Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 20 минути, Митко Вълчев написа:

Комуноиди с промити мозъци. 

Бащата на майка ми не е искал да си дава земята в ТКЗС, а бащата на жена ми си е загубил здравето в лагера в Белене като николапетковист.   Как ме виждаш като такъв?    На 50 години още сте много зелени  и неопитни с  Миро20.    Не различавате реалните неща и много лесно Ви лъжат.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, attj написа:

Бащата на майка ми не е искал да си дава земята в ТКЗС, а бащата на жена ми си е загубил здравето в лагера в Белене като николапетковист.   Как ме виждаш като такъв?    На 50 години още сте много зелени  и неопитни с  Миро20.    Не различавате реалните неща и много лесно Ви лъжат.

Комунист-русороб-чугун.

преди 17 минути, Coco1 написа:

Комунист-русороб-чугун.

А ти на колко си години?  В детската градина май също  все комунистите за всичко са виновни.      

преди 10 минути, attj написа:

И ти как се пръкна такъв заблуден с такива предци. Раша зло, тъпо, нелогично. Запада добро, успешно, ефективно, справедливо. Избора на хората, винаги в посока към него, е по голямо доказателство, от всички абсурди които сте изписали във форума феновете на Ватата.

преди 4 минути, attj написа:

А ти на колко си години?  В детската градина май също  все комунистите за всичко са виновни.      

В обективната реалност, те са главните виновници. От детската градина, до старческия дом.

Даже не разбират като им приказваш за какво им приказваш. Едно време ги били освободили па сега смятат, че понеже са прости работници или безработни, западът им е виновен и ги е поробил. И вярват в леките приказки за канарчета за вечната дружба от едно време и как ако са сме пак така (под ботуша) те ще имат гарантиран улеснен достъп до свинска мас и уши, а на джендърите ще им се отнемат скъпите западни играчки, които така ги дразнят.

https://ivosiromahov.com/ti-si-kompleksar/

Цитат

ТИ СИ КОМПЛЕКСАР!

5. Убеден си, че всеки успял човек е връзкар (така оправдаваш провалите си)

7. Имаш мнение (по всички въпроси и го изразяваш категорично, а ако някой не се съгласи с теб, се обиждаш)

16. Завиждаш (на всеки, който има по-добър стандарт от твоя, а такива, за съжаление, са повечето хора)

22. Твърдиш, че „образованието не е признак на интелигентност“ (така оправдаваш неграмотността си)

24. Убеден си, че си недооценен (никой не ти се възхищава, колкото смяташ, че заслужаваш, ебахти задръстените тъпаци!)

Някой да се разпозна? Примерно един редник, дето иска да къса офицерски пагони! 😁Образованите сме тъпите, той много умен, ама недооценен. Западът и лошият империализъм го държат беден, него специално! При Тато не беше тъй!

Цитат

Сред находките на участниците в проекта е сметка от ресторант на Нова година в Дряново от 1978 г. Тя е за 12.24 лв. при средна заплата тогава от 157.25 лв. или 7.8% от нея. В днешни пари би била 92.10 лв. Към 2020 г. средната заплата е 1390.58 лв. или новогодишната сметка е 6.6% от нея.

https://www.dnevnik.bg/biznes/2023/02/12/4448953_po-evtino_li_sa_jiveli_bulgarite_pri_soca_pokazva/

Митовете за евтиното по Тошо!

Из коментарите под статията:

Цитат

Какво сравняват,като тогава по магазините нямаше нищо! Салам Камчия,телешки,два вида наденица “кучешка радост” с жилите вътре,шоколад “Крава”,ако имахме късмет “Аеро”,какво да сравняваме! Едни дънки 100кинта,баща ми беше учител и бачкаше за 170 лева! Абе с две думи ,брутална мизерия”,а който искаше да избяга от тая мизерия,стреляха по него! Просто доста чичковци и лелки въздишат по отминалата младост!

Цитат

По евтино ми.
Хората чакаха за една кола по 7-8-10 години и накрая получаваха кошница наречена Москвииич.
На старо некадърните копия на Фиат - ладите струваха повече отколкото от магазина (щот нали - чакаше се).
По едно време стана толкова "евтино" че токът спираше за по два часа всеки два часа!!
Ток нямаше бе!!
ТОК!

Цитат

Те затова и стреляхя по границата.
За да не избяга някой от хубавия и евтин живот.

