, и това е! Вместо да го изтипосате на мястото на баш предателя, дето подари Македония, вие го натискахте в БАН, да не се движи нагоре по кариерата. Ама да му ползвате труда не се погнусихте!

https://bg.wikipedia.org/wiki/Иван_Марангозов

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Вие живеете в някаква алтернативна реалност. Червеева дупка.

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

След 90година това, което наричат демокрация ни донесе мутрите, чалгията, борците, кражбите на чистачките , касетофоните от колите на хората, циганизация, разграбване на държавните предприятия, затриване на селското стопанство, на образованието и всеки един сектор в държавата, безработица, плащане на за да не работиш, блиндирани жилища, врати с решетки, кражби и убийства всеки ден, на всеки час и то за 1 компот, изнасилване на нашите баби и дядовци в домовете им, които са се трудили, отгледали цели 3 поколения българи, над 1000 партии една част от които смучат от бюджета, от парите на хората с високите данъци, както и държавните служители, на хранилка които са. 
Наричаща се сграда парламент, който постоянно нагажда, урежда някакви законите по интересите на управляващите, коли и дрехи втора употреба, мръсен въздух причинен от горенете на боклуците на Италия, България освен като турски кенеф, вече могат да я изрисуват и като депо за отпадъци, хранителни продукти със съмнително и дори опасно качество, имитиращ продукти и на всичко отгоре на големи цени. 

На мястото на срутена икономика, след 1989, кво очакваш да поникне? Народът демотивиран и погнусен, хванаха кой къде му видят очите. Комунделите отучиха хората да работят. Преди соца е било традиция децата да поемат занаята на родителите. Соц уродите обявиха частния дюкян, нива или тараба - за престъпление.

Кво очаквате да се случи, като ни пуснете от затвора?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.