Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

• Автор
току-що, ДзВяРа! написа:

Когато човек се обръща към някой е нормално да го цитира.

Във случая няма нищо такова!

Разбрах.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 22 минути, Bubbles написа:

Абе пича живее в суверенна държава, нема смисъл.

Пича, живее в пробита държава. Пета колона на Русия в ЕС и НАТО. А ти си се омел в  капиталистическа Франция. Та репликирай, като идеш в Раша и си първият рашист във форума дал личен пример.

• Автор
преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Ми то според писането. Или си под двадесет или над 70 с тоя акъл.

Какво ми е на акъла и писането?

току-що, Митко Вълчев написа:

Пича, живее в пробита държава. Пета колона на Русия в ЕС и НАТО. А ти си се омел в  капиталистическа Франция. Та репликирай, като идеш в Раша и си първият рашист във форума дал личен пример.

Защо лъжеш, че България се контролира от Русия? Какви доказателства можеш да покажеш, че България се контролира от Русия?

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Айде и този почна.
Пий си ги тия лекарства бе хора!

преди 22 минути, gringos написа:

Доброволци за фронта, предполагам?

Ти ще предвариш ли десетте милиона желаещи от САЩ, да се запишат във Вагнер. Да отсрамиш рашистите в Бг.

преди 26 минути, IvanKirov написа:
преди 27 минути, gringos написа:

Ама те си купили и направили жилища, ходили по два пъти на море, за ресторанти пари има

И сега ходим на море бе, не сме като вас за трамвая да нямаме пари. И за ресторанти има.

Начи глей сега - аз ходя на море за по два месеца. Нещо не ясно? Стига си ми се репчил с това че имаш четиристотин лева, които ще ти стигнат за три дена да идеш на море, да го видиш само за кратко и да се снимаш с телефона, та да се покажеш в интернет!

преди 6 минути, ncl написа:

Напротив, ще участвам. Не съм пропускал избори още. Не знам защо направи тази връзка.

Щото отговарям на много. Извинявам се. 

преди 3 минути, Bubbles написа:

Айде и този почна.
Пий си ги тия лекарства бе хора!

Препоръчай френски. Не, че виждам да ти помагат.

преди 18 минути, gringos написа:

Ти имаш проблем да направиш една особено проста сметка - че днешното потребление на домакинствата в България е в пъти по-ниско от потреблението на ток от домакинствата в България по време на дискотеката/режима на тока.

Проблем, проблем - голям проблем имаш със смятането. Тогава е имало неколко пъти повече ток за домакинствата. Плюс за износ. Плюс за огромната индустрия. Това прави вероятно десет пъти по-високо потребление на ток отколкот е потреблението днес. Как така ще дрънкаш глупости, че тогава не е имало ток? Сега няма, а не тогава.

Добре бе, не съм спорил! Повече ток сме генерирали, ОК. Имаше за сърби турци и румънци, нямаше за нас.

преди 21 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Ти мен не ме мисли 😉 аз акъл си имам.

Имаш трънки, да гласувашс бабите за Копейкин. Като ти затвори ЕС труда ще изчукваш катраняците на някой като Теточков, за мин. заплата. ЕС реално ни вдигнаха заплатите, на който не му се плаща потъна под водата.

Този пазар е частна собственост на редица частни компании, които искат да експлоатират хората, далокато им дават малки заплати.

Колкото и пари да ти дават, тези пари не се доближават и малко до количеството, което си заработил. Когато генерираш доходи за компанията, количеството пари, което ти дават (заплатата), е минимално в сравнение с количеството пари, което си заработил.

Ми тъй да е, ама трудът ни е високоефективен. По соца най-много да ме бяха направили придатък на някоя машина.

По дефиниция, такова нещо, като "добра заплата", не съществува при неолибералния модел. Научните данни са категорична: неолибералния модел ограбва хората и ги експлоатира. Имам статистически данни, които мога да предоставя, ако е необходимо.

Еми следващата стъпка е да работя за себе си, и бачкам по въпроса. Важното е, че и сега съм добре, а вие ръсите сополи по нещо, дето ти лично не си го и виждал.

преди 13 минути, ДзВяРа! написа:
преди 21 минути, gringos написа:

Некой да не пущил нещо от твое име? Ако е така, оправяй се с него, аз гледам, че тва е пущено от тебе.

Нещо не мога да те разбера.

Мен защо ме цитираш?

