Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 минути, IvanKirov написа:
преди 19 минути, AAUUXX написа:

Горчива е истината ,но остава истина дори без да искаш да я приемеш.

Kво ви грее индустрията, като живеехме като клошари?

Клошари през соца не бех виждал. Немам спомен. Ти може да имаш, докато си бил малък. А така също и други фобии. Вероятно са те уплашили по-късно, като са ти разправяли небивалици и ти си решил, че си видел (като дядо Йоцо).

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 21 минути, Митко Вълчев написа:

Не ти е работа да гласуваш? Не разбрах.

Да, не ми е работа да гласувам, не живея в България от години, имам френско гражданство и не възнамерявам да се връщам освен за да видя старите и за да покажа красотите на България на децата ми и за да знаят от къде е баща им. Може да ти се стори глупаво, но за мен човек който не живее някъде няма правото да си завира носа във вземането на решения там. Има много хора които пищят за правото на българите в чужбина да гласуват и честно казано не ги разбирам освен ако не говорим само за тези които са извън страната временно.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Причина може да бъде търсена в Кремъл в илюминатите и извънземните ,но това няма да ни донесе позитив дори след 100г преход.

Няма нищо вярно в това ,носталгията е есинствено от това ,че народа обеднява в последните 33г ,колкото обедняваняването е в по голям мащаб ,толкова носталгията по соца ще бъде по силна .

Аааа, не съм съгласен за обедняването. Много по-добре сме сега , доооста по-добре - и ток имам, и месце на софрата има всякакво, и плодове всякакви, и лакомства всякакви, и два автомобила имам, и сме облечени подобаващо, и всякаква черна и бяла техника имам, и по почивки/екскурзии се ходи и т.н. и т.н. Общо взето тези неща щяха да са на 90% мечта по соца!

преди 3 минути, IvanKirov написа:
преди 6 минути, gringos написа:

Ще рече, че идиотите не били идиоти, а били огромни идиоти. И построиха идиотите жилищата в които живееш и ти вероятно днес, и електроцентралите, и язовирите и какво ли още не.

Добре бе пак те питам! Гърците, без ток ли седят, в палатки ли живеят, като са нямали другари да ги водят? Без червените уроди мислиш ли, че щяхме да седим на свещи?

Добре де, пак те питам, що ме пращаш се там и тогава? Що не щеш да видиш как е тук и сега, и да сравниш с тук и преди?

Гърците не седят без ток, американците не седят без ток, японците не седят без ток. Обиколихме света. С ква цел? Да избягаме от жестоката реалност - тук и сега?

Дай по-добре пак да посмятаме малко, а? Да поработиме над тая пуста математика за шести клас. Че ако си циганин с реален четвърти клас и си си купил дипломата, понеже имаш строителна фирма, или нещо друго... И после се питаме, защо плочките днес се разпадат щом ги положат за една зима, а комунистическите си стоят - вече толкова много време и са си още здрави?

Дай да научиме математиката, па да минеш отново на изпити, и да придобиеш и някакви поне базови знания. А не само диплома.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Другари беше приятна дискусия за мен ,изгубих няколко часа в приятни и забавни постове.

Качествената музика и филми - пак през соца създадени. Що сега има само боклук, хем само за музиканти и актриси ги подготвят?

Данчо Караджов разправя, че кой беше известен композитор май беше му рекъл "Тва дето ние сме го създали, ше си остане и след нас."

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Аааа, не съм съгласен за обедняването. Много по-добре сме сега , доооста по-добре - и ток имам, и месце на софрата има всякакво, и плодове всякакви, и лакомства всякакви, и два автомобила имам, и сме облечени подобаващо, и всякаква черна и бяла техника имам, и по почивки/екскурзии се ходи и т.н. и т.н. Общо взето тези неща щяха да са на 90% мечта по соца!

Кажи го на тези 2,2 милиона българи живеят под прага на бедност

преди 15 минути, gringos написа:

Клошари през соца не бех виждал. Немам спомен. Ти може да имаш, докато си бил малък. А така също и други фобии. Вероятно са те уплашили по-късно, като са ти разправяли небивалици и ти си решил, че си видел (като дядо Йоцо).

