Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Например, що не отговори за останалата част от поста.

Не виждам смисъл. Прав си за всичко, аз бъркам за всичко. Доволен?

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 1 минута, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Анти-социалистическите пропагандисти са продукти на колониалната дерационализация, което ги прави и ниско образовани. Техните когнитивни способности не са толкова развити, че да правят сравнения. Те правят сравнения между несравними неща, тъй като не знаят какво е сравнение.

Всичките ли неуки, бесни дедовци тука, сте тъй отворени?

Верно ли се мислите за много умни, като нямате и 1/10 от образованието ни?

Пазарът ви е казал колко ви е акъла, и ся пищите, демокрацията ви виновна.

Аз що не съм безработен и що не църкам? Щото съм се адаптирал, опичал съм си акъла де са парите.

Вие веете соц байраци, и се надявате някой още да ви се връзва.

Актуални сте, като миналогодишен вестник. Става да увиеш нещо с него, или да си обършеш ГЗ.

• Автор
преди 1 минута, ncl написа:

Не виждам смисъл. Прав си за всичко, аз бъркам за всичко. Доволен?

Няма смисъл да му обясняваш. Колкото и да му обясняваш, никога няма да те разбере.

Дерационализациятя е процес, който тече в България вече над 30 години. Наистина ли мислиш, че той, който вероятно представлява второ поколение след 1989г, би могъл да осмисли какво му говориш? Става въпрос за десетилетия на подмяна на ценности и изпотяване на населението до точката, при която на разбират политическите процеси и произтичащото от тях. Напълно безсмислено е да си правиш труда, да обясняваш каквото и да е...

току-що, PigMan9GolqmotoPrase написа:

че той, който вероятно представлява второ поколение след 1989г

Май е на моите години някъде, не е толкова млад. :)

Няма смисъл да му обясняваш. Колкото и да му обясняваш, никога няма да те разбере.

Дерационализациятя е процес, който тече в България вече над 30 години. Наистина ли мислиш, че той, който вероятно представлява второ поколение след 1989г, би могъл да осмисли какво му говориш? Става въпрос за десетилетия на подмяна на ценности и изпотяване на населението до точката, при която на разбират политическите процеси и произтичащото от тях. Напълно безсмислено е да си правиш труда, да обясняваш каквото и да е...

Пазарът е казал кво чинят изпростелите според вас младежи.

Вземат над 10 пъти повече от вас.

Като сте много умни, що нищо не можете, и се надявате на подаянията на Копейкин?

• Автор
преди 4 минути, IvanKirov написа:

Всичките ли неуки, бесни дедовци тука, сте тъй отворени?

Верно ли се мислите за много умни, като нямате и 1/10 от образованието ни?

Пазарът ви е казал колко ви е акъла, и ся пищите, демокрацията ви виновна.

Аз що не съм безработен и що не църкам? Щото съм се адаптирал, опичал съм си акъла де са парите.

Вие веете соц байраци, и се надявате някой още да ви се връзва.

Актуални сте, като миналогодишен вестник. Става да увиеш нещо с него, или да си обършеш ГЗ.

И ти ли мислиш, че съм дядо? Под 25 годишна възраст съм.

За какви пазари говориш? За пазарите, които постоянно се манипулират чрез спекулации, целящи повишаване на инфлацията, причиняване на финансови кризи, дългово задлъжняване? Тези пазари ли имаш предвид? Тези пазари са тук, за да ни експлоатират, а не да ни оценяват и да ни "казват колко ни е акъла".

преди 31 минути, JohnTRIVOLTA написа:
преди 34 минути, gringos написа:

Тогава, да ти повтроря и на тебе, нашият етаж на къщата 120 квадрата, е направен за 3500 лева (три иляди и пестин лева). Една или две години по-късно, баща ми си купил телевизор на стойност пестин лева. Или една седма от стойността на къщата.

Ше ми дадеш ли едно ново жилище от 120 квадрата, тухлено, качествено направено за седем телевизора от тия дето ги имаш предвид?

И от къде пари с тея заплати ? .... аз знам, а ти ?

Не разбрах - ще ми дадеш ли или няма да ми дадеш, аналогично жилище за седем телевизора от тия дето си имал предвид?