И аз не мога да те разбера. Дал си снимки пред парламента на хора, които искат нещо от Румен Радев - че не бил вкарал България във война. Не си ли ги дал ти тия снимки?

преди 3 минути, gringos написа:

И аз не мога да те разбера. Дал си снимки пред парламента на хора, които искат нещо от Румен Радев - че не бил вкарал България във война. Не си ли ги дал ти тия снимки?

https://www.vesti.bg/bulgaria/protest-pred-prezidentstvoto-v-sofiia-snimki-6161311

преди 3 минути, IvanKirov написа:
преди 26 минути, gringos написа:

Ти имаш проблем да направиш една особено проста сметка - че днешното потребление на домакинствата в България е в пъти по-ниско от потреблението на ток от домакинствата в България по време на дискотеката/режима на тока.

Проблем, проблем - голям проблем имаш със смятането. Тогава е имало неколко пъти повече ток за домакинствата. Плюс за износ. Плюс за огромната индустрия. Това прави вероятно десет пъти по-високо потребление на ток отколкот е потреблението днес. Как така ще дрънкаш глупости, че тогава не е имало ток? Сега няма, а не тогава.

Добре бе, не съм спорил! Повече ток сме генерирали, ОК. Имаше за сърби турци и румънци, нямаше за нас.

Ето че отново и отново не разбра. А аз пак ще ти повторя - хем да разберат по-хубаво другите хора. През соца, количеството на тока, който потребяваше средно домакинство в България, именно точно по време на дискотеката/режима на тока, се равнява на сегашна сметка от 450 лева месечно. На домакинствата. По време на дискотекта. Точно по това време, българските домакинства са харчили няколко пъти повече ток от днешните български домакинства.

Не сърбите, не турците, не румънците - българите го употребяваха тоя ток.

Нещо неясно? О да - ти си индженер. Но ще ти повтарям. Още много пъти ще ти повтарям.

преди 43 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Преди десетилетия, Мерцедес и БМВ имали ли са автоматично сваляне на прозорците? Не. Преди десетилетия, автомобилите в Съветския Съюз са били като автомобилите в останалата част на света. Но анти-социалистическите пропагандисти лъжат, като сравняват днешните технологии с технологиите в Съветския Съюз преди десетилетия и твърдят, че това доказва, че Съветския Съюз е бил изостанал.

Както даваш примери поне си проверявай данните

Цитат

Packard

introduced the first power windows in the 1940 Packard 180 series. This was a hydro-electric system. In 1941, the Ford Motor Company followed with the first power windows on the Lincoln Custom

(only the limousine and seven-passenger sedans).

1941 а тогава Съветския съюз е нямал автомобили за граждански цели хихи

преди 30 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Защо лъжеш, че България се контролира от Русия? Какви доказателства можеш да покажеш, че България се контролира от Русия?

КАК РУСКИТЕ КОРПОРАЦИИ КОНТРОЛИРАТ ВЛАСТ И МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ

Не искам да пиша чаршафи. Чети си го.

преди 28 минути, Митко Вълчев написа:

Препоръчай френски. Не, че виждам да ти помагат.

Приятел, просто те моля да не изпадаш в крайности, ок?

преди 8 минути, БаалБек написа:

Алоу Бойко в руското посолство ли ходи да се моли или в Лозенец?

преди 47 минути, gringos написа:

Ето че отново и отново не разбра. А аз пак ще ти повторя - хем да разберат по-хубаво другите хора. През соца, количеството на тока, който потребяваше средно домакинство в България, именно точно по време на дискотеката/режима на тока, се равнява на сегашна сметка от 450 лева месечно. На домакинствата. По време на дискотекта. Точно по това време, българските домакинства са харчили няколко пъти повече ток от днешните български домакинства.

Не сърбите, не турците, не румънците - българите го употребяваха тоя ток.

Нещо неясно? О да - ти си индженер. Но ще ти повтарям. Още много пъти ще ти повтарям.

Как го потребяваш бе, като са ти дръпнали шалтера! Няква нова физика измислихте, потребявате през прекъсната жица!

Целта на режима е именно, да се потребява по-малко. Щото по соца всичко беше кът, вкл. тоалетната хартия. И насъщните капачки за консерви!

Всичко дето става за износ се изнася, щото правешкия каскет имаше борчове да плаща, в 3 катастрофи ни вкара!

Имаше виц, че ако строим социализъм в Сахара, ще свърши пясъкът. Всичко до което се докосне червена кунка изчезва като в черна дупка. Ей толкоз крадливи бяха!

