Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 минути, gringos написа:

Аз ше и дам на жената информация

Нещо се уморих да им отварям очите, а не си заслужава - дебилите ще си останат дебили както кривото не може да се изправи - препратка  Библията.

Привършвам участието си в тази тема с този линк - България, която загубихме:

България, която изгубихме Статии,Новини,Коментари,Национализъм,Варна,България,Свят,Спорт,Култура,Тийнейджъри,Икономика,Наука и технологии (rodinabg.com)

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 час, Митко Вълчев написа:
преди 2 часа, AAUUXX написа:

Наистина имаше заглушаване на свободна европа ,но за който не знаеше как да си постави нужната антена ,но друг ми е въпроса след като сега сме във време пл твоя теза по добро и тъй като повдигате темата за заглушаване та въпроса ми е защо сега пък се заглушават руски медии ? Ако през соца това е било не нормално ,защо сега да е нормално ?

Имаше заглушаване. Благодаря. Забраняват се само най наглите дезинформатори. В твоят стил, всеки в нета може да намери каквито лъжи пожелае да слуша. Проруски фейк медии като поглед инфо, забранени ли са?

ДА повториме версията ти и на тия от твоето стадо: В момента България се управлява от Раша.

По тоя случай, следва да попитаме, такива като тебе забранени ли са? Такива като основните телевизии в България - Канал едно, Нова, Битиви и др. - забранени ли са?

Такива като тебе, в Белене ли са?

Тва шизофренията, си е еало маммата.

преди 1 час, IvanKirov написа:
преди 1 час, АСПЕКТ написа:

То пък едно ново поколение. Закривай! Нали знаеш, кое поколение се нарича златно?

Кое? Скоро ще пукне и последният червен чутур.

Червените чутури, трябваше да са пукнали вече. Преди трийсет години, кой подкрепяше СДС - да не си бил ти в шести клас. Тогавашните червени чутури, са вече умрели. Тогавашните подръжници на СДС - на тях ти сега викаш червени чутури. Като пукнат и те (т.е. и ти) - сегашните дебили, кво ли ше стане с тях. Ако мош малко поне да размислиш - расли са на допинг и наркотици, операции със силикон, истинска храна не видели - само химии. Па и смяна на пола с химически вещества, докато са расли (да, в Германия вече така правят). Не спортували. В телефоните гледат още от малки. Очила слагат още като малки. Не се движат - навремето ако искам да кажа нещо на комшията, тичам у тях - сега телефона е голема работа. И т.н.

Кво мислиш, ще им се случи на тези хора, в най-близко бъдеще? Те са жертви на днешната система.  А някои имахме късмет да растем и да се развиваме по времето на соца.

преди 1 час, MZ/X написа:

За какво ни цитираш тоя дришльо - какво се опитваш да ми докажеш?

Показвам ти новите поколения как ви се подиграват на дебилизма по ваше време.

Показваш един чис педерас.

Не.

Един ден и следващите поколения ще ти се подиграват на дебил.  Но знаеш ли каква е разликата между моето и твоето поколение - твоето е наистина дебилно, за разлика от нашето.

Мойто поколение изкарва 7-8 пъти колкто вас, без да ни гърбят цял месец на студа, без да се налага да се излиза от къщи.

Не сме копали канали, после да ги зариваме.

Един път говориш, че на днешно време ако си трудолюбив, сичку имаш и си дори лорд. Ала малко само след това, земеш та изтъкнеш, къв си тарикат, и как си се скатавал. Кво викаш - у ред ли си с главата все още? Или си си така от малък?

преди 53 минути, Митко Вълчев написа:

Имаше заглушаване. Благодаря. Забраняват се само най наглите дезинформатори. В твоят стил, всеки в нета може да намери каквито лъжи пожелае да слуша. Проруски фейк медии като поглед инфо, забранени ли са? Пишещи в тоя стил, в подкрепа на "врага" оставяме с колко много лъжи, при соца щяха ли да оставят. Та по умерено в сравненията на несравними неща.

Цензурата е цензура ,без значение от епохата в която се случва. Руския народ и руската политика са различни неща ,от което следва че аз няма защо да мразя руския народ.

Абе Моме, кой се интересуваше по онова време от чужди меса? България бяхме свръх производител на месо и голям износител на такова.

И за Родопа сигурно не знае ?

преди 52 минути, MZ/X написа:

Нещо се уморих

Този тип теми са като Perpetuum mobile  ,автономни и безкрайни ,но за губене на свободни часове е удобна :)

Лично за мен е забавно да чета как мразят строй който е бил преди 33г и никога не би се върнел ,лично аз не намирам смисъл в това.

преди 48 минути, gringos написа:

ДА повториме версията ти и на тия от твоето стадо: В момента България се управлява от Раша.

