Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Сега можеш да гледаш на село каквото ти позволят. Позволено е зърнени култури. Градинарството е забранено. Как така ли, нали сме демокрация? Ми не несме. Не получаваш ли субсидия за нещо, няма как да можеш да го продадеш после. Та така, който си гледа за него си, яде хубав домат, иначе пластмасов боклук или в най-добрия случай от турция. Ама турция уж диваци, но държавата им, дивашкатая, да вземе да си развива мелиорация и да има вода ефтина в несфест. Както беше при нас преди 1989. Във всяко тъпо село имаше изравнител, ваканциите голямо къпане беше, въпреки че беше забранено.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 14 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нали този клозет другарите го сътвориха имитирайки членство в ЕС само и само да лапат от тях пари по всякакви програми и фондове, а не да отиват целесъобразно за развитието на икономиката на България и от там в стандарта на живот на българина !

ХаПсолютно. Вярно хиляда процента.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Насила. Бягали.  Все от прекрасното лице на соца. 100000 евро в големите, но 30000 лв в моя. А тогава е бил 10000 лв пак. И никой не би ни разрешил да купим в голям нищо, че честно родителите ми бяха спестили парите.

Бащата на майка ми е бил кулак и не си е давал земята.  Пак са му я национализирали.   Като пенсионер и той се е изселил в града.  Понякога посещавам къщата му с двора на село - май само аз от наследниците.   Той беше акран на бай Тошо и все говореше още какво може да се направи.  Вечна му памет!     

току-що, miro20 написа:

Пази Боже от такива "работници за Бъгария" .

Доведе ни до три фалита.

:hush:

Винаги питам комунета като теб - какво предлагаш да дойде на мястото на фалиралия соц ??

Да се обърнем към Русия ? Ми ние си бяхме обърнати . Колко още ?

От кой евразийски съюз можеш да извлечеш повече полза като инвестиции, стокооборот и т.н. какъвто РЕКОРДЕН сега имаме с ЕС ??

Въобще някакви статистики освен фалшивите петилетки на НРБ , четеш ли ??

Ооо,Мирко....айде не на мен тия.....нито съм комуне ,най-малко пък такъв като теб....три фалита...и другите тролски простотии...ти в какъв апартамент живееш?,кой ти плати обучението в Русия?...Айде аман от...

преди 1 минута, novaki написа:

Това кой ти го каза че някой е длъжен да те издържа а ?

Ти изглежда все още не знаеш къде живееш щом ме питаш такива неща ... поне знаеш ли, чел ли си "семеен кодекс" ... а други закони свързани с него?

Хайде направете разликата-Нашата и другата демокрация....Що 2 милиона са в другата...30 години....не ви ли светва лампичката бе хора....и не са виновни ония,заради които сега ви свети над главите....Сегашните са за Белене....ама всичките 240....

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

ХаПсолютно. Вярно хиляда процента.

Така си е, другарите решиха да стават капиталисти. Истина е, сега е истина че и наследниците им продължават да се опитват. То Герб, то БСП. то ДБ. то ПП все наследници на другарите. И всите евроатлантици до един. Ми те в ес значи големите глупаци, щом тия 20 години ги лъжат! Бе вие сериозно ли?

преди 3 минути, attj написа:

Бащата на майка ми е бил кулак и не си е давал земята.  Пак са му я национализирали.   Като пенсионер и той се е изселил в града.  Понякога посещавам къщата му с двора на село - май само аз от наследниците.   Той беше акран на бай Тошо и все говореше още какво може да се направи.  Вечна му памет!     

Тоест още едно грозно нещо от тогавашната действителност. Не съм от род на дисиденти, нито на партийци или натегачи. Истината, строй който не те пуска да си тръгнеш, за да не се обезлюди. И който се разпада без външна намеса. Ресто, не струва.

преди 18 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нали този клозет другарите го сътвориха имитирайки членство в ЕС само и само да лапат от тях пари по всякакви програми и фондове, а не да отиват целесъобразно за развитието на икономиката на България и от там в стандарта на живот на българина !

Това, което форумните другари НИКОГА няма да схванат, къде поради собствената си олигфрения, къде защото ще им изпържи мозъка, защото противоречи на цялата им вяра за соца.

Но изреди камара шампиони покрай тебе, пък себе си не спомена.

Тука има някакво тъпо любопитство от твоя страна. Искаш да разбереш кой съм. Разбирам - интересен съм ти. Аз не съм говорил за себе си извън контекста на конкретни случи които са интересни. Глуповат клюкар си ти, и нереализиран комунистически доносник, щото падна соца - оди пак да ме докладваш, та да ме санкционират модераторите.

Щеше ти да ми казваш на мене, как е в спортното училище, а не аз на тебе. Давай, не се притеснявай - ти можеш, ти знаеш и това което не знаеш. Ще си го измислиш, като по съчинение по литература. Малко не знаеш глаголните времена - хич да не ти пука - то тва е литературата, всеки може да бъде голям писател.

преди 5 минути, Proshark написа:

Ооо,Мирко....айде не на мен тия.....нито съм комуне ,най-малко пък такъв като теб....три фалита...и другите тролски простотии...ти в какъв апартамент живееш?,кой ти плати обучението в Русия?...Айде аман от...

Лично Живков му го е платил, пък Ленин и Сталин персонално са му помагали да завърши. Майка му и баща му са висели по кафенетата.