Арестували ги и айде в концлагер, щото не разбрали за смъртта на Гошо Тарабата. Те ви справедливост.

Не можете да сравнявате Социализма с Капитализма защото тогава не сте си плащали реално цените на стоките и услугите.Няма как парното да ти е 10лв. на месец а тока 5лв.

Един изкуствен модел който трябва да бъде финансиран.

Сега никой няма да отиде на село да се утепа от работа и да ви продава сиренето за 3.60 а кашкавала за 4.60 яйца 10бр. за левче и т.н.

преди 3 часа, shishmanovp861 написа:

Не можете да сравнявате Социализма с Капитализма защото тогава не сте си плащали реално цените на стоките и услугите.Няма как парното да ти е 10лв. на месец а тока 5лв.

Един изкуствен модел който трябва да бъде финансиран.

Сега никой няма да отиде на село да се утепа от работа и да ви продава сиренето за 3.60 а кашкавала за 4.60 яйца 10бр. за левче и т.н.

Eми това разправям и горе. Разсипвали са ги от принудителен безплатен труд. КЕЧ особено, си е чиста каторга. 2 години и 3 месеца са ти 6% от смисления трудов стаж. Блъскотия без пари, без почивка, без събота и неделя. Колко да им направят тока, при 70 лева заплата месечно?

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Добър и справедлив си беше соца. Кво мрънкате?    https://www.facebook.com/100006605558324/posts/pfbid0LJwULfq2T92zFM1WrMxYvoeedjc1L25mH5w5nVmtkGBLxRLF7QbgLG7eEyUWkm3xl/

Роднина го спряха от държавна длъжност, щото дядо му го завели на някакво бойно поле, по заповед да се бие. Ни го е питал някой, ни е отишъл по желание.

Червените фашисти репресираха внук му, след половин век. Баш като СС-овците главорези на Хитлер. До каквото се докоснат после на него място правим мемориали на загиналите. Някой ден мисля да проверя и да отида на който ден пускат в лагера на остров сред река. Дето Дренчев, солташака на Копейкин, ще ме вкара като вземат властта. Щото не гласувам за тях.

преди 12 часа, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Ти мен не ме мисли 😉 аз акъл си имам.

Този пазар е частна собственост на редица частни компании, които искат да експлоатират хората, далокато им дават малки заплати.

Колкото и пари да ти дават, тези пари не се доближават и малко до количеството, което си заработил. Когато генерираш доходи за компанията, количеството пари, което ти дават (заплатата), е минимално в сравнение с количеството пари, което си заработил.

По дефиниция, такова нещо, като "добра заплата", не съществува при неолибералния модел. Научните данни са категорична: неолибералния модел ограбва хората и ги експлоатира. Имам статистически данни, които мога да предоставя, ако е необходимо.

Е, като си схванат в ръцете и не можеш нищо - какво заплата очакваш?

Като си мързелив и не искаш, да научиш нищо - каква заплата очакваш?

Като нямаш никаква мисъл - каква заплата очакваш?

Когато пусна темата, че няма какво да я ядеш - ти направих, двугодишен бизнес план(още не те знаех, че си най - големият тъпанар)... Сега вече да работиш и да изкарваш. Да имаш работници... 

И не го казвам само на теб, а на всички, които взимат по 800 кинта и се чудят - защо този и онзи, взимат повече. Много повече.

Като не си живял тогава, какво мнение ми даваш бе? 

Знаещите и можещите, взимаха колкото негодниците. Даже и последните, ги правеха началници - защото можеха да клепат, колеги и приятели.

Да отговоря и на другите, които казват - тогава имаше пари.

Имаше, защото нямаше какво да си купиш.

Женките само разглеждаха некерман (откраднат от  Сомовит) и си представяха, как ли живеят в Германия. Мъжете четяха "Как да поправим Лада, с подръчни материали" .

преди 5 минути, Beemo написа:

Мъжете четяха "Как да поправим Лада, с подръчни материали" .

Цитат

Камасутра за притежатели на Лада

12-02-07, 16:15

Камасутра за притежатели на Лада (кратък курс)

Кратъкият курс Кама-сутра за притежателите на лек автомобил Лада се
характеризира със следните основни пози:

Поза 1: Основна. Ладата е на четирите си колела, а водачът влиза странично.
Действията на водача са ограничени, за разлика от тези на Ладата.
Продължителността зависи от група фактори, свързани с навиците на водача и
състоянието на Ладата. При неблагоприятно стечение на обстоятелствата се
преминава към поза 2.

