Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво да питам , като все още помня, че 80% бяха със заплата около 200лв. и пенсия до 100лв. т.е. доста повече от сегашните 2.2М !

А цените събразно сега - покупателна способност на глава от населението тогава и сега ?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 9 минути, Митко Вълчев написа:
преди 20 минути, gringos написа:

Ето как започвало съчинението на  едно американско дете, когато учителката задала по литература на тема "Бедният човек"

"У бедния човек, всичко е бедно - беден е слугата му, беден е шофьорът му..."

Бате, хубава пропаганда. Но не е вярна. Италианско богаташче го беше писало това. Ти отговори, защо винаги бачкатора от САЩ е живеел по добре от работника в социалистически Раша и НРБ 

Ти отговори, защо все аз ти ги казвам на тебе интересните неща, а не ти на мене! Ама си отговори на ум, че не ми се занимава да си говоря с тебе.

току-що, Bubbles написа:

Не, опитвам се да гледам от всички страни и поне по моему и от към Русия и от към САЩ има доста сериозни трески за дялане, лошото е, че ние(Европа) плащаме целия масраф.
Да имам някакви предпочитания към Русия що се отнася до конфликта с Украйна, но те се базират изцяло на зверствата на разните Бандеровци и труги подобни срещу мирното население в страната, както и на невижданата цензура която се налага в цяла Европа спрямо информацията за тези две страни и всичко около тях.
Казвам го като информация и изобщо не възнамерявам да влизам в спор по темата, всеки има право на своята позиция, може единствено да се надяваме, че някой ден цялата истина ще излезе наяве. :)

Бате, един народ иска да определя съдбата си. Народ, който само в Голодомора предизвикан от хората в Кремъл е загубил милиони и то обикновени хора, не войници и ти говориш за жестокостите на бандеровци. Като е ясно, че има руска пропаганда на макс. За нас касаеща, изгореният българин Иван Милев, който не се оказа българин. Изгореното от украинци наше знаме, ма нещо излезе че е в Македония. Ти ми пиши за европейска цензура.

преди 2 минути, gringos написа:

Ти отговори, защо все аз ти ги казвам на тебе интересните неща, а не ти на мене! Ама си отговори на ум, че не ми се занимава да си говоря с тебе.

В твоя свят си интересен, умен, боец и успял. А в реалността си една малка мишка.

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Странна логика :speak:

За другар е странно. Иначе си е очевадно.

току-що, Митко Вълчев написа:

Бате, един народ иска да определя съдбата си. Народ, който само в Голодомора предизвикан от хората в Кремъл е загубил милиони и то обикновени хора, не войници и ти говориш за жестокостите на бандеровци. Като е ясно, че има руска пропаганда на макс. За нас касаеща, изгореният българин Иван Милев, който не се оказа българин. Изгореното от украинци наше знаме, ма нещо излезе че е в Македония. Ти ми пиши за европейска цензура.

Гладомора е друга тема, народа никой не го спира да си определя съдбата...
...чакай спира го, спира ни и нас, едните от едната страна, другите от другата, а Европа е посредата и се кланя ту на едната ту на другата страна, мен това ме вбесява, ние сме им дали цивилизация на тия аборигени и на едните и на другите, а пък ни навеждат.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

А цените събразно сега - покупателна способност на глава от населението тогава и сега ?

Сега телевизор ти е да кажем половин заплата, а преди две, ако не и три и четири заплати! Това бе покупателната стойност!

преди 20 минути, gringos написа:

Но нямаш право да не знаеш бъкел от математиката за шести клас и да имаш диплома за индженер. Лично ще ти я отенема тука пред форума.

преди 23 минути, gringos написа:

Ако чух правилно, ти каза, че не си беден в главата. А и за некаква диплома стана също така на въпрос. Аз ти направих проста сметка, че ако средно семейство в България днес потребява толкова киловати, колкото средно семейство през соца, при това баш по времето на дискотеката/режима на ток, средната сметка за ток днес трябва да е 450 лева.

Да ти копипайствам ли пак, простите операции, по умножение и деление от матриалот за шести клас?

Абе неукий... 10 пъти ти казах, че не ме интересува сметки. Кво общо има това, с режима на тока? Майка ти и баща ти случайно да са първи братчеди? Кво общо има цена на тока, с нямането му?

И радиация ли нямаше, сделано в СССР?

преди 1 минута, JohnTRIVOLTA написа:

Сега телевизор ти е да кажем половин заплата, а преди две, ако не и три и четири заплати! Това бе покупателната стойност!

Не може да се сравнява така.

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Кола да върви може да си купиш за 4000 лева. 2-3 средни заплати, да речем.

По соца Лада беше 6000 лева, и 12 години чакане. На старо - 12 000 лева. Това при заплати 180 лева.