От къде са били парите за направата на нашата къща е отделен въпрос. Щом почти всички българи са си посторили или купили жилища през соца, значи са имали парите. Жилищата са факт. И след като са факт, ти трябва и това да ми обясняваш - откъде са парите, след като такива като тебе, разсъждават, че не е имало. Не би трябвало да е имало за жилища. Но ги е имало. И следователно нещо грешите, щото не сте си учили уроците по математика още в шести клас. Ама не бой се. То и американските учени един път се събрали отбор юнаци. Сметали сметали и стигнали до извода, че косматата пчела не може да лети. Бидейки обаче невежа за тия сметки (които са все пак по сложни от математиката за шести клас), косматата пчела все пак си лети.

Та и тука така - според вашето стадо, българите не са имали пари. Ама те си купили и направили жилища, ходили по два пъти на море, за ресторанти пари има - па даже и за динозавърски комунистически заводи, в които да работят, и да разхищават пари. Е - имало е. Тия идиоти от некъде са им паднали пари. А да - американцие са им дали. Ама защо, след като комунистическата икономика е пълна глупост и нема шанс да си върне заема? Или частните западни банки са били идиоти и са давали пари на тия идиоти?

преди 3 минути, ncl написа:

Е, дано да си доволен и от резултатите на изборите. :)

Абе пича живее в суверенна държава, нема смисъл.

Моите съболезнования! Дося кат не ти е дошъл акъла, имам лоши новини за теб. Ще си бедняк доживот, с това си мислене.

За какви пазари говориш? За пазарите, които постоянно се манипулират чрез спекулации, целящи повишаване на инфлацията, причиняване на финансови кризи, дългово задлъжняване? Тези пазари ли имаш предвид? Тези пазари са тук, за да ни експлоатират, а не да ни оценяват и на ни "казват колко ни е акъла".

Пазарът на труд. Като си пуснеш CV после да ти се обадят 90% от работодателите, и да те наемат на хубава заплата, за по-малко от месец.

преди 2 минути, gringos написа:

Ама те си купили и направили жилища, ходили по два пъти на море, за ресторанти пари има

И сега ходим на море бе, не сме като вас за трамвая да нямаме пари. И за ресторанти има.

преди 40 минути, ДзВяРа! написа:

Граждани се събраха на протест пред президентството под надслов „Ние сме България, ЕС и НАТО! Радев – вън“.

896-504-protest-pred-prezidentstvoto.jpg

r-657-4000-protest-pred-prezidentstvoto.

r-657-4000-protest-pred-prezidentstvoto.

328849531_922458792239921_29043313987178

Доброволци за фронта, предполагам?

• Автор
преди 1 минута, IvanKirov написа:

Моите съболезнования! Дося кат не ти е дошъл акъла, имам лоши новини за теб. Ще си бедняк доживот, с това си мислене.

Ти мен не ме мисли 😉 аз акъл си имам.

преди 1 минута, IvanKirov написа:

Пазарът на труд. Като си пуснеш CV после да ти се обадят 90% от работодателите, и да те наемат на хубава заплата, за по-малко от месец.

Този пазар е частна собственост на редица частни компании, които искат да експлоатират хората, далокато им дават малки заплати.

Колкото и пари да ти дават, тези пари не се доближават и малко до количеството, което си заработил. Когато генерираш доходи за компанията, количеството пари, което ти дават (заплатата), е минимално в сравнение с количеството пари, което си заработил.

По дефиниция, такова нещо, като "добра заплата", не съществува при неолибералния модел. Научните данни са категорична: неолибералния модел ограбва хората и ги експлоатира. Имам статистически данни, които мога да предоставя, ако е необходимо.

преди 2 минути, gringos написа:

Какъв Фронт?

Какво предполагаш и мен защо ме цитираш?

???

преди 38 минути, IvanKirov написа:
преди 41 минути, gringos написа:

Не те интересуват сметки, щото не разбираш кво ти казвам. Много ти е сложно. Сега и да ти го обясняваам още сто години, нема да вденеш и тва си е. Индженер.

Абе мой! Аз нямам проблем да платя 450 лева ток.

Ти имаш проблем да направиш една особено проста сметка - че днешното потребление на домакинствата в България е в пъти по-ниско от потреблението на ток от домакинствата в България по време на дискотеката/режима на тока.

