Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 минути, ncl написа:

Не казвам, че лъжеш. Но да казваш, че така е било в цяла България...

По селата нямахме ток години наред. На село съм отраснал до 9-ти клас чак. И по соца и по "демокрацията" имаше режим на тока.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, Proshark написа:

Момчета,нещо бъркате нещата..На 16 съм започнал да работя...при соца..и първата ми заплата беше 168лв....Майка ми са я търсили,защото не работи,а тя е била в майчинство с мен...Говоря ви за принципите...Знаете ли колко са неработещите сега-около 800 000....и вие ми казвате,че тогава не се е направило нищо..

Ами питай твоите хора...

Кои са моите хора ? Говориш за млади и стари. Младите не са отгледани от никой друг, а от старите. Явно великият соц, освен с другите си провали, се проваля и в това да възпитава "младите". А прехода и демокрацията не я извърши никой друг, освен вие, старите (предполатгам че към тях се причисляваш). Изцяло продукт на социализма. 

преди 7 минути, novaki написа:

Парите които изкарваш да си харчиш с здраве .Апартамента от заплатата ли го купи не нали а с наследството

60% от заплата, 40 % от върнати имоти, експроприирани от комунделите.

преди 3 минути, N1K17Y написа:

Кои са моите хора ? Говориш за млади и стари. Младите не са отгледани от никой друг, а от старите. Явно великият соц, освен с другите си провали, се проваля и в това да възпитава "младите". А прехода и демокрацията не я извърши никой друг, освен вие, старите (предполатгам че към тях се причисляваш). Изцяло продукт на социализма. 

Да, сега виждаме как 80 до 90 набор възпитават децата си. 1 поколение без коментар. Да не говорим, че идва и друго. Още по-ужасно.

Все ще се намери някой да каже - вижте какво се е построило, по комунизма.

Е, другите държави, които нямат комунизъм - в землянки, ли живеят? Нямат ли административни сгради? Нямат паметници на културата?

1986 ходих до Полша. Направо онемях. Частния бизнес, беше разрешен. Навсякъде се продаваха, западни стоки.

При нас - давай да ставаме, куцият крак на СССР.

преди 23 минути, Proshark написа:

.Я виж колко хора са със собствено жилище

Понеже не съм в детайли запозната, може ли да кажеш дали е вярно, че на хората по малките градчета и селата след 1945 г. са им отнемали земята и са ги пращали насила в големите градове. Там са им строили панелки за да ги направят насила граждани. И чак след 1985г., а може и по-късно са им разрешили да си закупят панелките, като са им определили цената предварително.

преди 6 минути, Beemo написа:

Все ще се намери някой да каже - вижте какво се е построило, по комунизма.

Сравнява се с построеното сега. Но иначе социализма е научил хората на мързел.

преди 9 минути, АСПЕКТ написа:

Да, сега виждаме как 80 до 90 набор възпитават децата си. 1 поколение без коментар. Да не говорим, че идва и друго. Още по-ужасно.

Бесните дедки сте ужасните!

Нищо им няма на младите!

преди 1 минута, БаалБек написа:

Понеже не съм в детайли запозната, може ли да кажеш дали е вярно, че на хората по малките градчета и селата след 1945 г. са им отнемали земята и са ги пращали насила в големите градове. Там са им строили панелки за да ги направят насила граждани. И чак след 1985г., а може и по-късно са им разрешили да си закупят панелките, като са им определили цената предварително.

А не..това е абсолютна глупост...съвсем "случайно" направиха много села градове...за да се запази селското стопанство...имало е стратегия за развитие....

преди 5 минути, БаалБек написа:

Точно обратното от селата и малките градове сами напъваха да се заселват в големите градове. Да станеш жител на София ... ммм трудна работа е било - трябва да се ожениш/омъжиш за софиянец. Смешното е ,че повечето ,които пишат за това време не са живяли в съзнателните си години през него време. Дращят каквото им падне.

преди 4 минути, ncl написа:

Сравнява се с построеното сега. Но иначе социализма е научил хората на мързел.

Това няма място, за сравнение. 

Влизал ли си в поделение, на "Строителни войски" ? Някой влизал ли е?

Уникална, разкошна, мизерия. Чанч от сутрин до вечер, ако не искаш - дисцип. И там пак бачкаш, за благото. И като излезеш, пак си дослужваш - с бачкане.

преди 7 минути, Proshark написа:

А не..това е абсолютна глупост...съвсем "случайно" направиха много села градове...за да се запази селското стопанство...имало е стратегия за развитие....