По тоя случай, следва да попитаме, такива като тебе забранени ли са? Такива като основните телевизии в България - Канал едно, Нова, Битиви и др. - забранени ли са?

Такива като тебе, в Белене ли са?

Тва шизофренията, си е еало маммата.

Червените чутури, трябваше да са пукнали вече. Преди трийсет години, кой подкрепяше СДС - да не си бил ти в шести клас. Тогавашните червени чутури, са вече умрели. Тогавашните подръжници на СДС - на тях ти сега викаш червени чутури. Като пукнат и те (т.е. и ти) - сегашните дебили, кво ли ше стане с тях. Ако мош малко поне да размислиш - расли са на допинг и наркотици, операции със силикон, истинска храна не видели - само химии. Па и смяна на пола с химически вещества, докато са расли (да, в Германия вече така правят). Не спортували. В телефоните гледат още от малки. Очила слагат още като малки. Не се движат - навремето ако искам да кажа нещо на комшията, тичам у тях - сега телефона е голема работа. И т.н.

Кво мислиш, ще им се случи на тези хора, в най-близко бъдеще? Те са жертви на днешната система.  А някои имахме късмет да растем и да се развиваме по времето на соца.

Показваш един чис педерас.

Един път говориш, че на днешно време ако си трудолюбив, сичку имаш и си дори лорд. Ала малко само след това, земеш та изтъкнеш, къв си тарикат, и как си се скатавал. Кво викаш - у ред ли си с главата все още? Или си си така от малък?

Управлява се чрез подставени лица, скрито. Иначе и копейката беше най големия евроатлантик. Това даже спасител трябва да го асимилира.

преди 3 часа, БаалБек написа:

Ако си лекар и по такъв начин диагностицираш пациентите, един жив човек нямаше да остане. Дано си схванал иронията. /cdn-cgi/mirage/c4ef96284a4358968053203f9fe17a27574f68b7106d1b2c5217279848e0b9e3/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_angry.gif

Ето за това не съм лекар :D

преди 59 минути, gringos написа:

ако си трудолюбив, сичку имаш и си дори лорд. Ала малко само след това, земеш та изтъкнеш, къв си тарикат, и как си се скатавал. Кво викаш - у ред ли си с главата все още? Или си си така от малък?

Eми канал не съм копал. По ваше време е било.

преди 24 минути, AAUUXX написа:

Лично за мен е забавно да чета как мразят строй който е бил преди 33г и никога не би се върнел

Лъжете децата че е било цвете, ето гледай отворилия темата.

Киро Брейка ги лъже да сгъне 6 евро, после строили децата и декламират кво хубаво било соц мизерията и тъмницата.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Управлява се чрез подставени лица, скрито. Иначе и копейката беше най големия евроатлантик. Това даже спасител трябва да го асимилира.

Подставени лица на кого?

преди 1 час, gringos написа:

П.П. Между другото, нема ли поне един път да ми поблагодариш, за дето ти ограмотявам с точна и верна информация, за времето, кога ти си бил още малък, предвид и днешната ти инфантилност?

Не ти вярвам и на думичка, инак да, слушало се е Свободна Европа. Аз не съм, нямахме пари и за ВЕФ. Късовълнов приемник никога не съм имал.

току-що, Bubbles написа:

Подставени лица на кого?

На арменския поп

Абе Моме, кой се интересуваше по онова време от чужди меса? България бяхме свръх производител на месо и голям износител на такова. Имахме специализация и в СИВ, наводнявахме с меса Близкия изток също. Отделно сигурно над 90% от хората бяха свързани със селото - свине, овце, кози, крави, кокошки, патици, гъски, пуйки, зайци бяха отглеждани за собствена консумация. Даже и към производствените салами нямаше особен интерес - хората масово си приготвяхме сами суджуци, луканки, бебеци и всякакви други вкусотии.

А ти напиняш да ме питаш дали съм пробвал по онова време някой вносен миризлив салам отнекъде си? Е, не съм!!

Затова пък сега ядем свинско от Испания, пуешко от Италия, кокоше от Румъния, овчето и козето изчезна, телешкото предлагане главоломно намаля, зайци - ха какви ти зайци - струват теглото си в злато, е, ако са зайци, а не утрепани котки. 

Чекай, чекай малко!

Дали сме били големи производители и износители е едно. Какво имаше в нашите магазини е съвсем друго! Ние и мебели произвеждахме, но  пред "Явор" срещу "ЦУМ" имаше вечна опашка и тетрадка да се записваме кой след кого е. За телевизори няма да подхващам дума, че беше по-страшно. Колко салама  - телешки, "Камчия", "хамбургски", които бяха за народа по 4лв/кг. После шпек. Шунка 6-7 лв./кг. И отиваме на луканка 12 лв./кг. Това беше. Какво имаше и дали имаше по магазините? Беше престижно да имаш познат в месарски магазин. Ама било качествено. Какво ми пука, като елементарни стоки бяха дефицитни. Всеки окръжен град с бирена фабрика, а "Загорка" се продаваше под масата. В коя нормална страна стока се продава като първо и второ качество??? Бачкал съм в соца! Внимаваше се какво е за износ (качествено) и каквото не отговаря на изискванията -  за вътрешния пазар. СРАМ! СРАМ! СРАМ!

