Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Че аз нямам общо с тоя народ.

Съжалявам

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Етнически българин съм, не съм Мустафа или Асан.

А защо мразиш българите ?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, IvanKirov написа:

Точно тъй беше.

Сериозно,че тогава немаше телофони с камери да ти снимам ,дали е било както го описваш.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

А защо мразиш българите ?

В  казармата се държаха с мен като с военопленник. Шапкари и стари войници, българи, се държаха като врагове. Изтръгнаха ми последни наченки на патриотизъм. Отсега съм се подготвил, ако стане напечено ще съм от първите избягали.

преди 16 минути, AAUUXX написа:

Не е правя ,ползах цедка за таз раута .

Ааааааа, вашите са били връзкари - имали са цедка.

току-що, нушо написа:

Сериозно,че тогава немаше телофони с камери да ти снимам ,дали е било както го описваш.

Еми на мен ми беше гадно, туй е субективно усещане. Не е нужно ти да си доволен.

току-що, нушо написа:

Има из мрежата снимки от бригадите ,но не ми се търси сега в момента.

преди 2 минути, IvanKirov написа:

В  казармата се държаха с мен като с военопленник. Шапкари и стари войници, българи, се държаха като врагове. Изтръгнаха ми последни наченки на патриотизъм. Отсега съм се подготвил, ако стане напечено ще съм от първите избягали.

Да са само българите. Всички са такива. Зависи от човека. Ела ги виж немците.

преди 1 минута, нушо написа:

На колко години си бил, като си балирал? Това работа, за дете ли е? На 40 градуса, по потник, почервенял до болка... Да не говоря, за самата слама, която е като пясъка. Не можеш да я премахнеш седмици.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Има из мрежата снимки от бригадите ,но не ми се търси сега в момента.

Е ко не ти се вярва, първа смяна почва в 6, помня септември беше, ама случихме някакъв бахър. Лагерът дето живеехме беше заграден с бодлива тел. Храната ставаше горе долу, макар и постна. Норми. Аз най-малкия набор пишлеме, зайци новобранци, мизерии от по-големите курсове ученици.

Кое точно не ти се вярва? На 2 смени работехме, наравно с работниците.

Като се заприбирахме обратно, все едно от казарма се уволнявах!

преди 1 минута, IvanKirov написа:

В казармата всичко сме имали лоши и добри моменти - повече лоши кат новобранци и повече добри кат стари войници ,аз когато служех също имаше в нашата рота етнически българи ,но не по различно отношение получаваха от останалите - в смисъл че се бяха интегрирали ,в крайна сметка това какво отношение ще получа зависи в голяма степен от мен.

В казармата всичко сме имали лоши и добри моменти - повече лоши кат новобранци и повече добри кат стари войници ,аз когато служех също имаше в нашата рота етнически българи ,но не по различно отношение получаваха от останалите - в смисъл че се бяха интегрирали ,в крайна сметка това какво отношение ще получа зависи в голяма степен от мен.

Аз имах лека служба по принцип, отношението към мен, като към враг, няма да го забравя. Писар бях, попълвах някви документи с кво се занимаваме, стратегията била да ни учат в патриотизъм.

Точно обратното постигнаха. Туй не е моят народ!

преди 6 минути, Beemo написа:

Ааааааа, вашите са били връзкари - имали са цедка.

И кафеварка освен цедка  :D

преди 2 минути, БаалБек написа:

Да

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Сега пък децата им пълнят главите за Кънчо, кондоми и как е нормално чичо Гошо и чичо Иван да спят голи на един диван. А, Батман и Робин са нещо повече от приятели.

Нетфликс и Дисни си пусни и гледай пропаганда в действие.

Animated GIF

Рапорт даден!

618x482.jpg

Знаеш ли пионерите, по чий модел са създадени? А какво се е случило със създателя им, в най справедливото общество съществувало някога?

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Ела ги виж немците.

Защо си там - в Германия? Да не си отвлечен? Намери някое посолство, което не е от ЕС и веднага се скрии там. После ще се преместиш на щастливо място.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

И кафеварка освен цедка  :D

охооооооооооооооо, тука ми мирише, на партийна линия.

Да

преди 3 минути, AAUUXX написа:
преди 5 минути, БаалБек написа:

Да

Значи признаваш, че е било по-мизерно по соца.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Снимка от 1990г

2020-03-21_175017.png

Опашка в София пред магазин за хляб през 1990 г. по време на т. нар. Луканова зима. 

https://www.bgspomen.com/2020/03/blog-post_63.html?m=1

ВСЕКИ ДЕН по соца, имаше такава опашка на село. Мене като най малък ми беше задължение да нося хляба в къщи. Поне по 30 мин. се чакаше на ден.

току-що, БаалБек написа:

Значи признаваш, че е било по-мизерно по соца.

Снимката не е от соца ,соца приключи 1989г,а снимката от вече демокрацията 1990г.

Не признавам нищо.

преди 8 минути, Beemo написа:

На колко години си бил, като си балирал? Това работа, за дете ли е? На 40 градуса, по потник, почервенял до болка... Да не говоря, за самата слама, която е като пясъка. Не можеш да я премахнеш седмици.

Всъщност аз от 16 годишен всяко лято на балите, за да не ходя на бригадирски лагер. Млад, не ми е тежало. Но не е било мой избор или на родителите ми. Партията бе решила за мене.

преди 8 минути, AAUUXX написа:

В казармата всичко сме имали лоши и добри моменти

544 дена служба, плюс един - задръжки. От тях - 292 арест.

Най - гадната година и половина, в живота ми.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

ВСЕКИ ДЕН по соца, имаше такава опашка на село. Мене като най малък ми беше задължение да нося хляба в къщи. Поне по 30 мин. се чакаше на ден.

Опашки имаше ,щот хората имаха пари и се пазаруваше в промишлени количества храна. А хляба беше уникално вкусен ,от фурната на връщане към дома изям половин топъл хляб.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.