Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, attj написа:

Добре, че бай Тошо е решил да закрие политическите лагери. 

Гледал е какво прави Хрушчов...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, attj написа:

Бащата на жена ми е бил член на БЗНС - Никола Петков и само заради това с други съпартийци са били в Белене.  Добре, че бай Тошо е решил да закрие политическите лагери.     Такъв наследник като мен никога не би станал комунист.    И пак с носталгия за младостта и останалото оценявам историята.     Лично на мен след 1980 година вече никой за нищо не ми е пречил.  Преди това съм бил непълнолетен. 

Не брой, тебе, мене, трети от форума. Гледаме голямата картина. Двата строя сравнени губим с нокаут. Кофти нещата в постсоца са следствие от соца. Единствени без лустрация, милеем за СССР, подкрепяме Путин. ДС водят държавата. Запада ни виновен.  Хайде по сериозно.

преди 4 минути, Proshark написа:

Ами ето ви банани,ето ви демокрация...със всичките ценности....джендъри и тротинетки...и като гледате ,осмисляйте видяното...и като слушате чувайте....

Ако си възпитан както мисля-ти си човека....И тези ,дето си споменал(със сигурност са го направили за теб)биха се гордяли...

Бате ако тебе те кефят само бананите и джендърите от днешното проблема е твой. Като ми каза как предците ни щели да се гордеят, трябваше да застана мирно и да козирувам. Или можеше само мирно?

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Хайде по сериозно.

Лустрацията ли ни е виновна? Колко да е сериозно...

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Не брой, тебе, мене, трети от форума. Гледаме голямата картина. Двата строя сравнени губим с нокаут. Кофти нещата в постсоца са следствие от соца.

И тук си в грешка-кофти са нещата заради интерпретациите на соца....идеологията няма нищо общо с реалната постановка...проста е сметката-някои "социалисти"са решили че могат да са капиталисти....за това е изопачена историята по това време...

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 38 минути, miro20 написа:

Пази Боже от такива "работници за Бъгария" .

Доведе ни до три фалита.

:hush:

Винаги питам комунета като теб - какво предлагаш да дойде на мястото на фалиралия соц ??

Да се обърнем към Русия ? Ми ние си бяхме обърнати . Колко още ?

От кой евразийски съюз можеш да извлечеш повече полза като инвестиции, стокооборот и т.н. какъвто РЕКОРДЕН сега имаме с ЕС ??

Въобще някакви статистики освен фалшивите петилетки на НРБ , четеш ли ??

След това дойде 3 кабинета на Борисов спонсориран от немската фондация. Проектът ГЕРБ с любезното съдействие на Германия. 2 войни на страната на Германия, видяхме до какво доведе.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Не брой, тебе, мене, трети от форума. Гледаме голямата картина. Двата строя сравнени губим с нокаут. Кофти нещата в постсоца са следствие от соца. Единствени без лустрация, милеем за СССР, подкрепяме Путин. ДС водят държавата. Запада ни виновен.  Хайде по сериозно.

Хайде по-сериозно и без оправдания. За нищо не ни е виновен соца, Путин или който и да е. Виновни са управниците гъзолизци, дето търсят кой господар да им казва кво да правят, само и само те лично да пълнят гуши. Сменихме един господар с друг, ама новия не ни носи ползи.

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Като ми каза как предците ни щели да се гордеят, трябваше да застана мирно и да козирувам. Или можеше само мирно?

Целуни ръка на майка и баща...за другото каквото сам си решиш...

преди 12 минути, Proshark написа:

Ами ето ви банани,ето ви демокрация...със всичките ценности....джендъри и тротинетки...и като гледате ,осмисляйте видяното...и като слушате чувайте....

Ти банани не ядеш ли? Или викаш , щом ти не ядеш никой да не яде? Ти да нямаш взимане даване с джендъри? Пример аз нямам и съм ОК. Тротинетката не е лошо средство за придвижване, както и колело, ролери, кънки, бордове и т.н.