Нормално да има! Сега работата е пожелание, не е задължение!

току-що, AAUUXX написа:

Така го каза все едно преди са били над прага?!

преди 21 минути, gringos написа:

В смисъл, че тва огромно нещо е било направено от идиотите ли? Същите дето построиха и всичко останало? Не са могли да смятат, ама го построили някак си. И що - само с цел да бъде на огромна загуба. Какви епитети само - огрона! То да беше поне просто загуба. Ама и огромна. Ще рече, че идиотите не били идиоти, а били огромни идиоти. И построиха идиотите жилищата в които живееш и ти вероятно днес, и електроцентралите, и язовирите и какво ли още не. И всичко това е направено то огромните идиоти. Абе по-идиотска мисъл от тая не бех виждал. Чесно.

Колко да е чеСно. Иначе си прав огромни идиоти, извършили огромни идиотии. Ясно защо ги обичаш, жилището ми тогава го беше построил дядо ми. Като бяха правили сами от тухлите до гредите. Сегашното пак не ми е от комунистите, дишай спокойно. Селото на майка ми , огромен лозов масив със скъпо, модерно капково напояване. Само дето вода нямаше и така и никога не се използва, тоест парите не са загробени от идиоти, нали?

преди 22 минути, Bubbles написа:

Да, не ми е работа да гласувам, не живея в България от години, имам френско гражданство и не възнамерявам да се връщам освен за да видя старите и за да покажа красотите на България на децата ми и за да знаят от къде е баща им. Може да ти се стори глупаво, но за мен човек който не живее някъде няма правото да си завира носа във вземането на решения там. Има много хора които пищят за правото на българите в чужбина да гласуват и честно казано не ги разбирам освен ако не говорим само за тези които са извън страната временно.

Във Франция? Та там никога не е имало истински социализъм.

преди 21 минути, AAUUXX написа:

Другари беше приятна дискусия за мен ,изгубих няколко часа в приятни и забавни постове.

Приятелю, нямате ли форум само за другари. Използвано тук звучи малко странно. Приятна вечер.

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Във Франция? Та там никога не е имало истински социализъм.

Зависи какво е истински социализъм за теб.
Пък и какво общо има това?

преди 31 минути, gringos написа:

Добре бе, толкоз ли не можеш да повярваш, че има такива като мен, май сме и повечето. Не ви щем мешавицата, м/у робовладелство, и феодализъм. Добре сме си сега. Казармата е чисто робство, жителството е феодално закрепостяване.

преди 26 минути, gringos написа:

Дай да научиме математиката, па да минеш отново на изпити, и да придобиеш и някакви поне базови знания.

Кво ме интересува бе, ток нямахме ли - нямахме. Кво повече да коментираме! Сега имаме.

преди 17 минути, AAUUXX написа:

Бедният човек е беден в главата. Аз без работа оставам, само ако не ми се работи. Ама и днес си чуках главата с една нова технология. Цял живот учим.

преди 18 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Асъл! Соц тружениците бяхме бедни като църковни мишки. Нямахме пералня, нямахме цв. телевизор, за кола забрави!

С няма и 200 лева заплата закъде по-напред!

преди 30 минути, gringos написа:

Качествената музика и филми - пак през соца създадени. Що сега има само боклук, хем само за музиканти и актриси ги подготвят?

Въпрос на вкус! Казало кучето, и се облизало, знаеш къде!

преди 21 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Може да попиташ по избор такъв който е в бедност сега дали е бил в бедност през соца (социален експеримент).

току-що, AAUUXX написа:

Може да попиташ по избор такъв който е в бедност сега дали е бил в бедност през соца (социален експеримент).

Кой ви спори бе, соца вземаше от кадърните, и го харизваше на търтеите. Затуй сега ви липсва Тато. Няма кой да гърби вместо вас!

преди 18 минути, Митко Вълчев написа:

Приятелю, нямате ли форум само за другари. Използвано тук звучи малко странно. Приятна вечер.

Темата не е ли другарска ? Или съм се подвел по заглавието и ?