Проблем, проблем - голям проблем имаш със смятането. Тогава е имало неколко пъти повече ток за домакинствата. Плюс за износ. Плюс за огромната индустрия. Това прави вероятно десет пъти по-високо потребление на ток отколкот е потреблението днес. Как така ще дрънкаш глупости, че тогава не е имало ток? Сега няма, а не тогава.

• Автор
преди 3 минути, gringos написа:

Тези хора за какво протестират? И могат ли да обяснят какво означава "Ние сме България, ЕС и НАТО"? Те не са НАТО - тези хора не представляват НАТО. НАТО е собственост на САЩ, с които тези хора нямат общо.

ЕС е неолиберална структура, обслуждавща интересите на Западните пазари.

НАТО е военна корпорация.

България е денационализирана и приватизирана колония.

Хората, които претистират, наясно ли са с тези неща?

преди 2 минути, ДзВяРа! написа:
преди 6 минути, gringos написа:

Какъв Фронт?

Какво предполагаш и мен защо ме цитираш?

???

Некой да не пущил нещо от твое име? Ако е така, оправяй се с него, аз гледам, че тва е пущено от тебе.

Тези хора за какво протестират? И могат ли да обяснят какво означава "Ние сме България, ЕС и НАТО"? Те не са НАТО - тези хора не представляват НАТО. НАТО е собственост на САЩ, с които тези хора нямат общо.

ЕС е неолиберална структура, обслуждавща интересите на Западните пазари.

НАТО е военна корпорация.

България е денационализирана и приватизирана колония.

Хората, които претистират, наясно ли са с тези неща?

Според мене, тези хора не са и България. В България има шес милиона електорат. Барем два милиона да се беха събрали. Но предполагам, че искат да ходят на фронта, и ако искат да ходят, да се записват в НАТО - в никой случай от името на България.

преди 6 минути, gringos написа:

Некой да не пущил нещо от твое име? Ако е така, оправяй се с него, аз гледам, че тва е пущено от тебе.

Нещо не мога да те разбера.

Мен защо ме цитираш?

преди 22 минути, ncl написа:

Е, дано да си доволен и от резултатите на изборите. :)

Дано. Но надали. Всеки случай като те чета, се радвам, че няма да участваш.

• Автор
преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Нещо не мога да те разбера.

Мен защо ме цитираш?

Защо не искаш да те цитира?

току-що, Митко Вълчев написа:

Защо се радваш, че няма да участва?

преди 23 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Пиги. Злато мое. Ти говориш, за безсмислено обяснение. Жив да не бях.

преди 26 минути, IvanKirov написа:
преди 27 минути, gringos написа:

Какво нямане, като потреблението на домакинствата е било двойно и тройно, спрямо сегашнотоо? Държавата е могла да повиши цените, и потреблението е щяло да падне и повече. Не го е направила - цената на тока не е мръднала. 

Сравняваш ми цена на ток, с наличието му.

И без пари да го дават, като ми го спрат кво ме грее това, буквално?

Кво беше сега:

преди 26 минути, IvanKirov написа:

В информационния век, нямаш грам извинение, да си неук.

Та искаш ли, уважаеми индженер такъв, с американска диплома ли беше, да ти напиша най-простата икономическа формула, която ти дава връзката между цената на една стока и общото количество на парите и стоката в обръщение? А - искаш ли да ти напиша проста математическа формула, добре известна на всеки прост икономист, който не си е изкарал дипломата с връзки. И според която формула, става напълно ясно, че ако държавата през соца е повишила цената на тока на 4 стотинки за киловат, щеше да свали потреблението на ток без да налага режим на тока? Но не го направи - цената не мръдна от 2 стотинки. И до края на соца си беше 2 стотинки.

току-що, Митко Вълчев написа:

Напротив, ще участвам. Не съм пропускал избори още. Не знам защо направи тази връзка.

преди 22 минути, PigMan9GolqmotoPrase написа:

За какви пазари говориш? За пазарите, които постоянно се манипулират чрез спекулации, целящи повишаване на инфлацията, причиняване на финансови кризи, дългово задлъжняване? Тези пазари ли имаш предвид? Тези пазари са тук, за да ни експлоатират, а не да ни оценяват и да ни "казват колко ни е акъла".

Ми то според писането. Или си под двадесет или над 70 с тоя акъл.

Защо не искаш да те цитира?

Когато човек се обръща към някой е нормално да го цитира.

Във случая няма нищо такова!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.