Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 9 минути, gringos написа:

РАша ли - тя нали и сега ни командва?

Правят каквото може, да ни командват и им се получава, на боклуците . Затова съм такъв фен на украинците. Мисля, че след  тази война, ще има промяна към освобождение от зловредното им влияние.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

• Автор
преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Правят каквото може, да ни командват и им се получава, на боклуците . Затова съм такъв фен на украинците. Мисля, че след  тази война, ще има промяна към освобождение от зловредното им влияние.

Какво влияние има Русия в България? Бъди конкретен и обясни как точно Русия управлява България.

преди 19 минути, Митко Вълчев написа:
преди 32 минути, gringos написа:

РАша ли - тя нали и сега ни командва?

А не си ли мислил, да се изнесеш към САЩ?

преди 22 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Какво влияние има Русия в България? Бъди конкретен и обясни как точно Русия управлява България.

Всички партии със санкционирани по Магнитски плюс копейка шоу . Плюс , не съм сигурен в оставащите две, че нямат пробити.

преди 5 минути, gringos написа:

А не си ли мислил, да се изнесеш към САЩ?

САЩ е далече. Мислех към ЕС, но не исках да оставям родителите си. А сега е време на децата.

преди 34 минути, Митко Вълчев написа:

Прав си! И аз се моля когато приключи всичко боклуците да ни оставят на мира,стига вече!

преди 11 минути, Митко Вълчев написа:

САЩ е далече. Мислех към ЕС, но не исках да оставям родителите си. А сега е време на децата.

И не те приеха и в ЕС, дори и за второ качество. И цял живот си стоя в шеснайстата република на СССР. Пускат ли те руснаците да пзаруваш от Березка?

преди 45 минути, Митко Вълчев написа:

Затова съм такъв фен на украинците. Мисля, че след  тази война, ще има промяна към освобождение от зловредното им влияние.

Казаците са същински украинци - та на кои се смяташ за фен?  На бандеровците ли?   Та тях и соца не е успял да ги промени и превъзпита.

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:

Амин

Бог да прости!

преди 6 минути, attj написа:
преди 53 минути, Митко Вълчев написа:

Затова съм такъв фен на украинците. Мисля, че след  тази война, ще има промяна към освобождение от зловредното им влияние.

Казаците са същински украинци

Пусть славится до конца века, русская земля

преди 7 часа, Beemo написа:

От 1990 до 1993 в "Хранителни стоки" , имаше само макарони, по рафтовете. Това сирене, кашкавал, цигари, консерви... От един вагон стока, до магазина достига 10%, останалото за началника. И тези 10%, през задния вход и се разпродава, на частно.

Тези години вече имаше частни хранителни магазини и супермаркети,които бяха по-добре заредени, от все още работещите държавни магазини,за които говориш.Абе вие да не сте били малки дечица тогава,че не знаете нищо за действителното положение на България по онова време?

преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Тези години вече имаше частни хранителни магазини и супермаркети,които бяха по-добре заредени, от все още работещите държавни магазини,за които говориш.Абе вие да не сте били малки дечица тогава,че не знаете нищо за действителното положение на България по онова време?

Не бе, те говориш простотии. 

хахаахахаах Какви магазини, чак пък и супери??!!?!?!?!!?!?

Какво зареждане?

Имаше гаражи, с боза и банички, вода, хоуммейд суджук... Нищо общо, с хранителен магазин. По горе, обясних - как са приключили дейност.

пп Имахме два магазина но, вече `95 първият, `97 вторият.

И специално в Пазарджик(тогава гаджето ми беше от там и съм ходил) имаше един гараж, за целият квартал.

edit

Много вървяха гаражите, за бира. Че Българина искаше бира, а нямаше. 45 години - НЯМАШЕ!!!!!

току-що, Beemo написа:

Не бе, те говориш простотии. 

хахаахахаах Какви магазини, чак пък и супери??!!?!?!?!!?!?

Какво зареждане?

Имаше гаражи, с боза и банички, вода, хоуммейд суджук... Нищо общо, с хранителен магазин. По горе, обясних - как са приключили дейност.

пп Имахме два магазина но, вече `95 първият, `97 вторият.

