Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 31 минути, Митко Вълчев написа:
преди 33 минути, novaki написа:

Казах ти да мислиш с главата какво са виновни "другарите" че ЕС ни имат за 2ро качество хора и ни дават менте храна

Като чета хора в темата, се радвам, че ни броят за хора и ни държат още в ЕС.

Не те пускат да идеш в ЕС, но те броят за хора - добре бе.

преди 29 минути, ncl написа:
преди 30 минути, Митко Вълчев написа:

Или както беше казал другарят леЛин. Да не оставим нито един, дори най малкият проблем на Запад неупотребен.

Сигурен ли си, че Ленин го е казал?

Чел е и Ленин. Малко бърка глаголните времена само все още.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 38 минути, MZ/X написа:

Това не е догма, а проникновение какво ни се случва - Западът ни разби всичко - икономика, земеделие, енергетика, трансформираха ни в крайни купувачи на тяхна продукция. Профанизираха ни културата, зачертават ни историята, агресивни са към православието ни. Не ни пускат в Шенген и прокламират Европа на 2 скорости, третират ни като втора ръка хора. Нареждат ни какво да правим в политически аспект, и са аха да  ни вкарат и във война заради техните си интереси?

И ти им се възхищаваш на всички тези 'благини' на западняците? 

Плюе против всичко европейско, чуди се що не го искат в Шенген... ватник, дами и господа

преди 34 минути, ncl написа:

Баалбук, тия които протестират в Западна Европа за увеличение на заплатата не смятат ли, че държавата им е длъжна?!

Държавни работници да протестират за заплати е малко по-различно от това, как ще си възпитаваш собствените деца, нали ? 

преди 23 минути, Toto2 написа:

Айде някой да даде некви цифри, графики, нещо фактология. Само мерене на салами и сливи праите, нищо полезно.

Всеки път като ти се дадат цифри и графики казваш, че са фалшиви :hush:

преди 31 минути, ncl написа:

Кои са тия другари? Поименно, ако може.

https://www.dw.com/bg/дпс-е-органически-свързано-с-мултигруп-как-се-роди-дпс-и-как-стана-това-което-е-днес/a-60537147

Ако ти се чете и истински се интересуваш. 

преди 15 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Каква политика са имали "Запада" към нас до 1997г.? Какво са ни взели пример?

За мен пък СИВ или държавите от СИВ, като спират да ни взимат продукцията, а ние продължаваме да купуваме вече ресурси от тях макар и сравнително евтини, но с валута/без бартери, както е било основно/ се случва този предвидим колапс, който е бил предвидим още от средата на 80те, ама другарите са имали план, който само се е изпълнил частично - да ограбят парите. Другото няма как да се случи с тази "планова икономика" в соц кратуните. Сега техните наследници, не случайно изучени в "западните" колежи се опитват да поправят техните родители къде успешно, къде не!

Ами да ти отговоря в твой стил - само в главите на кап. кратуните няма плановост и всичко било на пазарен принцип на базата на хаоса.
Всички отрасли на индустрията имат плановост, а стратегическите и десетилетия напред, даже и при капиталистическите икономики, даже и при глобализацията.

Не ми се дискутира цялото сриване на българската икономика само за няколко години, но слагам явлението под един общ знаменатал - саботаж от страна на Запада. 
Подчертавам - не пазарни принципи, а чист саботаж, който български продажници реализираха.

току-що, ncl написа:

Така със сигурност няма да стане. Пробвай с нещо друго.

Никой не го вълнува тогава.Границите са отворени никой няма и да ви пита къде отивате.  Едно време на който не му харесваше не можеше да избяга свободно.

Не смятам да ходя никъде. А ти може да избягаш сега спокойно. Ако си мислиш, че ще стане на вашето - в много голяма грешка си.

преди 1 минута, MZ/X написа:

Ами да ти отговоря в твой стил - само в главите на кап. кратуните няма плановост и всичко е пазарен принцип на базата на хаоса.
Всички отрасли на индустрията имат плановост, а стратегическите и десетилетия напред, даже и при капиталистическите икономики, даже и при глобализацията.

Не ми се дискутира цялото сриване на българската икономика само за няколко години, но слагам явлението под един общ знаменатал - саботаж от страна на Запада. 
Подчертавам - не пазарни принципи, а чист саботаж, които български продажници реализираха.