Цитат

Годината е 1982-ра
Баба ми чака вече 8 години за кола от Мототехника
Записала се е , платила е вноската, парите са там, чака
Записана за Лада
Една студена зимна сутрин и звънят от Мототехника
Тя се радва , отива там ,мисли си- Ладата е тук
Всъщност няколко мустакати чичковци я посрещат и и обясняват, че са докарали Москвичи - 408-ци, и ако не вземе Москвич сега , може да чака още 8 години за Лада
Трябва да реши в момента, ако излезе от Мототехника- губи тяхното благоразположение и те ще провалят да вземе и Москвич, ще ги разпределят на други.
След тази заплаха баба ми решава да вземе каквото може- гнусния Москвич 408 след 8 години чакане за кола става неин ........
После като дойде някой и ми каже - ех, колко хубаво беше през комунизма, ми иде да му разбия главата в някой бордюр ......

преди 23 минути, Гражданин написа:

Даже не разбират като им приказваш за какво им приказваш. Едно време ги били освободили па сега смятат, че понеже са прости работници или безработни, западът им е виновен и ги е поробил. И вярват в леките приказки за канарчета за вечната дружба от едно време и как ако са сме пак така (под ботуша) те ще имат гарантиран улеснен достъп до свинска мас и уши, а на джендърите ще им се отнемат скъпите западни играчки, които така ги дразнят.

И обратното важи и за вас. Не разбирате, какво ви приказваме. Ти като си бил умен работник живял в това просто време, с тези прости работници, мислиш, че Россия ти е виновна за всичко. Вярваш в ЕС, еврото и че евросубсидии от Уши Лайнафон България ще стане втората Швейцария. Швейцария на балканите.  Пряка демокрация. 

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И обратното важи и за вас. Не разбирате, какво ви приказваме.

Кво да ви разбираме , диплома щели да ми късат! Лъжете като дърти... Е гледай тука кво ти пишат хората:

Цитат

Режима на тока и водата почна от 86-та и беше почти постоянен до 91-ва.....

Цитат

Най-евтиното нещо при СОЦа беше ЧОВЕШКИЯТ ТРУД

Заплатата на "МЛАД СПЕЦИАЛИСТ" - на току-що дипломирал се

ЛЕКАР, инженер, учител, юрист....при СОЦа е 120 - СТО И ДВАДЕСЕТ ЛЕВА

при цени на БАНАНИТЕ, ПОРТОКАЛИТЕ, КОЛБАСИТЕ, ЛУКАНКИТЕ....

почти колкото СЕГАШНИТЕ !!!!

КОЙ МЛАД ВИСШИСТ ДНЕС би се съгласил да започне работа

със 120 - СТО И ДВАДЕСЕТ ЛЕВА ЗАПЛАТА ?!?!?!

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Кво да ви разбираме , диплома щели да ми късат! Лъжете като дърти... Е гледай тука кво ти пишат хората:

То пък след 90те няма сигурно режим на водата. Сигурно сега е демократично спиране на водата.

https://trud.bg/въведоха-режим-на-водата-в-община-севл/

https://bntnews.bg/bg/a/okonchatelen-rezhim-na-vodata-v-pernik-zapochva-ot-ponedelnik

https://www.varna24.bg/novini/varna/Hilyadi-varnenci-pak-ostavat-na-suho-za-koi-li-put-373049

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Заповядай при мен приемат денощно.

0afa57c41887ce47355dc00226c6156f_XL.jpg

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Само се оправдавате! Вярно че се скъсваха да поливат, ама на село лятото почти нямаше вода. Сега има винаги.

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

И обратното важи и за вас. Не разбирате, какво ви приказваме. Ти като си бил умен работник живял в това просто време, с тези прости работници, мислиш, че Россия ти е виновна за всичко. Вярваш в ЕС, еврото и че евросубсидии от Уши Лайнафон България ще стане втората Швейцария. Швейцария на балканите.  Пряка демокрация. 

🇧🇬🇧🇬🇧🇬

Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.

Вярвам в ЕС и еврото, нормално, фактите са причина да вярвам. Швейцария на балканите,можем ние да направим България ако следваме Западния модел. Защото даваш за пример Швейцария, а не нещо следвало примера  на Ленин или Путлер. 

преди 1 минута, нушо написа:

Заповядай при мен приемат денощно.

0afa57c41887ce47355dc00226c6156f_XL.jpg

Луд съм щото съм квалифициран и щото пазарът ме оценява ли? Ето хората ти го пишат, от линка горе. 120 кинта заплата млад инженер. Колко години тряя да караш на фотосинтеза, да си купиш Москвич? Спортен модел на трактор Беларус.

преди 28 минути, IvanKirov написа:

https://ivosiromahov.com/ti-si-kompleksar/

Някой да се разпозна? Примерно един редник, дето иска да къса офицерски пагони! 😁Образованите сме тъпите, той много умен, ама недооценен. Западът и лошият империализъм го държат беден, него специално! При Тато не беше тъй!

https://www.dnevnik.bg/biznes/2023/02/12/4448953_po-evtino_li_sa_jiveli_bulgarite_pri_soca_pokazva/

Митовете за евтиното по Тошо!