Е, видя се колко сме конкурентни без гарантирания пазар на СИВ.

Не ми обяснявай какво се гледало на село.

Произвеждало са на село. Хубаво - самозадоволяване. Термина е на БКП. Времето, което отделяш след работа в ТКЗС/завод/институт за цялата тази дейност по самозадоволяване на колко лева го оценяваш? Че вместо да починеш след работа трябва да храниш животни, да печеш/ белиш/вариш/мелиш, затваряш буркани и т.н и т.н. А времето в градината за копане, прекопаване, садене, поливане и всички съпътстващи дейности? И това трябва да е извън работното ти време. Това време и този труд на колко ги оценяваш?

Защото едно е да си седиш вкъщи, и събота/неделя да отидеш при баба и дядо на село, да натовариш багажника и дисагите и съвсем друго е да участваш в този процес.

Остаряваме! Това е носталгия по младостта, а не по соца! 

И нека се въздържат родените преди 1970 г. да ми обясняват какво и как било, защото не са били в работоспособна възраст, а само са слушали. 

току-що, novaki написа:

На арменския поп

Занчи поне има арменски сладки.😋

преди 2 минути, parmobil написа:

Чекай, чекай малко!

Дали сме били големи производители и износители е едно. Какво имаше в нашите магазини е съвсем друго! Ние и мебели произвеждахме, но  пред "Явор" срещу "ЦУМ" имаше вечна опашка и тетрадка да се записваме кой след кого е. За телевизори няма да подхващам дума, че беше по-страшно. Колко салама  - телешки, "Камчия", "хамбургски", които бяха за народа по 4лв/кг. После шпек. Шунка 6-7 лв./кг. И отиваме на луканка 12 лв./кг. Това беше. Какво имаше и дали имаше по магазините? Беше престижно да имаш познат в месарски магазин. Ама било качествено. Какво ми пука, като елементарни стоки бяха дефицитни. Всеки окръжен град с бирена фабрика, а "Загорка" се продаваше под масата. В коя нормална страна стока се продава като първо и второ качество??? Бачкал съм в соца! Внимаваше се какво е за износ (качествено) и каквото не отговаря на изискванията -  за вътрешния пазар. СРАМ! СРАМ! СРАМ!

И нямаше банани!:crying10:

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Заглушени са само тъпаците. За останалото има Интернет.

Вярно е ,но по соц време интернет нямаше .

преди 2 часа, IvanKirov написа:

Слушането на вражески станции правеше ли ви врагове на народа?

Не разбира се.

преди 27 минути, AAUUXX написа:

Цензурата е цензура ,без значение от епохата в която се случва. Руския народ и руската политика са различни неща ,от което следва че аз няма защо да мразя руския народ.

И за Родопа сигурно не знае ?

Този тип теми са като Perpetuum mobile  ,автономни и безкрайни ,но за губене на свободни часове е удобна :)

Лично за мен е забавно да чета как мразят строй който е бил преди 33г и никога не би се върнел ,лично аз не намирам смисъл в това.

Кой мрази руският народ? Путин ли е руският народ? Комунистите взривили света Неделя, предизвикали септемврийското въстание ли са руския народ? 

преди 6 минути, Bubbles написа:

За вас другарите от върхушката е имало. Ама явно само това ти се е запечатало в главата, защото си имал някакви лични преживявания с банан/и.

преди 20 минути, Bubbles написа:

И нямаше банани!/cdn-cgi/mirage/1ab6c315450388fe116edcffd912e9ee9276e4ddf3b2b8efa6913c2f09b32eb0/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_crying10.gif

Ето децата на демокрацията.

Чакат още за банани.

Wink Flirt GIF

Мандарини също.

Saturday Night Live Nbc GIF by HULU

преди 22 минути, IvanKirov написа:

Лъжете децата че е било цвете, ето гледай отворилия темата.

Защо да лъжем някого след като това е строй от далечното ни минало и само спомените са живи от него днес, децата ще си направят свой строй който няма да е базиран на това аз или ти което сме написали в тема във форум, а по начин който те виждат света около тях.

току-що, AAUUXX написа:

Защо да лъжем някого след като това е строй от далечното ни минало и само спомените са живи от него днес, децата ще си направят свой строй който няма да е базиран на това аз или ти което сме написали в тема във форум, а по начин който те виждат света около тях.

