Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, IvanKirov написа:

Имаш ли идея колко голям е IT сектора? Да не е и водещ, понеже лесно се аутсорсва. Или туй не е индустрия, за тебе?

нямам си на идея, ама никак
дрътуту сигън не ги разбира тес нешта
бъдещето е на услугите в Бг, а не на промишленост
стига вече с тея краставици и домати
ай подай ся ена тарелка кифтаци и онаа бира дек е на една разстояния, подфърли я насам да видя дали ще я фана

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Не са избягали, а ги изгониха. 

Избягаха, защото комунистите са боклуци. Соца донесе много зло, но бирата е била 32 стотинки, удри баце. Няма един изгонен насила, просто се държаха грозно с тях, като с второ качество хора.

току-що, Митко Вълчев написа:

Че какво направихме да сме от успешните? Или те трябва да ни носят, пък ние да обясняваме какви гейове са и нещастници?

Че всичко правим което ни кажат от ЕС ,ма ей на не сме европейци ,ни по заплатаи ,ни по пенсии, ни по икономика -по нищо ,тотал щета за 33г.

преди 20 минути, Митко Вълчев написа:
преди 34 минути, gringos написа:

Е аз доколкото разбрах, ти си се мъчил не да бягаш на запад по онова време, а да избягаш от лагера на море. И не си успял, поради червения терор във въпросния концлагер.

Викаш, щом на 14 не е  рискувал да бъде убит на границата, значи му е харесвал соца.

Не знам дали не е рискувал. Може и да е рискувал,но не ни казва. За сега само за дипломите си говори. Ти рискувал ли си? Или и ти само си говориш колко е лошо било през соца, ама си си стоял в България, щото си ти е било добре? И даже перспективата, че ще ходиш и в казармата, не те е подкарала да рискуваш в името на свообдата, демокрацията и евро-атлантическите ценности (по онова време, все още гейовете не бяха ценност и на запад)?

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Избягаха, защото комунистите са боклуци. Соца донесе много зло, но бирата е била 32 стотинки, удри баце. Няма един изгонен насила, просто се държаха грозно с тях, като с второ качество хора.

Меко казано. Строителни войски, чукане на камъни и цял ден бачкане под знойното слънце. На 40 градуса, как се копае? Ужас.

преди 2 минути, овню написа:

бъдещето е на услугите в Бг, а не на промишленост

Начи бъдеще нема ,омекна шанца, нема услуги :D

преди 9 минути, овню написа:

днес нямаме промишленост, но пък имаме свободата да сме безработни
а едно време насила те караха да работиш, а сега краднем жица после купуваме кифтаци и оп на енъ кълка по цял ден
фърляме гибеци...на гол тумбак чифте пищови

Е щом начина ти е да крадеш жица, избора е твой. Но мисля, че има и по добри начини да купиш кИфтетата.

преди 8 минути, Митко Вълчев написа:

Регистрация, що да не напусне? Видя ли му историята на БГ патриот? Разбра ли защо той е председател на клуба?

Няма данни, че е криминален.

преди 36 минути, AAUUXX написа:
преди 38 минути, gringos написа:

Е аз доколкото разбрах, ти си се мъчил не да бягаш на запад по онова време, а да избягаш от лагера на море. И не си успял, поради червения терор във въпросния концлагер.

Че лесно ли се преплува морето, пък и отсреща Крим - баси късмета ,за ко му е да бяга

Има и спасител, който ще го настигне много бърже и ще го спре още преди шамандурата.

преди 58 минути, АСПЕКТ написа:

И аз съм ходил по Айти Интервюта. Имам немско висше образование, както и средно немско. Полувисше. Техническо.

Предполагам, че ще се върнеш, като изградят соц. рая в България, пример оператор на плуг , нали с техническа тапия си?!

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Е щом начина ти е да крадеш жица, избора е твой. Но мисля, че има и по добри начини да купиш кИфтетата.

Крадне жица и кат попадне на оптичен кабел

65443.jpg

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Също като сега ЕС налага граници и норми за изпълнение на членките си ,тогава са били други норми ,други идеали за изпълнение -политика просто.

Коя рестрикция толкова те тормози и се равнява на соц простотията? Правила е едно, тъпи безсмислени забрани друго.

преди 40 минути, AAUUXX написа:

Личните ми впечатление са - панелка - семейство / къща - семейство в 90%

В тези 90% по равно ли е разпределението - панелката и къщата?

И как се появиха панелките? 

преди 41 минути, AAUUXX написа:

Няма как да сме водеща икономика в европа и същевремнно да има корупция ,некадърност и неефективност - поражда се парадокс.

Точно, че няма парадокс, защото не сме били в твоето определение "водеща икономика в Европа"

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Също като сега ЕС налага граници и норми за изпълнение на членките си ,тогава са били други норми ,други идеали за изпълнение -политика просто.

EU налага норми, а не рестрикции! Като студент 1-ви курс ме набараха с 5-600 USD - кви панаири бяха - не е истина. Майната ви на социализма! Имаше ли частна инициатива при бай тошо и се се ре? Е имаше накакъв указ 56 по едно време, ама и там беше с условности.

ПС: Не, че хората, които мислехме, не си печелехме кинтите, де

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Че всичко правим което ни кажат от ЕС ,ма ей на не сме европейци ,ни по заплатаи ,ни по пенсии, ни по икономика -по нищо ,тотал щета за 33г.

Объркал си се бате. ЕС казва, имате корупция и пробита съдебна система - другото е наша работа. Ами не си я вършим.

