Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 15 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Хвърлят си фейкометите статии от разни парцали, уж преса.

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 5 минути, овню написа:

пп
помня че имаше много работници в строителството работещи на частно
нямам си на идея как са ги проверявали

Те работеха за хората ,затова не са ги закачали ,на пиацата майстора събира работиците и отиват да строят на комшия къщата.

преди 17 минути, IvanKirov написа:
преди 26 минути, gringos написа:

Спирал е тока чат пат - тва ли им е греха на комунистите, че са напраили всичко, което и днес полазваш, но не е било идеално за капризната ти душица?

Но ясно е защо, няма да разбереш - ти си учил "инджерлък". Ако беше инженер, щеше  ти да ми ги обясняваш на мене тия работи.

Е ко да ти обяснявам повече, капиталистите имаха ток постоянно, ние нямахме. За сметка на туй имахме соц радиация, дето я изнесоха съветските другари, до Норвегия чак!

Нема ко да ти обяснявам повече, че през соца имахме ток, а сега нямаме. Нема да разбереш - абе индженеро си е индженер.

Прочее, а кой ти даде на тебе диплома?

преди 15 минути, AAUUXX написа:

Бате. Смали малко. Добрия трол лъже умерено, примерно 37 място, щото Чехите бяха там. Това 25 не са го сънували никои в соца.

преди 15 минути, Bubbles написа:

Шаран е който гласува за него, примерно Миро, аз НЕ гласувам защото не ми е работа, но и когато ми беше работа и го правех не съм гласувал за ГЕРБ.

Не ти е работа да гласуваш? Не разбрах.

преди 1 минута, gringos написа:

Нема ко да ти обяснявам повече, че през соца имахме ток, а сега нямаме. Нема да разбереш - абе индженеро си е индженер.

Koй няма ток пък ся, абе вие хептен се побъркахте.

Който трябва ми е дал диплома, и не е дал на теб!

Сигур и радиация ще кажеш, че не ни изнесоха, господарите от СССР!

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Те работеха за хората ,затова не са ги закачали

сега се сещам, че бирника минаваше по къщите им да събира данъци, което предполага че са били регистрирани в кметството

пп

това го помня защото ме набараха за свидетел при опис на имуществото на работник неплатил данъци

Редактирано от овню (преглед на промените)

преди 8 минути, AAUUXX написа:

100 милиарда през 2017 и 100 милиарда през 1980г не са едно и също. Къде сме били на икономическата световна карта през соца и къде след него е единствено от значение ,пък и като се огледаш около себе си е достатъчно да се направи сравнение.

То е така, парите се обезценяват с времето! Та и в този ред на мисли доходите от 50те години до края на 80те не правят изключение, а инак мога да ти спретна и аз един сайт с измислени числа !

преди 8 минути, gringos написа:

Остави ги  спасителите  - те бягат от България, по плажовете в България поне половината не стават, постовете са празни. Познавам много кадърни момчета, дето избягаха в щатите и Англия да продават пици и др.

Ма ти рискувал ли си през соца? Нали си атникомунист - кога се осъзна като такъв, след като комунизмът си отиде ли?

Бате, бегаш по тъча. Соц, хиляди рискували живота си да го напуснат. Сега свободно може да отидеш да живееш и работиш в Раша, дето ни я бутате за пример, к0ра му Янко. Та моя пример е верния, ти си се объркал, ма много. Къде избягаха да продават пици, не запомних? Аз съм бил дете, нямаше как да прочетеш и осмислиш. Но ти какво оправдание имаш днес, явно четеш, остава невъзможността да осмислиш.

преди 7 минути, Митко Вълчев написа:

Бате. Смали малко. Добрия трол лъже умерено, примерно 37 място, щото Чехите бяха там. Това 25 не са го сънували никои в соца.

Горчива е истината ,но остава истина дори без да искаш да я приемеш.

преди 11 минути, gringos написа:

В смисъл, искаш да кажеш, че ако ти го дам, ше можеш да го прочетеш ли?

В смисъл, лигавенето ти е доказателство, че е бил на огромна загуба.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Kво ви грее индустрията, като живеехме като клошари? Всичко което може да се изнесе го изнасяха извергите, за народа един гол ...

И социализъм изнасяхме, пражката пролет. Да не е гадно само на нас!