Туй ако не е беднотия не знам кое е. Колата не е лукс, а необходимост.

преди 1 минута, ncl написа:

И как се сравнява, както ви изнася ли? Да си въобразявате, че аз съм ви виновен за беднотията.

преди 6 минути, JohnTRIVOLTA написа:
преди 15 минути, AAUUXX написа:

Тогава, да ти повтроря и на тебе, нашият етаж на къщата 120 квадрата, е направен за 3500 лева (три иляди и пестин лева). Една или две години по-късно, баща ми си купил телевизор на стойност пестин лева. Или една седма от стойността на къщата.

Ше ми дадеш ли едно ново жилище от 120 квадрата, тухлено, качествено направено за седем телевизора от тия дето ги имаш предвид?

П.П. А, сега се сетих - телевизорот е бил български, София - абе боклук. А сегашните са по-хубави. Значи да ми дадеш, викам, едно жилище примерно за пет телевизора от твоя?

преди 4 минути, Bubbles написа:

Гладомора е друга тема, народа никой не го спира да си определя съдбата...
...чакай спира го, спира ни и нас, едните от едната страна, другите от другата, а Европа е посредата и се кланя ту на едната ту на другата страна, мен това ме вбесява, ние сме им дали цивилизация на тия аборигени и на едните и на другите, а пък ни навеждат.

Колко да е друга? Сериозно ли пишете тези неща. Хората искат своя държава, без зависимост от Москва. Русия провокира омраза, за да има повод да нахлуе. Колко руснаци спаси с тази война, а колко умряха и от украинските?

току-що, ncl написа:

А как ? Пак ли до ядене и пиене ще се ограничим - кифтета, баничка, боза? Знам , че за соц. обществото това е най-водещо и важо ... то и за това "прогресираха" навсякъде !

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Сега също качествен телевизор е непозилен за мнозина от населението ни.

преди 2 минути, gringos написа:

Тогава, да ти повтроря и на тебе, нашият етаж на къщата 120 квадрата, е направен за 3500 лева (три иляди и пестин лева). Една или две години по-късно, баща ми си купил телевизор на стойност пестин лева. Или една седма от стойността на къщата.

Ше ми дадеш ли едно ново жилище от 120 квадрата, тухлено, качествено направено за седем телевизора от тия дето ги имаш предвид?

И от къде пари с тея заплати ? .... аз знам, а ти ?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Пак глупости! Мин. заплата купува доста качествен телевизор. Няма по-малка заплата, поне според закона.

Граждани се събраха на протест пред президентството под надслов „Ние сме България, ЕС и НАТО! Радев – вън“.

896-504-protest-pred-prezidentstvoto.jpg

r-657-4000-protest-pred-prezidentstvoto.

r-657-4000-protest-pred-prezidentstvoto.

328849531_922458792239921_29043313987178

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Мммм да, друго си е да имаш електрон ц380д пред голдстар или телефункен :cooking1:

преди 5 минути, ncl написа:

Именно ,покупателната способост се определя на база потребителска кошница ,а не на база купени ел уреди.

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Абе неукий... 10 пъти ти казах, че не ме интересува сметки. Кво общо има това, с режима на тока? Майка ти и баща ти случайно да са първи братчеди? Кво общо има цена на тока, с нямането му?

И радиация ли нямаше, сделано в СССР?

Тоя е бил в спортно училище, но сега пише трудове как да се организира йерархично обществото. Абе смЕх ти казвам.

преди 6 минути, IvanKirov написа:

Абе неукий... 10 пъти ти казах, че не ме интересува сметки. Кво общо има това, с режима на тока?

Не те интересуват сметки, щото не разбираш кво ти казвам. Много ти е сложно. Сега и да ти го обясняваам още сто години, нема да вденеш и тва си е. Индженер.

Ко каза . Ко. Съветски телевизор, по голямо качество от евтино китайче дори. 

преди 1 час, attj написа:

Стига стоя в Мосейково - там е Русия и ще вземеш да станеш фен на слабохарактерния Путин!    

Tрол-рашист много малко копейки заработваш в интерната

преди 1 минута, gringos написа:

Не те интересуват сметки, щото не разбираш кво ти казвам. Много ти е сложно. Сега и да ти го обясняваам още сто години, нема да вденеш и тва си е. Индженер.

Абе мой! Аз нямам проблем да платя 450 лева ток. Ти имаш. Щот си беден. Щот те мързи!

В информационния век, нямаш грам извинение, да си неук. Не казвам пр ост, казвам неук. Пра дядовците ми са били неуки, ама не са били прости.

Именно ,покупателната способост се определя на база потребителска кошница ,а не на база купени ел уреди.

Ма то Ел уреди в кошницата няма викаш.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.