И специално в Пазарджик(тогава гаджето ми беше от там и съм ходил) имаше един гараж, за целият квартал.

Казах ти,че си бил малък и не си в час.Аз бях частна фирма точно тогава.През  1990 година имах работещ бар,частен оказионен магазин и супермаркет около 200кв. Зареждах всеки ден по над 200 кг. различни колбаси,а сирене зареждах с тонове.Супермаркета бачкаше яко.Познавах много колеги с магазинчета,които също бяха добре заредени.Така,че не ми говори,че не е имало магазини и храни тогава.

преди 42 минути, Димитър 59 написа:

Не, бяхме двадесет годишни и си беше мизерия и криза от всякъде , доста дълги периоди.

преди 1 час, gringos написа:

И не те приеха и в ЕС, дори и за второ качество. И цял живот си стоя в шеснайстата република на СССР. Пускат ли те руснаците да пзаруваш от Березка?

Пича подкрепя Украйна. Завъртя ли се покрай негов магазин, пълня торбите. Но семейството не харесва стоките му.

преди 1 час, gringos написа:

Иначе спрямо трето качество борец от Алито, комплекси нямам.

преди 1 час, attj написа:

Казаците са същински украинци - та на кои се смяташ за фен?  На бандеровците ли?   Та тях и соца не е успял да ги промени и превъзпита.

Това че Бг ватник слага етикети на украинските жители, не променя нищо. Но като цяло подразделенията именуващи се Азов, ритат мурзилките най качествено.

преди 24 минути, Димитър 59 написа:

Казах ти,че си бил малък и не си в час.Аз бях частна фирма точно тогава.През  1990 година имах работещ бар,частен оказионен магазин и супермаркет около 200кв. Зареждах всеки ден по над 200 кг. различни колбаси,а сирене зареждах с тонове.Супермаркета бачкаше яко.Познавах много колеги с магазинчета,които също бяха добре заредени.Така,че не ми говори,че не е имало магазини и храни тогава.

Глей ся, нямаше дефицит на стоки през тези години викаш? В коя държава ти беше магазина.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Не, бяхме двадесет годишни и си беше мизерия и криза от всякъде , доста дълги периоди.

Ти 89-та си бил на 13 години,така че  20-тата ти година е била чак 1996.Истинската криза в България започна след 97г. по времето на Костов...

преди 3 минути, Димитър 59 написа:

Ти 89-та си бил на 13 години,така че  20-тата ти година е била чак 1996.Истинската криза в България започна след 97г. по времето на Костов...

Точно. Набор 72 , 89 бях на 13. Благодаря че ме светна.

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Иначе спрямо трето качество борец от Алито, комплекси нямам.

Нищо не разбрах.

Ставаше въпрос, че можеш да идеш в САЩ ако требва, ама не си искал. А в ЕС много си искал, ама не си могъл - и така, цел живот си стоиш у шеснайстата република на Раша.

Добре е, че споделяш и с нас, какви са мечтите ти - вкл. тия които нема никога да се сбъднат.

преди 4 минути, Димитър 59 написа:

Дотука се правех , че ти вярвам, но и ти изплиска чашата. 91 като се уволнявахме старшините казваха. - Вие се радвате, но отвън ако знаете какъв глад ви чака. Та пробвайте с набори от 80 нагоре, при нас не вървите. Та имал си супер 200 квадрата, но не си усетил дефицит на стоки. Напиши го пак адаш, че обичам вицове.

преди 2 минути, gringos написа:

Нищо не разбрах.

Ставаше въпрос, че можеш да идеш в САЩ ако требва, ама не си искал. А в ЕС много си искал, ама не си могъл - и така, цел живот си стоиш у шеснайстата република на Раша.

Добре е, че споделяш и с нас, какви са мечтите ти - вкл. тия които нема никога да се сбъднат.

То па некой е очаквал да разбереш нещо. Спазвай йерархията при спасителите и да не ти пука.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:
преди 11 минути, gringos написа:

Нищо не разбрах.

То па некой е очаквал да разбереш нещо. Спазвай йерархията при спасителите и да не ти пука.