Някой ако има съмнения, дали тошовата казарма е робство. Научен труд, не въпрос на вкус:

преди 7 минути, IvanKirov написа:
преди 36 минути, gringos написа:

Дай да научиме математиката, па да минеш отново на изпити, и да придобиеш и някакви поне базови знания.

Кво ме интересува бе, ток нямахме ли - нямахме. Кво повече да коментираме! Сега имаме.

Е ма обратното е. Сфащаш ли? Сега нямаме, а тогава имахме. А и тоя дето сега го имаме, се дължи на построеното през соца.

току-що, gringos написа:

Сега нямаме, а тогава имахме.

Е от водомера ли ми дрънкаш глупости в момента, или компютърът ти е на въглища? Кой е тоя дето нямал ток днес?

преди 9 минути, IvanKirov написа:
преди 28 минути, AAUUXX написа:

Бедният човек е беден в главата.

Ето как започвало съчинението на  едно американско дете, когато учителката задала по литература на тема "Бедният човек"

"У бедния човек, всичко е бедно - беден е слугата му, беден е шофьорът му..."

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Какво да питам , като все още помня, че 80% бяха със заплата около 200лв. и пенсия до 100лв. т.е. доста повече от сегашните 2.2М !

преди 3 минути, IvanKirov написа:
преди 5 минути, gringos написа:

Сега нямаме, а тогава имахме.

Е от водомера ли ми дрънкаш глупости в момента, или компютърът ти е на въглища? Кой е тоя дето нямал ток днес?

Ако чух правилно, ти каза, че не си беден в главата. А и за некаква диплома стана също така на въпрос. Аз ти направих проста сметка, че ако средно семейство в България днес потребява толкова киловати, колкото средно семейство през соца, при това баш по времето на дискотеката/режима на ток, средната сметка за ток днес трябва да е 450 лева.

Да ти копипайствам ли пак, простите операции, по умножение и деление от матриалот за шести клас?

преди 21 минути, Bubbles написа:

Зависи какво е истински социализъм за теб.
Пък и какво общо има това?

Останах с впечатлението, че защитаваш кремълският модел на социализъм, който е антипод на френския. Затова се учудих.

преди 13 минути, AAUUXX написа:

Темата не е ли другарска ? Или съм се подвел по заглавието и ?

Не. "Другар" я е пуснал, но в нея пишем и нормални.

преди 19 минути, IvanKirov написа:
преди 48 минути, gringos написа:

Въпрос на вкус! Казало кучето, и се облизало, знаеш къде!

Кучето има право на лош вкус. Ти също. Щом искаш можеш да си се облизваш, знаеш къде.

Но нямаш право да не знаеш бъкел от математиката за шести клас и да имаш диплома за индженер. Лично ще ти я отенема тука пред форума.

преди 8 минути, gringos написа:

Ето как започвало съчинението на  едно американско дете, когато учителката задала по литература на тема "Бедният човек"

"У бедния човек, всичко е бедно - беден е слугата му, беден е шофьорът му..."

Бате, хубава пропаганда. Но не е вярна. Италианско богаташче го беше писало това. Ти отговори, защо винаги бачкатора от САЩ е живеел по добре от работника в социалистически Раша и НРБ 

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво да питам , като все още помня, че 80% бяха със заплата около 200лв. и пенсия до 100лв. т.е. доста повече от сегашните 2.2М !

Ами и по Костово и Виденово време бяха толкоз ;)

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Останах с впечатлението, че защитаваш кремълският модел на социализъм, който е антипод на френския. Затова се учудих.

Не, опитвам се да гледам от всички страни и поне по моему и от към Русия и от към САЩ има доста сериозни трески за дялане, лошото е, че ние(Европа) плащаме целия масраф.
Да имам някакви предпочитания към Русия що се отнася до конфликта с Украйна, но те се базират изцяло на зверствата на разните Бандеровци и труги подобни срещу мирното население в страната, както и на невижданата цензура която се налага в цяла Европа спрямо информацията за тези две страни и всичко около тях.
Казвам го като информация и изобщо не възнамерявам да влизам в спор по темата, всеки има право на своята позиция, може единствено да се надяваме, че някой ден цялата истина ще излезе наяве. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.