Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Именно ,покупателната способост се определя на база потребителска кошница ,а не на база купени ел уреди.

А да, нямаш нужда освен от някаква храна ... фърст левъл маслоу пирамид! :burger:

• Отговори 41,4k
  • Прегледи 1,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

Публикувани изображения

преди 4 минути, Митко Вълчев написа:

Колко да е друга? Сериозно ли пишете тези неща. Хората искат своя държава, без зависимост от Москва. Русия провокира омраза, за да има повод да нахлуе. Колко руснаци спаси с тази война, а колко умряха и от украинските?

Всеки иска държава и независимост, такава нямаме, това е. Другото дано някой ден да го разберем, пък кой крив кой прав тогава ще се разбере.

току-що, Митко Вълчев написа:

Ма то Ел уреди в кошницата няма викаш.

Имаше разбивки на цени, дори тия дето са на мин. заплата днес купуват доста повече от мин. заплата по соца.

Отделно, блъскаха безплатен труд, което удобно го пропускат от сметките.

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Ко каза . Ко. Съветски телевизор, по голямо качество от евтино китайче дори. 

Не ,не казвам това .

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Ма то Ел уреди в кошницата няма викаш.

Няма ,как ше събереш ел уреди в кошница ? :D

преди 2 минути, Coco1 написа:

Tрол-рашист много малко копейки заработваш в интерната

Я кажи кои те лъжат и защо им вярваш?   На мен пак ми се ходи в САЩ при седемте канадски езера в Охайо, в Санкт Петербург в Русия или в Палма де Майорка в Испания.     Не става със стотинки, а Коко знае ли ги къде са?  Не са в Мосейково.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Всеки иска държава и независимост, такава нямаме, това е. Другото дано някой ден да го разберем, пък кой крив кой прав тогава ще се разбере. 

Бягаш по тъча. Имаме суверенна, независима държава, с всичките и кусури, но наша суверенна, ти си лалай. На Украйна това право и е отнето.

току-що, Митко Вълчев написа:

Бягаш по тъча. Имаме суверенна, независима държава, с всичките и кусури, но наша суверенна, ти си лалай. На Украйна това право и е отнето.

Мда имаш суверенна държава чийто премиер ходи да плаче и да се моли в едно посолство да не го свалят от власт, ти имам суверена.

току-що, Bubbles написа:

Мда имаш суверенна държава чийто премиер ходи да плаче и да се моли в едно посолство да не го свалят от власт, ти имам суверена.

Коя от двете визираш?

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

А да, нямаш нужда освен от някаква храна ... фърст левъл маслоу пирамид! /cdn-cgi/mirage/c4ef96284a4358968053203f9fe17a27574f68b7106d1b2c5217279848e0b9e3/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_burger.gif

С добра храна към пълна софра ,с плодов сок към полов скок .

Като се сетя сега, дядо (светла му памет) като си купи цветната "софия" и цялата махала се събираше в нас да гледат мачовете от световното в Мексико ... та те така, богати ма само душевно бяхме ... не всички де!

Да се сравнява цената на телевизор от онова време, когато са били рядка и скъпа стока и цената на сегашен телевизор, когато такъв вече е едва ли не консуматив не ми се струва много правилно.

преди 1 минута, ncl написа:

Да се сравнява цената на телевизор от онова време, когато са били рядка и скъпа стока и цената на сегашен телевизор, когато такъв вече е едва ли не консуматив не ми се струва много правилно.

Е тъй де, в соца всичко освен храната бе рядко и скъпо :bye1:

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Коя от двете визираш?

Визирам го ей тоя хубустник на следващата снимка, който само свирки не прави в посолството срещу нас(Българското нас), за да не го свалят от власт преди няколко години.

896-504-bojko-borisov.jpg&q=0&b=1&p=0&a=

преди 1 минута, ncl написа:

Е не , трябва да се сравнява само с горива и електричество. Които тогава в световен мащаб са били много по евтини, социалистчетата ми ЕнтелЕгентни.