Из коментарите под статията:

Нещо по нелепо не бях чел скоро но то в дневник само фейк статии има

току-що, novaki написа:

Нещо по нелепо не бях чел скоро но то в дневник само фейк статии има

Koe e нелепо? 12 кинта беше "петало", подкова луканка. Като че вчера беше, запомнил съм. Т.е. пенсията на баба купува 4 (ЧЕТИРИ) луканки! По една на седмица. Ако искаш фотосинтезирай!

Цитат

Точно преди Свалянето на ТодАр Живков
заплатата на МЛАД ВИСШИСТ е била 120 - СТО И ДВАДЕСЕТ ЛЕВА !!!!

Цветен телевизор с кинескоп Тошиба както ни го припомни друг колега
е струвал 1500 лв.
Руските "телевизори" които се и САМОЗАПАЛВАХА за ужас
на собствениците си бяха по 800-850-900 лв.

За какво говорим изобщо ?!?!

Лично ми се е палил Електрон 714, пред очите! За туй чудо на техниката опъваш почти цяла година, ако не си купуваш друго освен храна. Затуй отраснах на Юность.

преди 49 минути, attj написа:

Дядка-комуняга на тия години да си трол не говори добре за тебе. 

преди 49 минути, Митко Вълчев написа:

В обективната реалност, те са главните виновници. От детската градина, до старческия дом.

Преди соца в царска България е било още по-добре и от сега    Може да бъде изображение с един или повече хора и текстово съобщение

Цитат

Единия ми дядо имаше право на командировки
1-2 пъти на годината , там стои гладен, за да не харчи доларите , които му дават
Прибира се , отива и ми купива 2 Тоблерона ( съшите , които сега са 4 лева във всеки супермаркет )
Спестил е 14 долара ...... трябва да се изхарчат за внука....
Та отива в Кореком в Златни пясъци , той "има право" да купи, защото има право на командировки.. безумие .
Другия дядо няма, ама разбира за шоколадите, не може да остане по-назад.
Купува от моряците на черно долари, решава, че тъй като е лято, ако се смеши с хората в Кореком-а, ще купи бързо и няма да има проблеми.
Да ама не, един ДС доносник, негов "познат" го вижда как излиза от магазина....след 3 дена идва милицията с прекрасното предложение да спи 24 часа в Районното.

Хи, и по 30 лв. пенсии имало, баба ми е била гъзар. 2 луканки месечно. Мизерия на клечки!

Цитат

Моята баба, при която бях през летните ваканции можеше да си позволи да ми купи триъгълна вафла само в деня на получаване на пенсия. А пенсията й беше 30 лв. Говоря за 1980, 81-ва и 82-ра години. Не ми хвалете онзи период.......освен ако не сте било другарчета с малък Тошко

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Koe e нелепо? 12 кинта беше "петало", подкова луканка. Като че вчера беше, запомнил съм. Т.е. пенсията на баба купува 4 (ЧЕТИРИ) луканки! По една на седмица. Ако искаш фотосинтезирай!

Цитат

Лъжеш пенсиите бяха  по 90-100 лева когато луканката беше 12 лева кг  и то истинска.

А сега колко килограма можеш да си купи с пенсията от ментето

преди 19 минути, Митко Вълчев написа:

Вярвам в ЕС и еврото, нормално, фактите са причина да вярвам. Швейцария на балканите,можем ние да направим България ако следваме Западния модел. Защото даваш за пример Швейцария, а не нещо следвало примера  на Ленин или Путлер. 

Защото Швейцария не е в ЕС, не вярва в еврото, явно и в ЕС,  и си има франкове като валута.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Швейцарски_франк

Както и пряка демокрация. И си има свои модел. Не е западен. Както се вижда. 

преди 10 минути, IvanKirov написа:

Лично ми се е палил Електрон 714, пред очите! За туй чудо на техниката опъваш почти цяла година, ако не си купуваш друго освен храна. Затуй отраснах на Юность.

То и в мерцедес има брак да кажа ли че мерцедес са боклук

преди 11 минути, attj написа:

Супер. Кога отново ще стане това? Сега изобщо нещо забранено ли е?  Ходят по бикини и плувки в час. Люпят семки. 

преди 15 минути, IvanKirov написа:

Нямаш стабилизиратор на тока сигурно.

9ca70e0b13b1e2a83db970c1c144e1b1.jpg

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Нямаш стабилизиратор на тока сигурно.

Съветските кондензатори са най-големите боклуци. Пробиват и се палят. Електролитните прекъсват. Почти всички ги сменихме на Юност-а.

Кюстендил правеше качествени такива, в интерес на истината.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.