Не, няма да направят свой строй. Ще следват някой крадлив хитрец като Копейкин, Сидеров, Симеонов. Щото Копейкин точно на соц носталгията залага. Дренчев пък директно споменава Белене, за такива като мен.

преди 29 минути, IvanKirov написа:

Не ти вярвам и на думичка,

На кое не вярваш, от твърде подробното описание за това как предаваха черните станции и как ги заглушаваха? На това, че предаванията бяха относително къси и ги повтаряха по няколко пъти? На това, че заглушаването беше на вълни, които идваха и си отиваха, като същевременно предаванията си се разбираха много добре? На това, че всички слушаха черни станции?

Вярваш ли че тез свидетелски подробности аз ти ги разправям на тебе, а не ти на мене?

А вярваш ли, че останалите дето четат тука, ти вярват на тебе, дето нищо не знаеш, но постоянно меткаш некаква баластра? Такава балалайка като тебе, дори и да си повярва, това не ще да е достатъчно. Даже и едно "мерси" не ще да каже - еми това е, това сте вие.

преди 10 минути, Bubbles написа:

Схващам от ирония. А какво имаше? Страна с АЕЦ имаше режим на ток! За да получиш телефонен указател!!! трябваше да представиш бележка за върнати вторични суровини. Същото се отнасяше и за хубава (дефицитна) книга. Строителни материали -връзки в "Топливо". Индоевропейци срещу 20 лв. ми осигуриха ъглови кревати с ракла, защото работеха в мебелен магазин. Иначе просто "нямаше". 20 лв., а бачках за 5.53 лв. на ден.

Лекари и инженери взимаха по-малко от строители и шофьори в градския транспорт. Йебем ви социализма!

Мога да продължа с примери и който е с акъла си ще си спомни, а с бананите се забавлявай.

Както казах - жалба за младост. Който го отрече или е член на партията наша или е номенклатОР.

преди 4 минути, parmobil написа:

Схващам от ирония. А какво имаше? Страна с АЕЦ имаше режим на ток! За да получиш телефонен указател!!! трябваше да представиш бележка за върнати вторични суровини. Същото се отнасяше и за хубава (дефицитна) книга. Строителни материали -връзки в "Топливо". Индоевропейци срещу 20 лв. ми осигуриха ъглови кревати с ракла, защото работеха в мебелен магазин. Иначе просто "нямаше". 20 лв., а бачках за 5.53 лв. на ден.

Лекари и инженери взимаха по-малко от строители и шофьори в градския транспорт. Йебем ви социализма!

Демек същото като сега. Разликата е, че магазините са пълни с боклуци в лъскави опаковки да се радват идиотите, за да получиш нещо качествено тряя да познаваш производител, да си някой "Висок" и т.н.
И следващото съм го разправял в друга тема : Аз съм даскал, в България имам приятел който тогава беше строителен работник и вземаше почти два пъти моята заплата, и все ме бъзикаше да ме реди да работя при него.

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

преди 32 минути, parmobil написа:

И нека се въздържат родените преди 1970 г. да ми обясняват какво и как било, защото не са били в работоспособна възраст, а само са слушали.

Родените преди 1970 да не говорят повече. А това педерасче, дето му дадоха клиповете - то да ни говори. Тва е некакъв особено бесен оруелизъм. Тва си е бяс. А кога има бяс, няма начин да няма последствия. И войната почва. Ама ти си мислиш, че е само в Украйна. Ну заяц, ну погоди!

преди 4 минути, Bubbles написа:

Демек същото като сега. Разликата е, че магазините са пълни с боклуци в лъскави опаковки да се радват идиотите, за да получиш нещо качествено тряя да познаваш производител, да си някой "Висок" и т.н.
И следващото съм го разправял в друга тема : Аз съм даскал, в България имам приятел който тогава беше строителен работник и вземаше почти два пъти моята заплата, и все ме бъзикаше да ме реди да работя при него.

Магазините сега били пълни с боклуци? Явно на фона на соц продукцията, която беше супер качество. Няма да коментирам, щот ще имам бан.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Магазините сега били пълни с боклуци? Явно на фона на соц продукцията, която беше супер качество. Няма да коментирам, щот ще имам бан.

Да, боклуци. 

https://www.dnes.bg/eu/2019/01/14/bylgariia-s-nai-visoka-smyrtnost-v-evrosyiuza-typchem-se-s-bokluci.399083

България е в първата четвъртина на Европа по смъртност, предизвикани от неправилно хранене. Тя е на 12-то място от общо 51 държави, включени в изследването на университета "Фридрих Шилер" в Йена, Германия, за което съобщава "Дейли мейл".

Неговото проучване обхваща данни от 1990 до 2016 година.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.