току-що, Proshark написа:

Хайде направете разликата-Нашата и другата демокрация....Що 2 милиона са в другата...30 години....не ви ли светва лампичката бе хора....и не са виновни ония,заради които сега ви свети над главите....Сегашните са за Белене....ама всичките 240....

Как защо? Ма те сегашните са пак ония и децата им!

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти изглежда все още не знаеш къде живееш щом ме питаш такива неща ... поне знаеш ли, чел ли си "семеен кодекс" ... а други закони свързани с него?

и какво пише в семейния кодекс че някой е длъжен да ти дава пари за училище и цигари май този който не знае къде се намира си ти

преди 2 минути, Toto2 написа:

Така си е, другарите решиха да стават капиталисти. Истина е, сега е истина че и наследниците им продължават да се опитват. То Герб, то БСП. то ДБ. то ПП все наследници на другарите. И всите евроатлантици до един. Ми те в ес значи големите глупаци, щом тия 20 години ги лъжат! Бе вие сериозно ли?

И накрая, дами и господа. Дъното, на дъното, утайката на БГ обществото в лицето на копейкин и неговите избиратели. Ми да я закриваме тая държава.

току-що, novaki написа:

и какво пише в семейния кодекс че някой е длъжен да ти дава пари за училище и цигари май този който не знае къде се намира си ти

Почни да четеш, пък ще коментираме каквото искаш по прочетеното!

Виждала съм колекция от учебници издадени по социалистическо време. Донесени от всички краища на България. Всички са еднакви. Всички са учили по калъп. Текста, картинките, снимките, графиката, подчертаните думи, всичко е еднакво. Е как искаме хората сега да не са зомбирани. Така ги е учила Партията. Еднотипни мозъци.

преди 3 минути, gringos написа:

Тука има някакво тъпо любопитство от твоя страна. Искаш да разбереш кой съм. Разбирам - интересен съм ти. Аз не съм говорил за себе си извън контекста на конкретни случи които са интересни. Глуповат клюкар си ти, и нереализиран комунистически доносник, щото падна соца - оди пак да ме докладваш, та да ме санкционират модераторите.

Щеше ти да ми казваш на мене, как е в спортното училище, а не аз на тебе. Давай, не се притеснявай - ти можеш, ти знаеш и това което не знаеш. Ще си го измислиш, като по съчинение по литература. Малко не знаеш глаголните времена - хич да не ти пука - то тва е литературата, всеки може да бъде голям писател.

Ич ми дреме за тебе, но все ръсиш простотии. Маргарит и Маргарита тебе гейското те грабнало. Не бе, момичето бе принудено, момичето. 

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Как защо? Ма те сегашните са пак ония и децата им!

Ами изритате ги бе...не ги заменяйте...Ама ги заменете с тези които са я строили тази България,а не с тези които я разсипват

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Почни да четеш, пък ще коментираме каквото искаш по прочетеното!

знам какво пише в семейния кодекс но ти започни да мислиш с главата си

преди 13 минути, Proshark написа:

Ами изритате ги бе...не ги заменяйте...Ама ги заменете с тези които са я строили тази България,а не с тези които я разсипват

Не се сещам за такива за които да гласуваме, такива които са строили България не би трябвало да са из между живите ? Бих гласувал за тези, които са развивали България 30те години на миналия век по-скоро!

преди 8 минути, Proshark написа:

Кои са тези които са я строили. Дядовците ми и татко ги няма, за други не се сещам. Напиши ги строителите.

преди 5 минути, novaki написа:

знам какво пише в семейния кодекс но ти започни да мислиш с главата си

Знаеш, а ме питаш - влизаш в противоречие!

.......

P.S.

Реално доста се навъдиха, хора натрупали незнания, ипълнени с мъглявини в съзнанието, а по същество обременени, заблудени и объркани.

Лошото е че се вземат за "капацитети" дори гледат и към управление ... да не дава Господ!

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

Тоест още едно грозно нещо от тогавашната действителност. Не съм от род на дисиденти, нито на партийци или натегачи. Истината, строй който не те пуска да си тръгнеш, за да не се обезлюди. И който се разпада без външна намеса. Ресто, не струва.

Бащата на жена ми е бил член на БЗНС - Никола Петков и само заради това с други съпартийци са били в Белене.  Добре, че бай Тошо е решил да закрие политическите лагери.     Такъв наследник като мен никога не би станал комунист.    И пак с носталгия за младостта и останалото оценявам историята.     Лично на мен след 1980 година вече никой за нищо не ми е пречил.  Преди това съм бил непълнолетен. 

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не се сещам за такива за които да гласуваме, такива които са строили България не би трябвало да са из между живите ? Бих гласувал за тези, които са развивали българия 30те години на миналия век по-скоро!

Ами ето ви банани,ето ви демокрация...със всичките ценности....джендъри и тротинетки...и като гледате ,осмисляйте видяното...и като слушате чувайте....

Кои са тези които са я строили. Дядовците ми и татко ги няма, за други не се сещам. Напиши ги строителите.

Ако си възпитан както мисля-ти си човека....И тези ,дето си споменал(със сигурност са го направили за теб)биха се гордяли...

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Знаеш, а ме питаш - влизаш в противоречие!

никъде в семейния кодекс не е писано че са длъжни да ти осигурят пари за цигари ,алкохол жени още повече първите две са забранени за непълнолетни

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.