Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Наистина имаше заглушаване на свободна европа ,но за който не знаеше как да си постави нужната антена ,но друг ми е въпроса след като сега сме във време пл твоя теза по добро и тъй като повдигате темата за заглушаване та въпроса ми е защо сега пък се заглушават руски медии ? Ако през соца това е било не нормално ,защо сега да е нормално ?

Имаше заглушаване. Благодаря. Забраняват се само най наглите дезинформатори. В твоят стил, всеки в нета може да намери каквито лъжи пожелае да слуша. Проруски фейк медии като поглед инфо, забранени ли са? Пишещи в тоя стил, в подкрепа на "врага" оставяме с колко много лъжи, при соца щяха ли да оставят. Та по умерено в сравненията на несравними неща.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 30 минути, Митко Вълчев написа:

Партията реши само ларви от мухи. Партията на Путин демек вашата.

Не знам ,незнам ,ама директивата за насекомите е на ЕС :D

преди 45 минути, Митко Вълчев написа:

За пломбиране не знам. Но ти като разбирач по темата, кажи заглушаваха ли тези радиостанции?

да заглушаваха ги

https://slovo.bg/showwork.php3?AuID=50&WorkID=3066&Level=2

Ах, летете, ескадрони! В устрема ви милиони

погледи са приковани със надежда и любов.

Свил десницата корава, целий свят се днес изправя

стреснат, трогнат, очарован от победния ви зов.

Нека в ужас, в изненада рухне всяка черна сграда

на световната неправда, на сподавения стон

и човекът да намери зад открехнатите двери

мъртви старите химери на бездушния закон.

Не ви ли е тъпо, новите поколения да ви се подиграват на дебилизма?

преди 5 минути, IvanKirov написа:

https://chitanka.info/text/2898-zadochni-reportazhi-za-bylgarija

Заради тия разкази, излъчвани по Свободна Европа, убиха човека!

За какво ни цитираш тоя дришльо - какво се опитваш да ми докажеш?

преди 2 минути, IvanKirov написа:

То пък едно ново поколение. Закривай! Нали знаеш, кое поколение се нарича златно?

преди 1 минута, MZ/X написа:

Показвам ти новите поколения как ви се подиграват на дебилизма по ваше време. Копате канал и после го заривате. Като в казармата. Безсмислен гърч.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Не.

Един ден и следващите поколения ще ти се подиграват на дебил.  Но знаеш ли каква е разликата между моето и твоето поколение - твоето е наистина дебилно, за разлика от нашето.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

То пък едно ново поколение. Закривай! Нали знаеш, кое поколение се нарича златно?

Кое? Скоро ще пукне и последният червен чутур.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Кое? Скоро ще пукне и последният червен чутур.

Пролет пукна, ние не!

Не.

Един ден и следващите поколения ще ти се подиграват на дебил.  Но знаеш ли каква е разликата между моето и твоето поколение - твоето е наистина дебилно, за разлика от нашето.

Мойто поколение изкарва 7-8 пъти колкто вас, без да ни гърбят цял месец на студа, без да се налага да се излиза от къщи.

Не сме копали канали, после да ги зариваме.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Не. Вашето през соца ли? Закривай какво значи, щом не  е на вашето, да е потоп?

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Не. Вашето през соца ли? Закривай какво значи, щом не  е на вашето, да е потоп?

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/След_нас_и_потоп!

Après nous le déluge!

преди 5 минути, MZ/X написа:

Между другото тоя дрисльо и ти на неговите години, най вероятно щеше да те сгъне. прегледай му клиповете.

току-що, IvanKirov написа:

Мойто поколение изкарва 7-8 пъти колкто вас, все още 

Да ти предскажа ли краха ти - по-следващото поколение след вашето ще ви изрине като непотребна шлака, защото ще сте физически  непригодни за свят на директни невронни връзки. 

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Мойто поколение изкарва 7-8 пъти колкто вас, без да ни гърбят цял месец на студа, без да се налага да се излиза от къщи.

Не сме копали канали, после да ги зариваме.

Новото поколение знае ли какво е мотика? Копане? Лопата? Не знаех. Те не знаят, как да си пуснат лампата в стаята, ще знаят какво е лопата. Или в нашият край. Казма.

Да ти предскажа ли краха ти - по-следващото поколение след вашето ще ви изрине като непотребна шлака, защото ще сте физически  непригодни за свят на директни невронни връзки. 

Не разбрах. Кви връзки?

току-що, АСПЕКТ написа:

Новото поколение знае ли какво е мотика? Копане?

Що да знае?

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Златното поколение бяхте вие през Соца ли? Стига бягахте по тъча и се правете на по глупави от реалността.

преди 4 минути, IvanKirov написа:

Не разбрах. Кви връзки?

Що да знае?

Ето тази от новото поколение само копа.

Ден и нощ. Мотика, казма.

Няма проблеми. С нокти как само бере кайсии не знам. На щайга е нормата. И мамули как бере не знам. Тя си знае. Копа и ден и нощ.

768x432.jpg?_=1524006488

преди 1 час, MZ/X написа:

Щото аз съм живял и в двете системи - социализъм и демокрация и мога да направя сравнение от първо лице.

Ако действително си живял в социалистическо време и не си бил още в неосъзната възраст, моля да ми кажеш как тогава си правил разликата? Какви други НЕбългарски месни продукти си ползвал и си сравнявал?

преди 16 минути, Митко Вълчев написа:

Не. Вашето през соца ли?