Стой си у шеснайстата република на Раша - остана ли и некой човек у вашто село?

преди 8 минути, gringos написа:

Стой си у шеснайстата република на Раша - остана ли и некой човек у вашто село?

Намират се. Но ако изпадна напълно, ще ходя спасител.

преди 52 минути, Димитър 59 написа:

Освен да си присвоил/придобил, някое държавно помещение ...

Какви 200 килограма колбаси? хахахаахахахахаахахаах

Толкова имаше, в цялата държава. Стига - много се излагаш.

Сирене с тонове хахаахаахахахаахах

А, чакай. Да не си бил от тези, които зареждаха от задния вход, на "Хранителни стоки" ?

преди 1 час, Димитър 59 написа:

По време на купонната система ли?

Цитат

Края на лятото и началото на есента на 1990 г. ситуацията в България е изключително тежка, по магазините няма никакви стоки, въведена е купонна система – всеки може да купи по 1 кг сирене, 1 кг захар, бутилка олио и пиле. Има също така и режим на тока: 3 към 1/3 часа има, 1 час няма, който в критичните моменти става 2 към 2.

Помниш ли това - "За Бога, братя, не купувайте!"?

преди 13 часа, Toto2 написа:

Темата не е лоша, ама ....Така де, соца си беше позагнил към 1988 година, но...Това което последва след смяната...Мале мале, война да нсе беше случила и да я бяхме загубили, нямаше да донесе повече поражения от това, което е сега. С 3 милиона по0малко население и все още една трета да мечтае да бега. 

Така де, не беше цвете за мирисане тогава, но сега направо си е външен клозет пълен до горе,

По соца още повече мечтаеха да бягат, ама не смееха. Ако и да се измъкне някой от соц рая после си го връщаха на близките. Баш като роби ни държаха.

преди 11 часа, gringos написа:

Електрифицирали цяла българия, построили всичко - ах, една две зими е имало режим на тока, поради авария? Ма не може ли да се случи авария - авариите са неизбежни. В Канада кви аварии са ставали - и после месеци не е имало ток, ама изобщо.

Детството ми мина в режим на тока. Всяка зима го спираха. Не е една, не е две зими. Ако си връл партиец то техните квартали бяха с привилегии.

преди 7 часа, jhoro написа:

По време на купонната система ли?

Помниш ли това - "За Бога, братя, не купувайте!"?

Купонната система беше само по социалоистическо,а ние споряхме за след 1990 година,когато освободиха цените и търговията в страната закипя.Всеки купуваше и препродаваше тогава по нещо.Фразата на Димитър Попов я помня,но тя не спря търговията,а беше нещо като оправдание на премиера,че са се вдигнали цените на някои дефицитни стоки.

преди 10 часа, Митко Вълчев написа:

Точно. Набор 72 

Младо момче си.  А дори спориш за неща отпреди 1972 година...  За Украйна при соца нищо не си написал - тогава интернационалното в СССР временно беше притъпило антагонизма между хохли и москали.  Батальон Азов го бастардисаха при Мариупол -повечето са избити, а малка част като пленени бойци  ги отведоха нанякъде.  Дано не ги разстрелят -като най-надъхани националисти, защото заради тях са събитията в Украйна.  Те са виновните за разпада на социалистическото им разбирателство в УССР. 

преди 35 минути, attj написа:

Младо момче си.  А дори спориш за неща отпреди 1972 година...  За Украйна при соца нищо не си написал - тогава интернационалното в СССР временно беше притъпило антагонизма между хохли и москали.  Батальон Азов го бастардисаха при Мариупол -повечето са избити, а малка част като пленени бойци  ги отведоха нанякъде.  Дано не ги разстрелят -като най-надъхани националисти, защото заради тях са събитията в Украйна.  Те са виновните за разпада на социалистическото им разбирателство в УССР. 

Какво променя обективната истина, това че съм млад. Каква е тая простотия за интернационализма ? Голодомора ли беше проява на интернационализма, ГУЛАГ ли? Тия азовци , бандеровци са лоши хора дето правят зло за удоволствие, не са патриоти даващи живота си за родината си. Комуноиди с промити мозъци. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.