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

трябва да се сравнява

Трябва да не се демагогства. Колко е струвал един телевизор в САЩ преди 50-60 години и колко струва сега? Каква е била покупателната способност тогава там и каква е сега?

преди 2 минути, ncl написа:

Трябва да не се демагогства. Колко е струвал един телевизор в САЩ преди 50-60 години и колко струва сега? Каква е била покупателната способност тогава там и каква е сега?

Не демагогствам, не съм комунист. Изкарай си статистика за брой телевизори на семейство тогава тук и в САЩ и да обсъдим. Всъщност ти явно твърдиш, че САЩ са по добре. Да, прав си.

преди 13 минути, ncl написа:

Е с кво да сравняваме?

Качеството на живот по  соца, особено пък в ранните години, е несравнимо по-ниско от сега.

Митове и легенди са, че тогавашната храна е била чиста и здравословна. Нивите побеляваха от селитра, пръскаха съз забранения днес Би 58, храната консервираха с натриев бензоат. Не знам дали е вреден, ама си  е консервант.

По бригадите като гледахме как се правят консерви и колбаси, после не кусвахме от тях.

Чернобил пък беше особено полезен, за малките деца особено... Радиацията се натрупваше най-вече в млякото.

преди 8 минути, IvanKirov написа:

Кво общо има цена на тока, с нямането му?

Какво нямане, като потреблението на домакинствата е било двойно и тройно, спрямо сегашнотоо? Държавата е могла да повиши цените, и потреблението е щяло да падне и повече. Не го е направила - цената на тока не е мръднала. 

току-що, ncl написа:

Това не е измислено от комунистите и не се използва само от тях.

В моя живот, най много от тях и производните им съм слушал демагогия. Например, що не отговори за останалата част от поста.

току-що, gringos написа:

Какво нямане, като потреблението на домакинствата е било двойно и тройно, спрямо сегашнотоо? Държавата е могла да повиши цените, и потреблението е щяло да падне и повече. Не го е направила - цената на тока не е мръднала. 

Сравняваш ми цена на ток, с наличието му.

И без пари да го дават, като ми го спрат кво ме грее това, буквално?

• Автор
преди 10 минути, ncl написа:

Анти-социалистическите пропагандисти са продукти на колониалната дерационализация, което ги прави и ниско образовани. Техните когнитивни способности не са толкова развити, че да правят сравнения. Те правят сравнения между несравними неща, тъй като не знаят какво е сравнение.

Виждал съм анти-социалистически пропагандисти да твърдят, че Запада е по-добре, тъй като там има автомобили, на които прозорците им си свалят автоматично, а в Съветския Съюз Ладата не е имала автоматично сваляне на прозорците.

Това твърдение е достатъчно, че да им разбереш интелектуалните способности. Сравняват днешните технологии с технологиите в Съветския Съюз преди десетилетия.

Преди десетилетия, Мерцедес и БМВ имали ли са автоматично сваляне на прозорците? Не. Преди десетилетия, автомобилите в Съветския Съюз са били като автомобилите в останалата част на света. Но анти-социалистическите пропагандисти лъжат, като сравняват днешните технологии с технологиите в Съветския Съюз преди десетилетия и твърдят, че това доказва, че Съветския Съюз е бил изостанал.

Това лъжливо твърдения е като клишето с бананите, че по времето на Съветския Съюз не е имало банани и хората са умирали от глад.

преди 1 минута, gringos написа:

Баце, казва се неефективно използване, разхищение. Виж цените на петрола и въглищта на международния пазар тогава и днес и си лалай.

преди 3 минути, ncl написа:

Тъй де, демагогия е да отричаш реалността която е била ... да ти казват , че си бил богат , когато си бил беден или че сега не си по-добре от тогава, когато си бил по-зле ... те т'ва е демагогия в чист вид :chinese:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.