Само да кажеш какво общо има това с коментираното от теб до тук?

И да припомня, че тука в България реално няма и не е имало демокрация, а има само мафиотизация!

преди 4 минути, ncl написа:

Лустрацията ли ни е виновна? Колко да е сериозно...

Сред най виновните. Да кажем над 10 процента БВП при проведена лустрация.

преди 5 минути, Proshark написа:

И тук си в грешка-кофти са нещата заради интерпретациите на соца....идеологията няма нищо общо с реалната постановка...проста е сметката-някои "социалисти"са решили че могат да са капиталисти....за това е изопачена историята по това време...

Няма смисъл явно, но пак. Забранено е да си тръгнеш от доброто. Доброто се разпадна само, не ни е бутал САЩ или извънземни.

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Ти банани не ядеш ли? Или викаш , щом ти не ядеш никой да не яде? Ти да нямаш взимане даване с джендъри? Пример аз нямам и съм ОК. Тротинетката не е лошо средство за придвижване, както и колело, ролери, кънки, бордове и т.н.

Само да кажеш какво общо има това с коментираното от теб до тук?

Ти за традиционни ценности не си ли чувал?Написах за върха на айсберга...за другото си интелигентен...сам ще се сетиш...

преди 5 минути, Toto2 написа:

Хайде по-сериозно и без оправдания. За нищо не ни е виновен соца, Путин или който и да е. Виновни са управниците гъзолизци, дето търсят кой господар да им казва кво да правят, само и само те лично да пълнят гуши. Сменихме един господар с друг, ама новия не ни носи ползи.

Да. Москва , Кремъл, пути винаги са били зло за България. Винаги. Примера на Запад беше шанс от който Ватата ни попречи да се възползваме пълноценно. И във вреда на нея и децата и, но Ватата си е проста.

преди 5 минути, Proshark написа:

Целуни ръка на майка и баща...за другото каквото сам си решиш...

Мерси за съвета, то е ясно за целуването на ръка. За другото също.

преди 3 минути, Proshark написа:

Ти за традиционни ценности не си ли чувал?Написах за върха на айсберга...за другото си интелигентен...сам ще се сетиш...

Пич. Раша най много СПИН, разводи, аборти, изоставени деца, криминални убийства в Европа. Ви вем и ценностите и намерата

преди 19 минути, novaki написа:

никъде в семейния кодекс не е писано че са длъжни да ти осигурят пари за цигари ,алкохол жени още повече първите две са забранени за непълнолетни

Ето виждаш , че родителте ти са ти мислили само доброто, но не си ги разбирал!

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Да. Москва , Кремъл, пути винаги са били зло за България. Винаги. Примера на Запад беше шанс от който Ватата ни попречи да се възползваме пълноценно. И във вреда на нея и децата и, но Ватата си е проста.

Ама ти още ли не си проумял, че ние сме дойна крава за любимия ти Запад и никога няма да ни бъде позволено да бъдем равноправни с него. В нищо!

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

След това дойде 3 кабинета на Борисов спонсориран от немската фондация. Проектът ГЕРБ с любезното съдействие на Германия. 2 войни на страната на Германия, видяхме до какво доведе.

Ами изпързаляха немците или и те са пробити от пути, както има съмнения. Агент на ДС, предпочел партията пред работата. В силовото застраховане, създадено от службите. Колко да е прозападен.

преди 1 минута, MZ/X написа:

Ама ти още ли не си проумял, че ние сме дойна крава за любимия ти Запад и никога няма да ни бъде позволено да бъдем равноправни с него. В нищо!

Тази догма я прокламират тези които цуцрят ЕС и хвърлят трохите на Народа. Не ми се вярва да си един от тях!