Мддааа, имаме очи, пътуваме, виждаме! Не е като да сме в землянките цял живот и да вярваме само в митове и легенди!

преди 5 минути, ncl написа:

Не смятам да ходя никъде. А ти може да избягаш сега спокойно. Ако си мислиш, че ще стане на вашето - в много голяма грешка си.

Комунист-чугун-рашист да видя аз да се оплаквам  !? Нещо ти прескочи в онова гладкото :giggle1:

То е нашето, ако още не си го разбрал .

326433472_590339279584924_8966647917387304369_n.jpg

преди 19 минути, JohnTRIVOLTA написа:
преди 34 минути, MZ/X написа:

Наивно, драги. Много при това. Грабежът на другарите е следствие на политиката на Запада към нас, а не причината. Другарите са хиените на остатъците от снагата на България, но истинският ни убиец е Запада.

Каква политика са имали "Запада" към нас до 1997г.?

Казва се "перестройка". не си ли чул? Горбачов и колегата Рейгън си говориха нещо. После ни го спуснаха и на нас. Вкл. в България.

И да те светна, че гледам нищо не разбираш - по онова време, мнозина от тия които сега са против такива тиквеници като тебе, бяха на страната на Перестройката. Вкл. и аз. Малко по-късно обаче, се усетихме, че именно тия от запада ни излъгаха. В момента вие и вашето стадо сте най-големите шарани.

Каква политика баце, "са имали "Запада" към нас до 1997г.?" Е черните станции не спираха да бълват. Аз ги слушам някъде от средата на осемдесетте. Наистина, каква ли политика може да са имали, щом са харчили пари за черни станции? Те са искали само да правят със нас съвместна дискотека и са пускали рок едн рол.

преди 16 минути, gringos написа:

Може да замина, може и да не замина. Стана за смех вече. Не те ли пущат твойте фаворити да им идеш на гости? Да не си трето качество? Кво в България нема да може да оцелее без тебе - прасета ли гледаш? Па назначи си един работник!

Баце, ти тичай 50 км, да имаш сили да плИваш. Я и свинье да гледам, пак ще съм по добър от тебе.

преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Мддааа, имаме очи, пътуваме, виждаме! Не е като да сме в землянките цял живот и да вярваме само в митове и легенди!

Мдаа, не само във фактология и логика си зле, оказва се, че си зле и в предположенията си. Въобще си мнооого зле.

Брях в спортното те научили и на глаголни времена. А как спазваше йерархията не обясни.

преди 27 минути, ncl написа:

Дори и да не можем да се разберем за миналото, трябва да можем да се разберем за бъдещето. Иначе нищо добро не ни чака.

Хубави думи, но общи. Без конкретика.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Хубави думи, но общи. Без конкретика.

Ами дай конкретика. Кажи какво предлагаш?

преди 16 минути, MZ/X написа:

Ами да ти отговоря в твой стил - само в главите на кап. кратуните няма плановост и всичко било на пазарен принцип на базата на хаоса.

Подчертавам - не пазарни принципи, а чист саботаж, който български продажници реализираха.

Човек, да ми сравниш соц планиране, тип белки мине и мое да стане. С планиране на човек който рискува собствените си пари. Какъв хаос , кви пет лева? Това за саботаж нарочен, няма да коментирам, да не вляза в нецензурни думи.

преди 8 минути, MZ/X написа:

Мдаа, не само във фактология и логика си зле, оказва се, че си зле и в предположенията си. Въобще си мнооого зле.

На фона на Ватата, всички други са си перфектни. Другия път пробвай факти, не обиди.

преди 8 минути, gringos написа:

... против такива тиквеници като тебе,...

В главата ми се въртят много по сочни определения за много колеги във форума, но може да разгърнеш всяко едно мое постване и няма да намериш такова или подобно! Знаеш ли защо? Не, нама как да знаеш и това е кардиналния проблем!

Оше нещо по въпроса за политиката на Запада към нас от преди 1997г.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:
преди 26 минути, gringos написа:

Може да замина, може и да не замина. Стана за смех вече. Не те ли пущат твойте фаворити да им идеш на гости? Да не си трето качество? Кво в България нема да може да оцелее без тебе - прасета ли гледаш? Па назначи си един работник!

Баце, ти тичай 50 км, да имаш сили да плИваш. Я и свинье да гледам, пак ще съм по добър от тебе.