Поза 2: Класическа. Ладата е отгоре, а водачът отдолу. Позата се
характеризира с абсолютна неподвижност на Ладата и необичайно динамични
движения на водача. Процесът е съпроводен с използването на различни видове
помощни инструменти и приспособления, като клещи, чук, гаечни ключове, щанги
и крикове. Активно се използува и ненормативна лексика, като обикновено се
споменават меки китки, майки, лели и баби. Позата се характеризира с най
голяма от всички пози продължителност.

Поза 3: Странична. При тази поза Ладата е легнала на едната си страна, а
водачът е в нея, на нея или встрани от нея, ако е успял да избяга навреме.
Към тази поза партньорите подхождат внезапно един за друг при недостатъчни
навици на водача или активно - неконтролируемо от водача движение на Ладата.
Възможни са следните варианти: Лада на лявата страна, Лада на дясната
страна, Лада на покрив; водач отляво, водач отдясно, водач отгоре, водач
отдолу и комбинациите им. Поза 3 е предшестваща на поза 2 и поза 4

Поза 4: Групово изпълнение. Практикува се след активно изпълнение на поза 3
или 2, като за целта, Ладата се закарва в сервиз с бригада автомонтьори.
Водачът в този случай воайорства и заплаща скъпо за това удоволствие !

И аз имам ЛАДА !

преди 7 минути, Beemo написа:

Когато пусна темата, че няма какво да я ядеш - ти направих, двугодишен бизнес план(още не те знаех, че си най - големият тъпанар)

Ха, верно бе, 20 годишен келеш ни обяснява кво хубаво било по соца!

Беден човек е беден в главата!

Бедността е наказание за некадърността - Рейгън.

преди 10 часа, IvanKirov написа:

Деца са вкарвали в лагерите, врагове били.

Сега пък децата им пълнят главите за Кънчо, кондоми и как е нормално чичо Гошо и чичо Иван да спят голи на един диван. А, Батман и Робин са нещо повече от приятели.

Нетфликс и Дисни си пусни и гледай пропаганда в действие.

Animated GIF

Рапорт даден!

618x482.jpg

току-що, АСПЕКТ написа:

Сега пък децата им пълнят главите за Кънчо, кондоми и как е нормално чичо Гошо и чичо Иван да спят голи на един диван.

Нокой не ти влиза насила в личния живот, да те кара да спиш с Гошо или чичо си Иван.

По соца те подслушваше и клепаше най-близкото ти обкръжение. Има случай един едва се измъкнал от Белене, за да разбере след години, че ЖЕНА му го доносничела пред партийния.

По-големи мерзавци от фашистите, са червените изроди! Прочетете "Фашизмът" на Желю Желев. Забавното е, че са подарявали книгата на червени събития. После се разпознали в нея, и почнали да я изземват обратно. Има я безплатно в нета, интересно е.

преди 7 минути, IvanKirov написа:

Нокой не ти влиза насила в личния живот, да те кара да спиш с Гошо или чичо си Иван.

По соца те подслушваше и клепаше най-близкото ти обкръжение. Има случай един едва се измъкнал от Белене, за да разбере след години, че ЖЕНА му го доносничела пред партийния.

По-големи мерзавци от фашистите, са червените изроди! Прочетете "Фашизмът" на Желю Желев. Забавното е, че са подарявали книгата на червени събития. После се разпознали в нея, и почнали да я изземват обратно. Има я безплатно в нета, интересно е.

А, не бе. Гледай спусната програма от МОН. Училището е задължително. И това са длъжни да го знаят, учат. Само при мисълта че звуковите вълни преминават в ушите им е достатъчен. 1 секунда е достатъчно за мозъка. Само да погледне един билборд или нещо на тв и край. Вече рекламата е заключена.

https://webcafe.bg/web/1142782646-reklamite-koito-kodirat-mozaka.html

В сегашния пренаселен с цифрови медии свят на развлечения, специалистите по невромаркетинг вярват, че могат да помогнат на фирмите да преодолеят шума и да достигнат директно до клиентите.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

А, не бе. Гледай спусната програма от МОН. Училището е задължително. И това са длъжни да го знаят, учат. Само при мисълта че звуковите вълни преминават в ушите им е достатъчен. 1 секунда е достатъчно за мозъка. Само да погледне един билборд или нещо на тв.

Покажи я тази програма от МОН. 

Не знаех, че и за 1 секунда могат да те промият.

Ти гласуваш за Възраждане, нали?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.