преди 3 минути, gringos написа:

Има и спасител, който ще го настигне много бърже и ще го спре още преди шамандурата.

Вярно е ,още повече ако е ял спасителя боб на обяд ше е кат амфибия няма бягане  :D

току-що, Митко Вълчев написа:

Объркал си се бате. ЕС казва, имате корупция и пробита съдебна система - другото е наша работа. Ами не си я вършим.

Е хубу де ,преди 1990г всичко това го нямаше ,пък било лошо тогава ,сега по добре ?! :ohmy:

преди 12 минути, N1K17Y написа:

Ако не строяхме тръбопроводи на Русия за 3 милиарда от нашите пари, нямаше да врякам. 

Те тия тръбопроводи още тиквата ги почна и само Господ знае колко точно пари са глътнали и дали изобщо някога ще ги видим завършени, особено сега с тия санкции, работи...
Тъпото е, че България е малка страна и няма думата, а големите в лицето на Русия и САЩ си я дърпат всеки на своята страна, едните кълват едно, другите друго, вероятно ако не бяхме в НАТО и във война щяха да ни заврат както стана със Сирия, Ирак, Либия, Сърбия, Украйна...
Но всичко е до време, само Ганьо е вечен. :)

преди 8 минути, gringos написа:

Не знам дали не е рискувал. Може и да е рискувал,но не ни казва. За сега само за дипломите си говори. Ти рискувал ли си? Или и ти само си говориш колко е лошо било през соца, ама си си стоял в България, щото си ти е било добре? И даже перспективата, че ще ходиш и в казармата, не те е подкарала да рискуваш в името на свообдата, демокрацията и евро-атлантическите ценности (по онова време, все още гейовете не бяха ценност и на запад)?

Абе някои са рискували, ама гледам че сега вие спасителите хич не тръгвате ни за Русия, ни за Северна Корея. Никой от вас. Та схвана ли разликата, от соца бягат с риск за живота си. Към соца или мама ви Раша , искате ама нямате желание.

преди 39 минути, IvanKirov написа:
преди 47 минути, gringos написа:

Ти сега следва да ми кажеш, защо не разбираш математиката за шести клас, след като твърдиш, че си имал диплома за инженер? Аз добре смятам - ако забелязваш. Ти си тоя, който не е сигурен в спомените си, вкл. за математиката от шести клас. И ако ти имаш диплома, а аз нямам, значи инфлацията на българския лев по време на виденовата зима, силно е изостанала от инфлацията на дипломите дето напоследък са припечелени некак си в България. И това не са комунистическите дипломи, а са посткомунистическите.

Казах ти къде отиваше всичкия тоя ток. По безсмислени комбинати, и по 9 милиона затворници. Факт е, че по селата седяхме на режим и то години наред.

Безсмислените комбинати, щом са работили, значи не са били измислени от идиоти. А тока, дето ти ревеш че го не е имало, освен че е очевидно че го е имало, е очевидно, че също е бил създаден от неидиоти. И е бил в такова количество, че освен че е захранвал огромната българска индустрия, освен че целият жепе транспорт, трамваи тролеи е бил на ток, е давал възможност за неколкократно по-високо потребление на ток за битови нужди. Вкл. селата. За които ти нищо не помниш, щото си бил малък. Спирал е тока чат пат - тва ли им е греха на комунистите, че са напраили всичко, което и днес полазваш, но не е било идеално за капризната ти душица?

Но ясно е защо, няма да разбереш - ти си учил "инджерлък". Ако беше инженер, щеше  ти да ми ги обясняваш на мене тия работи.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Те тия тръбопроводи още тиквата ги почна и само Господ знае колко точно пари са глътнали и дали изобщо някога ще ги видим завършени, особено сега с тия санкции, работи...
Тъпото е, че България е малка страна и няма думата, а големите в лицето на Русия и САЩ си я дърпат всеки на своята страна, едните кълват едно, другите друго, вероятно ако не бяхме в НАТО и във война щяха да ни заврат както стана със Сирия, Ирак, Либия, Сърбия, Украйна...
Но всичко е до време, само Ганьо е вечен. :)

А тиквата е демократ викаш?

преди 14 минути, овню написа:

бъдещето е на услугите в Бг

На кого искаш да слугуваш? Копейкин като върне визите за ЕС, и западняците ще спрат да идват, да оставят някое друго евро.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Имаше ли частна инициатива при бай тошо и се се ре?

Нямаше частна инициатива - грешка на системата ,но пък няма иделана система ,тя е таква която трябва да се надгражда според времето си ,виж Китай (любим мой пример).

преди 2 минути, gringos написа:

Безсмислените комбинати, щом са работили, значи не са били измислени от идиоти. А тока, дето ти ревеш че го не е имало, освен че е очевидно че го е имало, е очевидно, че също е бил създаден от неидиоти. И е бил в такова количество, че освен че е захранвал огромната българска индустрия, освен че целият жепе транспорт, трамваи тролеи е бил на ток, е давал възможност за неколкократно по-високо потребление на ток за битови нужди. Вкл. селата. За които ти нищо не помниш, щото си бил малък. Спирал е тока чат пат - тва ли им е греха на комунистите, че са напраили всичко, което и днес полазваш, но не е било идеално за капризната ти душица?

Но ясно е защо, няма да разбереш - ти си учил "инджерлък". Ако беше инженер, щеше  ти да ми ги обясняваш на мене тия работи.

Я дай ма сериозен източник, колко е печалбата на Кремиковци за цялото му съществуване. Печалба, не обороти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.