Няма ли да заминеш там? Ма наистина ли? И цял живот ще гледаш свинье в тая държава, дето я упралвяват рашистите? Но нали си свободен?

преди 6 минути, ncl написа:

Ами дай конкретика. Кажи какво предлагаш?

Лустрацията, свърши тая, късно е. С две думи, партия в която няма санкционирани по Магнитски . Иначе благодаря за доверието, има много неща, носи ценя времето.

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:
преди 14 минути, gringos написа:

... против такива тиквеници като тебе,...

В главата ми се въртят много по сочни определения

Имаш право на лош вкус.

преди 1 минута, gringos написа:

Оше нещо по въпроса за политиката на Запада към нас от преди 1997г.

Няма ли да заминеш там? Ма наистина ли? И цял живот ще гледаш свинье в тая държава, дето я упралвяват рашистите? Но нали си свободен?

Друг ми е бизнеса. Ако теча и вас ще гледам. Ами управляват я но плахо. Вчера Магнитски им набили и те тихичко вият.

преди 1 минута, gringos написа:

Имаш право на лош вкус.

Все пак с вас пишеме, няма как да не се изколцатим леко. За да сме в тон с Ватата.

преди 14 минути, Митко Вълчев написа:
преди 32 минути, gringos написа:

Брях в спортното те научили и на глаголни времена. А как спазваше йерархията не обясни.

Чакам да обясниш. И за йерархията, и за учебния процес в спортното. Но нищо не казваш. Един приятел викаше, "като си заял едни гОвна, виж та си ги дояждай".

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Друг ми е бизнеса.

Бизнесмен?

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

С две думи, партия в която няма санкционирани по Магнитски .

Във Възраждане няма санкционирани по този списък. :)

преди 4 минути, gringos написа:

Имаш право на лош вкус.

Аз пък мисля, че повечето хора обичат вкуса на домат, патлджан, диня и т.н. ...

преди 32 минути, Trichocephalus написа:

Вместо задълбочен коментар - статия от "онова време" :

IMG_3325.JPG

Онова време - след 87ма. Може би дори след 89та. Тамън са почнали днешните клевети, дето в момента са в апогея си.

Не казвам, че всичко тогава е било идеално. И че не са ставали грешки - ама вие комунистите за тва ли ги критикувате, че не са били безгрешни? Електрифицирали цяла българия, построили всичко - ах, една две зими е имало режим на тока, поради авария? Ма не може ли да се случи авария - авариите са неизбежни. В Канада кви аварии са ставали - и после месеци не е имало ток, ама изобщо.

Я ми дай данни за оторвената с нитрати вода дето пиели жителите на стотиците градове? С колко милиграма на литър е била отровена?

Знаеш ли ти, че ако водата на хората е била отровена, щеше да е измряла и рибата? През соца обаче, имаше риба навскякъде. Зарибяваха яко. Измряла риба не съм виждал.

Сега съм виждал.

преди 24 минути, ncl написа:

Във Възраждане няма санкционирани по този списък. :)

Ами ето, направи избора си. Моят е друг.

преди 15 минути, gringos написа:

Онова време - след 87ма. Може би дори след 89та. Тамън са почнали днешните клевети, дето в момента са в апогея си.

Не казвам, че всичко тогава е било идеално. И че не са ставали грешки - ама вие комунистите за тва ли ги критикувате, че не са били безгрешни? Електрифицирали цяла българия, построили всичко - ах, една две зими е имало режим на тока, поради авария? Ма не може ли да се случи авария - авариите са неизбежни. В Канада кви аварии са ставали - и после месеци не е имало ток, ама изобщо.

Я ми дай данни за оторвената с нитрати вода дето пиели жителите на стотиците градове? С колко милиграма на литър е била отровена?

Знаеш ли ти, че ако водата на хората е била отровена, щеше да е измряла и рибата? През соца обаче, имаше риба навскякъде. Зарибяваха яко. Измряла риба не съм виждал.

Сега съм виждал.

Не, че не са били безгрешни. Че са били неуспешна диктатура, командвана от друга такава.

Сега съм виждал.

Зарибяваха яко. С това съм съгласен.

преди 15 минути, Митко Вълчев написа:
преди 29 минути, gringos написа:

Сега съм виждал.

Не, че не са били безгрешни. Че са били неуспешна диктатура, командвана от друга такава.

РАша ли - тя нали и сега ни командва?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.