Те всички са били роби тогава и са се кланяли нa един:

bgsots.png

преди 44 минути, БаалБек написа:

Ако действително си живял в социалистическо време и не си бил още в неосъзната възраст, моля да ми кажеш как тогава си правил разликата? Какви други НЕбългарски месни продукти си ползвал и си сравнявал?

Абе Моме, кой се интересуваше по онова време от чужди меса? България бяхме свръх производител на месо и голям износител на такова. Имахме специализация и в СИВ, наводнявахме с меса Близкия изток също. Отделно сигурно над 90% от хората бяха свързани със селото - свине, овце, кози, крави, кокошки, патици, гъски, пуйки, зайци бяха отглеждани за собствена консумация. Даже и към производствените салами нямаше особен интерес - хората масово си приготвяхме сами суджуци, луканки, бебеци и всякакви други вкусотии.

А ти напиняш да ме питаш дали съм пробвал по онова време някой вносен миризлив салам отнекъде си? Е, не съм!!

Затова пък сега ядем свинско от Испания, пуешко от Италия, кокоше от Румъния, овчето и козето изчезна, телешкото предлагане главоломно намаля, зайци - ха какви ти зайци - струват теглото си в злато, е, ако са зайци, а не утрепани котки. 

преди 1 час, IvanKirov написа:
Цитат

Наистина имаше заглушаване на свободна европа ,но за който не знаеше как да си постави нужната антена

Слушането на вражески станции правеше ли ви врагове на народа?

Тебе точно, слушането на вражески станции нема как да те е правило враг на народа, щото в шести клас, не си слушал никакви вражески станции.

Сега ще ти разкажа, как слушането на западни станции не ме е напраило и мен. По в горните класове на средното си образование съм слушал. И не само аз - всичко живо. В един приятел се събирахме кви ли не хора и постоянно слушахме.

В къщи също. Вкл. майка ми и баща ми. Особено през време на дискотеката/режима на тока. На тъмно е много приятно да си слуша човек черните станции.

Относно заглушаването. Заглушаването беше някак си на вълни. Заглушава частично и постепенно повишаващо се членоразделната реч. После си отива. По време на максималното заглушаване пак се разбираше нещо. Като отмине заглушаващата вълна няма заглушаване няколко минути. После пак иде следваща вълна и т.н. Това не беше никакъв проблем за слушането на черни станции. Разбираше се всичко. Освен това, предаванията бяха къси - примено към час май бяха. Щом свършеше днешното предаване на конкретна вражеска станция, то почваше отначало. Т.е. повторението е майка на знанието. По тоя начин, едно и също предаване, като го излслушаш няколко пъти и вече си го научил наизуст.

От въпросните вражески станции, след чернобилската авария, всички българи бяха достатъчно информирани. Вкл. да не се ядат марули.

Та както казах, вражеските станции ги слушаха всички. И си говореха свободно. Особено аз.

Веднъж в класа, една учителка каза на всеослушание, че знае за мене, че слушам. Ма то и тя слушаше.

Веднъж на пътя пред гимназията ме среща един учител и ме пита "Абе я кажи на кои честоти ги слушаш черните станции, че нещо не ги ловя." Аз му отговорих, че не знам точно честотите - просто си въртя копчето и ги намирам. А една и съща станция можеше да се хвана на няколко места. Това дето тоя даскал ме пита, вероятно не е верно. Може би искаше да ме наклепа. Ама на мене не ми пукаше. Мисля че и в милицията ме знаеха - заради тия случаи, които са индикации. Обаче - нищо. Никой не ме е търсил да ме разпитва. То целият свят, както казах слушаше.

И сега, след като са ме знаели в милицията, че слушам, би следвало да съм станал враг на народа, нали така.

Последният ми спомен от училището по въпроса е, когато завърших и взех диплома. Тогава ти пишат генерална характеристика. Не знам защо, ама тва някак си е свързано и с милицията - май не само за мене. С мене милицията никога не се е занимавала като ученик. Та спомените ми са, че чичо ми, който беше приятел с всички, щото си е такъв, общителен, специално по собствена инициатива беше ходил в милицията да ми чете характеристиката. После разправяше, че имам страшна характеристика. Аз не съм я виждал никога - не ми е било интересно да си гледам характеристиката.

Явно не съм станал враг на народа, за това, че слушам черни станции. А и, повтарям - не само аз. Целият свят слушаше черни станции и разказваше вицове за бай Тошо, Сталин, Леонид Брежнев, Цола Драгойчева и т.н.

П.П. Между другото, нема ли поне един път да ми поблагодариш, за дето ти ограмотявам с точна и верна информация, за времето, кога ти си бил още малък, предвид и днешната ти инфантилност?

преди 27 минути, MZ/X написа:

А ти напиняш да ме питаш дали съм пробвал по онова време някой вносен миризлив салам отнекъде си? Е, не съм!!

Аз ше и дам на жената информация. Но не от първа ръка - разказвано ми е от един познат. Той е син на шофьор на посланник - като малък е учил първо в Австрия, после в Унгария. Разказвал ми е за българското сирене. Като влезнеш, казва а магазина за сирене, и има много видове сирене, подредени по големина на цената. Първо е най-евтиното. После е малко по-скъпото. И така нататък. Разликата между цените на съседните сирена е малка. Последно, т.е. най-скъпо е българското сирене. И така си е и написано - българско сирене. Разликата от него и предходното е голяма.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.