А относно това, че си започнал работа на 16г. по соц време. Не си ли ходил на училище? И като какъв са ти давали заплата - 20 годишен.

току-що, БаалБек написа:

А относно това, че си започнал работа на 16г. по соц време. Не си ли ходил на училище? И като какъв са ти давали заплата - 20 годишен.

Ами и аз съм почнал на тази възраст. Лятото през ваканцията работехме да си докараме някой лев за мацки на морето бре. Толкова ли е трудно да се осмисли?

Явно е трудно ... тцц тццц 

преди 1 час, novaki написа:
преди 1 час, IvanKirov написа:

Комшия и роднина, го подлъгаха да се пише доброволец, за прохода Хаинбоаз. Лично го помня като разправя. И те не са били улави, няма такова нещо като доброволец. Излъгали ги, че няма да служат войници. После у й, пак ги прибрали новобранци. Лично го помня това.

спри да пишеш глупости че ставаш за смях и на малките деца по време на соца българия беше на 25 място по икономическо развитие

а за кремиковци който казваш че бил на загуба виж на кое място е бил

Лично бил свидетел, човекът с дипломата и сертификатите, и на Хаинбоаз. Боже, слез и си прибери вересиите - или поне ги закарай тия по-далече на запад! Там за тях размитат и ще им дадат от надробеното да кусат.

преди 7 минути, БаалБек написа:

Деца...деца...Тогава предлагаха на учениците да работят през ваканцията....който иска може...Само че възпитанието ни беше различно от сегашното-ако не работиш-значи си некадърен....за това ние знаем повече...от сегашните....дето ако им размениш обувките,няма да намерят коя е лявата и дясната обувка....

Редактирано от Proshark (преглед на промените)

преди 12 минути, Beemo написа:

Влизал ли си в поделение, на "Строителни войски" ? Някой влизал ли е?

Уникална, разкошна, мизерия. Чанч от сутрин до вечер, ако не искаш - дисцип. И там пак бачкаш, за благото. И като излезеш, пак си дослужваш - с бачкане.

Да съм твърдял, че това е хубаво?!

преди 5 минути, gringos написа:

Лично бил свидетел, човекът с дипломата и сертификатите, и на Хаинбоаз. Боже, слез и си прибери вересиите - или поне ги закарай тия по-далече на запад! Там за тях размитат и ще им дадат от надробеното да кусат.

Бастун, вземи го осмисляй!

Аз до комсомолец не доживях.

Дядо Петко го излъгаха да гърби на Хаинбоаз.

преди 2 часа, gringos написа:

Ма тоя се объркал нещо, та е дал за пример МАРГАРИТ И МАРГАРИТА. В тоя филм се разправяше, за тва, как комунизмът е опедерасявал хората, което лошо. А днешната демокрация, така ги опедераси  - децата още от малки вече имат право да пожелаят да се подложат на химиотерапия за смяна на пола. Освен това тоя филм и той е продукт на соца.

Не се, показва се как не те питаха искаш ли. В спортното училище, ти беше най ниско в йерархията, нали? Някой питаше ли те.  Искаш ли да тренираш де. Питам само. Бях запомнил с момичето, но ти ясно кое си запомнил. Не се учудвам.

преди 3 минути, ncl написа:

Не ме разбирай погрешно. Нищо лично - даже напротив...

Все едно сме, десетима на една маса. И обсъждаме.

Цитирам те теб, защото другите "не помнят" .

преди 28 минути, Proshark написа:

Само дето стабилно и сигурно и производство и селско стопанство са вървели надолу. Като се пенсионираха хората на цар Борис и комунизма отече. Неспособен сам да създаде нещо.

преди 20 минути, БаалБек написа:

Вероятно е започнал работа рано, защото доходите на родителите му са били твърде високи!

преди 14 минути, gringos написа:

Това 25 място много го мечтаете, но умножете по две. На 37 е била най добрата соц държава.

Темата не е лоша, ама ....Така де, соца си беше позагнил към 1988 година, но...Това което последва след смяната...Мале мале, война да нсе беше случила и да я бяхме загубили, нямаше да донесе повече поражения от това, което е сега. С 3 милиона по0малко население и все още една трета да мечтае да бега. 

Така де, не беше цвете за мирисане тогава, но сега направо си е външен клозет пълен до горе,

преди 10 минути, ncl написа:

Ми то хубавото кво остана. Като разделиш заплата на реалните долари и е била 50-60 преко сили.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.