Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 минути, gringos написа:

Вярваш ли че тез свидетелски подробности аз ти ги разправям на тебе, а не ти на мене?

А вярваш ли, че останалите дето четат тука, ти вярват на тебе, дето нищо не знаеш, но постоянно меткаш некаква баластра? Такава балалайка като тебе, дори и да си повярва, това не ще да е достатъчно. Даже и едно "мерси" не ще да каже - еми това е, това сте вие.

Не бе по принцил лъжеш, ся дали са ви пандизили ако слушате черни станции - вероятно не. Като цяло до преди малко все едно не знаехте, че се заглушават, ся ама все пак се слушало.

Как може нормален човек да харесва строй, дето всичко е забранено? Всякаква еротика забранена, момите зачулени кат талибанки, плюете геевете, ама същите кат тях сте!

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 9 минути, gringos написа:

Родените преди 1970 да не говорят повече. А това педерасче, дето му дадоха клиповете - то да ни говори. Тва е некакъв особено бесен оруелизъм. Тва си е бяс. А кога има бяс, няма начин да няма последствия. И войната почва. Ама ти си мислиш, че е само в Украйна. Ну заяц, ну погоди!

Родените преди 1970 фенове на Ватата да спрат да ръсят простотии. Чефо би вързал на възел 90 процента от наборите си и един дядка спасител. Вечните ви мераци и другите да са като вас, как го определи като гей? Усети фатално привличане ли?

току-що, Митко Вълчев написа:

Магазините сега били пълни с боклуци? Явно на фона на соц продукцията, която беше супер качество. Няма да коментирам, щот ще имам бан.

Храни с палмови мазнини, моно и диглицериди на мастни киселини, 20 Е-та и още куп овкусители, подобрители, оцветители, консерванти, ароматизанти...
Купуваш салам уж телешки и то от скъпите, той мирише на сапун, купуваш Нутела тя мирише на крака, купуваш сирене то има вкус на тебешир, купуваш кашкавал от най скъпия той топено сирене...
колбаси с кожи, кокали, нокти, перушина, целулоза и лой, "прясно" месо на 20-30 години което и мляно не става за ядене...
...Дрехи, обувки, играчки и техника от най нискокачествени и евтини материали на 20 пъти по-високи цени от реалнмото защото се плаща името на марката и т.н. и т.н. и т.н.
Тука не е по-различно, само някои стоки са по различни като вид.

Ако за теб това е качество и е ок, няма да споря, да ти е сладко. :)

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Да, боклуци. 

https://www.dnes.bg/eu/2019/01/14/bylgariia-s-nai-visoka-smyrtnost-v-evrosyiuza-typchem-se-s-bokluci.399083

България е в първата четвъртина на Европа по смъртност, предизвикани от неправилно хранене. Тя е на 12-то място от общо 51 държави, включени в изследването на университета "Фридрих Шилер" в Йена, Германия, за което съобщава "Дейли мейл".

Неговото проучване обхваща данни от 1990 до 2016 година.

И живее с 8 години повече от руснак. Аре, плюенето да започне сега.

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

България е в първата четвъртина на Европа по смъртност, предизвикани от неправилно хранене. Тя е на 12-то място от общо 51 държави, включени в изследването на университета "Фридрих Шилер" в Йена, Германия, за което съобщава "Дейли мейл".

Неговото проучване обхваща данни от 1990 до 2016 година.

Хайде сега, дай пак на същите, проучването им ама за периода 1974 до 1990г. да може да е реципрочно по години.

преди 4 минути, Bubbles написа:

Храни с палмови мазнини, моно и диглицериди на мастни киселини, 20 Е-та и още куп овкусители, подобрители, оцветители, консерванти, ароматизанти...
Купуваш салам уж телешки и то от скъпите, той мирише на сапун, купуваш Нутела тя мирише на крака, купуваш сирене то има вкус на тебешир, купуваш кашкавал от най скъпия той топено сирене...
колбаси с кожи, кокали, нокти, перушина, целулоза и лой, "прясно" месо на 20-30 години което и мляно не става за ядене...
...Дрехи, обувки, играчки и техника от най нискокачествени и евтини материали на 20 пъти по-високи цени от реалнмото защото се плаща името на марката и т.н. и т.н. и т.н.

Имате избор. Раша приема. Вземи си прасе и гледай. Вземи си земята, има избор. Не като в тъпнята соц.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Купувай месо на пържоли и няма да е на 30 години. Още Чърчил е казал, че политиката е като салама. АКо видите как се прави ще ви се отяде.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Айде пак до цени опряхме. Гол и бос не съм тръгнал, Адидас не купувам.