преди 1 минута, MZ/X написа:

Ама ти още ли не си разбрал, че тия опорки минават само пред отбор Черешка. Чехия, Унгария, Хърватска, Полша, вече Румъния. Всеки който избра да се развива, не да мишкува между Западни ценности и кремълско дупене. Унгария завъртя към Раша и по-леко връща на обратно.

преди 7 минути, Proshark написа:

Ти за традиционни ценности не си ли чувал?

Някой пречи ли ти да си възпитаваш децата на тях? Ще вложиш повече усърдие и ще ги убедиш, че това е правилното, а не да се оплаквате, че държавата ви е длъжна. В днешно време човек трябва да поема лична отговорност за делата си, а не да ги прехвърля на общестеото.

преди 19 минути, ncl написа:

Гледал е какво прави Хрушчов...

Точно така.   Постепенно е нормализирал нещата в България.  Някъде към 1970 година баба ми с 40 лв пенсия от нищо не се е оплаквала.  Тя почина през 1980 година.

току-що, ncl написа:

За някои догма, за други истина.

Само за едни може да е истина, тези които мислят по подобен начин или тези които "цуцрят" и няма да могат повече!

току-що, Митко Вълчев написа:

Ама ти още ли не си разбрал, че тия опорки минават само пред отбор Черешка. Чехия, Унгария, Хърватска, Полша, вече Румъния. Всеки който избра да се развива, не да мишкува между Западни ценности и кремълско дупене. Унгария завъртя към Раша и по-леко връща на обратно.

Ти защо не си в САЩ, бе? Какво дириш тук в България? Откъде - накъде ще си позволяваш да ни държиш господарски тон и да ни поучаваш? Къв си ти, бе? От доларчета ли така ти порасна работата? Че и цензор взе да го играеш във форума? Махай се в САЩ, ти не си българин! Държиш се тоталитарно!

На любимия ти "Луковмарш" няма ли да ходиш?

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Само за едни може да е истина, тези които мислят по подобен начин или тези които "цуцрят" и няма да могат повече!

Истината си е истина. Даже в СИВ бяхме по-равноправни, отколкото сега в ЕС.

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Тази догма я прокламират тези които цуцрят ЕС и хвърлят трохите на Народа. Не ми се вярва да си един от тях!

Това не е догма, а проникновение какво ни се случва - Западът ни разби всичко - икономика, земеделие, енергетика, трансформираха ни в крайни купувачи на тяхна продукция. Профанизираха ни културата, зачертават ни историята, агресивни са към православието ни. Не ни пускат в Шенген и прокламират Европа на 2 скорости, третират ни като втора ръка хора. Нареждат ни какво да правим в политически аспект, и са аха да  ни вкарат и във война заради техните си интереси?

И ти им се възхищаваш на всички тези 'благини' на западняците? 

току-що, ncl написа:

Истината си е истина. Даже в СИВ бяхме по-равноправни, отколкото сега в ЕС.

Ето това трябва да го осъзнаят всички истински българи! САЩ ни третират като роби, които да им произвеждат разни благинки! Ама не сме им роби! Крайно време е хората да се надигнат срещу хегемонията на САЩ! Не смеят обаче, защото се страхуват, че САЩ ще ни спретнат цветна революция или хиперинфлция!

Ако навремето "Цар Бомба" я бях пуснали над Вашингтон, сега САЩ щяха да са много по - ниски от тревата. Да, един терористичен град нямаше да го има. Е, и? Важното е, че светът щеше да бъде съвсем различен!

САЩ, ако опънат още нервите на Владимир Путин, наистина ще станат ядрена пустиня!

преди 9 минути, БаалБек написа:

Ще вложиш повече усърдие и ще ги убедиш, че това е правилното, а не да се оплаквате, че държавата ви е длъжна. В днешно време човек трябва да поема лична отговорност за делата си, а не да ги прехвърля на общестеото.

Баалбук, тия които протестират в Западна Европа за увеличение на заплатата не смятат ли, че държавата им е длъжна?!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.