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

То е така, парите се обезценяват с времето! Та и в този ред на мисли доходите от 50те години до края на 80те не правят изключение, а инак мога да ти спретна и аз един сайт с измислени числа !

Архивите са общодостъпни и можеш да сравниш даните изнесени в този сайт са вярност.

преди 9 минути, IvanKirov написа:

Koй няма ток пък ся, абе вие хептен се побъркахте.

Който трябва ми е дал диплома, и не е дал на теб!

Сигур и радиация ще кажеш, че не ни изнесоха, господарите от СССР!

Не знам писал ли си с Тея, целта е накрая да те извадят от нерви.

преди 8 минути, Coco1 написа:

Соц трол никой няма вина че цялото фемили сте в интерната 

Стига стоя в Мосейково - там е Русия и ще вземеш да станеш фен на слабохарактерния Путин!    

преди 3 минути, Митко Вълчев написа:

Не знам писал ли си с Тея, целта е накрая да те извадят от нерви.

Aми, нерви... Забавлявам се. Дълбоко в себе си са наясно, че са некадърници, и капитализмът ги е поставил на мястото им. По соца такива като мен ги носеха на гърба си. Инженер вземаше по-малко от чистачка.

Затуй реват като сарански мечки, и чакат преродения Тато, в образа на Копейкин. Някой да гърби, те да гледат и да пръ цкат.

преди 12 минути, AAUUXX написа:

Горчива истина е, че все още не сме се откъснали от пагубното влияние на Кремъл, дебилизирала по лабилната част от населението.

преди 17 минути, gringos написа:

Ти по гълъб ли ни пращаш мисловните си диарии в момента ? 

истината е била винаги и сега и преди "по гръб ще легна и пак щети дам"...тъй де имаше някаква такава песен
няма как, малка държава сме

току-що, AAUUXX написа:

Архивите са общодостъпни и можеш да сравниш даните изнесени в този сайт са вярност.

Нищо общо - знаеш го!

Аз разбирам носталгията по соца и тя се състои във възможността за постоянните кражби ... с тези високи доходи тогава средно 200лв. ... и пълен атеизъм!

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Горчива истина е, че все още не сме се откъснали от пагубното влияние на Кремъл, дебилизирани по лабилната част от населението.

Причина може да бъде търсена в Кремъл в илюминатите и извънземните ,но това няма да ни донесе позитив дори след 100г преход.

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нищо общо - знаеш го!

Аз разбирам носталгията по соца и тя се състои във възможността за постоянните кражби ... с тези високи доходи тогава средно 200лв. ... и пълен атеизъм!

Няма нищо вярно в това ,носталгията е есинствено от това ,че народа обеднява в последните 33г ,колкото обедняваняването е в по голям мащаб ,толкова носталгията по соца ще бъде по силна .

преди 10 минути, Митко Вълчев написа:
преди 22 минути, gringos написа:

В смисъл, искаш да кажеш, че ако ти го дам, ше можеш да го прочетеш ли?

В смисъл, лигавенето ти е доказателство, че е бил на огромна загуба.

В смисъл, че тва огромно нещо е било направено от идиотите ли? Същите дето построиха и всичко останало? Не са могли да смятат, ама го построили някак си. И що - само с цел да бъде на огромна загуба. Какви епитети само - огрона! То да беше поне просто загуба. Ама и огромна. Ще рече, че идиотите не били идиоти, а били огромни идиоти. И построиха идиотите жилищата в които живееш и ти вероятно днес, и електроцентралите, и язовирите и какво ли още не. И всичко това е направено то огромните идиоти. Абе по-идиотска мисъл от тая не бех виждал. Чесно.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Причина може да бъде търсена в Кремъл в илюминатите и извънземните ,но това няма да ни донесе позитив дори след 100г преход.

Няма кремълска пропаганда.  Влияние и прокарване на руски интереси в България? Говориме за поне три различни проекти, всеки ощетил ни с милиарди ?

преди 2 минути, gringos написа:

Ще рече, че идиотите не били идиоти, а били огромни идиоти. И построиха идиотите жилищата в които живееш и ти вероятно днес, и електроцентралите, и язовирите и какво ли още не.

Добре бе пак те питам! Гърците, без ток ли седят, в палатки ли живеят, като са нямали другари да ги водят? Без червените уроди мислиш ли, че щяхме да седим на свещи?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.