По соца тоалетната хартия беше дефицит бе! Насъщните капачки Омния, лично помня как ги ползвахме повторно, с риск да се развали продукцията. В някво село около Пловдив ги правеха, Ракитово май. Връзки търсехме, за ши ба ни. капачки. Имаше бизнес - възстановяване на капачки за буркани.

Такая вот мизерия! Само за сол и конци за шиене не помня да е било дефицит. Дори в-к Работническо дело ни беше лукс, не можехме да си го позволим, 20 кинта абонамент. Работниците не можеха да си купуват пропагандата!

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Имате избор. Раша приема. Вземи си прасе и гледай. Вземи си земята, има избор. Не като в тъпнята соц.

Ся това ако ми обясниш какво общо има...
Онази вечер те помолих да не изпадаш в тия крайности.
Казах ти, ако за теб тия стоки са ок, да ти е сладко.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Купувай месо на пържоли и няма да е на 30 години. Още Чърчил е казал, че политиката е като салама. АКо видите как се прави ще ви се отяде.

Айде пак до цени опряхме. Гол и бос не съм тръгнал, Адидас не купувам.

Не става дума за цените а затова колко пъти се увеличават докато стигнат до нас,горното е съвсем така.

преди 7 минути, Bubbles написа:

Ся това ако ми обясниш какво общо има...
Онази вечер те помолих да не изпадаш в тия крайности.
Казах ти, ако за теб тия стоки са ок, да ти е сладко.

Как може на фона на соц качеството, да твърдиш, че сега са боклуци. Има и некачествени неща, купувай информирано. Ние правим така и нито ядем, нито ползваме боклуци. Средна класа съм, спрямо София дори под средна. Та да повторя, съсредоточи се и не пиши глупости. Отнася се за всички соц носталгици пишещи лъжи по инерция.

преди 9 минути, Bubbles написа:

Не става дума за цените а затова колко пъти се увеличават докато стигнат до нас,горното е съвсем така.

Друго си е соц пенсия викаш, и по 30 лева  имало. 2 луканки месечно.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Друго си е соц пенсия викаш, и по 30 лева  имало. 2 луканки месечно.

Лъжеш и двете ми баби са вземали по 32 лв, не по 30. Защо клеветиш Соца. Предател.

преди 23 минути, IvanKirov написа:

Не бе по принцил лъжеш

Дай да те излъжа още нещо "по принцип". Малко след 89та в Народното Събрание, един седесер обвини комунистите, че те винаги говорят по принцип. Седесарите им говорят конкретно, а комунистите им отговарят по принцип. Ти не си комунист, нали така - само дядо ти е бил, щото без да е член на партията, няма да може да е шеф, а па той друго освен шеф на може да работи.

... И падна комунизма, сега да си шеф, требва да говориш против комунизма.

Кво ли обръщане предстои, като падне и тая система, малии малий? Комунизма до къде беше, никой не знаеше, че ще падна - като сега. (аз те лъжа де, та да се радваш). Зер нали беше победил завинаги. Сега същата работа - най-безогледните нагаждачи и мераклии, дебре ли се меткат на амбразурата срещу умрелото куче. Самият тоя факт е доволно долнопробен, ама кариерист и лизач на господарски задник, спирка нема.

преди 1 минута, gringos написа:

Сега същата работа - най-безогледните нагаждачи и мераклии, дебре ли се меткат на амбразурата срещу умрелото куче. Самият тоя факт е доволно долнопробен, ама кариерист и лизач на господарски задник, спирка нема.

Трябва ли задължително да изпитвам вина, че играя на свободния пазар на труда, и си вадя хляба и пържолите без опеката на партсек? Нормално е да не ми харесва да съм зависим като в казармата - от някой неук тъпа анар?

Дядо си е за дядо, или и ти смяташ, че внуците трябва да изкупуват грешките кога са правени преди да сме родени?

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Как може на фона на соц качеството, да твърдиш, че сега са боклуци.

Когато бях малък обожавах да ям кренвирши и ги ядях без хляб, от години вече не хапвам такова нещо дори печено защото просто не се яде.
Защо така?

преди 13 минути, Bubbles написа:

Като ви чете човек имам чувството, че мразите живота и себе си. Защо така? Не вярвам някой тук да твърди на 100%, че света в който живеем сега е идеален или на запад всичко е ок. Но това е хубавото, че човек трябва да бъде добре възпитан с правилното критично мислене, да мисли позитивно и да не се отказва от мечтите си. Ако учените и откривателите бяха негативни едва ли щяхме да доживеем до днес.

преди 5 минути, gringos написа:

Кво ли обръщане предстои, като падне и тая система,

Коя? И как "пада" една система, която се развива по естествен път, а не изкуствено налагана?

преди 1 минута, БаалБек написа:

Като ви чете човек имам чувството, че мразите живота и себе си. Защо така? Не вярвам някой тук да твърди на 100%, че света в който живеем сега е идеален или на запад всичко е ок. Но това е хубавото, че човек трябва да бъде добре възпитан с правилното критично мислене, да мисли позитивно и да не се отказва от мечтите си. Ако учените и откривателите бяха негативни едва ли щяхме да доживеем до днес.

Защо? Аз говоря(Пиша) с факти и никога не съм отричал недостатъците на онова време или плюсовете на днешното. Истината е, че не трябва да изкривяваме и/или отричаме нещата само защото те НЕ пасват на нашите виждания.

преди 3 минути, Bubbles написа:

Когато бях малък обожавах да ям кренвирши и ги ядях без хляб, от години вече не хапвам такова нещо дори печено защото просто не се яде.
Защо така?

Защото си пораснъл.

преди 3 минути, IvanKirov написа:
преди 7 минути, gringos написа:

Сега същата работа - най-безогледните нагаждачи и мераклии, дебре ли се меткат на амбразурата срещу умрелото куче. Самият тоя факт е доволно долнопробен, ама кариерист и лизач на господарски задник, спирка нема.

Трябва ли задължително да изпитвам вина, че играя на свободния пазар на труда,

Не, не трябва. В момента си на свободния пазар. Ти си тоя който лъже. Не можеш да докажеш гледната си точка. Вие тука сте или инфантилни злобни и пакостливи дечица; или сприхави недоволни и своенравни старчета.

Да се препирам с вас, наистина е безсмислено. Фабрикувате някакви фикции, никога не били. Обръщате нещата точно на обратно. Тролове ли сте, с цел да дразните и да мотивирате хората да работят за изясняване на темата?

преди 33 минути, Bubbles написа:

Купуваш салам уж телешки и то от скъпите, той мирише на сапун, купуваш Нутела тя мирише на крака, купуваш сирене то има вкус на тебешир

И кво казваш ,че телшкия салам го правят в банята, нутелата при обущаря, а сиренето в училище в час по трудово ?

преди 6 минути, Bubbles написа:

Защо така?

Щото си дърт, най вероятно. Децата ги ядат и им пукат ушите. Аз вече рядко. ЗаеВи това и жените вече не са същите, едно време ми ставаше от всяка, а сега!

преди 35 минути, БаалБек написа:

Хайде сега, дай пак на същите, проучването им ама за периода 1974 до 1990г. да може да е реципрочно по години.

Има приръст на населението през тези години.

преди 13 минути, gringos написа:

Дай да те излъжа още нещо "по принцип". Малко след 89та в Народното Събрание, един седесер обвини комунистите, че те винаги говорят по принцип. Седесарите им говорят конкретно, а комунистите им отговарят по принцип. Ти не си комунист, нали така - само дядо ти е бил, щото без да е член на партията, няма да може да е шеф, а па той друго освен шеф на може да работи.

... И падна комунизма, сега да си шеф, требва да говориш против комунизма.

Кво ли обръщане предстои, като падне и тая система, малии малий? Комунизма до къде беше, никой не знаеше, че ще падна - като сега. (аз те лъжа де, та да се радваш). Зер нали беше победил завинаги. Сега същата работа - най-безогледните нагаждачи и мераклии, дебре ли се меткат на амбразурата срещу умрелото куче. Самият тоя факт е доволно долнопробен, ама кариерист и лизач на господарски задник, спирка нема.

Ми ти с 300 декара реститут, може да си дрънкаш всякакви безсмислици.

преди 1 минута, gringos написа:

В момента си на свободния пазар. Ти си тоя който лъже. Не можеш да докажеш гледната си точка. Вие тука сте или инфантилни злобни и пакостливи дечица; или сприхави недоволни и своенравни старчета.

И за кое лъжа? Абсурдно е да доказвам каквото и да било, на който нещо си харесва просто на вкус. Нормално е спасител да негодува, че живее мизерен живот. Все пак сезонът е 3-4 месеца. Искаш да лежиш и да пър диш и Копейкин да прибира от мене, да го дава на тебе?

преди 7 минути, БаалБек написа:

Защото си пораснъл.

Да, той е, ти не. :)

Все тъй млада и красива. Нъл тъй?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.